Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2023-11-08, 10:05
  #1
Avstängd
Filantrop78s avatar
Citat:
Kvinnan anställdes på häktet i Göteborg under förespegling att hon var en social och engagerad människokännare. Det verkliga skälet var dock att infiltrera Kriminalvården för att hjälpa en högt uppsatt gängledare.

Kvinnan i fråga är bara en av många som infiltrerat Kriminalvården under de senaste åren. På sitt arbete på häktet bröt hon mot flera regler, bland annat genom att ha ensamma kontakter med fångar, i synnerhet med den 29-årige gängledaren som hon skulle försöka få fri.

29-åringen var inblandad i ett mordfall och i kvinnans bostad påträffades brev från gängledaren om hur vittnen skulle påverkas. I början av året dömdes hon för grovt tjänstefel och i januari ska fallet tas upp i hovrätten.
https://samnytt.se/kvinna-infiltrera...lpa-gangledare

Citat:
Meddelanden från kvinnan där hon skriver att hon ska ta jobb på en anstalt för att "få ut" en gängkriminell. Med täckmantel som engagerad människokännare lyckades kvinnan få jobb inom Kriminalvården.
https://sverigesradio.se/artikel/sms...kriminalvarden
Dom får ju tag i en del infiltratörer men frågan är hur många som inte tas fast utan är fortfarande anställda av kriminalvården?
Citera
2023-11-08, 10:38
  #2
Medlem
Reverend.Camdens avatar
Jag undrar alltid vilka som vill jobba med kriminella, speciellt som fängelsevakt. Kan ju knappast vara många vettiga idag som söker sig dit och istället anställs bl a olämpliga och infiltratörer.
Samma sak med Migrationsverket.
Citera
2023-11-08, 16:12
  #3
Medlem
Indian Bruce Lis avatar
Nu när AI är på tapeten, dröjer nog inte länge innan robotar löser uppgiften. Har man tur så kan vissa fångar kanske bli krossade😁
Citera
2024-01-03, 09:27
  #4
Medlem
Biggedys avatar
Tänkte först Sebastian Jobe men han är ju äldre än 29. Eller hände detta 2020?

Ser inget årtal.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback