Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2022-10-24, 22:54
  #37
Medlem
goseigens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jenshall
Coolt att UK får en indier som premiär minister 😜

Han är faktiskt från Southampton, och det är ändå inte han som styr, utan Larry.
Citera
2022-10-24, 23:45
  #38
Avstängd
Nu har de äntligen fått sin ”Obama”.
Citera
2022-10-24, 23:54
  #39
Medlem
Slottsherres avatar
Citat:
Ursprungligen postat av B-a-c-k-f-l-a-s-h
Nu har de äntligen fått sin ”Obama”.

Ja, det var fan på tiden! Tyvärr en hyperkonservativ Tory och brexitör, så det är svårt att glädjas på riktigt.
Citera
2022-10-24, 23:59
  #40
Medlem
Indian Bruce Lis avatar
Citat:
Ursprungligen postat av jj_6
När får vi se en brittiskättad premiärminister eller president i Indien?

Eller är det kolonialism? Nykolonialism är tydligen något positivt och lojaliteten med britterna är 100% eller?

Britterna har redan kört sitt ”The British Raj”, och nu kan man ironiskt nog kalla detta för ”The Indian Raj”.
Citera
2022-10-25, 00:03
  #41
Medlem
kubuns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Sotern
En blatte som premiärminister. Vad kan gå fel?
är det vad vi har att vänta i Europeiska länder? Att alltfler länder får blattar på högsta posten? Vilket EU vi då får
Citera
2022-10-25, 01:20
  #42
Medlem
Är det kungen som ska godkänna den nya premiärministern?
Citera
2022-10-25, 01:31
  #43
Medlem
Prempions avatar
Citat:
Ursprungligen postat av OverAndUnder
Påminner om Romarriket i slutskedet innan den slutgiltiga kollapsen. Ofta var det diverse barbarer från rikets utkanter som innehade kejsartiteln. I bakgrunden var det andra som drog i trådarna.

En mycket liten andel av befolkningen i det brittiska imperiet bodde i moderlandet, så tanken att Storbritannien skulle kunna tas över av kolonierna är inte ny. Men den iden blev bortglömd i samband med andra världskriget då den påminde om nazism. Avkoloniseringen följde och ett antal självständiga stater uppstod som alla skulle leva i fred och frihet.

För 100 år sedan jämförde Oswald Spengler dåtidens Europa med antikens Grekland och USA med Romarriket. Båda på 100-talet f.Kr och 1900-talet e.Kr. var det det lilla landet i periferin som tog över en åldrande kultur som hade förlorat sin virilitet.

Jag tror dock att USA har mer gemensamt med Östrom, medan Europa följer samma väg som Västrom, som splittrades till småriken styrda av barbarer. Många på Flashback ser EU enbart som något dåligt, och jag tycker de missar att flera öststater ingår där som bromsar västeuropeiska politiker från att föra en så pass woke politik som de hade kunnat göra om EU inte funnits.
Citera
2022-10-25, 03:53
  #44
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Rastapunx
Första indiskättlade Brittiska premiärminister är väl iaf rätt stort?
Vad säger detta om imperiet?
Känns lite som att vi skulle få en Samisk statsminister.
indiskattlad sager att det var ett tag sedan det brittiska imperiet brakade samman.
england ar inget utan sitt forna imperium, dom snyltade ett tag pa EU imperiet men forstod i god tid att det ocksa ar pa vag att braka samman.
en stor portion stiff upper lip ett bra tag framover kommer behovas
Citera
2022-10-25, 03:59
  #45
Avstängd
Sickmyducks avatar
Intressant och skrämmande är att han propagerar för en ny digital valuta samtidigt som pappan till hans fru är en indisk IT-miljardär som investerat stort i blockchain-teknik genom sitt företag Infosys. Tillfällighet?
Citera
2022-10-25, 04:38
  #46
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av StefanO12
En äkta djupa staten dåre. Jag undrar hur läng tid det tar innan han börjar hetsa för krig, nya vacciner och trycka mer pengar...Han kommer från en av Englands rikaste familjer. Som för invandrade på 60 talet... Det finns frågor varifrån dessa pengar kommer.

This.
Citera
2022-10-25, 06:48
  #47
Avstängd
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Sickmyduck
Intressant och skrämmande är att han propagerar för en ny digital valuta samtidigt som pappan till hans fru är en indisk IT-miljardär som investerat stort i blockchain-teknik genom sitt företag Infosys. Tillfällighet?
Ja.. Indien tog just över Storbritanniens plats som femte största ekonomi. Ola Bini som kopplades till Assangefallet jobbade för Thoughtworks, ett internationellt företag inom IT-branschen. Det grundades av Roy Singham. han kommer visst från Sri Lanka/kubansk-bakgrund men mycket av nyheterna runt Thoughtworks täcks i indisk press men företaget är amerikanskt. Singham har "vänsterprägel".

Singham har "Singh" i namnet. Alla sikhiska män heter Singh (lejon) (och alla kvinnor heter kaur/prinsessa). Vissa betraktar sikherna som asiens judar. De ägnar sig åt penningutlåning och trots att de inte är så många var Indiens premiärminister länge sikh.

Greta Thunberg stödde bondeuppror i Indien! Det slog lite fel och en person i hennes nätverk blev arresterad. Här bränner uppretade indier Greta-bilder
https://c8.alamy.com/comp/2E9GG92/ne...ws-2E9GG92.jpg

Sikher låg bakom bondeupproren. En svensk akademiker med Singh i namnet har skrivit om Greta. Sikherna mördade Indira Gandhi, bombade Air India, de hade även placerat en bomb på Tokyos flygplats och hundratals omkom när de ockuperade det Gyllene Templet. Bombningen av Air India var den dödligaste terrrorbombningen av flyg före 911. Tamiler mördade Gandhis son, men även sikher var inblandade.

Modi (inte sikhen) sammanträder med sina närmaste rådgivare ...
https://c.ndtvimg.com/2019-10/t0h99t...October_19.jpg

Indien och sikher håller definitivt på att segla upp under radarn. Vem som leder Storbritannien påverkar inte landets skötsel eftersom personen lyder order av andra. Det har Biden bevisat. Men ledaren är en symbol. Den här bilden har nu legat länge på Guardians förstasida. 15 av Sunaks vita kollegor applåderar honom. Han är den ende icke-vita. Ser bra ut i kostym, smal liksom Obama, Lagarde, Pelosi ... Inte rundlagd som Trump, Johnson, Orbán ...

https://snipboard.io/26EcDu.jpg

Tillsättningen symboliserar ju gränsnedbrytande och massinvandring. Han är givetvis utvald för sin hudfärg. Det skapar friktion med invandrare i samhället när en person av invandrarfamilj "styr" landet och är en av landets rikaste. Han fick gräddfil till jobbet när Johnson backade ur och valet ställdes in.

Vad blir kontentan av detta. Kanske att indiska globala nätverk blir allt viktigare samt att Sunak tillsatts för att skärpa motsättningarna mellan invandrare och ursprungsbefolkning. De fyller kanske på med någon motsvarighet till Paludan fast de bränner Bhagavad Gita och motståndarsidan skriker "rasister".
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-10-25 kl. 07:30.
Citera
2022-10-25, 06:53
  #48
Medlem
Storbrittanien visar inte minsta tillstymmelse till nationellt uppvaknande.

Polen, Ungern, Italien, Sverige .. när får vi se UK vakna upp? De verkar ta hur mycket skit som helst. Fattar inte hur de kunde gå igenom oändliga lockdowns utan att vilja mörda varenda jävel i parlamentet. Deras ledare är även så uppenbart super-WEF-lakejer. Från en clown-wannabee-Thatcher till en liten curry-brownie och på det en tampong-kung. Tycker vi Sverige är illa ute så kan vi ju vara oändligt glada över att slippa vara landet med alla hus gjorda i tegelsten och med separata kranar för varmt och kallt vatten.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback