2022-06-28, 08:31
  #217
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av mr.Floppy
Alltså, först sitter du här på FB i åratal och försvarar immigrationspolitiken och ska låtsas vara så jävla god och PK. Och nu kommer du ut som rysstroll. Har du hela tiden varit en ryssjävel betald för att skapa spittring? Och således sitter och jobbar ihop med Flashbacks högertroll som numera också är avslöjade som ryssjävlar. Detta kriget har avslöjat så mycket, fan vad körda folk på Flashback, Putins egen lilla lekstuga har varit

Jag är inte pro-ryss, jag konstaterar bara faktum. Nato vägrade förhandla och gick på konfrontation. Väst försatte därmed sig själv i en prekär situation ekonomiskt och militärt. Resten av världen vill fortsätta utvecklas och den ekonomiska och teknologiska tyngdpunkten flyttas därför till Kina-Indien-Ryssland.
Citera
2022-06-28, 08:52
  #218
Medlem
blamages avatar
Citat:
Ursprungligen postat av AdageSverige
Ett antivästligt block växer fram, mäktigare än någonsin
I Tyskland tror många att de flesta länder är i krig med Ukraina. Men sanningen är en helt annan: den antivästliga alliansen blir allt mer kraftfull, politiskt och ekonomiskt – och den sträcker sig över hela världen.
https://www.welt.de/politik/ausland/...-noch-nie.html
Det stämmer.

"Since the beginning of the invasion of Ukraine, there has been a running narrative in the western media that sanctions and the removal of Russian access to the SWIFT network would crush the country within a few months, leaving them penniless and unable to project military power. This has not happened.

A picture was painted by journalists and politicians of a completely isolated Russia, destroyed by a global cancel culture campaign that would de-nation them. In reality, Russian trade, specifically their oil trade, has actually expanded. Both China and India have increased their purchases of Russian oil while enjoying discounted prices. Simultaneously, Europe and the US are suffering from oil and gas inflation and the EU is cutting vital oil and gas supplies from Russia.

Any economist with a brain and a familiarity with the BRICS could have predicted this outcome, but the bias within the mainstream media is a powerful thing. "

https://www.zerohedge.com/geopolitic...-nato-suggests

Vi har stagflation på bred front att se fram emot. Trodde aldrig Ryssland skulle vara ett framtidsland men nu är vi där.
Citera
2022-06-28, 09:06
  #219
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av StefanO12
Det får nog bankerna skylla sig själva då de vägrar att ta emot Rubel utan kräver Dollar som de själva har förbjudit Ryssland att handla med. Det är alltså inte frågan om att de inte kan utan långivaren obstruerar. Allt går som Kreml planerat. Hur länge skall du tro på MSM?
Jag fattar verkligen inte varför den här nyheten får sånt stort genomslag. Det presenteras på sina håll som att Ryssland inte har ekonomiska möjligheter att betala, att dom är på obestånd, när det i själva verket är väst som vägrar ta emot pengarna.
Citera
2022-06-28, 09:29
  #220
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Kojkoj
Jag fattar verkligen inte varför den här nyheten får sånt stort genomslag. Det presenteras på sina håll som att Ryssland inte har ekonomiska möjligheter att betala, att dom är på obestånd, när det i själva verket är väst som vägrar ta emot pengarna.

Svårt det där. Men vem vill ha rysk rubel. Det är ju ingen som vet det egentliga värdet på rubeln så även om de kunde växla till annan valuta så går det ju inte....
Citera
2022-06-28, 10:35
  #221
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av sxephil
USAs militär är vad som garanterar dollarns ställning.
Ja, precis.
Citera
2022-06-28, 10:35
  #222
Medlem
loisloiss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av ReijoHervonen
Sanktionerna som enligt Ryssland endast stärker dem verkar ha haft effekt. Ryssland har för första gången sedan 1998 misslyckats att betala räntorna på sina lån.
Lögn. Ryssland skickade betalningar i förväg. Att 🇪🇺 och 🇺🇸 sanktioner förhindrar att pengarna blivit skickade till mottagare är USAs och EUs fel.
Citera
2022-06-28, 10:39
  #223
Medlem
loisloiss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Honken55
Svårt det där. Men vem vill ha rysk rubel. Det är ju ingen som vet det egentliga värdet på rubeln så även om de kunde växla till annan valuta så går det ju inte....
Lögn. Kolla på växlingskontor vid RU gränsen. Växlingskontor skriker efter rubel eftersom EU förbjöd föra ut euro till Ryssland.
Citera
2022-06-28, 10:53
  #224
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av lydlys
Det behövs någon särskild överenskommen roll för den som agerar depå för att annars är det helt oväsentligt. Det här är inte som en hyrestvist och Kina är inte hyresgästföreningen.
13% av Rysslands utlandsreserver finns i Kina, så din idé om att deponera pengarna där är redan ett faktum. Det hjälper inte.
Lånekontraktet specifierar betalningens valuta och datum så ingen annan form kommer att fungera. I västs finanssystem kommer Ryssland bli svartlistat oavsett vad de gör.
Alla i finansvärlden är självklart fullt medvetna om varför räkningen inte kunde betalas, det finns inget behov för Ryssland att bevisa något och vår media hade ändå inte lagt någon vikt vid det.
Det här handlar bara om att ingjuta moral i befolkningen i väst och i Ukraina.
Att deponera pengar i en bank för att visa sin kreditvärdighet är inte något speciellt. Att sedan reglera hur utbetalningarna ska ske brukar hanteras av någon advokat. Det fungerar i företagsvärlden och det finns inget som gör ett land inte skulle kunna använda samma metod.
Citera
2022-06-28, 12:48
  #225
Medlem
Hela världsekonomin kommer givetvis kollapsa (Antagligen snart) om man inte förändrar banksystemet.

De globala skulderna måste alltid öka då endast nya lån kan betala räntan. Ohållbart givetvis. Där är vi nu.

Centralbankerna har kört med sedelpressen en längre tid för att hålla illusionen vid liv men snart kommer inte det fungera.
Citera
2022-06-28, 14:44
  #226
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av ReijoHervonen
Sanktionerna som enligt Ryssland endast stärker dem verkar ha haft effekt. Ryssland har för första gången sedan 1998 misslyckats att betala räntorna på sina lån. Är det början på slutet vi ser nu? I väst förutspådde man att Rysslands ekonomi inte skulle klara av ett långvarigt krig och att kassan skulle tömmas under sommaren.

Hur länge kommer Kreml att lyckas hålla uppe fasaden om att allt går som planerat? Hur länge kommer dom att hålla ut innan dom tvingas till förhandlingsbordet för att ge efter för Ukrainas krav på en reträtt?

https://www.bbc.com/news/business-61929926

detta är ju ganska fånigt, ryssland har pengarna men kan inte växla till sig dollar, och inte heller betala i dollar/euro. Ryssland tillhör väl fortarande ett av de länder med lägst statsskuld medan statsskulderna i inom EU länderna ser väldigt problematiska ut, och ökar dessutom. Även om Ryssland inte har ett skit i ukraina att göra och begår krigsbrott där, så kommer jag nu anklagas för att vara rysstroll då jag "angriper" denna typ av önsketänkande. Tyvärr, det ligger långt borta att ryska ekonomin krossas, just nu verkar främst EU ländernas ekomomi vara svårt sargad, men inget förvånar mig när det kommer till EU. Senast idag kom det någon nyhet som helt glidit förbi, men det är att EU som har mkt allvarliga problem. sista länken är till något smått otrolig, där eu skall skapa någon egen form av metod för hålla ned räntorna i problemländerna italien mm, när någon ger sig på denna typ av kontgjord aning så är det ett tecken på desperation

https://www.di.se/nyheter/oro-for-ny...r-av-rantorna/

https://www.di.se/live/ecb-vill-dran...-pa-kontanter/
Citera
2022-06-28, 15:58
  #227
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av prostetnic
Va? Så om jag lånar 100 dollar från dig och du inte accepterar att stryka skulden när jag försöker betala den med 100 bajskorvar så skulle det vara ditt fel?

Jaja, vi kanske har olika syn på det hela, men om man avtalar om att låna något (i detta fallet massa dollar) så ingår det liksom i avtalet att man återgäldar det man lånar (massa dollar). Att förvänta sig att man då skall kunna göra sig skuldfri genom att återgälda med något annat är en märklig inställning, tycker jag iaf.

Om du ska försöka göra en liknelse får du nog rätta det till verkligheten som gäller. Inte den DU tror gäller. Informationen är officiell tom för dig. Läs.
Citera
2022-06-28, 16:01
  #228
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Leif-o-billy
Dom har aldrig kunnat betala tillbaka i rubel så inget nytt på den fronten
Sverige betalar inte sina räntor i svensk valuta


Men nu är det ju så att Ryssland har blivit förbjudet att betala med dollar. Frågan är inte att de inte har dollar utan de får inte använda dem. Så Einstein, vad ska man göra om de inte vill ha dina rubel och du får inte betala i dollar som du har?
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback