Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2022-11-10, 21:19
  #13
Medlem
MOPspanarens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av carlitos
Är du tillbaka igen i ny tappning?
Fortsatta hänvisningar till vittnespykologi där du bara googlat och inte förstått nåt!

Nog med mina ohövligheter denna kväll men kan du punkta upp vad har på Theo här?

Du har en teckning från ett Grandvittne som såg en man vid Grand klockan 21:00
Du har en personlig koppling mellan paret Palme och Theo

Vad mer än det?
Theo var väl bevisad på Kreta dagen efter?
Var han i Sverige dagen innan?
Har du bilder på honom vid Arlanda där han reser hem?


Vad säger vittnespsykologin om det här?

Utifrån att bilder och rykten sprids.
Jag är också intresserad av fler uppgifter som skulle bevisa att detta är någon av grandmännen.

Vad finns det mer som skulle bekräfta att denna person var där och då?
Citera
2022-11-11, 20:48
  #14
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Pinkeponken
Samtidigt har vi LJ som hör LP ropa "Nej vad gör du"...

Anledningen till att AB tror sig höra utrikiska är att han tror han bevittnar en kriminell uppgörelse. Då som nu var det oftast invandrare som var inblandade i sådana. Så hans hjärna förväntar sig helt enkelt att det som ropas inte är på svenska.

Intressant att du berättar hur allt ligger till.
Jag tror i så fall att vittne AB eventuellt blandar ihop sakerna före och efter skotten. Tänk på att han är i närheten av mötet vid reklampelaren eftersom han går bakom paret fram. Det kan mycket väl ha varit något LP sa vid mötet eller i samband med att de sa hejdå...på grekiska...till Theo.
Citera
2022-11-11, 21:11
  #15
Medlem
Som jag förklarat tidigare...
Jag lägger hellre energi på att utreda, än på dig.

Som alla som redan läst dina kommentarer tidigare och lätt kan se denna gång så flyttar du fokus från allt annat än själva bilden och matchningen, alltså fakta.
Inte ens ett försök att förklara detaljer i bilderna som tyder på att det INTE skulle vara denna man med BW:s tidiga beskrivning och skisserna.

Men det är klart, då skulle du framstå som ännu mer pinsam...
Citera
2022-11-24, 20:11
  #16
Medlem
Som uppföljning på inlägget om matchningen så lägger jag till lite detaljer som kan vidga vyerna om vad som i övrigt förklaras med matchningen förutom själva bilden, beskrivningen och många avvikande omständigheter som kantat utredningen.

Tänkte höra om uppfattningen, om olika detaljer i och omkring utredningen som kan få en rimlig förklaringen i att grandmannen och mötet med personen vid reklampelaren utanför Dekorima, kan ha varit med OP:s vän TS från Kreta.

Förklaring till att LP säger något på "utländskt språk" i samband med skotten (vittne AB 860301 kl. 02.25).

Förklaring till att LP inte berättar något om mötet eftersom det involverar OP:s vän, trots att flera andra vittnen beskriver ett möte, samtal, småprat.

Förklaring till att OP skrivit upp mötet i sin dagbok/kalender på ett naturligt sätt, eftersom han bara skulle träffa en vän.

Förklaring till varför inget livvaktsskydd behövdes när han träffade en nära vän.

Förklaring till att LP uppgav för pkom ÅR på sjukhuset att det var två gärningsmän, eftersom LP vid denna tidpunkt trodde att även TS var inblandad.

Förklaring till att LP på sjukhuset uppger att det var OP som ville gå förbi Dekorima.

Förklaring till att en Säpochef urskuldande hördes säga efter mordet (av ett Säpoanställt vittne) att ”han blev inte skjuten som statsminister, han blev skjuten som privatperson!”

Förklaring till att HH efter mordet uppgivit "Det är offret som har valt själva mordplatsen".

Förklaring till att ex-statsministern IC någon dag efter mordet uppgav för oppositionsledaren UA "När nu detta hade hänt, hade det varit bättre om det varit en enstaka vettvilling, men det verkar MYCKET VÄL PLANERAT, LÅNG TID I FÖRVÄG. Det är tecken på att det finns en grupp som inte drar sig för något för att skada det svenska samhället. Det är i så fall mycket allvarligt."
Citera
2022-11-24, 20:12
  #17
Medlem
Som summering kan även detta läggas till:
Då många lätt avfärdar en viktig del med att BW:s teckningar skulle kunna vara i princip vem som helst, tänkte jag ta upp andra omständigheter för att undvika att vifta bort en viktig del utan att väga in och göra en bedömning i ett större sammanhang, mot fler detaljer i utredningen.
Det verkar vara ett genomgående tema i responsen.

Denna gång handlar det alltså om rimligheten mellan BW:s, andra detaljer och TS från Kreta, baserat på förutsättningarna från 1986.
För alla er som har svårt att följa ett litet större resonemang, så är alltså denna person ABSOLUT INTE GM!!!

Som tidigare är det BW:s ansiktsteckningar som ligger som grund.
Som tidigare är det BW:s tidiga beskrivning som ligger grund.
Som tidigare är det omständigheter som kantat utredning och som talat för ett kort privat möte mellan OP och en vän, planerat av OP:s själv vid Dekorima.

När det gäller teckningarna lägger jag denna gång till de utmärkande detaljer som INTE uppges i text eller bild av BW:
För de som inte har koll på alla detaljer som florerat i utredningen så nämner/ritar INTE BW något om: "Skägg", "mustasch", "fyrkantigt ansikte", "runt ansikte", "keps", "stålbågade glasögon", "alkoholist", "lång svart rock", "handlovsväska" m.m.

MEN denna gång lägger jag även till detaljen om klädseln BW:s teckning har: https://wpu.nu/images/f/f6/Birgitta_...teckningar.pdf

Så när det gäller personen som BW ser som ogenerat letar efter OP utanför biografen grand innan filmen börjar och som BW målar av med blå jacka och blå mössa.

Hur stor sannolikhet är det att det är samma person som vittne NF ser följa paret med blå jacka, den personen som vittne NF tycker "ser för gammal ut för att vara livvakt"? (att inte PU skriver något om eventuell huvudbonad i vittne NF:s förhör * 2, borde nästan klassas som tjänstefel). Samma jacka som vittne NF ser efter skotten på Sveavägen enligt förhör 860303.

Detta tillsammans med att det absolut första signalementet av vittne AB som han uppger för polis LL (860326) att GM var "...iklädd blåaktig täckjacka av något slag, samma längd som Björkmans egen jacka. Han hade en mörk stickad mössa. Mannen var ungefär lika lång som Björkman själv". Denna mössa nämner även vittne AB som mörkblå (860301), som även hans fru bekräftar att han sa när han kom hem (860304).

Precis som vittnet AB senare beskriver det själv kan han missförstått att tre personer gått tillsammans och att GM kan ha stått och väntat runt hörnet: "Björkman kan inte uttala sig om mannen som avvek in på Tunnelgatan kommit i sällskap med de två andra Sveavägen söderut eller om denna mannen anslöt bakom ryggen - efter att stått och väntat bakom hörnet på Tunnelgatan (860425). Precis som vittne IM beskriver händelseförloppet, hela tiden.

Precis som vittnet AD som även han sett mötet vid reklampelaren och kan placera personerna sinsemellan (860301) och som först beskriver GM för polis IW (det signalement som först larmas ut och som pkom GS, under ed, redogör för under rättegången) så har personen en blå täckjacka, detta innan PU sätter klorna i vittnet AD, under natten.

Vidare att personen i blåa jackan gömmer sig vid varuingången på Dekorima och sedan ses skräckslagen sick-sacka sig fram genom gatorna nordost om mordplatsen springandes förbi vittnen SC och sedan vittne CB. När alla andra vittnen är upptagna med det som händer vid mordplatsen.

Så hur rimligt är alla dessa delar sammantaget talar för att det är TS som är grandmannen och mannen paret mötte vid Dekorima MEN ABSOLUT INTE GM (lång mörk rock, ingen huvudbonad, 1.80+, iskall mördare från Sydafrika) vid avfasningen?
Citera
2023-07-25, 23:28
  #18
Medlem
OPK123s avatar
Eino Hiltunen.
Citera
2023-07-26, 00:06
  #19
Medlem
Grandmannen(via Birgitta Ws vittnesmål)är liktydig med den s.k Tensonmannen(vittnesuppgift Nicola F).
Tensonmannen är liktydig med gärningsmannen(rimlighetsvärdering).
Gärningsmannen är liktydig med Christer Andersson(huvudhypotes).
Nästa fråga..
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback