2022-11-20, 21:00
  #1
Medlem
Många anklagar MSM journalister för diverse saker tex bristande objektivitet. Det finns även negativa förväntningar på att journalister avviker från kallet som förde dem till professionen t.ex. att granska makten.

Kåren har själv utarbetat ett antal etiska regler https://www.sjf.se/yrkesfragor/yrkes...setiska-regler

Den senaste tiden har Sveriges journalister behövt ta ställning för insatser som föranletts av en rad samhällskritiska frågor tex
Pandemin, kriget i Ukraina, prishöjningar på diverse gods, klimatkrisen osv. Det ges exempel på att journalister hållit sig till viss narrativ och ej överträtt åsiktskorridoren.

Den likriktning som råder inom professionen måste på något sätt sätta press på journalisters psyke. Många lämnar branschen, arbetsgivare och temaområde. Men många som vill stanna kvar tar säkert till olika metoder för att bearbeta pressen.

Jag tror ännu på möjligheterna med bekännelser och anonymitet.

Jag tror att många journalister besöker Flashback för olika syften.

Skulle journalister se Flashback som ett ställe för att bearbeta sina personliga tankar om motsättningar och konflikter upplevda inom professionen? En s.k. biktstol.

Förhållningsregler:
Alla icke relevanta personers åsikter undanbes vänligen. Dvs. enbart journalister och reportrar ska avge sina bekännelser. Flashback består av både idioter och kloka personer men här ombedds ingen att ge feedback. Man kan öppna sidotrådar och diskutera olika frågor separat.

Journalister kan bekänna vad man vill så länge man anger på vilket sätt motsättningen inom professionen skadat samhället.

Nyutexade och juniora journalister kan vänta med sina bekännelser som föranletts av bristande kunskaper.

Journalister kan även ange huruvida man, genom bekännelsen, önskar återställa förtroendet för kåren?
__________________
Senast redigerad av Hytrate 2022-11-20 kl. 21:41. Anledning: Språkfel
Citera
Motvillig1.2s avatar

Moderatormeddelande

Postat av Motvillig1.2 2022-11-21, 07:12
Moderator
Oaktat vad TS skriver så är Flashback ett debattforum och det är tillåtet för alla att debattera vad som "biktas". Naturligvis inom ramen för regelverket i övrigt. /MOD
2022-11-24, 13:37
  #3
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Motvillig1.2
Oaktat vad TS skriver så är Flashback ett debattforum och det är tillåtet för alla att debattera vad som "biktas". Naturligvis inom ramen för regelverket i övrigt. /MOD

Tack för justeringen av tråden.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback