• 2
  • 3
2023-03-17, 19:38
  #25
Medlem
kaffekoppens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Captain.Haddock
Har alltid haft skum hud. Och problem med den!

Var jävligt finnig när jag var runt 12-13. EXTREMT finnig. Men vid 14-15 års ålder bara försvann det, och jag såg normal ut igen. Tror (minns inte säkert) att jag fick Roaccutan eller vad det kallas för när jag var 13. Vet att jag fick tabletter, som gjorde att det bara försvann.

Nu i vuxen ålder (är mellan 30-40) så har jag fortfarande problem med min hy. Får utslag/finnar i perioder, då främst på ryggen.

Är en hårig jävel med! Har hår på kroppen överallt förutom naglarna ta mig fan, ingen turkmatta, inte i närheten. Men hårig. Glest typ.

När jag duschar, duschar jag i svalt/ljummet vatten. Duschar max 5 minuter. Använder mig utav dessa produkter:

https://www.apotea.se/aco-body-showe...AaAhokEALw_wcB

https://www.apotekhjartat.se/produkt...kaAi_mEALw_wcB

Dom är ju väldigt milda, och luktar ändå något. Så man känner sig någorlunda fräsch ändå. Jag använder dessa till hela kroppen, kör både huvudet, ansiktet och hela kroppen med dom här!

Men likt förbannat, trots milda produkter, och svalt/ljummet vatten och kort dusch - blir jag helt jävla rödflammig och snustorr efter en dusch. Huden blir stram, torr och det kliar utav bara helvete.

Men smörj in dig då?

Här kommer nästa problem.

Har använt/använder otaliga produkter, som ska återfukta efter dusch.

Hudkrämer, oljor och fan och hans moster. Och visst det lindrar ju klådan, och torrhetskänslan försvinner. Men här kommer nästa problem.

När jag smörjer in mig, så känner jag på ett skumt sätt hur huden inte "suger åt sig" krämerna/oljan eller vad man nu använder, den lägger sig bara ovanpå huden, som en hinna. Och detta resulterar i att jag istället får en fet "avlagring" på huden där jag smörjt in efter ett par timmar.

Kan dra med handen över och rulla fingertopparna mot varandra och känner massa ihopklumpat fettliknande bös som förmodligen är både hudavlagring, och salva/kräm/olja som inte tagit sig in i huden.

Vad fan ska man använda sig utav? Min hud verkar ju inte öppen för att ta åt sig återfuktande produkter?

Dricker normalt med vatten, äter i stort sett aldrig skräpmat.

Någon som har liknande problem? Och som vet vilka produkter/vanor som fungerar?

TS: känner igen din beskrivning av stram, torr och kliande hud efter dusch. Hade samma, och det visade sig att jag har eksem. Fick två saker på recept av hudläkaren; en salva ("Protopic") och sen också "Propyderm" vilket är en kräm som innehåller 20% propylenglykol.

Behandla morgon och kväll i 6 veckor och därefter då och då i förebyggande syfte.

Mvh.
Citera
2023-03-18, 13:49
  #26
Moderator
Kraftkarls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Maviel
Har du provat miniderm eller canoderm? Miniderm är bra för underhåll och canoderm är bra om du är inne i en period då det är extra torrt och exemaktigt. Båda går att köpa små flaskor som du kan testa - sen går det att få på recept i pumpflaska.

Jag är själv förtjust i dessa och upplever att de snabbt går in i huden.

Instämmer, fast personligen använder Fenuril istället för Canoderm.
Citera
2023-03-18, 19:13
  #27
Avstängd
Captain.Haddocks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Kraftkarl
Instämmer, fast personligen använder Fenuril istället för Canoderm.


Har kört på denna:

https://www.apotea.se/neutrogena-nor...otion-400-ml-1

Antar att den är liknande?

Den här funkar bra för torra händer, men inte kroppen/ansiktet. Blir en fet och sörjig yta på huden när man smörjt in sig, känns som att den inte går in i huden, utan bara ligger över huden. Blir äckligt på något vis...
Citera
2023-03-19, 13:16
  #28
Medlem
espiyes avatar
Hur ser din kost ut?
Citera
2023-03-19, 13:22
  #29
Medlem
BorisBalkans avatar
Prova att basta innan, det öppnar porerna.
Citera
2023-03-19, 13:36
  #30
Medlem
Har haft liknande problem som TS, men har med åren hittat enkla och billiga lösningar som funkar för mig:

-Gammaldags hård tvål är bättre än duschkrämer som knappt går att tvätta bort. Har köpt sk aleppotvål efter tips här på fb, och kommer nog att fortsätta med sån.

-Är jag torr i huden så smörjer jag in mig med olivolja, i duschen. Då blir man inte oljig och äcklig efteråt, och det dröjer oftast nån vecka innan huden bli torr igen.

-Är jag torr med klåda i hårbotten så sprayar jag äppelcidervinäger och sköljer ur nästan omedelbart (innan hårtvätt eftersom vinägern lämnar håret lite fettigt). Botar klådan varje gång och behöver inte upprepas mer än typ varje vecka.

Jävligt skönt att slippa både den torra huden, och kladdet med hudkräm efter varenda dusch.
Citera
  • 2
  • 3

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback