2022-10-03, 14:38
  #301
Medlem
Enydrions avatar
Citat:
Ursprungligen postat av HipToBeSquare
Tyvärr det hindrar ingenting, kolla bara på Biden.

Nej jag vet, men en handlingskraftig senildement är ju värre än en som inte är handlingskraftig....

Men msm verkar vilja ha Bildt i regeringen och hänvisar till dåren som 'expert'
Citera
2022-10-03, 15:12
  #302
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av JohnBlund
Det kommer bli underbart! Kraftigt minskade kostnader för invandring, kraftigt minskade kostnader för sjuka saker som bistånd.

De kommer ha massor av extra pengar att använda som en S-ledd regeringen spottar åt.
Sverige först! Ta av bistånd och invandring som vi inte behöver och använd dessa pengar klokt.


Tyvärr kommer inte de pengarna att räcka på långa vägar.
Då kommer vanliga Svensson att få betala priset i form av slopad a-kassa, slopad f-kassa mm
Citera
2022-10-03, 21:56
  #303
Medlem
sonicguides avatar
Citat:
Ursprungligen postat av privata
Spännande vecka, Ulf kommer ha återkoppling med talmannen, blir väl tisdag eller onsdag, kanske blir fullträff direkt, tror handlingskraften hos Ulf är hög.
Den handlingskraften sitter nog i området runt hans mun...
Citera
2022-10-03, 22:05
  #304
Medlem
Jenshalls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sonicguide
Den handlingskraften sitter nog i området runt hans mun...


Litar inte en sekund på M. Bara massa snack tur SD finns där och sätter press.
Citera
2022-10-04, 05:30
  #305
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sonicguide
Den handlingskraften sitter nog i området runt hans mun...
Risk för det. Man drar nu ut på detta för att vi skall glömma att "SD vann valet" som tidningarna skrev.

Jag skrev mer om det i den andra tråden om regeringsbildning

(FB) Regeringsbildning 2022
Citera
2022-10-05, 01:12
  #306
Medlem
OliverCromwells avatar
Får vi något besked nu under denna "avstämning" mellan Kristersson och Talmannen under onsdagen?

Skulle förvåna mig om de kom med några nyheter.

Bara att fortsätta förhandla (förhala). Övergångsregeringen sitter ändå säkert.
Citera
2022-10-05, 05:52
  #307
Medlem
P04s avatar
Det fina är ju att SD utan vidare kan sänka skutan med misstroende om Kristersson hugger dem i ryggen. Då kan vi se ett extraval där L åker ut. Kristersson har en delikat uppgift, men han kan definitivt inte köra sitt eget rejs. Jag tror SD sitter i en mycket starkare sits än MP gjorde under de två föregående mandatperioderna.
Citera
2022-10-05, 06:16
  #308
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av LucianMacAndrew
Enligt vilken Svensk lag?

Sidosteppar Åkesson? Åkesson är den som väljer vad han och SD går med på för att stödja en regering. Dom kan välja att inte stödja en regering som inte släpper in dem, helt upp till dem hur dom hanterar de röster dom fått.

Nej, politiker kan inte strunta in valresultatet, men dom har inga krav på vilka dom ska samarbeta med efter valet, inte heller att säga innan var dom står. SD kan tex gå ihop med V och S om dom vill (förutsatt att S och V är med på det).

V och SD köper migrationspolitiken och SD släpper på hbtq och tar in mer feministisk politik.

win-win. SD är väl ändå mer vänster än höger i ekonomiska frågor. Och inget är väl mer svenskt än vår välfärd?
Citera
2022-10-05, 06:33
  #309
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av OliverCromwell
Får vi något besked nu under denna "avstämning" mellan Kristersson och Talmannen under onsdagen?

Skulle förvåna mig om de kom med några nyheter.

Bara att fortsätta förhandla (förhala). Övergångsregeringen sitter ändå säkert.
förha(nd)la ! 👍

Det handlar om att vi skall glömma att vi röstade höger, vi skall glömma att tidningarna skrev att Åkesson vann, vi skall bli så utmattade av deras förhalande att när de till slut säger att vi har röstat fel och måste rösta igen så ger vi upp att bry oss och låter dem sätta samman den regering de vill, inte den folk röstade för.

Det är naturligtvis helt odemokratiskt att politikerna varje val struntar i 20% av rösterna.

Det gör de för att försöka dölja att vänster-höger-skalan idag har en mindre betydelse än tidigare. Den viktiga skalan idag kan kallas "GAL-TAN". I Sveriges fall uttrycker den sig bl.a. som i vem som skall styra Sverige. Skall vi svenskar styra Sverige genom att vi väljer politiker som styr landet eller skall Sverige styras från Brysssel, av EU.

Bryssels styre av Sverige och andra europeiska länder har medfört en rad kriser eftersom EU måste försvaga medlemsländerna för att kunna kontrollera dem. Starka, välmående länder låter sig inte kontrolleras. Det senaste exemplet är där Sverige och andra europeiska länder utnyttjas som spelbrickor i ett helt misslyckat ekonomiskt (och militärt) krig mot Ryssland där Putin bara blir rikare och vi fattigare.

Befolkningen vill naturligtvis inte utsättas för de kriser EU-medlemskapet kastar över oss. Då gäller det för politikerna att mörklägga situationen. De skapade SD som till en början kritiserade EU-medlemskapet men när SD:s inflytande ökade släppte partiet den linjen. Nu har SD blivit näst största parti och det gäller för politikerna att blockera ut SD och deras väljare så att partiet inte får inflytande.

Politikerna vill inte avslöja att den viktigaste frågan i politiken idag är vem som skall sköta landet, grovt sett EU-frågan. Sverigedemokraterna har givit upp EU-motståndet men symboliserar fortfarande försvaret av Sverige. Skulle SD få de ministerposter valresultatet berättigar dem till skulle de hamna i tidningarna och folk skulle börja se hur SD har svikit sin ursprungliga linje.

Därför skapar politikerna en rörig situation utefter en alltmer irrelevant höger-vänster-skala. Två mittenpartier kan de placera i vilken allians som helst. Det som förenar de senaste regeringsbildningarna är olika manipulationer för att hålla SD utanför medier och inflytande. Man hade Decemberöverenskommelsen, Januariavtalet, nu kommer man att försöka jämställa ministerposter med utskottsposter (!) och i förhandlingarna "byta" dessa mot varandra, etc

SD är med i spelet. Annars hade de bara sagt till väljarna: De övriga sju partierna myglar bort rösterna från SD. Vill ni sköta Sverige själva och inte styras av Bryssel så måste ännu fler rösta på oss tills de övriga partierna inte kan mygla bort oss längre.

Men SD har blivit köpta och deltar i den förstörelseprocess som pågår i Sverige för att svenskar skall ge upp sitt land och låta det styras av EU.

Därför ser vi numera dessa pinsamma försök till regeringsbildning som drar löje över Sverige internationellt. Politikerna har splittrat sönder systemet i så många partier att de kan påstå att olika partier inte kan samarbeta med varandra och därmed skapa vilken politik de vill.

Detta kan vara en orsak att Sydamerika mörkläggs i svenska media. Presidenterna där har större inflytande. Folk får tydligare alternativ att rösta på. Nu har man val i det ekonomiskt viktiga Brasilien, men mycket lite skrivs om det.

I Frankrike spelar Macron en viktig roll. Han bara säger "Om ni väljer mig så bygger vi 15 nya kärnkraftverk". Så Frankrike tillåts fungera effektivare än de övriga europeiska länderna eftersom Sverige och de övriga, försvagade europeiska länderna skall styras från Paris/Bryssel. Det globala systemet kräver en hierarki som delvis beror på geografiska faktorer. Sverige var ett mycket framgångsrikt land men ligger långt från EU:s centrum i Bryssel/Paris. Ett starkt land i EU:s periferi skulle hota hierarkin. Därför har våra politiker fått order att slå ut oss själva. (Frankrike kräver t.ex. att EU sammanträder 25% av tiden i Frankrike.)

Det blev lite långt inlägg. Men det handlar om att politikerna inte ger folket tydliga alternativ att rösta på. Istället sätter de, efter valet, samman en regering som fortsätter att förstöra Sverige medan politikerna hänvisar till att de inte klarar att samarbeta mellan olika partier. Politiker bör naturligtvis vara experter på förhandlingar och samarbete.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-10-05 kl. 06:57.
Citera
2022-10-05, 09:28
  #310
Medlem
Ulf Kristersson delrapporterar till Talmannen via telefon idag, onsdag enligt uppgift till TT.
Tidpunkt, eller om Ulf Kristersson kommer att hålla en pressträff efteråt, är inte känt än.
https://www.expressen.se/nyheter/val...evakning-2022/

Vild gissning, att det blir hela tiden ut, dvs. 7 dagar till som de ska pussla och greja.
Citera
2022-10-05, 10:27
  #311
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av privata
Ulf Kristersson delrapporterar till Talmannen via telefon idag, onsdag enligt uppgift till TT.
Tidpunkt, eller om Ulf Kristersson kommer att hålla en pressträff efteråt, är inte känt än.
https://www.expressen.se/nyheter/val...evakning-2022/

Vild gissning, att det blir hela tiden ut, dvs. 7 dagar till som de ska pussla och greja.
Vad som framkom under avstämningen är inget talmannen kommenterar.
Än så länge har Uffe inte besvarat frågan om även Liberalerna kommer att ingå i regeringen tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. Det här går ju bra!
__________________
Senast redigerad av klutbruden 2022-10-05 kl. 10:38.
Citera
2022-10-05, 10:38
  #312
Medlem
wwrs avatar
Politiker och tidningar måste förklara tydligt före valet vad som gäller. De gör inte det, folk är inte medvetna om vilka alternativ som finns. Inte ens de som följer detaljerna nu vet vilka partier som kan komma att ingå i regeringen. De ungefärliga siffrorna var kända redan före valet, genom undersökningar.

De borde säga klart ut vad som gäller och betona detta i tidningarna. Kanske det blir så här:

Ni har tre regeringsalternativ att rösta på
1. S, V, MP och C
2. M, KD och L
3. SD

Vill ni ha SD i regeringen måste ni rösta på SD eftersom alla andra partier mobbar SD och vägrar samarbeta med dem i regeringsställning.

Om 20-procentspartiet SD blir stödparti till M, KD (5%) och L (4%) bevisar det bara att politikerna gör som de vill, inte som folket vill.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-10-05 kl. 11:08.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback