Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2023-11-01, 09:52
  #1
Medlem
Artikel i Svenska dagbladet 1/11.

https://www.svd.se/a/4okRMo/unga-kvi...hjalper-gangen

Citat:
Narkotika, erbjudanden om sex innanför murarna – och en möjlighet att fortsätta göra affärer inifrån fängelset. De kriminella nätverken använder ofta unga kvinnor för att infiltrera kriminalvårdens häkten och anstalter.

Betalartikel.

Att kvinnliga kriminalvårdare hjälper kriminella är inget nytt. Men här tycks det handla om planerad infiltration? Hur vanligt kan det här vara?
Citera
2023-11-01, 10:12
  #2
Avstängd
MrSwedeGliderRunts avatar
Det är ingen hejd på alla svenska luder där ute..

Lösningen, förbjud kvinnor att arbeta i fängelser män sitter i, låt dem arbeta på kvinnorfängelser.
Citera
2023-11-01, 10:16
  #3
Medlem
DenVildeSvenskens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MrSwedeGliderRunt
Det är ingen hejd på alla svenska luder där ute..

Lösningen, förbjud kvinnor att arbeta i fängelser män sitter i, låt dem arbeta på kvinnorfängelser.

Ludren som avses i artikeln är svartskallehoror, inte svenska tjejer.
Citera
2023-11-01, 10:52
  #4
Medlem
Väl kriminalvårdens fel som har så dålig rekrytering.
Va på en intervju och de kör grupp dvs 50pers kommer och får info, sen en förskolefråga hur man skulle rädda världen om man kunde.
Rekryterarna är från annant bolag så dom har själva ingen erfarenhet av yrket och behöver inte lämna pissprov så de kan vara kriminella som väljer ut "kompisar".
Det arbetsgivarens ansvar att anställa rätt inte individerna som söker jobbet.

Trist dock att det är skattepengar som kunde gått till vettigare människor slösas på illojala anställda och inkompentena rekryterare..
Citera
2023-11-01, 11:12
  #5
Medlem
Precis som män inte hör hemma på dagis pga den höga risken för pedofili så hör inte kvinnor hemma inom kriminalvården eftersom dessa män triggar instinkter som alfahannar.
Citera
2023-11-07, 06:51
  #6
Medlem
Rasseltasss avatar
Citat:
En kvinna i Göteborg infiltrerade Kriminalvården och fick jobb på häktet – men det verkliga syftet var att hjälpa en häktad gängledare, rapporterar P4 Skaraborg.

Kvinnan säkrade jobbet genom att bygga upp en fasad som socialt engagerad människokännare. Kollegorna blev misstänksamma när hon bröt mot regler och hade ensamma kontakter med fångarna, speciellt en av dem.

När polisen slog till mot kvinnans bostad hittade man dokumentation av hela planen, och utsmugglade brev där gängledaren beskrev hur vittnen skulle påverkas.

Kvinnan dömdes för grovt tjänstefel. En intern rapport inom Kriminalvården visar att fem liknande fall av infiltration inträffat i västra Sverige de senaste två åren
https://sverigesradio.se/artikel/sms...kriminalvarden

ID på denna hade varit intressant. Vet någon?
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback