2022-11-07, 18:58
  #121
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av 1000djur
Är väl snarare kommunen som hyrt in dessa du som medborgare bör utkräva ansvar ifrån.

Det är ju ett hopplöst äventyr. Synd, det är nu man önskat lite mer usa och ’class-action lawsuit’ för att att rensa bort sån här smuts.
Citera
2022-11-08, 07:32
  #122
Avstängd
Zukunfters avatar
Citat:
Ursprungligen postat av htdg
Är enbart akademiska meriter mått på kunskap? Vem som helst kan få tillgång till artiklar och litteratur inom alla möjliga ämnen. Jag kan skriva 18 böcker om Etiopiens historia men om jag inte tar några högskolepoäng i historia är jag inte expert? Vad med alla dessa fotbollsexperter då? De har fått erfarenhet genom aktivitet eller nörderi, de har knappast läst "sportvetenskap" på något landsortsuniversitet.

Nej men du vet ju vilket problemet är. TV är propaganda och denna propaganda fungerar, bland annat med att titulera folk på SVT som "experter" i syftet föra fårskocken till tittare och att få dessa tittare att utöva inflytande på alla andra som skiter i TV.
Citera
2022-11-08, 07:48
  #123
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av grisbenet
Kan inget om juridik, men finns det någon möjlighet att stämma/kräva tillbaka pengarna som paret rung håvat in ifrån kommuner och dylikt? Det är ju skattepengar trots allt och hon[/b] har uppenbarligen ljugit om sina meriter. Lögner som på sättning och vis legat till grund för att hon kunnat fakturera


Kanske nåt att lära från närliggande områden.

Här är ett ex.
Kvacksalveri är en verksamhet där man utan erforderliga kunskaper ger verkningslösa eller farliga medicinska eller påstått medicinska behandlingar. En person som ger sådana behandlingar kallas för kvacksalvare. Förbud mot olika former av kvacksalveri finns i många länder.
Wikipedia
Citera
2022-11-10, 17:59
  #124
Medlem
Nina Rung intervjuas som expert på sexualbrottslingar i Viaplays serie Predikantens dubbelliv.

Jag vet inget om hennes kompetens i frågan. Men tyckte hon stack ut från de övriga intervjupersonerna i serien som kändes mer specialiserade och seniora.
__________________
Senast redigerad av Bubo.bubo 2022-11-10 kl. 18:13.
Citera
2022-11-10, 18:28
  #125
Medlem
Ponera om jag hade sagt att jag är expert på vita mäns beteende och jag hade fått jobbet direkt utan förkunskaper.
Citera
2022-11-20, 20:22
  #126
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Bubo.bubo
Nina Rung intervjuas som expert på sexualbrottslingar i Viaplays serie Predikantens dubbelliv.

Jag vet inget om hennes kompetens i frågan. Men tyckte hon stack ut från de övriga intervjupersonerna i serien som kändes mer specialiserade och seniora.


Det kan bero på hur urvalet är gjort och vilka frågor hon fick och editeringen.

Generellt behöver expertis vara objektiv verifierbar. Din observation i all ära med andra ord.
Citera
2022-12-22, 10:11
  #127
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av fredag2010
Hur väljer SVT experter? "Experten" Nina Rung avslöjad - ljög om akademiska meriter


Kvartal har en artikel Nina Rungs akademiska luftslott författad av Lapo Lappin.


Lappin sågar "experten" Nina Rung vid fotknölarna - sakligt.

I ämne för ämne beskriver Lappin hur Rung presenterats som "expert", men vid en granskning saknar hon akademiska meriter i varje av dessa ämnen.Lappin:
Förutom att vara aktivist, vad krävs egentligen för att kallas expert i medierna?Lappin berättar att TV4 såväl som statliga SVT och SR anlitat Nina Rung för att presentera Skolverkets "läroplan för sexualundervisning"
För Skolverkets talan utan att vara kopplad till Skolverket

fick också presentera den nya läroplanen i SVT

Även Sveriges Radio intervjuade Rung om läroplanen och presenterade hennes bok för lärare i det nya ämnet

...Skolverket, som upplyser mig om att myndigheten inte har någon koppling till henne. ... begär all korrespondens mellan myndigheten och Rung visar det sig att det inte finns någon.


Enligt Lappin har Nina Rung anlitats som "expert" i många sammanhang:
Under de senaste åren har hon inkallats som expert åtskilliga gånger. Det kan röra nästan vad som helst: incels, brott, pornografi, sexuella övergrepp i Köln eller den amerikanska rapartisten Kanye West. I public service dyker hon upp som kriminolog, bland annat för att utvärdera inslag om utländska våldtäktsmän i Uppdrag granskning och dokumentären om Soran Ismail.

Lappin menar att Rung visar sina värderingar:
hon hyser en fashionabel ansamling åsikter och värderingar

Hon livesänder på Instagram med Socialdemokraternas Annika Strandhäll och Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke.

Lappin undrar hur medier resonerar kring valet av just Rung som "expert":
Frågan är varför just Rung får detta utrymme? Varför inte ta in någon från Skolverket för att tala om den nya läroplanen?


Lappin menar att Rung är en dyr föreläsare:
bedriver även en populär föreläsnings- och utbildningsverksamhet för myndigheter som behöver utbilda personal, exempelvis i frågor om våld i nära relationer. Hon vidareutbildar anställda inom den offentliga sektorn och föreläser om normkritik och våldsprevention för kommunanställda, skolpersonal och elever.

När Rung föreläste digitalt för förskolepersonal och föräldrar i Arboga om jämställdhet och sexuellt våld landade fakturan till kommunens socialförvaltning på 80 000 kr, exklusive moms.


Lappin sågar Rungs akademiska meriter:
Utöver kriminolog och genusvetare kallas Rung för barnrättsexpert. Det är en gren av juridiken.

Nina Rung är kriminolog, genusvetare och barnrättsexpert. Men ingenstans redovisas hennes meriter i frågan.

När jag skriver till Stockholms universitet, däremot, upptäcker jag något nytt. De påstår att de aldrig har utfärdat någon examen till Nina Rung.

Av Ladok framgår det att Nina Rung enbart har tentat av 15 högskolepoäng i kriminologi på magisternivå, motsvarande en halv termins studier. De kurser i genusvetenskap, statsvetenskap och juridik som nämns i intervjun är samtliga på grundnivå.

Lappin har försökt nå Rung utan framgång:
Vad bygger hon egentligen anspråken om expertis på? Jag mejlar Nina Rung och frågar. Men får inget svar

Lappin lyfter ett resonemang intressant att debattera:
Nåväl, de som borde ha lagt tid på det är kanske främst de medier och myndigheter som har upphöjt henne till expert. Till synes utan att ha dubbelkollat att titlarna förefaller att vara ett luftslott.


Vad säger ni om detta?

Verkar media, exempelvis skattefinansierade statlig SVT och Sveriges Radio, ha kompetens att välja "experter"? Eller verkar det snarare som de väljer "experter" som passar deras agenda?

Tror du att hon kommer att anlitas i framtiden?
Citera
2022-12-22, 11:12
  #128
Moderator
intermittentexplosivitets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hytrate
Tror du att hon kommer att anlitas i framtiden?
Hon anlitas ofta av gotländska aktörer: kommunen/regionen och olika näringslivsaktörer - "kick offs" och annan skit. Ett par gånger varje vecka har hon helsidesannonser i lokal media...
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback