Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2023-12-17, 08:43
  #2293
Medlem
Elvis avatar
CATL 2021
https://www.catl.com/en/news/665.html

Northvolt 2023
https://northvolt.com/articles/northvolt-sodium-ion/

Två år efter CATL som faktiskt producerar något av värde i stor skala medan NV där har vi noll insyn mer än att de verkar ha stora problem med det mesta.

Med tanke på de tragiska nyheterna vi fått uppleva den senaste veckan skulle jag inte bli förvånad om de lanserar en världsnyhet snart.

7 år har gått sen starten och vi väntar fortfarande..

https://m.youtube.com/watch?v=dKpg6WLyB2A

Intressant video hur Kina är påväg att krossa den tyska bilindustrin. VW i synnerhet har misslyckats med sina elbilar. Mjukvaran de utvecklade själva floppade och görs nu av Kina, mer och mer delar för VW byggs av Kina. VW har inlett nya samarbeten med kinesiska batteritillverkare som Gotion.

Det verkar som VW dumpat Northvolt och Europa för att försöka rädda bolaget. Vilka andra kunder har Northvolt utanför VW koncernen? BMW och Volvo?
__________________
Senast redigerad av Elvi 2023-12-17 kl. 09:13.
Citera
2023-12-17, 19:03
  #2294
Medlem
Elvis avatar
Citat:
Di avslöjar: Northvolts hemliga skräcksiffror

Problemen tilltar för batteribolaget Northvolt. Miljardförlusterna skenar och produktionen var på anmärkningsvärt låga nivåer under det tredje kvartalet.
Det visar en hemligstämplad delårsrapport som Di kan avslöja.
Dessutom fortsätter problemen under det fjärde kvartalet – leveranserna till den viktiga kunden Scania är fortsatt minimala.

https://www.di.se/nyheter/di-avsloja...skracksiffror/


Northvolts vd om katastrofsiffrorna: ”Dyra läropengar”


Northvolts vd Peter Carlsson uppger för Di att bolaget ”bränner mer” kapital än beräknat – nu drar batterijätten ”åt svångremmen”.
Northvolt-vd:n avslöjar samtidigt att bolaget snart tar in nya pengar.

https://www.di.se/nyheter/northvolts...ra-laropengar/


Senaste nytt, tyvärr bakom betalvägg.

Edit:
- PRODUKTIONEN PÅ ULTRALÅGA NIVÅER
- BATTERITILLVERKARENS MILJARDFÖRLUST SKENAR
- ORON ÖKAR BLAND INVESTERAREFörlusten för det tredje kvartalet skenar från 1,8 miljarder i fjol till drygt 5 miljarder kronor i år.
För årets nio första månader ökar förlusten från 1,3 miljarder kronor till nära 11 miljarder kronor.
Bolagets räntekostnader ökar med 1,6 miljarder kronor.

"I rapporten framgår att produktionen i Skellefteå är på anmärkningsvärt låga nivåer. Under årets nio första månader levererade Northvolt battericeller motsvarande 79,8 MWh, det är knappt 5 promille av den totala kapaciteten på drygt 16.000 MWh (16 GWh) per år."
__________________
Senast redigerad av Elvi 2023-12-17 kl. 19:30.
Citera
2023-12-17, 19:58
  #2295
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Elvi
Senaste nytt, tyvärr bakom betalvägg.

Edit:
- PRODUKTIONEN PÅ ULTRALÅGA NIVÅER
- BATTERITILLVERKARENS MILJARDFÖRLUST SKENAR
- ORON ÖKAR BLAND INVESTERAREFörlusten för det tredje kvartalet skenar från 1,8 miljarder i fjol till drygt 5 miljarder kronor i år.
För årets nio första månader ökar förlusten från 1,3 miljarder kronor till nära 11 miljarder kronor.
Bolagets räntekostnader ökar med 1,6 miljarder kronor.

"I rapporten framgår att produktionen i Skellefteå är på anmärkningsvärt låga nivåer. Under årets nio första månader levererade Northvolt battericeller motsvarande 79,8 MWh, det är knappt 5 promille av den totala kapaciteten på drygt 16.000 MWh (16 GWh) per år."

Att produktionen handlat om max några tiondels GWh har man ju enkelt kunnat läsa mellan raderna, mest lågbegåvade journalister som använt verklighetsfrånvända epitet som "batterijätte" om Northvolt.
Men 0,08 GWh under tre kvartal är ändå sämre än befarat.
Hög tid att man försöker sälja verksamheten till en seriös aktör? Annars kan hela fabriken snabbt gå om intet.

Edit: 5 miljarder back på ett kvartal låter ju också extremt, de flesta utgifter borde väl i dagsläget konverteras till fasta tillgångar, eller har de stora motgångar på fler plan än bara produktionssidan? Dödsolyckorna pekar ju förvisso också på det, men hade hoppats att underleverantörerna åtminstone skötte sitt så det blir en fabrik av det.

Förresten intressant att DI nämner "ursprungsplanen", första gången jag sett medier ta upp det.
Antar man syftar på vad som finns att läsa på EIB, enligt vilken man 2023 skulle ha 32 GWh produktionskapacitet, vilket sedemera uppgraderades till 60 GWh, dock osäker om man någonsin offentliggjort en tidsplan för när dessa 60GWh ska stå klart. Har för mig Fas 1 då skulle ha 8 GWh och stå färdigt 2021, vilket uppgraderades till 16 GWh och senarelades ett år (Eller två?).
Frågan är om vi måste vänta ända till September innan fas 1s tredje årliga försening presenteras? Verkar ganska givet att fas 1 inte blir färdigt under 2025 heller.
__________________
Senast redigerad av Stockholmslivet 2023-12-17 kl. 20:54.
Citera
2023-12-17, 23:00
  #2296
Medlem
Man kan äntligen konstatera att mörkläggningen, dimridåerna, löftena, allt snack som ligger "längre fram" men inte här och just nu, svävande svar...jag kan fortsätta, men tjänar det något till ? Precis ALL vår oro som vi försökt framställa här var helt korrekt. Att journalister i hela Sverige inte ställt kritiska frågor ska fan inte glömmas heller, det berättar mer om deras agenda och var de står i politiken än vad man tror, de har så medvetet låtit bli att sätta strålkastarljuset på detta att de är medskyldiga på ett inte obetydligt sätt, skamligt !!!

Vilken helvetes jävla katastrof DI levererar...

Inte bara att man "bränner" (PC:s egna ord) ca EN MILJARD i månaden utslaget på tre kvartal, sista kvartalet bjuder på fullständigt förödande siffror, man har alltså "bränt" F E M M I L J A R D E R kronor...så sanslöst att man knappt finner ord för det, men så kommer PC med räddningen och avslöjar att bolaget snart tar in nya pengar (som om detta på något jävla sätt skulle vara positivt).

Under årets nio första månader levererade Northvolt battericeller motsvarande 79,8 MWh...mindre än en TIONDELS GWh och långt ifrån de 16GWh (eller var det 30, eller 60 GWh som hade penslats upp i grälla färger, som har fått SCANIA att ställa om hela sin svenska produktion och där ALLT är klart, det är "bara" löftena från Northvolt som inte är på plats, som en liten "detalj" bara).

De har alltså lyckats (på nio månader) producera 79800 KWh, ja ni läste rätt...KWh. På över 2000 anställda !?

Alltså var kommunikationschefens ord en ren lögn (vilket jag skrivit om innan, men då mer som ett antagande).

"Flera utmaningar ligger bakom förseningarna, bland annat Covidepandemin, blockeringen av Suezkanalen (!!!) och den ryska invasionen av Ukraina. Dessa externa störningar var så pass stora att vi trots allt är stolta att vi kunnat begränsa förseningarna och påbörja leveransen. Leveransvolymerna ökar i takt med att vi höjer kapaciteten i våra produktionslinor"

Och sist men inte minst, den där jävla TOMTEN "Arbetarmakten" som har spridit sin jävla kommunistdynga och lögner över detta forum. Att vi som insett problemen genom att tyda vad kommunikationsavdelningen säger och framförallt HUR de har kommunicerat (vi har haft frågor, velat se resultat, få BEVIS)...Vi har varit bakåtsträvare och teknikfientliga när det ENDA vi har velat skydda är våra skattepengar och att man ska vara transparent och ärlig i sin kommunikation mot dem som skyfflat in enorma pengar i ett luftslott.

Nu har du fått det svart på vitt !!!

Skämmes ta mig fan...


Det här var långt mycket värre siffror än jag i mina vildaste fantasier kunnat föreställa mig. Jag hade inte blivit så jävla förbannad på just kvartalsförlusten på fem miljarder om jag sett en produktion, men det är ju fan inte ens promillen av utlovat. Skylla på fartyg i Suezkanalen, Coronan och kriget i Ukraina, nej...det hade inte hjälpt ETT JÄVLA SKIT om inget av det där inträffat. Hela Northvolt är ett gäng snackare som skulle få Johan Staël von Holstein (en proffssnackare och gycklare från bredbandseran) att rodna.

Nu har skiten verkligen träffat fläkten. Peter Carlsson kommer att bli en repris på bluff å båg-"entreprenörerna" som försökte tälja guld med sitt bredbandssnack utan täckning runt millennieskiftet, blev bara skit av allt de tog i och lämnade förtvivlade investerare bakom sig.

Från "Bredbandsjesus" till "Batteri-jesus" och historien går i repris...


Best of Arbetarmakten
"Northvolt är idag västvärldens största batteriproducent"
__________________
Senast redigerad av Revolutions 2023-12-17 kl. 23:29.
Citera
2023-12-18, 00:07
  #2297
Medlem
Elvis avatar
Var det här spiken i kistan för Northvolt? De klarar uppenbarligen inte av att producera batterier trots att de varit verksamma i 7(!) år. När de inte klarar av att leverera till en av sina viktigaste kunder så skyller de problemen på händelser i omvärlden. När företaget blev påkomna att ha handel med Ryssland krävde de att EU skulle ta sitt ansvar. Var väl bara någon månad sedan VD:n berättade för lokaltidningen att han ”inte såg hur de skulle lyckas om inte bostadsbyggandet tog fart, helst igår”, självinsikten är total!

Det här är alltså bara ett axplock av alla skandaler som präglat företaget.

GÖR EN FILMATISERING AV SPEKTAKLET!
Citera
2023-12-18, 00:34
  #2298
Medlem
wwrs avatar
I praktiken lever vi i en diktatur där inget som kopplas till EU får ifrågasättas av befattningshavare eller större media.

Det har länge varit uppenbart att Northvolt inte levererar några batterier. Men ändå beviljade tyskarna 8 miljarder till Northvolt bara för några veckor sedan, trots budgetstopp.

I somras stängde Scania fabriken i Södertälje för att ställa om produktion till att baseras på Northvoltbatterier. Men det produceras inga Northvoltbatterier!

Men nu verkar det inte gå att baxa bluffen längre. Då kommer kanske våra stortidningar att försöka vrida informationen till att antyda att misslyckandet skulle bero på olyckor och försupna jobbare! Men fabriken har aldrig producerat något. Nu befinner vi oss alltså sju år efter grundandet och två år efter den påstådda starten av produktion!

(FB) Northvolt Skellefteå: Kranolycka med klämskador. En död och en skadad (2023-12-14)
__________________
Senast redigerad av wwr 2023-12-18 kl. 01:05.
Citera
2023-12-18, 01:50
  #2299
Avstängd
whack-a-moles avatar
NV levererar material till MSM. Som sväljer allt med hull och hår.

Finns en video i första länken.

”Swedish Company Says It's Made Huge Battery Breakthrough”

https://www.newser.com/story/342991/...akthrough.html

https://www.theguardian.com/business...dency-on-china
Citera
2023-12-18, 01:55
  #2300
Avstängd
whack-a-moles avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Elvi
Senaste nytt, tyvärr bakom betalvägg.

Edit:
- PRODUKTIONEN PÅ ULTRALÅGA NIVÅER
- BATTERITILLVERKARENS MILJARDFÖRLUST SKENAR
- ORON ÖKAR BLAND INVESTERAREFörlusten för det tredje kvartalet skenar från 1,8 miljarder i fjol till drygt 5 miljarder kronor i år.
För årets nio första månader ökar förlusten från 1,3 miljarder kronor till nära 11 miljarder kronor.
Bolagets räntekostnader ökar med 1,6 miljarder kronor.

"I rapporten framgår att produktionen i Skellefteå är på anmärkningsvärt låga nivåer. Under årets nio första månader levererade Northvolt battericeller motsvarande 79,8 MWh, det är knappt 5 promille av den totala kapaciteten på drygt 16.000 MWh (16 GWh) per år."
Det var uppfriskande att läsa en sågning utan dess like, jäms med fotknölarna.
IPO kan dom glömma. Undrar hur deras likviditet är. Sedan lever NV upp till devisen. Go woke, Go broke.
__________________
Senast redigerad av whack-a-mole 2023-12-18 kl. 02:18.
Citera
2023-12-18, 09:21
  #2301
Medlem
Elvis avatar
Citat:
Nu står det klart att Northvolt måste ta in ytterligare pengar för att undvika en likviditetskris.
– Vi bränner mer, men det är inte en väsentlig skillnad från vår plan, trots externa utmaningar. Det mesta av kapitalet används för investeringar och vi hade också avsatt ganska mycket för uppstarten i Skellefteå. Men det är klart att vi ser över våra kostnader och drar åt svångremmen för att säkerställa att vi inte hamnar i en likviditetsfälla, säger vd:n Peter Carlsson till Di.

https://carup.se/skracksiffror-for-n...-11-miljarder/

Så här skrev Arbetarmakten den 10 november i år!

Citat:
Ni kommer väl tappa hakan när Northvolt inom några veckor tar in ytterligare 30-50 miljarder till verksamheten, i privata lån.

Ni vill att de ska gå under så att ni får er nyliberala världsbild och/eller er anti-miljö agenda bekräftad. Ni letar enbart efter det negativa och ignorerar allt positivt.

Han är så bortgjord så det saknar motstycke, han lär aldrig våga visa sig i tråden igen. Iofs är tankeverksamhet inte hans starka sida.
__________________
Senast redigerad av Elvi 2023-12-18 kl. 09:23.
Citera
2023-12-18, 09:23
  #2302
Medlem
PedoJoeBidens avatar
"Fake it until you make it" fungerar bara när landets ekonomi i övrigt tuffar på som tåget.

Nu när vi beger oss in i tuffare tider så kommer det bli svårare att få gratis pengar utan att leverera, även för prestigeprojekt som Northvolt.
Citera
2023-12-18, 09:34
  #2303
Medlem
Troligen kommer hela NV att konka ganska snart. Det blir många miljarder som har gått upp i rök. Tyvärr för regionen är det inte den enda smällen som väntar. Norra Norrland skulle ju bli den stora expansionsregionen i Sverige. Man skulle till exempel producera stål med vätgas i stället för kol. Men den enorma industriexpansionen skulle ha krävt en fördubbling av elproduktionen på 10 år, vilket ju inte är möjligt på långa vägar. Tyvärr kommer detta att drabba regionen hårt och Norrland blir åter en avfolkningsbygd. Naturligtvis drabbas hela Sverige ekonomiskt.
Citera
2023-12-18, 12:06
  #2304
Medlem
Jeff.Becks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av climasol
Troligen kommer hela NV att konka ganska snart. Det blir många miljarder som har gått upp i rök. Tyvärr för regionen är det inte den enda smällen som väntar. Norra Norrland skulle ju bli den stora expansionsregionen i Sverige. Man skulle till exempel producera stål med vätgas i stället för kol. Men den enorma industriexpansionen skulle ha krävt en fördubbling av elproduktionen på 10 år, vilket ju inte är möjligt på långa vägar. Tyvärr kommer detta att drabba regionen hårt och Norrland blir åter en avfolkningsbygd. Naturligtvis drabbas hela Sverige ekonomiskt.

Det är väl dock väldigt bra eftersom Northvolt och Hybrit skulle använt så mycket el att det blivit ett sänke för landet.

De politiker som gav stöd till dessa enorma investeringar samtidigt som de lade ner kärnkraft borde få stå med dumstruten i riksdagen.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback