2022-07-30, 22:50
  #73
Moderator
Mclarengbgs avatar
Om nu spelarna som spelar på LIV-touren har för avsikt att i framtiden vinna majortitlar (vi förutsätter att alla spelarna som är kvalificerade får spela majortävlingar) så får de nog se till att spela tävlingar som spelas över fyra rundor också. Det är stor skillnad, även för proffsen, att prestera bra golf över tre kontra fyra rundor.
Citera
2022-07-31, 09:24
  #74
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av dollargirl

https://www.livgolf.com/leaderboard

Stenson i topp. En 69-runda nu senast.
Citera
2022-07-31, 09:35
  #75
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av dollargirl
Stenson i topp. En 69-runda nu senast.
Jajamensan, bra gjort Henrik.

Inför sista dagen leder Henrik Stenson med 3 slag före Dustin Johnson! Mycket starkt av Henrik. Ett utslag ospelbart i en buske på tredje men kom igen med eagle och tre birdies. Lite blekt framför klubbhuset där en chip gick kort om green och han tappade ett slag på ett par 5. Men verkligt bra runda.

Henrik har fått en mängd publicitet på sistone. Han skrev på ett kontrakt att bli Ryder Cup-kapten men påstås ha brutit kontraktet när han enligt uppgift erhållit en halv miljard kronor för att spela den Saudifinansierade LIV-touren. Han verkar inte ha fått något straff, men det har klagats mycket på honom och även de andra LIV-spelarna i media eftersom de bytt tour. Enligt hans egen version har han inte brutit kontraktet utan fått sparken från kaptensjobbet eftersom han inte spelar på DP World Tour längre. Han har fått mycket kritik, men exakt vad kontraktet sade har inte framkommit, vad jag sett. Jag menar att det handlar om att gnälla och inte applicera straff och gå vidare.

Det går inte att komma ifrån att jämföra med Ryssland. Ungefär 2012 började attityden till Rysslsand förändras i väst. Den s.k. dopingskandalen i Sochi 2014 baserades på tveksamma bevis, enligt min uppfattning. Chefen för det ryska dopinglaboratoriet hoppade av till USA, blev stjärna i en Oscarsbelönad film och påstod att han själv och de andra fuskat genom att rutinmässigt byta ut de ryska urinproven för att skydda de som ev var dopade. Flera utredningar gjordes. Men att öppna de förseglade provrören utan att krossa korken skall vara omöjligt. Inte ens företaget som tillverkar provrören vet hur ryssarna skulle ha fuskat. Rören användes även i Rio 2016. Mycket ståhej i Pyeongchang 2018. De ryska idrottarna var tvungna att bevisa att de inte varit dopade för att få delta! IAAF (WA) drev även hetsjakt mot ryssarna inför Tokyo. Det hela slutade med att ryssarna inte skulle få tävla i dräkter med ryska flaggan i Tokyo, men de använde de ryska färgerna. Man spelade Tjaikovsky när ryssarna vann och inte nationalsången. Det stod ROC och inte Russia vid deras resultat.

Skripalfallet var en del i detta. Ryssarna anklagades för att ha använt nervgas för att attackera en pensionerad spion och hans dotter i en engelsk småstad! Dessa personer överlevde men har nu, liksom den avhoppade dopingchefen, försvunnit. Vi vet inte var de befinner sig.

Under OS i Beijing i vintras anlände ett positivt dopingprov för den ryska konståkningsstjärnan Valieva. Hon verkar ha tagit det förbjudna preparatet Trimetazidine under de ryska mästerskapen. Men preparatet har ingen större effekt vid konståkning och hon tog det alltså vid ett tillfälle då hon visste att hon skulle bli testad! Provet hade analyserats vid Karoliska Institutet i Stockholm men anlände 24 dagar för sent, enligt WADA:s regler. Provet anlände exakt mellan lagtävlingens avslutande och prisutdelningen och maximalt kaos utbröt. Domstolen CAS verkar också ha brutit mot reglerna genom att sedan låta henne delta i den individuella tävlingen fast hon hade positivt prov. Hon åkte oväntat dåligt i den individuella tävlingen. Hon fick något slags sammanbrott och IOC-chefen anklagade ryssarna för att inte trösta henne på rätt sätt! Ryssland borde missa lagguldet, men vad jag sett har inte detta utretts färdigt ännu.

I denna tråd står en hel del:

(FB) OS Peking 2022-Doping

Efter OS kom den ryska vansinnesattacken mot Donbas. Detta har lett till att EU har blockerat rysk gas. Det borde inte påverka Sverige som använder vattenkraft, kärnkraft och vindkraft, men EU har kopplat samman våra el-priser med de kontinentala och våra elräkningar rusar också. I vinter kommer det att bli strömavbrott tror myndigheterna!

Allt detta hänger alltså samman med vad som nu även skulle kunna innefatta LIV-touren, enligt min uppfattning. Tidigare försökte Greta Thunberg och hennes backare att strypa energianvändningen genom att skapa skam runt fossila bränslen. Nu har importen av fossila bränslen från Ryssland skurits ned. Saudiarabien som sponsrar LIV-touren är världens största nettoexportör av olja. Jag misstänker att man nu kommer att bedriva samma typ av hetsjakt med negativ propaganda mot Saudiarabien som man har gjort mot Ryssland. Efter en tid kommer "något att hända", EU kommer att lägga sanktioner mot Saudi och vi kommer att bli av med 9% av vår oljeimport.

Det finns politiska krafter som försöker skicka Europa tillbaka till stenåldern. LIV-touren kan vara del i detta.

Ledarintervju i går med Henrik. Lite märklig liksom en del annan PR runt LIV, anser jag. Intervjuaren börjar sjunga vid ett tillfälle:

https://youtu.be/443d2vlpl4A

Henrik höll ihop spelet igår trots viss press och en motgång på tredje. Lycka till idag Henrik!

Leaderboard:

https://www.livgolf.com/leaderboard

Finalronden börjar 19.15 svensk tid, här är livesändning:

https://www.livgolf.com/watch
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-07-31 kl. 10:01.
Citera
2022-07-31, 18:56
  #76
Medlem
wwrs avatar
Strax, kvart över sju i kväll slår Henrik ut från ettan, med Ivanas grav nysådd i närheten, förmodligen fri dropp för den. En del säger att han begravde frun på ettan av skatteskäl, men det tror vi väl ändå inte. Live länk: YouTube

Jonglörer uppträder, fri öl till publiken, musik spelar. Folk får fist-bumpa sina favoritspelare och stå nära utlsagen. Trump hade stor show. Reklamtröjor sköts ut med kanon. Snacket med caddien går ut i högtalare.

Citat:
A reporter saw more player-fan and player-volunteer interactions in two days than the past eight years on the PGA Tour, and from players who don’t necessarily have the best reputations when it comes to gallery rapport.

Tickets are cheaper (as of Saturday morning a weekend pass could be had for $2 on secondary-market ticket providers). Autographs are easy to grab and a fan village is not short on attractions

Släng dig i väggen Musk det är inte bara du som kan. "Golf, but louder", helt enkelt.

__________________
Senast redigerad av wwr 2022-07-31 kl. 19:01.
Citera
2022-07-31, 20:03
  #77
Medlem
https://www.livgolf.com/leaderboard

Funderade lite. Rnd och Thru som det står på leaderboarden vad betyder det?
Citera
2022-07-31, 20:09
  #78
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av dollargirl
https://www.livgolf.com/leaderboard

Funderade lite. Rnd och Thru som det står på leaderboarden vad betyder det?
Resultatet för ronden och hur många hål de spelat.

Stenson drar ifrån, ledde ett tag med 5 slag, nu 4 före Gooch! 16 hål kvar. Storspelare i hälarna.
Citera
2022-08-01, 00:07
  #79
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av karlsoon
Läser om Henrik Stenson och allt det här med Liv Touren. Och läser om övergångsumman på en halv miljard. Min undran är: Hur dålig måste inte Liv Touren vara om Saudi är beredda att betala så mycket för en medelmåtta som bara vunnit en enda tävling, och det var 2016. I ärlighetens namn var det bara för att han var ryder up kapten. Som golfare rankad 171 och bara på väg utför nu när åldern börjar ta ut sin rätt så är han så långt ifrån en prestigevärvning man bara kan komma. Det var väl knappt så han fick spela på PGA Touren.


Dustin Johnson spelar också på LIV touren och är väl typ världstvåa och var för inte allt för länge sedan tom världsetta. Henrik Stenson har haft en dipp, visst så är det men han är nu i topp i denna LIV tävlingen och kan nog vinna den. Visst, 171 på världsrankingen, vad ligger Tiger Woods eller Phil Mickelson på rankingen. Liksom förr eller senare blixtrar dom till och vinner en tävling eller major. Stenson är utan tvekan bästa svenska herr golfare någonsin och har vunnit The Open. Ingen annan herrgolfare har någonsin vunnit en major ens, förutom Stenson.

Så det är ingen duvunge eller skitspelare vi snackar om här inte. Nu är han på väg att slå Dustin också som är rankad 17 i världen. Men både Stenson och Dustin kan en vecka när dom spelar bra slå vem fan som helst på världsrankingen likväl som även exempelvis Phil Mickelson även om naturligtvis stabiliteten och spelet svajar med åren och ju äldre en spelare blir naturligtvis.
Citera
2022-08-01, 00:36
  #80
Medlem
Fickludds avatar
Svensson vann med två slag i Bedminster.
Citera
2022-08-01, 03:35
  #81
Medlem
Stefan4s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Fickludd
Svensson vann med två slag i Bedminster.

Vilken Svensson?

Nm, du syftade på Henrik Stenson.
__________________
Senast redigerad av Stefan4 2022-08-01 kl. 03:39.
Citera
2022-08-01, 03:49
  #82
Medlem
Stefan4s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Stenson tar sin halva miljard, spelar dåligt, blir utslagen och går vidare till nya (lönsamma) äventyr

Eller så spelar Henrik bra på LIV-touren och vinner ännu mer pengar.

Svar på tal av Stenson med nattens seger i Bedminster, New Jersey, som gjorde honom $4 miljoner rikare (ca 40.5 miljoner kr)

https://www.cbssports.com/golf/news/...-series-debut/
Citera
2022-08-01, 05:59
  #83
Medlem
Fickludds avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Stefan4
Vilken Svensson?

Nm, du syftade på Henrik Stenson.
Autocorrect och jag var ouppmärksam.
__________________
Senast redigerad av Fickludd 2022-08-01 kl. 06:01.
Citera
2022-08-01, 07:18
  #84
Medlem
wwrs avatar
Starkt Henrik! 40 miljoner kronor för den individuella segern och en fjärdedel av de 15 miljonerna som tvåa i lagtävlingen. (Dessutom alltså en halv miljard för övergången.) Det vinnande laget fick 30 milj. Det vinnande laget bestod bara av amerikaner och Henriks lag bara av européer. Jag undar hur mycket Henrik ångrar att inte vara Ryder Cup-kapten

"Ikonen" Helen A undrar dock om Henrik behöver så mycket pengar! (Helen spelade in 65 miljoner under hela karriären.)
Citat:
Henrik Stenson går till toksågade LIV-touren.
Då ryter ikonen Helen Alfredsson ifrån.
– Hur mycket pengar behöver man egentligen?, säger hon till SVT.
https://www.sportbibeln.se/golf/sven...ar-behover-du/

Om de är värda så mycket pengar vet jag inte men de golfspelare som försöker slå mynt av sitt spel är svåra att klaga på, tycker jag. Risk för fortsatt gnäll mot LIV och Saudi samtidigt som Biden reser till Saudi, MBS bjuds in till Frankrike och EU tar 9% av sin olja därifrån. (Amerikanerna kanske sätter in Trump igen och får extra stor oljetilldelning )

Edit

Mycket gnäll nu mot Henrik.
https://www.expressen.se/kvallsposte...8/01/fungerar/
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-08-01 kl. 08:00.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback