Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2023-08-22, 22:04
  #13
Medlem
GrillTeknikers avatar
Citat:
Ursprungligen postat av klootzak
Har jobbat som flyttgubbe och burit min beskärda del av pianon, ekskåp och annan skit genom åren och de remmar vi använde var givetvis av riktig professionell klass och inte "proffsmodell" som Jula/rusta m.fl. kallar sina skitkartonger och pirror.

Riktiga remmar kostar från 5000:- och uppåt men så är de också vadderade, förstärkta, har avlastning och sitter så bra att tyngden hamnar rakt ner, utan att ryggen kröks framåt. Viktgränsen är dessutom rejält tilltagen så man inte lyfter på gränsen av vad selen klarar av, alltså utan risk för släpp och låsglidning. Tänk på att när man bär tungt upp eller nerför en trapp så hamnar största delen av vikten på den som går nederst och ligger remmarna dessutom runt hörnen på pianot så vill man ju att de är klassade för betydligt större vikter.

Kort sagt, köp aldrig skräp som ser "proffsigt" ut men är billigt. Bra kvalitét på grejerna inom flytt kan rädda livet och/eller en förhindra snedbelastning som ger dig livslånga skador. Chansa inte med grejer som "duger några flyttar". Gå hellre ner till en flyttfirma och fråga om du kan få hyra remmar av dom en dag för några hundringar och be dom visa hur man använder dom på ett säkert sätt.

Var rädd om ryggen och hälsan och lycka till med flytten!

Tack som fan, äntligen ett riktigt svar!

Dessa kostar betydligt mindre än 5000:-, men det verkar ju vara seriösa människor och en hel del arbete bakom det hela, inte bara några ihopsydda remmar som kan krängas på Amazon för en hundring. De har bl.a. en del "referenser", som t.ex. att deras remmar varit med i en studie i nåt universitet i USA, som kommit fram till att man kan reducera skaderisken med 70% jämfört med att lyfta och bära utan några remmar.

https://www.gripsystem.com/

Funderar på att slänga iväg en beställning, landar på ca 2000:- . Positivt också att de har två storlekar - en för långa personer och en för kortare. Är ganska lång själv och brukar oftast ha hjälp av "kortisar", och varenda gång är det en massa dividerande om vem som ska lyfta i vilken ände...
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback