2023-03-06, 05:38
  #469
Medlem
Frågan är om det är etiskt försvarbart? Handlar om mer än att skicka vapen. Biden lovade pengar till Ukraina som skulle säkra deras pensioner. Är mer eller mindre en Amerikansk delstat nu. Landet är slaget i spillror. De gick med på kriget mot Ryssland för att de trodde att NATO/USA skulle hjälpa dem. Som vanligt lämnar USA sina vänner i sticket.
Citera
2023-03-06, 05:52
  #470
Medlem
Varför tittar ni ens på media. Dom har ju klart och tydligt valt Ukrainas sida. Det blir inte objektivt. Propagandan lyser starkt igenom.
Citera
2023-03-06, 05:58
  #471
Medlem
Anti proxy krig folkrörelsen är på frammarsch i flera NATO västländer.

München, Tyskland. Över 13.000 deltog:
https://twitter.com/LPMisesCaucus/st...81467830378498


Washington, USA. Några hundra deltog:
https://twitter.com/MaxBlumenthal/st...28053801480202
https://twitter.com/MintPressNews/st...84466495074304

Paris, Frankrike. Några hundra deltog:
https://twitter.com/f_philippot/stat...90310389092352
https://twitter.com/f_philippot/stat...65628155670530

Så Trump har röster att hämta från båda lägren, Vänster och höger.
Citera
2023-03-06, 06:44
  #472
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av xlxerox
Taiwan har sett vad som händer i hongkong och kommer inte att vilja följa dess öde genom att luras om självstyre och följdaktligen förtryck från kina.

Kina är hårt bundna till usa för sin finansiella överlevnad. Kinesisk ekonomi är inte stabil utan väst.
de enda som forsoker lura HK om sjalvstyre ar USA. Kina har och fortsatter folja kontrakten som skrevs med GB.
Citera
2023-03-06, 06:56
  #473
Medlem
wwrs avatar
Det Trump säger är att han kan stoppa kriget på en dag genom att han känner ländernas ledare och kan medla. Om han klarar det vet jag inte, men det är bra att han vill lyfta fram medling. Han lyckades i alla fall bra i Korea, där pressen förutspått storkrig men de två ledarna kramade om varandra och länderna som legat i krig i 70 år hade gemensam trupp under en flagga av ett enat Korea, i OS.

https://s.wsj.net/public/resources/i...0526085111.jpg
http://www.xinhuanet.com/english/201...240153021n.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=7V07jy2zyyQ

Citat:
“In 2016, I declared: I am your voice,” he said, speaking for just over 100 minutes from a bright blue and red stage in a cavernous ballroom at the closing speech of the CPAC event in Maryland. “Today, I add: I am your warrior. I am your justice. And for those who have been wronged and betrayed: I am your retribution,” he said.

Perhaps stung by critics who say Trump has lost the swagger of his first campaign, Trump seemed determined to tap into supporters’ nostalgia and make the case that, together, they could rekindle the old magic. “For seven years you and I have been engaged in an epic struggle to rescue our country from the people who hate it and want to absolutely destroy it,” he said.

With you at my side, we will demolish the deep state. We will expel the war mongers... We will drive out the globalists. We will cast out the communists. We will throw off the political class that hates our country … We will beat the Democrats. We will rout the fake news media. We will expose and appropriately deal with the Rinos [Republicans in name only]. We will evict Joe Biden from the White House. And we will liberate America from these villains and scoundrels once and for all,” he said.

Trump insisted that Russia’s Vladimir Putin decided to invade Ukraine because of the US’s botched withdrawal from Afghanistan in August 2021. “And you’re going to have world war three, by the way. We’re going to have world war three if something doesn’t happen fast. I am the only candidate who can make this promise: I will prevent world war three.”
https://www.theguardian.com/us-news/...or-white-house
__________________
Senast redigerad av wwr 2023-03-06 kl. 07:24.
Citera
2023-03-06, 07:19
  #474
Medlem
AreYouBacks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det Trump säger är att han kan stoppa kriget på en dag genom att han känner ländernas ledare och kan medla. Om han klarar det vet jag inte, men det är bra att han vill lyfta fram medling. Han lyckades i alla fall bra i Korea, där pressen förutspått storkrig men de två ledarna kramade om varandra och länderna som legat i krig i 70 år hade gemensam trupp under en flagga av ett enat Korea, i OS.

https://s.wsj.net/public/resources/i...0526085111.jpg
http://www.xinhuanet.com/english/201...240153021n.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=7V07jy2zyyQ


https://www.theguardian.com/us-news/...or-white-house

Han fick också huvudfienderna Israel och Saudi Arabien att närma sig varandra. Det öppnades direkt flyg mellan länderna samt Saudierna sa att Israel inte är fiender längre. När Biden var i Saudi och bad (beordrade) OPEC att producera mer olja fick han ett kort nej.

Trump har något som alfa män till ledare världen över förstår och det är pondus.
Citera
2023-03-06, 07:21
  #475
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Kalamity
Då kanske kriget äntligen tar slut. För lets face it - USA är den drivande parten som gör att resten av väst blandar sig i. Hade inte USA haft maktambitioner hade den här inomsovjetliga skärmytslingen varit över i somras, till glädje för både unga ryssar och unga ukrainare som hade sluppit dö i leran för att geopolitiska storspelare känner för ett parti schack.

Nu kommer givetvis inte Trump att väljas om 2024. Djupa staten kommer inte att tolerera det. Valfuskades det 2020 så är det inget mot vad som kommer att ske 2024. Skulle Trump hota på allvar kommer han att mördas, på ett eller annat vis. Det är alldeles för mycket på spel för obeskrivligt onda människor för att tillåta att Orange Man Bad kommer och förstör ännu en gång.

Så är det. Trump är den som förstår hur saker ligger till. Han kommer att mördas av deep state tillslut om han fortsätter.
Citera
2023-03-06, 07:23
  #476
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Edgerton
Det är möjligt att Trump inte vinner presidentvalet men du har också primärvalet. Som det ser ut nu finns det ingen som direkt kan utmana honom. Bland de deklarerade kandidaterna finner du utöver Donald Trump dessa;

Nikki Haley, relativt ung neo-konservativ indisk yrkespolitiker. Erfarenhet från kongressen (2005-11), Guvernör i South Carolina (2011-17) och FN Ambassadör (2017-18). Vill uppenbarligen fortsätta kriga i Ukraina. Får inte mer än 5-6% i mätningarna. Bedrövligt opopulär i partiet.

Vivek Ramaswamy, ung indisk affärsman som driver en Hedge Fond. Är försiktigt skeptisk till kriget i Ukraina och vill göra Kina till den primära amerikanska fienden. Sannolikheten är vinner primärvalet är också liten.

Perry Johnson, välkänd affärsman som inte tog sig förbi GOP:s primärval till Guvernörsvalet i Michigan eftersom han inte kunde samla 15,000 underskrifter för att ställa upp i det. Fick 5% i någon mätning men chansen är nog obefintlig att han vinner. Han är också 75 år.

Om Donald Trump möter någon av de deklarerade kandidaterna vinner han. De som har visat intresse är Ron DeSantis, Larry Elder, Asa Hutchinson, Mike Pence, Mike Pompeo, John Bolton, Liz Cheney, Chris Christie, Kristi Noem, Mike Rogers, Tim Scott, Francis X. Suarez, Chris Sununu, Greg Abbott, Doug Ducey, Brian Kemp, Marco Rubio och Glenn Youngkin. Få av dem kommer ställa upp av olika anledningar.

Den enda av dem som har en chans mot Donald Trump är Ron DeSantis men han får inte mer än 25-30% i mätningarna. DeSantis mandat i Florida sträcker sig till 2026. Han är fortfarande "ung" och uppenbarligen inte korkad. Om jag var DeSantis skulle jag sikta på Presidentvalet 2028 istället. DeSantis är då 50 år - en lagom ålder för en presidentkandidat.

Varför kasta bort sin karriär över en låg högerpopulist som Donald Trump? Det är nog många som tänker så. Givet opinionsmätningarna står det klart att Donald Trump vinner primärvalet. Den stora frågan är dock - kan Donald Trump slå Joe Biden? Trump leder i vissa mätningar och förlorar i andra. Saker och ting kommer klarna i höst och i sommar när fler kandidater deklarerar sin kandidatur. Vi får se.


Donald Trump är en låg populist.

https://www.youtube.com/watch?v=JkQG2PBQ_48

Under Trumps administration skickade USA vapen till Ukraina och tränade ukrainska soldater. Policy låg fast och Donald Trump gjorde ingenting åt det. Vad som är sant är att amerikanerna ogillar inflationen och proxykriget i Ukraina kan som Trump säger leda till tredje världskriget. Det är ett proxykrig med många risker. Givet mätningarna kanske Trump tar hem segern mot Joe Biden. Det ger Joe Biden drygt två år att vinna kriget i Ukraina. När väl presidentvalet hålls kan kriget vara över.

Kan då Trump dumpa Ukraina? Antagligen inte. Han lär bli överkörd av kongressen men som sagt. Det är inte säkert att kriget fortsätter tills 2024. Vad jag kan läsa förlorar 500 ryska soldater livet per dag. På den ukrainska sidan handlar det om ett tusental. Siffrorna påminner om dem från andra världskriget. Det är ohållbart i längden. Någon sida måste ge med sig. Men vad vet jag.

Med anledning av sista att stycket:

Hur stort mandat har den amerikanska presidenten i sådana här frågor? Jag har fått för mig att mandatet är omfattande när det kommer till utrikespolitik.
Citera
2023-03-06, 07:44
  #477
Medlem
AndersPersson99s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av popll
Jag är inte för eller emot någon sida. Kanske svårt att tänka sig. Men hur kul är det nu? Hur kul är det om ett två tre år såhär? Nej, det kommer andra tongångar. Tex Ukraina får garanti från Nato i framtiden så ryssarna inte vågar i framtiden. Vissa områden som nu sker bör ryska..pratades bla om det i Agenda svt idag.

Det är som att inte vara för eller emot en misshandel eller våldtäkt. Helt enkelt vidrigt och i praktiken ger man sitt passiva stöd då.
Citera
2023-03-06, 07:45
  #478
Medlem
Det är så otroligt tråkigt och deprimerande att Sverige och svenskarna troligtvis tillhör västs mest hjärntvättade folk och maktens duktiga idioter. Att hjärnorna är så sönderformaterade beror troligtvis på det skolsystem vi fått sedan industrialiseringens början. Så mycket har avslöjats om Sveriges historia och all skit vi är belamrade med under hela 1900-talet att man skulle åtminstone se någon höja på ögonbrynen. Men näää.

Många ledande inom den äldre psykologin använde Sverige som experiment, och det kan man se spridit sig i generationer fram. Lojaliteten till systemet och det tillsynes normala som matas ut av en helt havererad journalistik och mainstream media gör sitt jobb dagligen. Lögnerna och hittepået står ända upp till öronen. Ändå väljer man att inte se, inte förstå, utan blöter fingret och kollar vilket håll åsiktskorridåren blåser åt. Man är så jävla rädda att inte få åka med i vagnen med de andra idioterna, som likt får bräker i kör, för att inte verka annorlunda.

Man blir så jäkla trött på dessa dårars försök till intellektuell briljans för att höja sig över ytan.
__________________
Senast redigerad av Ausikivi 2023-03-06 kl. 07:49.
Citera
2023-03-06, 08:11
  #479
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av konstapel
Mycket bra jämförelse, Trump är såklart som alla mobbare och översittare innerst inne en riktig fegis.
Som tur var fanns det dock ingen risk för kärnvapenkrig under WW2 vilket det gör nu.

Vi börjar tyvärr snabbt närma oss en punkt där vi i väst måste bestämma oss hur pass långt vi är beredd att eskalera kriget, dvs köra ett chicken race med Ryssland tills en av oss viker undan.

Det gäller att trycka tillbaka ryssland, annars fortsätter det här till andra länder.
Citera
2023-03-06, 08:28
  #480
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Kalamity
Då kanske kriget äntligen tar slut. För lets face it - USA är den drivande parten som gör att resten av väst blandar sig i. Hade inte USA haft maktambitioner hade den här inomsovjetliga skärmytslingen varit över i somras, till glädje för både unga ryssar och unga ukrainare som hade sluppit dö i leran för att geopolitiska storspelare känner för ett parti schack.

Nu kommer givetvis inte Trump att väljas om 2024. Djupa staten kommer inte att tolerera det. Valfuskades det 2020 så är det inget mot vad som kommer att ske 2024. Skulle Trump hota på allvar kommer han att mördas, på ett eller annat vis. Det är alldeles för mycket på spel för obeskrivligt onda människor för att tillåta att Orange Man Bad kommer och förstör ännu en gång.

Nja. Putin stannar knappast vid Ukraina. Kriget fortgår fram tills att Ryssland blivit besegrat. Sen om det händer när den Ryska gränsen går vid Ukraina eller vid Frankrike får vi se.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback