2022-05-25, 00:15
  #2857
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Nassar, Wagner och Azov är trams som tidningarna skriver om för att försöka inbilla folk att de som försvarar sitt eget land är nazister. Ungefär som NMR som förmodligen är konstruerade av vänstern. Tidningarna är fixerade vid nazister. Det skall man skämta om eller glömma. Men EU-troll verkar få betalt varje gång de skriver "nazist". Bara att glömma. Om nassar existerar finns det lagar att sätta dem i fängelse. Man kan inte svara på allt perifert som trollen tar upp när Europa håller på att krascha.

Läs inläggen. Detta håller på att gå åt h-lv-t- för Europa under amerikansk ledning. Jag hinner inte kolla nu men jag vill minnas rubeln var 74 på dollarn i december men 66 nu. Se vart kriget och sanktionerna för oss.

(FB) Går det verkligen dåligt för Ryssland eller är det mest propaganda från väst?

Biden är i Tokyo och kan försöka dra igång liknande

(FB) Den stora samlingstråden om Joe Biden

Rubeln 56 nu!

Som tidigare nämnt är det kontemporära värdet på RUB osäkert. Detta nämndes av en annan användare på temat: "I Sovjet kostade 1 $ - 70 kopek enl sovjetpropagandan. Men på svarta marknaden handlades dollarn för 3 rubel. Samma i RU idag. Priserna nästan på alla importvaror gick upp 3 gånger eller mer."

Det förändrar dock inte det faktum att rubeln har fallit med över 64% mot USD de senaste 10 åren under den psykotiske dvärgen i kreml.

Det var du som deklamerade att "stålverket i Mariupol" vad "av-nasse-fierat". Varför kan du inte svara på den enkla frågan? Om "nazism" är problemet kan du väl berätta varför wagner gruppen INTE har "avnazifierats"? wagner gruppens führer, dmitry utkin, tillika bästa kompis med den psykotiske dvärgen i kreml, synes ju vara "nazist", eller hur?
https://informnapalm.org/en/neo-nazi...n-mercenaries/
Citera
2022-05-25, 00:18
  #2858
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Läs dagens löpsedlar. Både Expressen och Aftonbladet skriver "Putin förlorar". Tidningarna ljuger och skriver enligt order. Det finns inget som tyder på det. Ryssland har tagit 10-15% av Ukraina. Rubeln har stigit från 76 på dollarn i december till 56 nu.

Nu blockerar ryssarna hamnarna i Ukraina eftersom EU lägger sanktioner mot dem. Helt logiskt att de gör. (De sade själva att de hade varit idioter om de inte gjort det.) Nu får vi livsmedelsbrist i tillägg till den energikris vi själva skapat.

Stormakterna verkar placera ett nytt Korea i Donbas för att motivera att EU skall svälta Europa "för att störta den onde diktatorn i öst". Det är så billigt att man inte kan tro att de skulle fungera. Men när våra politiker och press är köpta så går många på det.

Sk-t i hur ond eller god Putin är. Vi är idioter som går på att de europeiska och ryska folken skall duellera till ekonomisk död. Den som inte inser att CIA ligger bakom borde få hjärnan undersökt.

Jaha. Vi är där igen. "CIA ligger bakom"... Säg mig, är den psykotiske dvärgen i kreml CIA agent då han tydligen på CIAs order och initiativ har inlett anfallskriget mot Ukraina för att på oklart sätt gynna USA? Eller är dvärgen bara en psykotisk narcissist som drömmer om att återupprätta det ondskans imperium hen är en produkt av?
Citera
2022-05-25, 01:49
  #2859
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Snart skall skörden ur Ukraina och ryssarna har blockerat hamnarna eftersom vi lägger sanktioner mot dem. NATO vill inte arrangera konvojer genom Svarta Havet. Vi kan få livsmedelsbrist.

Under gårdagen har Putins styrkor bombat ett spannmålslager med 30 000 ton spannmål, bland annat vete.
Dessutom bombades ett mycket stort mejeri sönder och samman.
En fabrik och lager för konstgödsel blev också till atomer igår.
Och en större maskinpark med jordbruksmaskiner bombades också sönder och samman.

Ja, det är så att ryssarna inte vill ge garantier för att fartygen ska få anlöpa hamnarna och lasta spannmålen ifred. Och att de ska få segla iväg utan att bli angripna.
Vladimir Putin har tydligen hotat alla fartyg som ligger utanför på Svarta Havet, och som väntar på att anlöpa hamnarna.

I Mariupol kan de förstås inte lasta någonting, det finns inget kvar där, allting är ju sönderskjutet.
Ryssland anser tydligen fortfarande att Ukraina och dess spannmålslager är ett krigsbyte som de ska sno åt sig, när de får till ett eldupphör.

Den lille dvärgen i Kreml har uppenbarligen blivit totalt spritt språngande galen.

Citat:
Ursprungligen postat av wwr
NATO vill inte arrangera konvojer genom Svarta Havet. Vi kan få livsmedelsbrist.

Vill och vill ? Skulle NATO-fartyg gå in i konvojer mot kusten så har Ryssland hotat med att de ser det som en krigshandling. Och att Ryssland kommer att öppna eld mot dessa fartyg.
Skulle fartygen försöka gå in mot hamnarna själva så hotar Ryssland med att beslagtaga fartygen.

Italienska il Giornale slår an en sarkastisk ton i den här artikeln:
https://www.ilgiornale.it/news/mondo...n-2036990.html

Fritt översatt till svenska:

Citat:
Ursprungligen postat av il Giornale
"Reservdelar från Kina " . Vad som nu händer på Putins krigsfartyg
24 maj 2022 - 17:43
På grund av sanktionerna ska de ryska fartygen ha försetts med kinesisktillverkade reservdelar istället för de riktiga originaldelarna. De sjömännen, som känner till riskerna, har rapporterat situationen till Kreml

Försvagad, försvagad, och hårt prövad av konfliktens gång. Allt eftersom veckorna går och kriget i Ukraina fortsätter, står Tsarens mäktiga flotta inför oväntade och osäkra händelseutvecklingar. Som blir allt mörkare och svårare att hantera. Efter förlisningen av kryssaren Moskva , den ryska flottans flaggskepp i Svarta havet, och efter skadan på fregatten Amiral Makarov, anklagar Putin de sjöfartsavdelningar för svårigheten att hitta de reservdelar som behövs för att underhålla dessa havets giganter. Således, enligt ukrainska underrättelserapporter:

"De sanktioner som infördes mot Ryssland riskerar underhållet och reparationen av krigsflottans dieselmotorer ", rapporterar den ukrainska militära underrättelsetjänsten ( GUR ), citerad av Ukrinform, och specificerar att - för att säkerställa slagkraften hos vissa fartyg - ryssarna skulle ha tvingats installera kinesisktillverkade reservdelar.
De tidigare nämnda reservdelarna, som satts in i stället för originaldelar, skulle ha köpts "till ett flera gånger högre pris" på grund av just den nuvarande svårigheten att hitta dessa komponenter. En situation som skulle utsätta Putins soldater själva för många risker, inte bara på krigsfronten.

" Nu uppfattar ryssarna (...) varje resa till havs som en enkelbiljett ", meddelar den ukrainska försvarsmakten, enligt vilken somliga ryska sjömän skulle ha vägrat att utföra uppdrag i utsatta havsområden, just för att sjöförbandens otrygghet finns där. Kommandot för den Kaspiska Flottan engagerade Ukraina - återigen enligt GUR - har beordrats att dölja problemen av rädsla för inspektioner och anklagelser om korruption på reservdelar. Och det verkar som att den som läcker information om risken att åtalas för förräderi med straff på upp till 15 års fängelse. Samma behandling reserverad för dem som enligt en nyligen godkänd lag avslöjar (dåliga) nyheter om armén som tros vara falska.

Icke desto mindre har några sjömän från den ryska Kaspiska Flottans 106:e sjöbrigad försökt skriva anonyma öppna brev som fördömer situationen till Kremls ledare Vladimir Putin och försvarsminister Sergei Shoigu . Men vem vet om deras nödrop kommer att hörsammas ? Dessutom verkar det som om det verkliga tillståndet för de väpnade enheterna som är engagerade i Ukraina inte är helt känt ens för de högsta ryska militärledarna. Mellan fragmentarisk information och nyheter som – medvetet – inte läcker, sjunker Tsarens flotta allt djupare i svårigheter på Svarta Havet allt eftersom dagarna går.
Hårda villkor alltså för Rysslands Svarta Havs flotta, som saknar viktiga reservdelar. Reservdelar som tycks ha försvunnit i korruption. Priserna för sådan delar är förmodligen så lockande att ingen kan stå emot att stjäla sakerna. Hur i helvete att Ryssland har kunnat hålla sig med en militär överhuvudtaget ? Det är verkligen gåtfullt.
Landet har ju slitits isär av korruptionen. Det är ödesmättat av författaren Marco Leardi att beskriva de ryska sjömännens ångest att varje uppdrag till sjöss känns som en enkelbiljett ned till botten av Svarta Havet.

Mer om spannmålskriget här:

https://it.insideover.com/economia/i...del-grano.html

Citat:
Ursprungligen postat av il, Giornale
Spannmålskriget tar form i Ukraina

"Ryskt artilleri bombar medvetet spannmålsförråd över hela Ukraina. Och ryska krigsfartyg i Svarta havet blockerar ukrainska fartyg fulla av vete och solrosfrön”, bekräftade Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i sitt tal vid Davos Economic Forum.

Så, sa vi, bort med plan B. För närvarande är lösningarna begränsade, och den mest intressanta medspelaren på EUs planhalva är till exempel Litauen. Strategin som utformats för att rädda ukrainskt vete från ryska missiler är följande: Lasta vetet på ukrainska tåg, använd Kievs järnvägsnät - som, låt oss komma ihåg, också visade sig vara avgörande för logistiska transporter under krigets första, dramatiska faser - och frakta det dyrbara bytet över gränsen. Var är det då ? I Litauen faktiskt.

Där spannmålen och vetet utan hot om bomber och missiler kan dirigeras till andra länder genom hamnar i det baltiska landet i Östersjön, Litauen.

BTW: Ukraina liksom Ryssland har sedan många decennier tillbaks odlat mycket spannmål, raps, solrosor mm, på sina utmärkta jordbruksjordar. Ukraina är eb riktig kornbod, och att betrakta som ganska likt Ungern vad gäller jordbruket. Och också vad gäller goda skördar per hektar odlad mark. Då och då slås Ryssland och Ukraina av svår torka under sommaren. Som då under år 2010 då stora delar av deras veteskördar brann upp i enorma bränder. Och Ryssland tvingades till ett stopp av exporten av vete:
https://www.dw.com/en/russia-begins-...rops/a-5912105

Vi får ju hoppas att Bulgarien, Rumänien och Ungern kommer att så gott om vete nu så att skörden blir räddad.
Vi kan nog inte förvänta oss att Tyskland kommer att skörda så mycket, med tanke på priset för dieseloljan i Tyskland, och det tyska Miljöpartiets (= Die Grünes) bisarra och världsfrånvända inställning till sitt jordbruk.
Somliga av Tysklands bönder är nu svårt skuldsatta, efter många år efter varandra med låga priser på spannmål, och den höga värderingen av Euron.
En våg av konkurser hos tyska bönder kan helt klart komma att skapa mycket bitterhet
mot Miljöpartiet i Tyskland.
Man kan nog gissa att det tyska Miljöpartiet kommer att åka ut i nästa val.
Citera
2022-05-25, 01:50
  #2860
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Mary99
Vet ej om det är sant eller falskt, men enligt ryssarna beror svårigheterna med att få ut spannmålen via Odessa på att ukrainska militären har minerat havet utanför. Fartygen vågar inte angöra hamnen.
Enligt Zelensky beroendet på att ryssarna blockerar transporter.
Vem ljuger?

Ingen av dem ljuger troligen. Det stämmer att det kom ut ett antal drivande minor från kusten. Som kapten på ett fartyg är du ensam ansvarig för ditt eget fartyg, dess besättning och dess last. Så då måste du fatta det beslutet att segla i mycket osäkra vatten. Det är ju ganska självklart att har du inga garantier så måste du avstå.

Att NATO vill ställa upp med konvojfartyg är väl bara för att man kan då lyckas rädda en besättning ifall en minsprängning sker. Att de har snabba fartyg att hinna undsätta ett minsprängt fartyg som håller på att sjunka. Det är stora vattenytor det handlar om här och man glömmer ju lätt skalan när man tittar på kartorna.

Att svepa området efter minorna kan ta veckor om inte månader. Det finns ingen bra metod att leta upp minor precis. Minorna innehåller typiskt 200-300 kg sprängmedel och blåser ett minst tio meter stort hål i ett ordinärt fartyg. Tex Viking-fartygen Mariella och Cinderella är visserligen stora men skulle kunna sjunka på lite mer än ett par timmar. Beroende på var hålet uppstår.

Sprängkraften är så stor hos dessa minor att det inte går att bygga fartyg som är starka nog att överleva en sådan smäll. Dvs i så fall får man använda så tjockt stål att fartyget inte kan flyta utan sjunker ändå.

Henry Kissinger har uttalat sig om att Ryssland och Ukraina måste nå ett Status Quo Ante Bellum genast, dvs ett tillfälligt eld-upphör. Och återgå till situationen före kriget. Ryssland och Ukraina har lyckats komma överens om utväxling av krigsfångar vilket brukar vara det sista man gör i ett krig. Så allting har skett bakvänt, detta är inget "vanligt krig":

https://it.insideover.com/politica/l...tatus-quo.html

Fritt översatt till svenska:
Citat:
Ursprungligen postat av il Giornale
Henry Kissingers vädjan i kriget: "Återgå till status quo ante bellum"
Paolo Mauri 24 MAJ 2022

Henry Kissinger , vid World Economic Forum i Davos, Schweiz, sa på måndagen att västvärlden borde sluta försöka tillfoga Ryssland ett förkrossande nederlag och föreslog indirekt att Ukraina skulle avstå från de territorier som Moskva har kontrollerat sedan 2014.

USA:s före detta utrikesminister, som under Richard Nixons presidentskap var en förespråkare för avspänningen mellan USA och Kina i ett antisovjetiskt brottargrepp, förklarade att Ukraina måste inleda förhandlingar "innan omvälvningar och obotliga spänningar och sprickor uppstår.".

Enligt Henry Kissinger, "helst borde skiljelinjen vara en återgång till status quo ante bellum. Att driva krig bortom den punkten skulle inte handla om Ukrainas frihet, utan om ett nytt krig mot Ryssland självt”, och tillägger att Ryssland har varit en väsentlig del av Europa i 400 år, och fungerat som en balanserande makt i kritiska tider för kontinenten. Henry Kissinger påminde om att västländer inte bör glömma Rysslands betydelse i Europa och inte bli överväldigade "av stundens krigiska stämning". Status quo ante bellum som statsmannen hänvisar till innebär att man återgår till "sådant tillstånd som existerade tidigare" eller, som Henry Kissinger själv kommenterade, att Ukraina borde acceptera ett fredsavtal för att återställa situationen som den var den 24 februari,

Den lösning som föreslagits av den tidigare utrikesministern är inte tänkbar för Kievs regering: President Vlodymyr Zelensky , sa också i samma internationella forum, och påminde om att "brutalt våld kommer återigen att styra världen om den ryska invasionen av Ukraina inte kommer att ha någon som vågar stå emot - "och han påpekade också för delegaterna att toppmötet kommer att bli värdelöst om Putin tillåts vinna kriget eftersom "han inte är intresserad av våra tankar" och "att brutalt våld det resonerar inte , det dödar ". Ingen territoriell eftergift från Kiev, som alltid har hävdat att villkoret för att effektivt kunna tala om fred inte bara skulle vara ett ryskt tillbakadragande från de territorier som erövrats i denna konflikt, utan också från Krim och Donbass. Trots allt, om de officiellt erkändes som ryssar, skulle det fortfarande vara certifieringen av Moskvas seger.

Den ryska sidan utnyttjade detta kompromisslösa uttalande för att understryka att Ukraina inte accepterar en vapenvila: Kreml har förklarat att det är öppet för möjligheten att återuppta fredssamtalen om Kiev tar det första steget, som tillkännagavs på måndagen av den ryska biträdande utrikesministern Minister Andrei Rudenko .
"Vi kommer att vara redo att återgå till förhandlingarna så snart Ukraina visar en konstruktiv ståndpunkt och åtminstone ger en reaktion på de förslag som presenterats", sa Rudenko när han talade med reportrar i Moskva, men han specificerade inte vad denna "konstruktiva ståndpunkt" skulle bli för landet Ukraina.

Henry Kissinger har alltid haft ett mycket realistiskt ställningstagande i den ukrainska frågan. I en ledare 2014 i Washington Post uttalade han att "den offentliga debatten om Ukraina handlar om konfrontation. Men vet vi vart vi är på väg? I mitt liv har jag sett fyra krig börja med stor entusiasm och med offentligt stöd, alla som vi inte visste hur vi skulle sluta och från tre av vilka vi ensidigt drog oss ur. Politikens styrka är hur man slutar, inte hur man börjar”.

Uttalanden som redan då, men framför allt idag, framstår som närmast profetiska . I det inlägget i Posten satte statsmannen pennan på papper vad som framstår som klart i dag genom att analysera de dagliga nyheterna om konflikten, nämligen att "alltför ofta presenteras den ukrainska frågan som en kraftmätning: om Ukraina går med i öst eller väst. Men om Ukraina ska överleva och frodas får det inte vara någon sidas utpost mot den andra: det bör fungera som en bro mellan dem”.

Henry Kissinger gick ännu längre, och hans framförhållning förefaller återigen obestridlig, när han skrev att "Ryssland måste acceptera att ett försök att tvinga Ukraina att bli dess satellit, och därmed flytta de ryska gränserna igen, skulle fördöma Moskva att upprepa sin historia av själv- uppfylla cykler av ömsesidiga påtryckningar mot Europa och USA”. Också enligt den tidigare utrikesministern, innebär den logiska konsekvensen av Rysslands nedtryckande av Ukraina, som tvingar landet att återgå till att bli en satellit, återupplivandet av Kalla Krigets politik .

Vid det tillfället utfärdade statsmannen en varning till väst när han sa att "man måste förstå att för Ryssland kan Ukraina aldrig bara vara ett främmande land. Den ryska historien började i det som kallades Kievan-Rus. Därifrån spreds den ryska religionen. Ukraina har varit en del av Ryssland i århundraden, och deras historia har varit sammanflätad innan dess. Några av de viktigaste striderna för rysk frihet, som började med slaget vid Poltava 1709, utkämpades på ukrainsk mark. Svartahavsflottan, Rysslands sätt att projicera makten i Medelhavet, är baserad i Sevastopol, Krim, på ett långsiktigt hyresavtal. Till och med kända dissidenter som Aleksandr Solsjenitsyn och Joseph Brodsky har insisterat på att Ukraina är en integrerad del av rysk historia och faktiskt av Ryssland.

I slutet av sin ledare föreslog författaren en trepunktslösning för att lösa den ukrainska krisen: Kiev bör ha rätt att fritt välja sina ekonomiska och politiska linjer, inklusive med Europa, bör inte gå med i NATO och bör vara fritt att skapa regering som är förenlig med dess folks uttryckta vilja.

Henry Kissinger lade sedan fram idén om en "finsk" lösning för Ukraina, det vill säga ett oberoende land som aktivt samarbetar med väst och samtidigt undviker handlingar som kan visa sig vara fientliga mot Ryssland.

Den 24 februari, med den ryska invasionen, försvann denna möjlighet, och precis på tal om Finland, så flyttade kriget som Moskva släppte lös ett land som inte var helt klart i linje med Atlantalliansens intessesfär, som Sverige, som fortfarande isolerade plus Ryssland från den gamla kontinenten. , men också i det globala forumet, där de länder som ställde sig på Kremls sida i denna konflikt kan räknas på ena handens fingrar. Nu återstår lösningen av en kris som har blivit en öppen konflikt i händerna på de krigförande och USA, och det är osannolikt att den kommer att kunna uppnås på kort sikt, med tanke på de intressen som går utöver den enkla territoriella frågan eller att angående "utvidgningen av NATO österut".
Så långt alltså il Giornales sammanfattning av den gångna dagen.

Henry Kissinger menar alltså indirekt att den starkaste politikern är inte den som lyckas starta kriget, utan den eller de som lyckats avsluta kriget.
Underrättelser under den gångna dagen tyder på att ryssarna blir alltmer diffusa i sina mål i kriget.
Gapet mellan ledningen och soldaterna verkar bli allt större.

Trots segern i Mariupol så verkar det mycket egendomligt att ryska medier inte trummar ut denna seger, eller "så kallade seger". De vet kanske innerst inne att de har krigat till sig något som de nu har totalförstört och som har blivit totalt värdelöst och inte går att använda till något längre.
Ett skolexempel på en så kallad Pyrrhus-seger.
Att bygga upp stålverket kanske inte blir av, om ens någonsin. Allting påstås vara skräddarsytt med handmurade masugnar mm. Beställer de sådant från Kina så vet de ju inte vad de får. Kineserna behöver ju inte bry sig om ifall delarna håller eller inte.
Och Kina kan ta vilket pris de vill. Dessutom så har Ryssland förhandlat sig bort från att kunna sälja stålet i utlandet, genom att ha fått drakoniska sanktioner mot sig.
Citera
2022-05-25, 02:37
  #2861
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Bobbyboi
Jaha. Vi är där igen. "CIA ligger bakom"... Säg mig, är den psykotiske dvärgen i kreml CIA agent då han tydligen på CIAs order och initiativ har inlett anfallskriget mot Ukraina för att på oklart sätt gynna USA? Eller är dvärgen bara en psykotisk narcissist som drömmer om att återupprätta det ondskans imperium hen är en produkt av?

Självklart är det så, att CIA är djupt insyltade i det här, globalistjudarna, globohomo, HBTQXYZ också. För att inte glömma rymdödlornas självklara ledare Donald Trump * OBS Ironi *
Citera
2022-05-25, 04:21
  #2862
Medlem
Jenshalls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Ondahamstern
Det är en stor fet lögn.

Det enda landet i mänsklighetens historia som har varit 100% självförsörjande är Kina och det var under deras isoleringsperiod.

Ett land måste under en längre period ställa om sig självt för att bli självförsörjande och tvinga ut folk till att bli bönder.

Du är dåligt påläst - Ryssland USA och Kina är helt självförsörjande på energi och livsmedel. Det är de områden vi pratar om här inget annat.
Citera
2022-05-25, 07:01
  #2863
Medlem
Conceptions avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Starback
Vi får hoppas att inte SocialNationalsocialistiska församlingen vinner kriget. Hur skulle det se ut? Jag hatar Putin men är han verkligen ute och cyklar i sin syn på Ukraina?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Social...3%B6rsamlingen[/url]

"Azovbataljonen har nära band till nazistiska Socialnationalistiska församlingen (SNF). I styrkan finns ultranationalister, högerextremister och nazister som deltar i striderna av ideologiska skäl, ofta öppna med att de förespråkar vit makt och antisemitiska ståndpunkter[2]. Många i styrkan är medlemmar av Socialnationalistiska församlingen. I enheten har även personer från bland annat Sverige, Italien, Frankrike, Kanada och Ryssland, som lockats av förbandets ideologiska orientering, stridit".

https://sv.wikipedia.org/wiki/Azovbataljonen

Lägg märke till Varghaken som även tyska SS använde.
Vad tänker du om Wagner då? Innebär det att Ryssland är lika nazistiskt?

https://en.wikipedia.org/wiki/Wagner_Group

Storlek: 8000 man. Större än Azov.

"Because it often operates in support of Russian interests or foreign policy objectives, and is reportedly trained on installations of the Russian Ministry of Defence (MoD), several sources consider ChVK Wagner an arm's-length unit of the MoD or Russia's military intelligence agency, the GRU."

"Various elements of Wagner have been linked to white supremacist and neo-Nazi far-right extremists, Wagner's openly far-right and neo-Nazi Rusich unit, and Wagner members have left neo-Nazi graffiti on the battlefield."
Citera
2022-05-25, 07:12
  #2864
Medlem
Vikingamans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Medvetenommycketxx
Tyvärr så stämmer inte informationen på Wikipedia om Azovbataljonen i dagsläget.
Japp. Bataljonen existerar inte längre får man gissa.
Mvh.
Citera
2022-05-25, 07:36
  #2865
Avstängd
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jenshall
Du är dåligt påläst - Ryssland USA och Kina är helt självförsörjande på energi och livsmedel. Det är de områden vi pratar om här inget annat.
USA och Kina tillhör de största nettoimportörerna av olja. USA har traditionellt alltid varit den största importören. Men en del siffror påstår nu att USA körts förbi av Kina (och några andra länder) som ledande nettoimportör. Jag ställer mig lite frågande till det. Men i vilket fall har USA och Kina en "negativ balans" vad gäller olja ut och in i landet.

Citat:
In 2017, China even surpassed the U.S. to become the
world’s leading importer.
Last year, China imported 11.8 million barrels per
day, outpacing the United States, which imports 9.1 million barrels per day,
according to data from BP’s Statistical Review of World Energy.
https://yearbook.enerdata.net/crude-...rade-data.html

"oljebalans" export, några år äldre sifffror, baserade på CIA:s "factbook"
Citat:
1. Saudi 7M tunnor/d
2. Ryssland 5M tunnor/d
allra sist, plats 117: USA minus 6.8M tunnor/d (dvs netto-import)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...et_oil_exports

Enligt detta skulle USA för några år sedan alltså ha lagt beslag på olja motsvarande hela Saudis export. SUV:arna i USA skulle sluta rulla omedelbart om inte tankbåtarna från Saudi anlände regelbundet. Jag bevivlar att USA skulle ha frigjort sig så mycket från detta beroende under de senaste 7 åren. Olja hittar man inte på gatan eller frackar fram hur som helst. Jag har inga bevis för det. Men det är en detalj. USA importerar olja.

Detta är en kärna i tråden.

Det går bra för Ryssland. Värdens näst största nettoexportör av olja medan USA och Kina köper.

Och det råvarurika Ryssland skall vi européer försöka svälta ut. Det är helt vansinnigt. Vi måste lida för att den onde diktatorn i vårt fiendeland skall störtas! Det är en så gammal billig taktik att den aldrig borde fungera. Men när alla ledande politiker och massmedia är köpta så kan EU baxa fram denna bojkott av ... oss själva ... för att USA skall behålla sitt världsherravälde. Det är oss själva som EU svälter, på order av USA.

Annars det vanliga i nyheterna. Nu skolskjutning i USA: 21 döda. Biden säger:
Citat:
Texas school shooting: Biden calls for ‘turning pain into action’ on gun laws after 21 killed – latest updates
https://www.theguardian.com/us-news/...-uvalde-latest

Dvs inte ett sk-t kommer att göras nu heller. Det globala systemet baseras på våld och konflikt. Vår regim kör koranbränningar för att hetsa mot muslimer på samma sätt som Hitler iscensatte "kristallnatten" och liknande mot judar.

De globala nätverken kan bara styra en värld som ligger i kaos. Därför fortsätter det. I Ukraina blåste man upp en obetydlig konflikt om 2 gränsprovinser till storkrig. Framförallt genom att inte genomföra kontrollerade val och höra vad folket i provinserna själva ansåg (eller snarare acceptera de valresultat som förelåg).

Biden har just varit i Tokyo och försöker skapa liknande konflikter om bl.a öar i den sydkinesiska sjön:

(FB) Den stora samlingstråden om Joe Biden

Och Sverige lurar man enkelt in i NATO så att vi blir mer insyltade i konflikterna. Vansinne. I vårt fall var det största felsteget att gå med i EU.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-05-25 kl. 07:56.
Citera
2022-05-25, 07:38
  #2866
Medlem
Vi blir lite avtrubbade också när precis alla blir kallade för nazister och fascister, vilket ju gör att orden har inte längre något värde.

Förr hade jag reagerat om någon blev utpekad som nazist, men numera så känns det som en normalitet att vara nazist. Känns mer som att man får leta efter de som inte blivit stämplade som nazister. Kan inte vara många kvar..
Citera
2022-05-25, 08:40
  #2867
Medlem
MasterBaits avatar
Citat:
Ursprungligen postat av idontknowmyself
Vi blir lite avtrubbade också när precis alla blir kallade för nazister och fascister, vilket ju gör att orden har inte längre något värde.

Förr hade jag reagerat om någon blev utpekad som nazist, men numera så känns det som en normalitet att vara nazist. Känns mer som att man får leta efter de som inte blivit stämplade som nazister. Kan inte vara många kvar..

Det var 73% av Ukrainas befolkning som röstade på Zelensky som gav (tomma) löften på att avsluta inbördeskriget mot Donbas. Så uppenbart var i vilket fall 73% av Ukrainas befolkning inte nazister då.

Vad Putin talar om är organisationer, partier och makthavare som är bokstavliga nynazister, och om ultranationalister som samarbetar med och stöder nazister.

Finns hur mycket som helst att läsa om Ukrainas nazister, hur de har tagit allt mera makt i Ukraina och om hur både media och organisationer har varnat för dom under åren.

(2018) Ukraine’s Got a Real Problem with Far-Right Violence (And No, RT Didn’t Write This Headline)
https://www.atlanticcouncil.org/blog...this-headline/

(2015) Putin says Ukraine being overrun by fascists - and he may be right
https://www.jpost.com/international/...e-right-403205

(2017) The reality of neo-Nazis in Ukraine is far from Kremlin propaganda
https://thehill.com/opinion/internat...lin-propaganda

(2018) Commentary: Ukraine’s neo-Nazi problem
https://www.reuters.com/article/us-c...-idUSKBN1GV2TY

(2019) Why Does No One Care That Neo-Nazis Are Gaining Power In Ukraine?
https://socialistproject.ca/2019/01/...er-in-ukraine/

(2019) Neo-Nazis and the Far Right Are On the March in Ukraine
https://www.thenation.com/article/po...right-ukraine/
Citera
2022-05-25, 09:40
  #2868
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av Någon
På vilket sätt lyssnade Trump på varningarna? Nato utvidgades med 2 länder under hans tid vid makten.
Trump backade USAs militär så mycket han kunde, han var på väg ur MENA och Syrien helt men fick på skallen och blev kvar delvis.

Och han startade inga krig, den andre presidenten som inte gjort det sedan 1945
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback