• 2
  • 3
2022-09-08, 19:21
  #25
Medlem
jack.danielss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Onanikrem
Viss skillnad i smak och konsistens men inte så det uppväger prisskillnaden. Jag har det som nödmat och ibland hamnar jag i nöd fast kylen och frysen fungerar Kokar oftast min egen ärtsoppa men även jag kan vara lat i bland.
Jo, köper konceptet med nödmat! Men där har jag gulaschsoppa, köttfässås och köttbullar på burk och liknande rätter. Ärtsoppa äter jag de gånger jag blir sugen och då köper jag en ”korv” för en tredjedel av priset mot en burk!
Citera
2022-09-08, 19:24
  #26
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av LordBrettSinclair
...förbättringarna i "levnadsstandard" är inte sossarnas förtjänst, utan det är den generella utvecklingen du ser i alla länder, väst som öst, oavsett statsskick. Sprungen ur innovation och företagsamhet. Relativt sett har vi halkat efter övriga västländer sedan dess. Vi hade en räkmacka efter kriget, men fr 70-talet till nu så har vi sakta men säkert halkat efter - på grund av Socialdemokraterna och skattetrycket.

Bättre för vissa utom kapitalisterna. Hade du hellre sett ett samhälle där rika skor sig på de fattiga?
Socialism är det enda som blir rättvist, inte Kapitalism.
Citera
2022-09-08, 19:38
  #27
Medlem
Gayloard_Fokkers avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mike-F
Bättre för vissa utom kapitalisterna. Hade du hellre sett ett samhälle där rika skor sig på de fattiga?
Socialism är det enda som blir rättvist, inte Kapitalism.

Så är det, Venezuela och Kuba är lysande förebilder. 👍
Citera
2022-09-08, 20:15
  #28
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av Onanikrem
Som Blatteman säger (historisk flashback-händelse, jag och Blatteman överens om något) Willys har alltid legat två steg under Ica i pris men nu är det nästan jämnt skägg.

Dock kan man fortfarande plocka russin ur kakorna om man läser reklambladen och handlar på flera olika butiker, de brukar ju ändå ligga inom spotthåll från varandra. Förra veckan hade Lidl Soldatens ärtsoppa 4 för 80kr vilket blir 20 kr styck. (någon nämnde den tidigare i tråden som referens) Denna vecka har Willys (här) ägg 15 pack (M) för 19,90 vilket får anses som billigt i denna tid.

Ärtsoppa gör man billigast och godast själv men det ids väl ingen i dessa tider? Även jag köpte på mig ett gäng Soldatens för det är bra nödmat och kan ätas kall i värsta fall.

Helvete jag missade det på Lidl. Älskar soldatens ärtsoppa o brukar ha många hemma, men har inga nu märkte då av prisökningen.
Citera
2022-09-08, 20:31
  #29
Medlem
LordBrettSinclairs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mike-F
Bättre för vissa utom kapitalisterna. Hade du hellre sett ett samhälle där rika skor sig på de fattiga?
Socialism är det enda som blir rättvist, inte Kapitalism.

...vad är rättvisa? Är det ex rättvist att jag sitter och latar mig ett år medan du plöjer, harvar, sår och skördar för att samla ihop mat till din familj över vintern, så kommer jag i oktober och säger att du skall ge hälften av ditt mjöl till mig så jag kan föda min familj?

Socialisters bild av "rättvisa" är mycket enögd tyvärr och förefaller oftast gå ut på att ta del av vad andra åstadkommit.
Citera
2022-09-08, 20:50
  #30
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av jack.daniels
Varför köper man ärtsoppa på burk, när dom finns som ”plastkorvar” för under tian? (tidigare iaf)
Visst, en konservburk håller längre! Men är det skillnad på smak? Ärtsoppa som ärtsoppa tänker jag!
Jag gillar ärtsoppa, och det är stor skillnad på ärtsoppa och ärtsoppa.
Men ICAs plastkorvsärtsoppa är lika fullt ätbar som soldatens.

Bäst ärtsoppa jag ätit var grönklädd i skogen. Sämst var på nån restaurang (troligen inte svenska kockar) där den innehöll både potatis (och andra "fel" ingredienser jag inte längre minns) och alldeles för mycket örter och vatten.
Citera
2022-09-21, 19:47
  #31
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av 4YYX
Jag noterade idag att Soldatens ärtsoppa nu kostar 32 kronor burken, detta gäller Willys butikerna som anses som någon av lägsta prisbutiker. I början på året kostade burken 22 kronor och under sommaren kostade den 24 kronor. Idag kostar den 32 kronor. Prisökningen har varit otroliga 45% under året på soldatens ärtsoppa.

Så till frågan: är det handlaren som lägger på extra och passar på att höja priset mer än vad som är nödvändigt? En producent av vetemjöl noterade att hans ekologiska vetemjöl i butikerna i gävle (han sålde bara till dom) hade priset ökat med 25% under sommaren- fastän han får exakt lika mkt betalt från butiken som producent
EU:s nedbrytande av gränser har gjort att storföretagen kan gå in och döda konkurrensen. Corona lockdown och höga energipriser har också slagit ut småföretag. Start-ups köps upp.

Jag handlade på ett invandrarlivs häromdagen. Både trevligare personal och lägre priser. En orsak att de är trevliga är att de vill dra till sig kunder. De stora kedjorna höjer priserna eftersom de inte har konkurrens och personalen verkar ibland ha order att vara otrevlig eftersom konflikter i samhället gör att Sverige får svårare att ta sig ur krisen som är konstruerad för att lägga grunden för EU-övertagande. Personalen på samma stora livs jag handlat på av och till i 20 år var helt schyssta tidigare.

Lite samma känsla som att gå in i affärer i Serbien, som jag bara besökt som turist ett par gånger. Affärsinnehavarna är ofta genuint trevliga, förmodligen bl.a. för att de vill att man skall komma tillbaka.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-09-21 kl. 20:01.
Citera
  • 2
  • 3

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback