2022-04-30, 14:21
  #25
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av HepCat-X
Instämmer, och Bulgariens president har rätt i sak (har inte hunnit kolla upp hans uttalanden i detalj men jag går på rubriken och TS). Det är helt absurt att Europa ska kastas in i ett krig som kan vara i minst ett år till, förlama stora delar av handel och kommunikationer, skada energiförsörjningen och dessutom skapa en djup recession (på många håll, särskilt i Europa) och svält (i t ex Afrika pga rubbad handel och dyrare livsmedel) - detta alltså för Ukrainas skull.

Vem hade någonsin trott att vi skulle få se ett slags repris på första världskriget hundra år senare, med konventionella medel, mitt i Europa? Visserligen i mindre skala, men dock ett krig som kan harva på i åratal och där båda sidor strävar efter att pumpa in vapen på en front som de flesta av oss inte bryr oss om. Bisarrt.
Kriget i Ukraina är inte bara om Ukraina. Rysslands attack på Ukraina är en attack på den fria världen.
Den fria världen ganska feg och mycket försiktigt och gör inget förhastat. Man har gjort misstaget att man inte kunde tro att Ryssland skulle ut och kriga. Det har varit uppenbart att Ryssland upprustat under många år. Att återskapa beredskapslager och upprusta de fria länderna kommer att ta ett tag. Men den bollen är i rullning. Där i ingår även att göra sig oberoende av fiendens gas. I väst kommer de flesta av oss leva våra liv som vanligt. Jag tror inte att livet återgår till det normala i Ryssland på många många år, om man möjligen inte definierar det normala som det var att leva under kommunist förtrycket.
Citera
2022-04-30, 14:35
  #26
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Jag instämmer. Sedan verkar Ungern och Bulgarien ha gått i olika riktningar. Det finns en tydlig spricka mellan presidenten och regeringen i Bulgarien och Bulgarien och Polen är den enda två länder som nu inte betalat sin ryska gas alls under en månad och därmed stängs av från gasleveranser av ryssarna. Därmed kommer energikrisen att bli ännu svårare för oss andra.

Alla EU-länder utom Polen och Bulgarien betalar eftersom EU godkänt ett kryphål i sina sanktioner!

Kan ju instämma i detta. Men som bekant är det inte EU som driver denna självmordspolitik. Den pådrivande kraften är USA. En stormakt som är självförsörjande med energi och som sitter i säkerhet med två oceaner som skyddar dem från vad de hittar på.

De sitter i godan ro och petar på björnen med en vass käpp och det är vi i Europa som tar smällen. Undrar när det ska gå upp en talgdank för EU?
Citera
2022-04-30, 14:39
  #27
Medlem
mossadmartins avatar
Såhär blir det när man bjuder in en massa opålitliga öststater i NATO och EU.
Bulgarien är inget västland. Det kommer aldrig bli det heller.
Inom NATO blir såna här skräpländer bara potentiella femtekolonnare. Det var bättre på järnridåns tid.
Citera
2022-04-30, 14:40
  #28
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Ottokar
Kan ju instämma i detta. Men som bekant är det inte EU som driver denna självmordspolitik. Den pådrivande kraften är USA. En stormakt som är självförsörjande med energi och som sitter i säkerhet med två oceaner som skyddar dem från vad de hittar på.

De sitter i godan ro och petar på björnen med en vass käpp och det är vi i Europa som tar smällen. Undrar när det ska gå upp en talgdank för EU?
Jag instämmer.

Jag anser att supermakterna USA och Ryssland tillsammans skapat förutsättningarna för detta krig genom att låtsas bli osams om två sk-tprovinser gränsen till Ryssland. Ukraina sköts av USA.

Sedan låter de Ryssland attackera och EU, som agerar torped åt USA sätter in stöten mot oss, och skruvar av kranen, även om medlemsländerna formellt bestämmer.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-30 kl. 14:45.
Citera
2022-04-30, 14:45
  #29
Medlem
Tuors avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Omtanke
Frågar du verkligen mig om det? Vad sägs om att ställa frågan som den bör ställas, är Ryssland/Putin beredd på att förstöra Ryssland genom att starta och bedriva ett krig som de inte kan vinna? Är drömmarna om ett storryssland så starka hos Putin att han offrar sitt land som lammet på altaret?

Du vet att sanktionerna skadar europeiska länder i längden minst lika mycket va?

Min fråga är alltså: Är du beredd att offra Europa så länge Ryssland går under?
Citera
2022-04-30, 15:28
  #30
Medlem
Pilla74s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Tuor
Till vilket pris? Är du beredd att förstöra Europa så länge Ryssland går under?

Natotrollen förstår inte. Ingen ide att försöka. De förstår inte att EU går in i en jättekris pga denna konflikt påhejjat av USA.
Citera
2022-04-30, 15:30
  #31
Medlem
Laszlo Kovacss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Enoch.Thulin
"Förgöra" vet jag inte. Men att USA vill försvaga Europa råder det ingen tvekan om.
US State department officials leak that when asked what benefit we gain from freezing and starving the EU with Russia sanctions Victoria Nuland responded "less Europeans."
Ha, letade efter källan på det där och det enda original-twittraren Garland Nixon hade att komma med var "51 former intelligence officials say that it has all the earmarks of truth."

Citera
2022-04-30, 15:33
  #32
Medlem
Enoch.Thulins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Laszlo Kovacs
Ha, letade efter källan på det där och det enda original-twittraren Garland Nixon hade att komma med var "51 former intelligence officials say that it has all the earmarks of truth."

Kanske samma experter som innan presidentvalet intygade att Hunter Bidens laptop var rysk desinformation.
Citera
2022-04-30, 16:13
  #33
Medlem
AktuellaAmnens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Black-butts-matter
På Flashback hittar man högljudda minoriteter som förfäktar allt från utplåning av ryssar till legalisering av barnporr. Det är väl måttligt relevant. I övrigt förstår jag inte riktigt vad du menar, annat än att det är allt och alla andra än Ryssland som är problemet.

Eftersom det är EU-länderna som själva väljer att förstöra sina egna ekonomier, är det alltså inte Ryssland som är problemet, vad gäller trådens ämne.
Om du tycker min förklaring var svårförståelig, läs dessa inlägg som med andra ord förmedlar samma ståndpunkt:


Du ska veta att om det finns en konflikt mellan två grannar på din gata, då är inte du ansvarig. Om du trots det väljer att självskada dig i någon slags "solidarisk handling" kommer du inte hjälpa dem alls. Det spelar ingen roll hur fint du tycker det är att du låter dig själv lida,
du gör ingenting för att lösa konflikten utan skapar bara lidande för dig själv.

Det är exakt det som nu händer i Europa.
Ett starkt Europa hjälper, och ett svagt Europa stjälper.

Europa har inget ansvar angående vad som sker i Ukraina, det är något mellan Ryssland och Ukraina.
Bör vi hjälpa och stå upp för Ukraina?
Ja! - men vi kan inte göra det på bekostnad av vår egen framtid.

Citat:
Ursprungligen postat av Black-butts-matter
Jag ser inte att någon uttryckt att de är emot diplomati och ”fredsförhandlingar”. Är det problemet enligt dig?

Det märks tydligt vilka i tråden som önskar att fredsförhandlingarna och freden kommer snart (de jag citerade), eftersom de uttryckligen skriver det, och pekar ut Europas förstörelse som något dåligt.
De som tycker att Europa bör förstöras (som du) ser givetvis ingenting bra i fredsförhandlingar, och därför så tänker du aldrig på att ens nämna det.

Men låt säga att jag låter mig tro att du någonstans, även om du aldrig nämnt ordet själv, vill ha fred i Ukraina och önskar, som jag, inget annat mer än att fredsförhandlingarna kommer snart, och är villig att göra vad du kan för att utöva påtryckningar för förhandlingar...

Nämn en annan utdragen konflikt som blev bättre av att man stötte ena sidan med vapen.
Hur gick det i Afghanistan? Var det freden som segrade?
Hur gick det i Vietnam? Blev det fred när USA försåg ena sidan med vapen,
eller blev det ett långt utdraget krig som är att betrakta som en skamfläck i USAs historia och sen så kom freden av fredssamtal?

Poängen jag väljer att ta fasta på är det enda som kan skapa fred i den här situationen.
Signalpolitik och självskadebeteende gör som sagt ingen skillnad, oavsett vilka "avsikter" man har.

Eftersom jag bryr mig om Europa (till skillnad från dig?) är det extremt viktigt att vi inte väljer en väg som ruinerar oss själva och förlänger kriget.
Att vissa av krigsälskarna på forumet vill förlänga konflikten så till den grad att Europa står i ruin och till och med skriver att de gärna ser att svenska samhället raseras i solidaritet - det får verkligen stå för er!

I mina ögon går det inte att hävda att man är fredsälskare om man vill förlänga konflikten och förstöra EUs ekonomi (vad har ens det med konflikten att göra?). Kristider är det bästa grogrund för nya konflikter ska du veta!

Som jag redan skrivit så kan endast diplomati lösa den här konflikten.
Att länder förstör sina ekonomier "för Ukrainas skull" eller förser Ukraina med vapen så att konflikten förlängs vilket bägge i kombination försvagar Europa ännu mer har faktiskt inget med fredsförhandlingar att göra, och därmed anser jag att ni som talar om det som en lösning antingen inte förstår vad ni pratar om eller att ni vill ha mer krig och kaos, hela länder i ruiner.
Det är helt enkelt ett för allvarligt ämne och jag som intelligent empatisk människa kan inte bortse från resultatet som ni vill ha, med mer krig och elände.

Citat:
Ursprungligen postat av Black-butts-matter
Putin vill fredsförhandla men västvärlden vill hellre pumpa in vapen i Ukraina?
Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.
Det dina inlägg egentligen handlar om är egennytta ställt mot solidaritet. Om vi tänker oss en glidande skala så står du närmare Ungern, Kina etc än västvärlden. Det är en begriplig ståndpunkt om än inte så klädsam i vissas ögon.

Du har fortfarande inte fattat grunden i det jag skriver.
Signalpolitik spelar ingen roll, det är enbart resultat som spelar roll. Så ser verkligheten ut.
Därtill så leder inte självskadebeteende till någonting bra för tredje part (utom möjligen sadister).
Det finns inget "solidariskt" i att förstöra sitt eget lands ekonomi.
Att du ens tror att det gör det visar på att du inte förstår vad du förespråkar.
Det bästa sättet att vara solidarisk är att utöva påtryckningar för fredshandlingar.
Det är det som är skillnaden mellan dig och mig, jag vill göra det som ger resultat.
Sanningen är att det som inte ger resultat - det ger inte resultat, hur mycket man än skulle vilja det.
Och det som inte ger resultat men som skadar oss själva katastrofalt mycket, det borde man väl som vuxen rationell människa försöka undvika?

För enkelhetens skull.
Det här är inte att utöva påtryckningar för fredssamtal som kan leda till fred:
- verkningslösa sanktioner
- att förstöra sin egen ekonomi
- att hjälpa till att trappa upp och förlänga konflikten genom att förse ena sidan med vapen
- att vara solidarisk genom att förstöra sitt eget land för Ukrainas skull (någon slags socialistisk tanke möjligtvis, men i verkligheten spelar vårt lidande ingen roll för Ukraina)

Det här är att påtryckningar för fredssamtal som kan leda till fred:
- att utöva påtryckningar för fredssamtal som kan leda till fred.
Citera
2022-04-30, 16:17
  #34
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Detta krig innebär som oftast att regimerna tillsammans krigar mot folken. Folken vill ha fred och förhandlingar, inte höga energipriser. Bulgariens president verkar vara ett undantag och ställer sig på folkets sida. Han vill söka fred och påpekar att EU:s insatser i kriget med sanktioner, kraschar hela Europas ekonomi. Han vill fortsätta köpa billig rysk gas. Försvarsministern fick sparken sedan han vägrat kalla Rysslands militära operation för "krig". Bulgarien är med i NATO och EU.

Börjar inte folk tröttna på dessa motåtgärder från EU och EU-vänliga politiker? Ställer inte EU:s sanktioner mest till problem i Europa? Ryssland säljer ju bara sin gas till andra länder. Vi får bara dyrare el. Även bensinpriser och inflation kan vara en följd när företag i monopolställning tar möjligheten att höja priser med krig som förevändning.


https://www.novinite.com/articles/21...ests+it+Serves


https://www.novinite.com/articles/21...to+Russian+Gas

Här står mer:
(FB) Ryssland stänger av gasen till Polen och Bulgarien
Alla ni mega cucks kör med samma jävla argument… dra ner byxorna direkt. Tycker det är underbart att vi äntligen ser någon form av motstånd mot ondska. Sen tror jag du har fått allt om bakfoten, folket i det stora har inga som helst problem med att det blir dyrare och jag tror man är beredd att offra än mer för att straffa ut Ryssen. Längesedan man sett sådan sammanhållning, ryssen är körd!
Citera
2022-04-30, 16:22
  #35
Medlem
Gusselbys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av AktuellaAmnen
Det jag beskrev i mitt inlägg handlar inte om massmedia utan det som skrevs i tråden jag länkade, av krigshökarna. Ex på ett inlägg (citerar inte hela) :
Att förlänga en konflikt genom att konstant förse ena sidan med vapen är inte att vilja åstadkomma fred.
Vi lever på 2000-talet. Fred kommer bara komma av diplomati - inte av markstrid.
Det är med diplomatiska påtryckningar freden kommer segra.
Sanktioner fungerar inte. Det har aldrig fungerat tidigare mot länder producerar råvaror som andra länder behöver, och det kommer givetvis inte fungera mot Ryssland heller.
Det är helt verklighetsfrånvänt att ens tänka tanken, och som sagt i denna tråden, i slutändan är det bara EU-länderna som skadar sig själva.
Rubeln är redan starkare än den varit på ett år, och Rysslands ekonomi har visserligen fått sig en utmaning, men den var värre 2015. EU å andra sidan befinner sig i den värsta ekonomiska krisen sen EU grundades, enskilda länder har aldrig haft en så dålig ekonomi sen 1900-talet.
Den politik som förs "mot Ryssland" är helt enkelt främst en förlust för EU.
Det är ett självskadebeteende.Istället?
Det har aldrig slagit dig att det som behövs är förhandlingar mellan de två länderna?
Konflikten kommer inte lösas förrän fredsförhandlingar har ägt rum, så enkelt är det.
Alltså är lösningen att trycka på för att förhandlingar ska ske - diplomati.
Så enkelt är det.

Ta denna nyhet som ex, som kom för en månad sedan:


https://www.dn.se/varlden/ukraina-oc...forhandlingar/

Hur tänker du när du läser den här nyheten?
För mig är det uppenbart att man genom fredsförhandlingar fick Ryssland att dra ner på den militära aktiviteten i vissa delar av Ukraina.
Är det så svårt att tänka att med ännu fler fredsförhandlingar kan man dra ner på den militära aktiviteten ytterligare?
Tillslut med tillräckligt mycket förhandlingar kan man få ner den militära aktiviteten till noll.
Då är kriget över.
Precis som med alla andra krig som tagit slut.

Jag fattar ärligt inte talat varför jag behöver förklara det här för en annan vuxen.
Signalpolitik, att förstöra sin egen ekonomi och skada sitt eget folk betyder ingenting, och det är ett under för mig varför så många svenskar tror att det faktiskt har någon som helst betydelse i det stora. Ni som tycker självskadebeteende är konstruktivt får väl ägna er åt det, men staten ska inte tvinga in folket i det. Det är bara sjukt.
Om världen vore så tjusig ja. Förhandla med Ryssland? Jodu. Det går ju inte har det visat sig. De vill inte.

Du tycker alltså att man - Ukraina just nu i det här fallet - bara ska låta sig våldtas och lämna över sig för att bli ryskt utan att ens få försvara sig? Just snygg diplomati.

Erkänn att du är ryssvän istället och att du vill Ukraina ont, liksom andra som mopsar sig mot Ryssland eller liknande övermakt.
Citera
2022-04-30, 16:25
  #36
Medlem
Duerfs avatar
Analys från Flashbacks begåvningsreserv:

Sanktionerna är jätteskadliga för EU men gör ingenting med Ryssland.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback