Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2022-08-12, 13:09
  #73
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Binary
Skulle de inte avbefolka jorden med Coronavaxx? Nya planer, nu ska det göras via elavbrott i stället? Och vad hände med chemtrails?

Coronavaxx är ju endel av planen. Är så mkt bra som kommer ut av pandemin. Som rädda medborgare, lydighet, och kontroll. Vaxxet i sig ser vi nog först om några år.

Att skapa en energikris är liksom nästa hack. Och ett mycket effektivt sätt att både ta bort fokus från tex coronavaxx, men också ruinera ekonomin för att sen kunna återställa den. Men måste nog lite mer till. Spiken i kistan skulle kunna vara ett fullskaligt världskrig som tillägg…

Men skitsamma! Vi håller oss till topic
Citera
2022-08-12, 13:12
  #74
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av AndrejAksakov
Å andra sidan får man kanske skylla sig själv om man köpt ett hus som inte går att värma med ved. Hus utan skorsten är inte ett hus, det är ett förråd.

På liknande vis är en nation utan hundra procents självförsörjning av energi inte en nation, utan en marionettstat.

Energi är en suveränitetsfråga som bör vara helt skild från politiken, med noll inflytande från regering och riksdag. Det säger sig självt att politiken inte bör ha mandat att inom systemet ägna sig åt landsförräderi ostraffat.

Om Sveriges politiker hade varit utländska aktörer hade deras agerande berättigat krigsförklaring. Annorlunda uttryckt: Vem behöver fiender med vänner som Sveriges politiker? Vilken fiende skulle behöva sabotera Sveriges energisystem när landets egen stat föregår aktionen genom att avmontera det självmant?
__________________
Senast redigerad av Norrattan 2022-08-12 kl. 13:15. Anledning: Tillägg
Citera
2022-08-12, 13:18
  #75
Medlem
FuckSnakePlisskens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av maratonmaniker
FAST jag bor i en betald BR-trea. Har betalat 160-170:-/mån i ÅRATAL då föreningen har ett gemensamt avtal. Nu signaleras om nya tider men HUR dyrt kan det bli för mig? DUBBELT? Tre ggr så dyrt? Jag klarar det.
Bor också i BR med bundet avtal. Men de kan bryta avtalet. Din elräkning kan bli på flera tusen i värsta fall. Men nu hoppas jag verkligen inte de bryter avtalet. Men dom kan häva det trots att det är bundet.
Citera
2022-08-12, 13:19
  #76
Medlem
FuckSnakePlisskens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Orangutangensmamma
Jag läste faktiskt en skräcksiffra på 100.000+ för ett hushåll. Om vintern blir kall, torr, ingen vind, och Putin trycker på knappen.

Men då kör marknaden korrigera sig. Alla som konkar gör ju att konsumtionen sjunker, och priset följer efter
Nä. Matpriserna kommer inte gå ner bara för det. Javisst. 100 000. Det är helst sjukt. Putin har redan tryckt på knappen.
Citera
2022-08-12, 13:25
  #77
Medlem
FuckSnakePlisskens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Stumpani
Exakt. Kolla bara de stackars skolorna i kommunen just nu. De får inte ens ihop skolmatsalen. De måste byta alla maträtter till billigare alternativ. Kyckling har blivit för dyrt att servera och kött kan ungarna bara glömma. De får dricka kranvatten och äta böngryta. Stackars alla ungar säger man bara!!!!!
Då är det ju nått fel på folk. Alla pengar går till att betala ut höga soc bidrag till invandrare istället. Det handlar om hur man fördelar pengarna. Just nu fördelas pengarna fel. Helt fel.
Citera
2022-08-12, 13:40
  #78
Medlem
Zurfarn08s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av klinkerhofen
det är väl bra att den gröna omställningen går snabbt och gör att vi i eu blir fossilfria så snart som möjligt?

är inte det målet?
Haha. Effekten kommer bli den omvända.

https://timbro.se/smedjan/samhalle/d...d-fossilkraft/

Citat:
Erfarenheterna visar att ambitioner att rädda klimatets med hjälp av förnybar energi leder till ökad användning av fossil energi. Lärdomar från andra länder pekar mot att Sverige är på väg att göra samma misstag, skriver Jan Blomgren.

Citat:
Globalt står fossil kraft – kol, gas och olja – för runt 65 procent av all el. I stora delar av världen finns stark politisk vilja att minska fossilanvändandet, men inte med det mest effektiva motmedlet, kärnkraft. I stället satsas resurserna i hög grad på vind- och solkraft. Fördelningen mellan sol och vind är lite olika i olika länder, men båda leder på sikt till ökad fossil kraft. Hur kan det komma sig?

I korthet ser processen ut så här:

Subventioner för att öka andelen sol och vind.

Kraftig utbyggnad, som leder till överproduktion.


Överproduktionen leder till låga elpriser.

Icke subventionerad planerbar kraft (fossil kraft, vatten- och kärnkraft) får problem med lönsamheten.


Planerbar kraft läggs ned.

Sol och vind kan inte ersätta den förlorade planerbara elen.

Sämre tillförlitlighet, i värsta fall omfattande elavbrott.


Ingen politiker klara av att säga att ”vi politiker orsakade situationen, och nu får ni väljare leva med detta hädanefter”.

I panik beslutas att ny planerbar kraft måste byggas snarast, helst igår.


Det som går att bygga snabbt är fossil kraft, ofta gaskraft.

Politiker har en tendens att vara både nöjda och stolta till och med steg 3–5 ovan. I de senare stegen brukar inte politiker vara lika förtjusta i att ta åt sig äran för den uppkomna situationen.
Citera
2022-08-12, 13:42
  #79
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av joohnn
Sanktioner mot ett land som är självförsörjande...😂😂😂😂😂

Är det därför deras försvarsindustri är beroende av fransk elektronik? Är det därför de nya ryska bilarna varken har ABS eller airbag? De är kanske självförsörjande på stål och mat, men det här är inte 1855 längre. Eller vänta, de klarar ju inte ens mat själva https://www.businessinsider.com/russ...22-7?r=US&IR=T
Citera
2022-08-12, 13:43
  #80
Medlem
ImAFlirts avatar
Det kan bli jobbigt för en del men det kan också disciplinera många av oss att bli bättre med pengar. Dessutom sporra smarta människor till att utveckla nya idéer och tekniker.
Citera
2022-08-12, 13:48
  #81
Medlem
Zurfarn08s avatar
Det blir en intressant vinter. Förra året när elpriserna drog iväg var fortfarande räntorna låga och matpriserna och bensinpriserna var humana. Om nu elpriserna blir de dubbla och samtidigt räntekostnaderna också har dubblats eller tredubblats för folk plus att maten och bensinen är svindyr vad händer då? Politikerna måste in med omfattande stödåtgärder, annars kollapsar samhället. Folk kommer inte kunna betala sina räkningar, och då får företagen problem. Omfattande konkurser? Arbetslöshet? Vem vet vad som väntar.
Citera
2022-08-12, 14:28
  #82
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Binary
Skulle de inte avbefolka jorden med Coronavaxx? Nya planer, nu ska det göras via elavbrott i stället? Och vad hände med chemtrails?

Chemtrails? Du tänker på geo-engineering?

Skulle detta vara en konspirationsteori då menar du?

Det användes i OS i Peking för några år sedan när man ville ha fint väder.. Inget nytt under solen som man säger… Men för efterblivna okunniga så kan nog ’chemtrails’ vara en konspirationsteori… Har ingenting att göra med vad vi diskuterar här dock
Citera
2022-08-12, 14:37
  #83
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av 10Antivaxers
Plundring, svält, anarki och kanibalism. Folk gör vad som helt för att överleva. Detta ingår också i planen för "The Great Reset". Det är en nödvändighet för att få ner befolkningen, tyvärr.
ja sa kan det komma att bli....angaende the great reset och putins formaga att kontrolera europas energi sa ar detta sammankopplat i.o.m att putin ar en av klaus schwab's ”young global leaders” putin var i forsta kullen att utbildas av klaus, zelensky ar lika sa en av klaus little lambs fran young global leaders programmet.
Citera
2022-08-12, 15:10
  #84
Medlem
Onan-erarens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Orangutangensmamma
Tyvärr har du rätt.

Men hade velat höra mer från folk som tror detta bara ”har blivit så av ren slump”, och vad de tror händer i Sverige i en sådan situation. De har en tendens att aldrig tro att det blir så illa. Och när det väl blir så illa, så har dom vant sig vid tanken och har en förklaring på det också… Gärna den förklaring som Aftonbladet kör på.

Vi såg det inte komma.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback