Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2023-08-24, 21:00
  #1
Medlem
Gäller Europa universalis 2, inte 4.
Önskar hjälp med modding av spelet. Har än så länge överhuvudtaget inte gjort mer än att läsa på https://eu2.paradoxwikis.com/Mods_and_modding och tagit bort AVI filen p.g.a krångel med intro.

1 Finns det någon annan bra sida för att läsa på om modding för EU2?
Det jag vill göra är att ordna så att:
1 events (åtminstone events med alternativ) och diplomatiska erbjudanden inte poppar upp okontrollerat (så att man inte riskerar att råka klicka på ett dåligt alternativ), jag vill ha någon typ av system som antingen ordnar så att de dyker upp i två separata steg, där det första steget är för att öppna själva eventet (liknande systemet i EU4). Eller så att de aldrig poppar upp så att musen befinner sig över eller väldigt nära valbara alternativ.

2 Något sätt att som spelare aktivt ändra religion då en konvertering misslyckats eller utan att förbruka missionärer överhuvudtaget. Jag tänker mig att man som spelare ska kunna välja att ens trupper som befinner sig på en provins ska kunna forcera fram en konvertering med våld (allra helst genom att det dyker upp som ett alternativ för icke koloniala provinser liknande "attack natives" för kolonier med infödingar men att helt enkelt klicka på en specifik knapp på tangentbordet när man valt aktuell provins eller trupp fungerar också om det är lättare).
Att med våld tvinga fram en konvertering bör ha följande effekter :
a mellan 1-5 revolutioner bör ske på aktuell provins.
b relationen med samtliga länder med aktuell statsreligion bör minska och de ska även kunna få ett causus belli mot nationen i fråga.
c revolutionsrisken bör öka svagt generellt för hela riket under en begränsad tid
d revolutionsrisken bör öka lite extra för provinser med annorlunda religion än statsreligionen.
e revolutionsrisken bör öka extra mycket för andra provinser med samma religion som den konverterade provinsen.
f a och c-e bör förvärras av hög innovativeness, framförallt avseende längd på revolutionsrisken men kan även röra sig om storlek, de ska även bara drabba den aktuella nationens provinser.
g risk för badboy (liknande vid placering av pirater), denna risk får gärna minska kraftigt eller försvinna helt om ett försök till konvertering utförts de senaste 10 åren.
h provinsen bör konverteras till statsreligionen med 100% säkerhet.
i Bara den nation som både kontrollerar och äger provinsen i fråga bör kunna konvertera provinsen på detta sätt (kan tyckas självklart men har med denna punkt ändå).

3 Samtliga länder bör från början kunna tvinga fram religiös konvertering av länder med annorlunda statsreligion (möjligtvis kan undantag göras för hedniska religioner och kontra katoliker som krigar mot katoliker). Förutom de effekter som redan erhålls då man tvingar fram en konvertering så bör badboysen minska med 0.5 poäng för varje provins som det konverterade landet i fråga kontrollerar (delas lika mellan samtliga krigande segrarländer om ledaren för en allians konverterar ett land)
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback