• 1
  • 2
2022-06-19, 18:31
  #13
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av korvstofft
Går ju inte att misslyckas som chef i det kommunala. Se till att ha fika på alla möten och taffsa inte på nån kvinnlig kollega på julfesterna så blir allting jättebra.

Säg inte det. Jag har sett kommunala chefer gråta efter jobbet och sagt upp sig efter all mobbing av sossegängen som hatar alla form av nya idéer eller personer som tror som kan bestämma när dom int heat jobbat där i 45 år som Rolf på lagret.
Citera
2022-06-19, 19:32
  #14
Medlem
Iznogoud-Pedrams avatar
Tack alla ni som bemödat er att svara. Tycker jag fått en del kloka saker att tänka på. Uppskattar det stort!
Citera
2022-06-19, 19:37
  #15
Medlem
Pershagen76s avatar
Kommer du att ha 25 direktrapporterande? Du kommer inte göra annat än att sitta i 1:1 möte. Du borde snabbt ta upp detta med din chef, för att dela upp guppen på 2-3 teamledare/gruppchefer.
Citera
2022-06-19, 20:15
  #16
Medlem
fittas avatar
Säg aldrig att du är någons chef utan se dig mer som en person med något större ansvar. Lägg dig på dina medarbetares nivå och var inte rädd för att göra skitjobb eller hjälpa till med enklare saker, förutsatt att du har tid. Jag brukade vid varje ledig stund gå en runda, tömma sopor, plocka in disk, göra små inköp eller fråga om någon behöver min hjälp. Fungerar även lite som meditation när man fyllt huvudet med allt för mycket frågor och information.

Förutsätt alltid att den du är chef över, vet mer än dig själv eller besitter högre kompetens trots att du är dennes chef. Lär dig av alla och lyssna till alla oavsett vilken roll han eller hon har.

Delegera inte uppgifter rakt av eller för specifikt, utan låt dina medarbetare behålla glädjen i att lösa utmaningar på sitt eget sätt. Att bara följa någons instruktioner gör att man snabbt tappar motivationen för att göra ett bra jobb. Alltså, säg vad du önskar ska ske eller uppnås men låt medarbetare lösa uppgiften på egen hand. Märker du att det inte går alls så lägg fram tips och idéer eller berätta hur du kanske hade gjort, men säg aldrig exakt hur någon ska göra.

Var ödmjuk och visa mycket uppskattning, speciellt om någon anstränger sig lite extra, men det måste vara genuint och komma inifrån dig själv. Känn tacksamheten inom dig först, och dela sen med dig av den till alla som förtjänar den

Nu har du grunden!

En sak till som jag kom på nu. När något har gått snett eller blivit fel, SÄG ALDRIG HUR NÅGON BORDE HA GJORT... när något redan har skett så är din enda uppgift att blicka framåt, hitta lösningar, dela med dig av lösningar. Att påpeka fel som redan inträffat sänker bara energin för alla. Minns en chef som aldrig hjälpte till, men när någon gjort sitt bästa och det ändå råkat gå fel så skulle han alltid komma och säga hur personen borde ha gjort. Undvik! Jobba förebyggande eller framåtblickande!
__________________
Senast redigerad av fitta 2022-06-19 kl. 20:26.
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback