Resultat: Skumt eller inte?
Skumt
77,60%
4021 röster
Inte skumt
22,40%
1161 röster
2022-12-27, 01:17
  #92365
Medlem
outoftheblues avatar
Citat:
Ursprungligen postat av fakbab
Du är välkommen att försöka lite bättre att ta in verkligheten. Det finns inte en tillstymmelse till konspirationsteorier i min beskrivning. Jag tror inte ens det finns någon konspiration utan allt handlar om hur JA obstruerat och fått hjälp av nyttiga idioter för att komma undan ansvar för sina egna handlingar. Resultatet är en rättsskandal av episka mått som drabbat de två kvinnorna, Sverige, UK, och i viss mån Ecuador även om de själva är vållande.

Låt oss nu hoppas att rättvisan slutligen får en chans angående utvisningsärendet till USA, så att världen får veta vilka handlingar JA ev. har begått. Som man bäddar får man ligga.
Åklagaren brast i flexibilitet och det var hon eller de hon lät sig styras av som skapade det låsta läget. Frågan är varför fallen ens togs upp för överprövning, och med en sådan åklagare dessutom. Hade det inte varit bättre för alla inblandade om Finné fått sista ordet? I slutändan blev ju resultatet ändå detsamma, allt las ner. Futil överprövning, m a o. Och dyr som sjutton. Slöseri i kubik.
Citera
2022-12-27, 01:32
  #92366
Medlem
outoftheblues avatar
Citat:
Ursprungligen postat av fakbab
Tror inte detta var avgörande. Svensk lagstiftning medger inte att man åberopar gamla vittnesförhör, man måste förhöra vittnen igen under rättegången. Då JA-sidan obstruerade rättvisan i så många år gjordes bedömningen att värdet av stödbevisningen fallit för mycket. Det blir nämligen svårt för åklagarsidan att argumentera emot invändningar under rättegången om att det gått så lång tid att vittnen kan ha glömt bort saker eller fått förvrängda minnen.
Gamla förhör kan användas under rättegång, om den som förhörs i rättegången inte minns eller motsäger vad han eller hon tidigare sagt i förhör. Det ena utesluter inte det andra. Dessutom är det ju inte säkert att förhören skulle ha motiverat åtal. Kanske tvärtom.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback