Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2022-09-27, 22:49
  #2233
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av B.O.O...Goodwood
"Ett land har alltid en armé. Sin egen eller någon annans."
Ett land har alltid en säkerhetspolitik. Sin egen eller någon annans.

Har kriget mellan Ryssland och Ukraina varit bra för Europa och EU? En enastående framgång? På något enda sätt? Om så inte är fallet, varför har EU fört en säkerhetspolitik vilken i slutändan resulterat i sagda krig?

Är problemet möjligen att EU överlåtit till Nato och i förlängningen USA att diktera den europeiska säkerhetspolitiken?

Det skulle onekligen förklara hur den säkerhetspolitiska utvecklingen kunnat dra in EU och Tyskland i en konflikt vilken saboterat kontinentens energiförsörjning och punkterat den ekonomiska utvecklingen i Europa samtidigt som USA och Nato är starkare här än på väldigt länge.

Den tyska gasimporten fungerade alldeles utmärkt tills det säkerhetspolitiska läget gjorde den ohållbar. Rimligtvis hade den fortsatt att fungera väl om Tyskland och EU säkerställt en mer gynnsam säkerhetspolitisk utveckling.


Bra resonerat. EU och Ryssland hade det bra. USA gillade det inte.
Citera
2022-09-27, 22:49
  #2234
Medlem
KaktusFlaktuss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Shunruy
Tycker det lutar åt att Ryssland är ansvarigt. Gasen är redan avstängd så man gör ingen ekonomisk förlust på att spränga ledningen. Man utför handlingen medvetet på internationellt vatten men innanför dansk och svensk ekonomisk zon. Typiskt ryskt provokativt beteende avsett att skapa oro och en varning till hela Europa om att andra gasledningar i andra vatten kan komma att saboteras.

Idén att det skulle vara USA tror jag inte alls på. Hotet USA varnat för var ju att Europa skulle bli beroende av Nordstream. Men den tillförseln är ju redan stängd. Hade ledningen sprängts i början av kriget, innan gasen stängts av, så kunde man förstått logiken i att misstänka USA möjligen.

Det är i förebyggande syfte. Trycket bland Europas folk att lätta på sanktionerna kommer bli enorma i vinter.

https://nitter.net/RadioGenova/statu...634071105536#m

Nu har globalisterna hanterat den situationen. Och även denna gång var folket lätta att lura. Bara att skicka in Tilde eller annat ansikte i tv-rutan som säger "Ryzzland" så är saken biff.
Citera
2022-09-27, 22:49
  #2235
Medlem
Mr Coffees avatar
Citat:
Ursprungligen postat av bergsturk
En attack mot NS, som Ryssland använder för att sätta press på/anfalla Sverige med motivet "Sverige kan inte försvara sitt territorialvatten", var ett av de typscenarion som anfördes från vettiga håll för att säga nej till NS från första början.
Detta har inte skett på Sveriges territorialvatten dock
Citera
2022-09-27, 22:50
  #2236
Medlem
Clay Allisons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av GanjaFarfar
Alla vi som sett igenom det supervinklade narrativet där ena sidan är god och andra ond är trötta på er. Bara en fårskalle kan tro att det är så enkelt.

Att Ryssland själva skulle ligga bakom detta är en extrem högoddsare. Jag tror man får gräva i vilket bolag som har mest att vinna på detta och vilket land det utgår ifrån, där har vi lågoddsaren.

Nämen, narrativet minsann. Det var ett ord som vissa tog till sina hjärtan.

Den sidan som med ytterst vaga grunder invaderar en mindre granne, jämnar städer med marken, fyller massgravar med bakbundna offer, torterar fångar och hotar med kärnvapen får faktiskt finns sig i att vara de onda.

Alla försök till nyansering faller liksom platta.

Vem som än sprängde gasledningarna gjorde nåt bra. De borde aldrig fått byggas.
Citera
2022-09-27, 22:50
  #2237
Medlem
bergsturks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mr Coffee
Detta har inte skett på Sveriges territorialvatten dock

Nej, men i ekonomiska zonen.
Citera
2022-09-27, 22:52
  #2238
Medlem
styrlunds avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mary99
Jo Yamal pipen går via Belarus till Polen och sedan finns det en koppling mellan Polen och Tyskland.
Problemet är bara att trafiken går från Tyskland till Polen och dessutom har Polen valt att inte betala i rubel i våras så det levereras ingen gas den vägen.
Yamal har även en gren som går via Ukraina till Slovakien/Tjeckien och Ungern och den fungerar ännu. Sedan finns det en pipe som går via Turkiet till Grekland, Serbien mm.
Syftet med NS var att slippa omvägen via tex Ukraina som vill ha betalt för transition och istället få gas direkt från Ryssland. Nu finns det ingen chans för Tyskland att få gas via pipes.
Likväl.fortsätter Tyskarna att ta emot gas via Yamal, Samtidigt som CIA,, kanske med hjälp av tyska, polska, svenska elle nån baltstat spränger Northsteam.
Om någon skulle ha oförståndet att ifrågasätta att Sverige skulle kunna ha gjort detta. Kan jag bara säga att ett medlemskap i NATO inte är gratis
En sån här sak är ett medlemsland förväntas att göra om man vill ha skyddet från Bidens gubbkladdiga händer över bröstkorgen.
__________________
Senast redigerad av styrlund 2022-09-27 kl. 22:55.
Citera
2022-09-27, 22:54
  #2239
Avstängd
Viktigaste frågan: Kände svenska myndigheterna om amerikanska operationen? Jag tror inte. Men titta hur snabbt de började arbeta för arbetsgivarens lön:

Försvarsmakten: Kan inte utesluta koppling till Ryssland
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...r-angelagenhet

Utrikesminister Ann Linde (S) nämner Vladimir Putin i sitt uttalande
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...tigt-stort-hal

Experten pekar ut Kreml: ”De vill skrämma Europa”
https://www.expressen.se/nyheter/exp...er=todays-news

Bravissimo, lakejer!
__________________
Senast redigerad av quokka 2022-09-27 kl. 23:00.
Citera
2022-09-27, 22:56
  #2240
Medlem
neiges avatar
Det är ju rysk gas som ska till Tyskland. Då är det väl Norge och Usa som har störst ekonomiskt motiv till detta dumma sabotage.
Citera
2022-09-27, 22:56
  #2241
Medlem
wwrs avatar
Oj. Magdalena Andersson säger att attentat inträffat och en polsk politiker beskyller USA.

EU:s ekonomiska krig mot ryssen blir bara värre och värre.

https://twitter.com/radeksikorski/st...QQo-KPV7g&s=19
Citera
2022-09-27, 22:58
  #2242
Medlem
wwrs avatar
Tyskland och EU vägrade öppna NS2 så de lär vara mest intressersde att NS1 inte fungerar. Biden sade även till Tyskland att inte öppna NS2.
Citera
2022-09-27, 23:01
  #2243
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Friherr
Metangas. Helt ofarligt. En väldigt reaktiv gas så den försvinner av sig själv.

Är ganska säker på att metangas är en bov i dramat när det kommer till just ozonlagret. Men det marina livet kanske inte påverkas nämnvärt
Citera
2022-09-27, 23:01
  #2244
Medlem
BottleBenders avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Harvardsystemet
Vänta.. säg inte att du också tror att USA ligger bakom det här? Det är ganska uppenbart att avleda med världsrubrikerna som skapats i och med den misslyckade mobiliseringen i Ryssland. Läste du ens inlägget om hur mycket de går i vinst? NS1 och NS2 är orelevant för de ekonomiskt.

Jag tror mig inte veta vem som ligger bakom detta.
Ser inte hur det ska gynna ryssland bara. De sitter redan på gaskranen? Varför spränga rören när de kan orsaka samma sak med att vrida om kranen bara?

Det är en jävla tur för ukrainarna att den inkompetenta ryska armén och dess misslyckade mobilisering inte alls är smarta nog att göra en kniptångsmanöver då de har ukrainarna omringade som en halvcirkel.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback