2022-09-29, 08:59
  #121
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ajabaja555
Vi kan inte ha mer invandring nu för en så enkel sak som att Sverige inte räcker till för hela världen.. Se bara på bostadsbristen och den ofattbara långa kön till bostad. Vore det inte för den okontrollerade invandringen så skulle det inte vara så! Det är väl lika med all brist.. Det beror ju på att det är för många på samma kaka. Det räcker inte till. Politiker borde vara tillräckligt smarta för att kunna förstå och räkna ut det.

Sen kan jag ju inte tycka att vi ska dela våra naturtillgångar med hela Europa /EU.

Det råder brist på hyggligt prissatta hyresrätter.
Detta beror inte på invandring,utan på den hyresreglering som Sverige envist håller fast vid.
Den leder ovillkorligen till utbudsbrist enligt alla tillgängliga ekonomiska teorier..och guess what?
Exakt detta har hänt i den verkliga verkligheten.
Vilken överraskning!
Citera
2022-09-29, 09:09
  #122
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av bajsfittahora
Hoppas det blir nyval och judehoran inte klarar av att bilda regering.

Det är inte utan anledning som världens mest kultiverade folk, tyskarna, så småningom fick nog av judarna. De styr och ställer överallt även i Sverige.

Du har helt rätt, önskar fler personer förstod detta, men folk är hjärntvättade av media.
Citera
2022-09-29, 09:10
  #123
Medlem
Det löser han, men jag hoppas bara att det inte uppstår några kriser de närmaste 4 åren.
Citera
2022-09-29, 09:28
  #124
Medlem
ariberts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av TonyBergman
Nu är ju till o med Starbrink med på tåget o svängt om SD.
Ez

Lite oroväckande att just SD-hataren Anna Starbrink svängt. Hur mycket eftergifter har SD gjort i förhandlingarna?

SD har redan tappat talmansposten, och som det verkar får SD inga ministerposter. Får L ministerposter är en fråga jag vill ha svar på.
Citera
2022-09-29, 09:55
  #125
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ajabaja555
L och S ska inte ha stort inflytande över skolorna. Om jag inte misstar mig så förstörde Jan Björklund svenska skolan. Efter att han gjort det så stack han utomlands.

Alla partier har varit med och förstört den svenska skolan (utom möjligtvis SD som saknat inflytande). Förfallet började redan på 70-/ 80-talen för att kraftigt eskalera på 00-talet när det tillkom stora mängder elever med enorma behov utan att det fanns någon plan för hur detta skulle hanteras. Det blev en hela havet stormar-skolgång och förlorade år för många elever. Den nya regeringen har verkligen ett rejält ormbo att börja reda upp i. Problemen är multipla och kommer ta tid att rätta till. Innan man nått rätt kurs för skolan lär det ha behövts minst ett par mandatperioder.

Jag har inget principiellt mot att L ges inflytande i skolfrågan men nu är tålamodet slut hos folket vad gäller misslyckade liberala projekt på detta område. Björklund må ha haft viljan att förbättra men han nådde inte resultat. L måste nu lämna den rosa drömbubblan (där man tror att "Allan-ballan" är det största problemet i klasserna) och se problemen som de verkligen är. Min största invändning mot nutida liberaler är att de låtit sig gå vilse i drömmar istället för att vara förankrade i verkligheten. De har en övertro på frihet och experiment samt underskattar beprövade metoder och trygghet/ ordning.

Friskolor måste vara kvar för överskådlig tid eftersom de (oftast) är mer effektiva på att bedriva skolverksamhet än den kommunala skolan. De har lättare att åstadkomma den grundläggande ordning som behövs för en skolgång. Det har inte bara att göra med att de får "orättvist" mycket resurser jämfört med kommunala skolor utan mest på det osynliga kontrakt som gäller mellan hem - skola. Detta osynliga kontrakt lyder ungefär såhär: "Du har valt en plats åt ditt barn på denna skola, ska eleven få gå här gäller våra regler". På kommunal skola blir det mer "Vi har rätt att ha vårt barn här, deal with it!" Vad gäller friskolor verkar de vinnande partierna ha en samsyn. Det är inget fokus på "stoppa vinster i välfärden" utan fokus är hur vi ska ordna den bästa möjliga skolgången för våra barn.

De tidigare två alliansregeringarna hade en stor övertro på marknaden vad gäller skolfrågan. Det var lite av en yster kalv på första grönbetet. Ingen är dock betjänt av rovdjurskapitalism i denna sektor. Så kontrollerna måste omgående skärpas av hur skolor drivs. Inga nya religiösa friskolor ska tillåtas och de befintliga med religiös/ kulturell inriktning ska underställas kraftigt utökad regelbunden kontroll gällande hur undervisning och upplägg ser ut i frågor om demokrati och jämställdhet m m. Även kommunala skolor ska bättre kontrolleras och utifrån skräckhistorier man hört om politisk påverkan på barn bör kanske någon form av visselblåsarinstitut införas för elever och lärare. Skolan ska inte vara politisk utan kunskapsstyrd.

Då sossarna inte synes ha några visioner för skolan samt V(pk):s idéer är destruktiva bör de vinnande partierna kunna nå en samsyn på hur skolan framöver ska förbättras. Man kanske inte blir eniga i allt, men eftersom alternativet är bevisat dåligt har de starka incitament att hitta en minsta gemensam nämnare och arbeta utifrån det.
Citera
2022-09-29, 10:10
  #126
Medlem
TonyBergmans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av aribert
Lite oroväckande att just SD-hataren Anna Starbrink svängt. Hur mycket eftergifter har SD gjort i förhandlingarna?

SD har redan tappat talmansposten, och som det verkar får SD inga ministerposter. Får L ministerposter är en fråga jag vill ha svar på.

L får säkert skolan och regeringplats därför L är nöjda.
Men dom betalar säkert dyrt för det. Frågan är vad.
Citera
2022-09-29, 10:25
  #127
Avstängd
Barentss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lantarbetaren
Jag tror det handlar om att L vill ha minst 4 ministrar eller t'minstingen lika många som Ebba.
Jag tror själv att L känner sig ganska lyckliga över att ha vänt siffran 2.5% till 4.5% och att de fick vara kvar i riskdagen. Vi talar Sveriges äldsta politiska parti. Detta borde göra dem ödmjuka? Partiledaren känns rätt ödmjuk.

Å andra sidan finns det ett antal häxor högt upp i L-ranking, möjligen kvar ända sedan Vet Bästerberg, som aldrig hört talas om ödmjukhet och dessa tre röstade troligen emot SD:s talmanskandidat fast de inte skulle. De häxorna är livsfarliga för Höger-regeringen och vi får hoppas att partiledaren är stark och kan rensa ut dem. För Sveriges bästa.
Citera
2022-09-29, 10:45
  #128
Medlem
wwrs avatar
Eftersom politikerna vägrar låta SD-väljarnas röster räknas så kommer det att bli en minoritetsregering. De får väl skriva något odemokratiskt mygelavtal som vanligt.

Utkast till Oktoberöverenskommelsen för att hjälpa Kristersson på traven lite:

Hej Magdalena här kommer avtalet. Bara att skriva under på den prickade linjen så kör vi som vanligt. Säg till småpartierna att också skriva på om de inte hoppar med oss. Jimmie hälsar att det är Ok om han bara får en ambassadörspost.

----

Om Magdalena låter bli att fälla Ulf och Ebba så lovar U & E att föra exakt samma politik som Magdalena och alla andra sossar alltid fört. Vi kommer även att mobba Jimmie maximalt. Han får inte synas i media eller ha något avgörande inflytande (men vi kommer att få det att se ut som han har det, för att försöka undvika revolution).

Ulf Kristersson

................
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-09-29 kl. 11:37.
Citera
2022-09-29, 10:51
  #129
Medlem
leprasjuklings avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Pruttmuff
Tror ni att C går tillbaka till högerblocket den här mandatperioden?
Vad menar du med tillbaka? Centern har inte varit ett högerparti de senaste 60 åren, det hör du på namnet om inte annat. De säger sig själva vara ett liberalt parti, ipso facto vänster.
Citera
2022-09-29, 11:10
  #130
Medlem
HejaFinlands avatar
Citat:
Ursprungligen postat av TonyBergman
Nu är ju till o med Starbrink med på tåget o svängt om SD.
Ez

Hoppas inte SD har "mutat" enskilda L-partister med eftergifter i migrationsfrågan.
Citera
2022-09-29, 11:54
  #131
Avstängd
Barentss avatar
Fantastiska nyheter som gör att man kan få förtroende även för L (peppar peppar). Nu är det bara Lööfs efterträdare kvar så har vi Alliansen på plats med SD och totalt 57% av rösterna i riksdagen.
Citat:
https://www.expressen.se/nyheter/l-t...problematiskt/
I partiets riksdagsgrupp finns nu ett stort stöd för att ta plats i Kristerssons regering och förhandla fram en gemensam politik med SD.

– Ett budgetsamarbete ser jag som ganska oproblematiskt. En regering kommer behöva ha en majoritet bakom sig, säger L-toppen och nyblivna riksdagsledamoten Anna Starbrink.
Citera
2022-09-29, 11:59
  #132
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Barents
Fantastiska nyheter som gör att man kan få förtroende även för L (peppar peppar). Nu är det bara Lööfs efterträdare kvar så har vi Alliansen på plats med SD och totalt 57% av rösterna i riksdagen.
Citat:
ett budgetsamarbete ser jag som ganska oproblematiskt. En regering kommer behöva ha en majoritet bakom sig, säger L-toppen
Det kan mycket väl bli precis som förut. SD får vara med i budgetsamarbetet. Men SD får inte de ministerposter partiet bör ha enligt valresutatet.

Partierna har fått order om högerbudget för att stödja storföretagen.

Det där blir precis som förut. Det minimala partiet L får bestämma att det blir vänsterpolitik medan man kör högerbudget.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-09-29 kl. 12:03.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback