Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2022-10-25, 07:49
  #49
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av goseigen
De kommer från Indien och de tidigare PMs gjorde samma.

Ta dina frågor i konspirationsforumet.

De gör de inte alls. De kommer från Afrika och har indiskt påbrå som har en stor indisk diaspora. Och du, är du moderator?
Citera
2022-10-25, 08:02
  #50
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av District9
En indier som premiärminister och en pakistanier som Londons guvernör. Haha komiskt
Och jag som trodde de var britter, för inte kan väl en indier bli Storbritanniens premiärminister?
Citera
2022-10-25, 08:22
  #51
Medlem
Stones avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Slottsherre
Ja, det var fan på tiden! Tyvärr en hyperkonservativ Tory och brexitör, så det är svårt att glädjas på riktigt.

Det är det enda som räddar honom i mina ögon.
Citera
2022-10-25, 08:27
  #52
Medlem
-Tesla-s avatar
En ytterligare äckligt rik familj tar plats i toppskiktet
Citera
2022-10-25, 08:50
  #53
Medlem
Tercios avatar
Fasansfullt. Ytterligare ett steg i folkutbytet. Dock tror jag politiskt det kommer spela marginell roll. Alla toppolitiker är helt utbytbara mot varandra, de vill samma sak i stort sätt allihop och står för samma politik.
Citera
2022-10-25, 09:01
  #54
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Prempion
En mycket liten andel av befolkningen i det brittiska imperiet bodde i moderlandet, så tanken att Storbritannien skulle kunna tas över av kolonierna är inte ny. Men den iden blev bortglömd i samband med andra världskriget då den påminde om nazism. Avkoloniseringen följde och ett antal självständiga stater uppstod som alla skulle leva i fred och frihet.

För 100 år sedan jämförde Oswald Spengler dåtidens Europa med antikens Grekland och USA med Romarriket. Båda på 100-talet f.Kr och 1900-talet e.Kr. var det det lilla landet i periferin som tog över en åldrande kultur som hade förlorat sin virilitet.

Jag tror dock att USA har mer gemensamt med Östrom, medan Europa följer samma väg som Västrom, som splittrades till småriken styrda av barbarer. Många på Flashback ser EU enbart som något dåligt, och jag tycker de missar att flera öststater ingår där som bromsar västeuropeiska politiker från att föra en så pass woke politik som de hade kunnat göra om EU inte funnits.
Sunak tillsattes efter att de övriga två kandidaterna dragit sig tillbaka och valet ställts in. Kristersson tillsattes av politikerna själva och det största partiet i blocket ställts utanför regeringen. EU-kommissionen bröt sin egen regel om att inte ge bort inlånade pengar (Covid) och medgav det på sin hemsida. "Världens mäktigaste man" är gravt senil. Spengler hade nog en del rätt. Inte illa för någon född 1880.
Citat:
Spengler predicted that about the year 2000, Western civilization would enter the period of pre‑death emergency whose countering would lead to 200 years of Caesarism (extra-constitutional omnipotence of the executive branch of government)[citation needed] before Western civilization's final collapse.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Oswald_Spengler
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-10-25 kl. 09:55.
Citera
2022-10-25, 09:02
  #55
Medlem
Witkos avatar
Såg någon notis om att denna herre blir en Obama för England, ja lycka till då. 😂
Citera
2022-10-25, 10:13
  #56
Medlem
Kosmos.s avatar
Man kan inte låta bli att tänka att en av en annan ras än europeisk kommer ha stark bias till utomeuropeiska och/eller sitt egna folk. Men det här kanske är grundtanken i att tillsätta en sådan. Ett sorts straff för Brexit misstänker jag också.
Citera
2022-10-25, 10:18
  #57
Medlem
Kosmos.s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av ensamkrigaren
Storbrittanien visar inte minsta tillstymmelse till nationellt uppvaknande.

Polen, Ungern, Italien, Sverige .. när får vi se UK vakna upp? De verkar ta hur mycket skit som helst. Fattar inte hur de kunde gå igenom oändliga lockdowns utan att vilja mörda varenda jävel i parlamentet. Deras ledare är även så uppenbart super-WEF-lakejer. Från en clown-wannabee-Thatcher till en liten curry-brownie och på det en tampong-kung. Tycker vi Sverige är illa ute så kan vi ju vara oändligt glada över att slippa vara landet med alla hus gjorda i tegelsten och med separata kranar för varmt och kallt vatten.
Brexit är defintion på ett nationellt uppvaknande. Vad tror du orsakade Brexit?

Det finns dock en djup stat kvar som väljer att tillsätta icke-folkvalda. Denne indier är tillsatt av en s.k. kommitte. Dvs icke-folkvald.
Citera
2022-10-25, 10:51
  #58
Medlem
MyJustices avatar
Blir bara fler och fler odemokratiska tillsättningen.
Ursula leyen tex är en sån .
Hur gör vi för att återställa väst till ett demokratiskt samhälle ?
Citera
2022-10-25, 11:01
  #59
Medlem
Slottsherres avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Kosmos.
Man kan inte låta bli att tänka att en av en annan ras än europeisk kommer ha stark bias till utomeuropeiska och/eller sitt egna folk. Men det här kanske är grundtanken i att tillsätta en sådan. Ett sorts straff för Brexit misstänker jag också.

Hur menar du? Sunak har alltid varit en ivrig Brexitanhängare.
Citera
2022-10-25, 11:33
  #60
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MyJustice
Blir bara fler och fler odemokratiska tillsättningen.
Ursula leyen tex är en sån .
Hur gör vi för att återställa väst till ett demokratiskt samhälle ?
Vad man skall göra är svårt att avgöra. Man styr i för stora enheter som därmed blir heterogena. Att som EU försöka styra Europa som en enhet går ännu inte att göra genom direktval till EU-president, som tur är. Sverige, Ungern, Italien etc är ännu så olika att ett direktval till EU-president vore svårgenomförbart. För att ett val skall fungera kan inte väljarna ha helt olika kulturer. Därför tillsätter man EU-presidenten i slutet möte och försöker vänja oss vid att politikerna själva tillsätter ledarna, som nu Sunak. EU stärker kommissions-presidentens makt. Parlamentspresidenten kallas ofta bara ordförande numera.

Cameron hade möten med EU före Brexit-omröstningen, ungefär som Chamberlain mötte Hitler. Cameron fick fram ett avtal om att britterna (som redan hade en rejäl rabatt på EU-avgiften) inte skulle behöva ingå i den allt starkare integration av Europas länder som är EU:s uttalade målsättning.
Citat:
Ever-closer union
What Cameron wanted: a declaration that the treaty motto of “ever closer union among the peoples of Europe” did not apply to the UK. EU leaders had already agreed a special formula of wording in June 2014 that not all member states were on the road to integration, but Cameron wanted something stronger.

What he’s got: Much more emphatic language, stressing that the UK is not on the road to deeper integration. “It is recognised that the United Kingdom ... is not committed to further political integration in the European Union ... References to ever-closer union do not apply to the United Kingdom.”
https://www.theguardian.com/world/20...nd-what-he-got

Men det räckte inte och Brexit följde.

Så att så länge länderna är olika blir det svårt att genomföra direktval av ledarna. Storbritannien och partiet ensamma kunde nog ha hållit valet om partiledare, men man vänjer oss gradvis vid att inte kunna påverka.

Samma gäller ekonomin. Nu har man pressat på euroländerna en gemensam valuta. Men det fungerar inte eftersom hela deras ekonomiska politik inte är integrerad. T.o.m. vi utanför eurozonen måste skicka bidrag, som Covid-fonderna.

Så EU kämpar på med att likrikta hela Europa och utplåna ländernas särart. Ett led i detta är odemokratiska tillsättningar. Storbritannien är naturligtvis inte fritt från globala influenser vilket noteras genom hur Sunaks tillsättning skett.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-10-25 kl. 11:50.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback