2022-07-07, 07:53
  #385
Medlem
Cherie-xxs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av moshes
direkt efter mordet så stack familjen till Danmark, de hade visst sina släktingar där.
Så de avtjänar fortfarande sina straff?

Flickan däremot, vem vet var hon finns. Förfärligt, och relativt tyst om detta mordet. Inte lika stor uppståndelse som om när Pela eller Fadime blev mördad.
Tänker att det här med att slakta en kille, kanske är mer förekommande än vi förstått, bakom alla mord på unga killar kanske döljer sig just liknande hedersproblematik. Dessutom tillhörde Abbas en lägre samhällsklass
än flickans familj.
Kanske var han hazar. Men han såg inte direkt ut som dem.

Tjejen var definitivt hazar och jag tror Abbas också var det. Först tänkte jag att han var tadjik, men jag blev lurad av frisyren. Hazarakillar brukar typ ha K-popfrisyr och vara trendiga i allmänhet. Men sen kom jag på att detta ju hände för länge sen. Men man ser de typiska vackra hazaradragen om man tittar noga.

I alla fall... tjejen var med största sannolikhet från en motsvarighet till vår "adelsklass", en sk Seyed/Sayed. Jag har lite koll på betydelsen av detta inom shiakulturen då jag har många vänner från Afghanistan och Iran. Vissa äldre bryr sig mkt om detta, medan de flesta under 45-50 skiter i det. I alla fall de jag känner, men de är inte religiösa.

Föräldrarna tyckte nog inte att han dög och att det var skam att hon vågade välja kille själv. Så hemskt.
__________________
Senast redigerad av Cherie-xx 2022-07-07 kl. 08:10.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback