2022-11-14, 10:40
  #1
Medlem
Greenspams avatar
Citat:
Arabvärldens största tv-bolag, en egyptisk youtuber med miljonpublik – och en arabisk tidning i Malmö. Alla har spridit lögnen: Att Sverige har kidnappat ett muslimskt barn och gett det till ett homosexuellt par.

– Hon kommer inte från ett muslimskt hem och det har skett med familjens samtycke, säger John.

– Jag kan inte tänka mig en bättre familj för Miriam att växa upp i, säger Miriams svenska och kristna biologiska mormor.
Citat:
Liksom när desinformationskampanjen först drog igång har mediegiganterna Al Jazeera och TRT spridit influencerns uppgifter.

Här i Sverige fortsätter historien att spridas på svensk-arabiska Facebookgrupper och nyhetssidor.

I Malmö har sajten Aktarr spridit berättelsen okritiskt. Aktarr är en av de största svensk-arabiska nyhetsplattformarna i Sverige.

– Vi såg detta upprepas på stora kanaler och har i detta fallet brustit i vår faktakoll. Vi kommer nu gå ut med en rättelse och beklagar verkligen det som har skett, säger Kotada Yonus, ansvarig utgivare på Aktarr.
https://web.archive.org/web/20221114...onell-hatstorm

Den arabiskspråkiga nyhetstjänsten Aktarr i Malmö, ”Vårt mål är att hjälpa den arabiska communityn att navigera i det svenska samhället”, sprider konspirationsteorier om att muslimska barn kidnappas av svenska myndigheter.

Vad vi vet vi om Aktarr och deras okritiska hållning till islamismpropaganda?
__________________
Senast redigerad av Greenspam 2022-11-14 kl. 10:43.
Citera
2022-11-14, 10:43
  #2
Avstängd
Svettiga-babbars avatar
Islam fördömer homosexualitet, så att homoäktenskap och i synnerhet homoadoptioner är no-go är lika självklart som att tyngdlagen existerar.
Det finns inte en ärlig muslim som förordar någonting annat än dödsstraff för homosexuella handlingar.

Så är det denna arabiska tidskrift som har gjort något chockerande, eller är det chockerande att svenska samhället och massmedia GÅNG PÅ GÅNG förvånas när muslimer följer islam?
Citera
2022-11-14, 19:05
  #3
Medlem
Det är väldigt bra att utländska media sprider lögner om hur svårt det är för muslimer att bo i Sverige, för då drar de sig för att komma hit. Jag har funderat på att sprida ännu fler alternativa fakta om Sverige och skulle gärna vilja se hur ett kollektiv med svenska troll skriver på arabiska nätforum, allt för att motverka immigrationen. I kampen mot araben är inga medel otillåtna.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback