• 2
  • 3
2022-12-25, 17:18
  #25
Medlem
Nuet är en evig rutschkana.
Citera
2022-12-25, 17:52
  #26
Medlem
bergsdals avatar
Citat:
Ursprungligen postat av EnCarte
När ska jag annars fundera? Det gjorde jag , när det var nu.
Menar du nu nu, alltså nu direkt eller nu för 1 ms sedan
Citera
2022-12-25, 18:01
  #27
Medlem
MuhamtaCurrys avatar
Negern lever ofta i nuet mer än i framtiden. Negern plockar lite frukt, våldtar någon och bryr sig inte nämnvärt om konsekvenserna. Negern planerar eller tänker inte på framtiden utan går efter vad som känns rätt just nu. Vill negern knulla och äta, gör negern det direkt där tillfälle gives. Den vite mannen och Japanen planerar dock för att överleva vintern och försöker förutspå hur framtiden. Dessa lever mer i framtiden och förbereder sig för framtidens utmaningar.

Ju mer i nuet man lever, desto mer primitiv, enkelspårig och kortsiktigt behovsstyrd är man. Nyfödda barn och negrer befinner sig ofta på denna nivå. När dom är hungriga eller känner sig utsatta för rasism gråter dom och skriker.
Citera
2022-12-25, 18:04
  #28
Medlem
Saltkungens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Masinga
Man hör om människor som säger "jag lever i nuet" men hur långt är nuet? Kan tex nästa min
vara framtiden? Lever vi i nuet och framtiden samtidigt?

Nuet kan definieras på olika sätt. Det hänger helt på vad personen som säger det menar. Generellt sett är nuet bara det som händer just nu, därför är det en bråkdel av en sekund. Allt som inträffar är redan framtiden. Denna stunden är allt som existerar. Så det som sägs är att vi lever i just denna stunden av vårt liv. Det kommer att vara framtiden när nästa minut anländer, men du lever ändå på detta nu.
Citera
2022-12-25, 18:18
  #29
Medlem
nerdnerds avatar
Denna fråga är inte ny vare sig på Flashback eller i Filosofi. Varför försöker folk alltid att uppfinna samma hjul gång på gång, utan att iaf försöka kolla upp saker?

Några exempel:

https://en.wikipedia.org/wiki/B-theory_of_time

https://plato.stanford.edu/entries/time/

https://iep.utm.edu/time/

(FB) Tid - samlingstråd

Nu är det iofs inte helt ok på Flashback att bara ge en massa länkar, så jag kastar även in ett litet eget bidrag, med en liknelse.

Kan man vara i ett flygplan i luften? Det rör sig ju så snabbt. I ena ögonblicket är det här, i nästa där, så missar man bara med lite i tiden så missar man ju planet…
Citera
2022-12-25, 18:24
  #30
Medlem
Bondpojkes avatar
Det är väl lite som att fråga: hur många nummer finns det mellan 1 och 3? Ingen vet innan du börjar definiera vad som räknas som ett nummer.

Kanske man behöver göra som definitionen av derivata? Låta h -> 0? Men då med tiden för att få nuet.
Citera
  • 2
  • 3

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback