Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2022-11-11, 07:09
  #241
Medlem
cerns avatar
Varför står det ingenting om detta i svensk media?
Citera
2022-11-11, 07:13
  #242
Medlem
TonyBergmans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av cern
Varför står det ingenting om detta i svensk media?

Står överallt?
Svenska vänstern är ju överlyckliga.
Tydligen är tyska staten den enda i världen som kan bygga kärnkraft i Sverige.
Citera
2022-11-11, 07:17
  #243
Medlem
Ringhals 1 och 2 håller på att plockas ner, i förtid vilket bestämts av Vattenfall, eftersom det var dålig lönssmhet. Detta p g a av dåvarande regeringens beslut om höga avgifter, vilket miljöpartiet drivit fram. Våra nyheter borde granskningsnämnden ta en titt närmare på. Vilseledande!
Citera
2022-11-11, 07:19
  #244
Medlem
Sonnenwendes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av TonyBergman
Står överallt?
Svenska vänstern är ju överlyckliga.
Tydligen är tyska staten den enda i världen som kan bygga kärnkraft i Sverige.
Bara trams, Uniper tas över av tyska staten som är styrd av Putlersossar och Mp.
Det är Barsebäck det handlar om, de övriga reaktorerna är samägda eller som i Forsmark, ägda av statliga Vattenfall.
Citera
2022-11-11, 07:43
  #245
Medlem
vasaduellers avatar
Finns det några kopplingar mellan Uniper och WEF?
Citera
2022-11-11, 07:58
  #246
Medlem
barkeepers avatar
Aftonbladet-stil på rubriksättningen.

Måste ju inte vara tyskarna som bygger.

Vi borde slå oss ihop med finnarna, bygga tillsammans med dom. Och varför inte norskarna. Och Danskarna.
Citera
2022-11-11, 08:13
  #247
Medlem
von Hindenburgs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av cern
Varför står det ingenting om detta i svensk media?

Det är en icke-nyhet. Ingen tror att det bankrutta Uniper ska bygga något alls.

Kärnkraftens vara eller inte vara handlar om Vattenfall.
Citera
2022-11-11, 08:42
  #248
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av ruter
Du tänker inte på riskerna med kärnkraft. Vi satsar massor av pengar på försvaret men tänker inte på hur utsatta vi skulle bli ifall någon släpper en bomb eller om en raket råkar träffa kärnkraftanläggningen, och sedan har vi alla andra risker. Vindkraftverk är säkra ur miljösynpunkt och det ger billig el. Dom kommuner som stoppar vindkraftverk ute i havet borde regeringen köra över för allas bästa. Dom som ojar sig med att det inte alltid blåser till dem kan jag säga att lagringsproblemet är löst.
Nu är ju kärnkraftverken extremt kraftigt byggda. De tål mycket mer än man kan tro. Räcker inte med vilken raket eller bomb sommhelst för att skada betongskyddet.
Sedan blir det inte en härdsmälta eller allvarlig spridning bara för det.

Nu visar just analyser att vindkraft inte har låg kostnad per kwh jämfört med kärnkraft. Detta pga bla kärnkraftens längre livslängd och säkrare leverans.

Drifterfarenheterna av alla kärnkraftverk i hela världen visar dessutom att de risker som finns har ett oerhört mycket mindre utfall i verkligheten.
Där har tex oljesaneringen orsakat avsevärt större katastrofer. Slarvigt uttryckt inträffar en skada pga oljehantering och förbränning varje år motsvarande kärnkraftens värsta teoretiska olycka som inte inträffat än.

Lagring av el löst? Knappast. Finns inte på kartan idag att lagra el för tex en veckas förbrukning från tex vind eller sol. Hade det funnits hade vi ju inte haft risk för roterande elavstängningar eller vansinniga elprisvariationer. Men om du säger det så kan du ju visa var det finns såna system och hur länge de klarar vindstilla en kall vinterdag med full industriverksamhet.
Citera
2022-11-11, 08:46
  #249
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av gärningsman
Så här talar en idiot eller en okunnig. Som bättre vetande kan jag förklara för dig att vattenkraften är maximalt utnyttjad i Sverige.

Vattenkraft är en enkel ekvation. Mycket vatten + hög fallhöjd = snurrar turbinerna bra så att mycket el kan skapas.

Har du förslag på vart i Sverige vi kan få mycket vatten och hög fallhöjd på den?
Vi skulle kunna bygga pumpkraftverk av det slag man har i Storbritannien. Det vore ett mycket bra komplement till vind och sol.

Kärnkraft kommer inte på plats på många år, hursomhelst.
Citera
2022-11-11, 08:47
  #250
Medlem
Dr.Jekylls avatar
Inte bra att bli av med Uniper. Problemet nu är att Vattenkraft står kvar som kanske ensamt ansvariga, tillsammans med Finnarna. Vattenfall leds av den riktigt usla och mycket obehagliga Anna Borg. Det finns ingen kompetens för att snabbt bygga bra kärnkraft!

Låt mig förklara:

Vattenkraft leds ju av Anna Borg som tillsattes för att lägga ner kärnkraften. Detta därför att tidigare VD Magnus Hall vägrade lägga ner Ringhals, vilket fick miljöpartiet att gå in och hota Vattenfall med konsekvenser. Det slutade med att Anna Borg fick kliva upp när gamle VD:n avgick.

Det var hon som planerade och stod bakom nedläggningen av Ringhals 1 och 2. Det var helt rätt beslut enligt henne!

https://www.di.se/nyheter/nya-vd-n-s...t-ratt-beslut/

Samma Anna Borg har också avvisat Wallenbergarna när de kontaktade i slutet av 2019 och ville finansiera en ny reaktor för ett knappt år sedan. Då behövdes det inte någon reaktor enligt henne. Hon har verkligen varit tydlig med sitt motstånd mot all kärnkraft. Tills konsekvenserna av att ha väderberoende kraft i Södra sverige blev uppenbara.

https://www.di.se/nyheter/vattenfall...nkraftsvadjan/

Men plötsligt i Januari 2022 valdes Anna Borg plötsligt in i styrelsen för Wallenbergarnas ägarbolag FAM. Nu sitter hon alltså i styrelsen och tjänar pengar med de Wallenbergare som nu vill bygga kärnkraft: https://fam.se/sv/node/68

Detta har lett till den självklara anklagelsen om jäv. Eftersom hon både sitter i statliga Vattenfalls styrelse samt i styrelsen för det Wallenberg som är intesserade av att hitta finansiering och bygga ett stort kärnkraftverk. Det är dessutom märkligt att hon gått från att först vilja lägga ner kärnkraften till att direkt känna att den måste byggas upp igen!

Centerpartiet har krävt svar men det tystas ner som vanligt, och hon får alltså sitta kvar!

https://www.svd.se/a/wOkV7L/c-om-vd-...en-maste-svara

Anna Borg började redan i somras utreda om Vattenfall ska bygga kärnkraft. Den lösning som lades fram lagom till valet säger att Vattenfall ska bygga små modulära reaktorer. Några sådana finns ännu inte på marknaden, så det är experimentellt och kommer bli försenat såklart! Dessutom är de dyrare per MW och ger lägre effekt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...-karnkraftverk

Varför skulle en experimentell typ av kraftverk som är helt nytt vara det bästa i denna kris? Det kan bli klart frammåt 2030 tror hon. Men samtidigt är tekniken inte utvecklad än. Både Polen och Rumänien har valt att snabbt bygga kärnkraft det sista. Självklart har de valt stora, stabila och etablerade kraftverk!

Samma VD säger också att det är omöjligt att starta om Ringhals 1 och 2. Som om det vore omöjligt att köpa in delar eller se över en uppstart? De har inte ens börjat ge sig på inre delar av reaktorn:.

https://www.di.se/nyheter/vattenfall...edan-i-somras/

Varför kommer Wallenbergarna fram till att ett stort och stabilt kärnkraftverk skulle vara bättre? Varför ser hon olika behov beroende på vilken styrelse hon sitter i? Hur kan så många andra länder komma fram till att stora och etablerade kärnkraftverk är bättre än att satsa på än oetablerad och dyrare teknik?

Polen har precis köpt in 6 stora 1000-1500 MW bjässar från USA. Samt ytterliggare 2 från Syd Koreanska tillverkare. Hur kan vi inte känna ett behov av att få till denna typ av kraftverk? Sydkorea och Kineserna liksom många andra bygger nu flera stora kärnkraftverk som ger bra effekt och står länge.

Jag antar Anna Borg har lärt sig allt om hur nödvändigt det är att bygga "framtidens teknologi" när hon suttit i panelsamtal med John Kerry och Bill Gates på WEF mötet i Davos. Där har hon fått in Vattenfall på deras klimatlinje och pratat om hur dom ska uppfinna en bättre värld:

https://www.weforum.org/events/the-d...ion-e2f6e3e3e6

Bill Gates är det ju väl känt att han har satsat stort på just SMR teknologi. Alltså precis den teknologi som Vattenfall kom fram till behövs!

https://www.forbes.com/sites/kensilv...h=2d2cf27d4c9d

Samma Anna Borg har förövrigt höjt sin egen lön till över en miljon kronor i månaden som VD i Vattenfall. Jag antar man måste ha bäst betalt av alla statliga VD:ar om man leker med hundratals miljarder och Sveriges elsäkerhet.

- Jag förstår inte hur hon kan ha förtroende?
- Jag förstår inte att det är henne vi ska lita på för att bygga upp den kärnkraft hon trädde fram och stod bakom att lägga ner?!
- Hur kan inte regeringen begära att hon avgår och kräva att någon som inte är ekonom utan kan något tekniskt ska ersätta henne?!
__________________
Senast redigerad av Dr.Jekyll 2022-11-11 kl. 08:54.
Citera
2022-11-11, 08:51
  #251
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av NurseRatched
Vi skulle kunna bygga pumpkraftverk av det slag man har i Storbritannien. Det vore ett mycket bra komplement till vind och sol.

Kärnkraft kommer inte på plats på många år, hursomhelst.

Ska du driva pumpkraften med solpaneler och vindkraftverk? Hur många solpaneler och vindkraftverk skulle behövas för att bygga nya solpaneler och vindkraftverk? Troligen skulle du behöva ha flera dammar med pumpkraft.

Riktig evighetsmaskin du har här. Vad är nästa grej? stor vindkraftverk ovanpå flygplan så de kan strunta i jet-bränsle? Du måste ta patent på detta.
Citera
2022-11-11, 08:52
  #252
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av EricBe
Ska du driva pumpkraften med solpaneler och vindkraftverk? Hur många solpaneler och vindkraftverk skulle behövas för att bygga nya solpaneler och vindkraftverk? Troligen skulle du behöva ha flera dammar med pumpkraft.

Riktig evighetsmaskin du har här. Vad är nästa grej? stor vindkraftverk ovanpå flygplan så de kan strunta i jet-bränsle? Du måste ta patent på detta.
Det är alltså inget jag kommit på utan det finns redan implementerat i Storbritannien.

EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=6Jx_bJgIFhI
__________________
Senast redigerad av NurseRatched 2022-11-11 kl. 08:54.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback