2022-04-20, 01:59
  #1645
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Detta har tydligen ifrågasatts i tråden. Här står att Duman godkänt att ryska trupper går utomlands.

https://english.alarabiya.net/News/w...e-separatists-

Ja, där ser man Putins dubbelspel. Först så ansamlas en mycket stor truppkoncentration norr om Kiev under förevändning att det bara var en stor beredskapsövning. Det kom ut rapporter ganska snabbt att det knappast liknade någon vanlig övning, utan soldaterna fick inga order alls. Det blev bara en lååång väntan i den stränga vinterkylan.
De började ansamlas redan runt 4 februari. Sedan så då 21-22 februari begär Vladimir Putin Dumans godkännande vilket beviljas. Men det är så formulerat att det inte direkt nämner hela Ukrainas landområde, utan bara Donbass och Donetsk.
Så det är på det viset somliga representanter i Duman har opponerat sig.

Så här gör ryska soldater när de ska värma sig:
Först så tar de och tappar ur motoroljan ur BMP-vagnen, sedan kör de motorn tills den skär ihop.
Då bryr sig inte befälen om att de tappar ur dieseloljan och eldar med den för att få värme.
Nu är vagnen bara skrot, men de har i alla fall fått varmt och skönt en stund.
De kan till och med elda inne i vagnen. Det är bättre än att frysa arslet av sig.

Citat:
Ursprungligen postat av JustTheFacts
Orsakerna som de "hittat på" fanns dock redan innan kriget, alla utom en, som uppstod dagen innan. Vet du vilken det är?

Jag vet inte vilken orsak du syftar på. Men redan den 2 februari började det hända stora saker inom Kreml. Dels kom direktiven för att anlägga massgravar som skickades ut som ett PM till samtliga borgmästare i Ryssland. Samma dag 2 februari hade ett flertal ryska militära fartyg anslutit sig till Medelhavet, Egeiska havet. Inte så långt ifrån Bosporen. Däribland åtminstone en rysk ubåt av Kilo-klassen. Troligen lastad med diverse typer av kryssningsmissiler. Samma dag hade också transporterna börjat rulla mot gränsen mot Ukraina, med soldater och utrustning.
En veckan innan invasionen, dvs 17 februari varnade USA för en omedelbart förestående invasion.
Detta på grund av avlyssning av högre ryska befäl.

Så i vart fall så sattes planen i verket den 2 februari, 22 dagar innan invasionen.
Ytterligare ryska militära fartyg ska ha lämnat hamnen i Murmansk omkring den 2 februari.
Så detta hade planerats sedan en lång tid tillbaka.

Det finns dock en helt fullgod och logisk förklaring och det är den att Vladimir Putin gått och blivit spritt språngande helgalen.
Möjligt att den Putin vi sett i tex TV senaste tiden är till exempel en dubbelgångare. Även Josef Stalin och Saddam Hussein ska ha använt sig av dubbelgångare vid många tillfällen.
KGB och Ryssland är en bisarr värld av skuggor.
Citera
2022-04-20, 02:13
  #1646
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av abracadabra1619
Känns inte som den rysktalande befolkningen i Donbas regionen och separatisterna har dratt vinstlotten direkt. De är dömda till ett liv i misär hur detta än går.
Putin har skaffat sig en permanent huvudvärk genom att Ryssland utfärdat ryska pass åt ukrainare tex i Donbass-regionen. Är de då ukrainare eller ryssar ?
https://www.politico.eu/article/ukra...ian-passports/
Det är nog ett riktigt bottenlöst hål som Putin har dragit ner sin militär och sig själv i.
Och som idag, att det tidigare var oerhört viktigt att ta stålverket i Mariupol intakt, men nu har de bombat sönder det. Och kan kosta 20 miljarder US dollar att återuppbygga.
Vad fan håller de på med ?
Totalt obegripligt, med andra ord...

Citat:
Ursprungligen postat av Conception
Under den s.k. kubakrisen så ville Sovjet placera kärnvapenmissiler på Kuba för att kunna hota städerna på östkusten av USA. Det var det enda strategiska med kärnvapnen där. ingenting annat. Det var det enda som USA ville förhindra.
Nu var storyn längre än så.
Revolutionen på Kuba gjorde att en mängd amerikanska företag förlorade sina investeringar och intäkter på Kuba. Fidel Castro krävde att alla företag och privata egendomar skulle nationaliseras.
Men det innebar att USA utestängde dem från all handel. Kuba fick inte köpa olja med mindre än att de betalade för nationaliserad egendom.
Något som Kuba vägrade, därför blev det inte någon affär.
USA försökte invadera Kuba via sitt äventyr i Grisbukten (Bay of Pigs), bukten och området var lämpligt för en landstigning i stor skala och stormning av ön.
Det misslyckades dock.
Kuba ville ha något att avskräcka USA med, och därifrån kom idén med att sätta kärnvapenbestyckade missiler på Kubas sovjetiska baser.
Något som Nikita Chrustjev beviljade.
Med sina spionflygplan så kallade Lockheed U2-flygplan så upptäckte USA kärnvapenbaserna på Kuba.
Det hade gett bara futtiga 15 minuters förvarning ifall sådana kärnvapenmissiler var på väg.
Påå grund av att Kuba ligger så nära USA fastland.
Alldeles för kort tid för att civila skulle kunna sätta sig i säkerhet.
Med att USA skickade dit sin flotta till utanför Kuba och blockerade de sovjetiska fartygen som hade fler missiler ombord, så verkställde även USA en full blockad av Kuba.
Kuba kunde varken exportera tex socker, hampa spritdrycken rom, eller importera bensin, dieselolja, olja, stenkol eller koks.

USA krävde att baserna togs bort vilket också skedde. Samtidigt som USA plockade bort sina kärnvapenmissiler från baser i Turkiet. Samtidigt kom också USA att lova Kuba att aldrig invadera ön.
Mest var det Sovjetunionen som tappade ansiktet på grund av Kubakrisen -- faktiskt var det så att hemlighetsmakeriet hade skadat Sovjetunionens anseende i många delar av världen.
Nikita Chrustjev hade gjort mycket för att tvätta bort det blodiga arvet efter Josef Stalin, ett arbete som nu var bortkastat. Världen fick se att Sovjetunionen inte var att lita på. Att de ljög rakt ut.
Fler och fler avslöjanden kom om de grymma fånglägrena, gulagerna, och KGBs stora spionnätverk runtom i världen.

De sovjetiska ambassadernas stora antalet av "rådgivare" i varje land gjorde alla vanliga länder nervösa över vad sjutton kommunisterna höll på med där på ambassaderna.
Skumma KGB-spioner höll till lite överallt i Väst-Europa, även i många andra länder, och spionerierna tog sig ibland konstiga uttryck.
KGB-agenterna tros ha varit inblandade i många grymma mord mot tex exil-kommunister och exil-ryssar. Och paret Skripals död var ju just en sådan aktion av KGB-agenter. Och hade förmodligen lyckats fullt ut om det inte varit för att ambulandsjukvården och läkarna i Salisbury kände omedelbart igen symptomen. För de hade tränats på att känna igen sådana symptom sedan tidigare.
Nervgaser har ofta samtliga liknande symptom i början av förgiftningen.
Förgiftningen av Skripals hade troligen gått vårdpersonalen helt förbi,
och avskrivits som ett okänt fall, eller möjlig övedos.

Nationalisering: Kommunismens eget ord för stöld av privat egendom.

Citat:
Ursprungligen postat av Conception
Faktum är att Sovjet/Ryssland har haft en bas på Kuba fram till till 2002 tror jag. Sedan blev det för dyrt för Ryssland att fortsätta ha en bas men där men det var tal om att återinföra denna 2014.
Sovjetunionens sammanbrott år 1991 innebar att unionen upplöstes och länderna löstes från kommunismens tunga ok, och fick själva välja ekonomisk politik. Alla valde ju marknadsekonomi.
Men Ryssland lovade att stötta Kuba under 10 år. Därefter var det inte intressant för Ryssland att stanna kvar på Kuba. Den ryska basen var i stort behov av upprustning etc, plus dessutom att Ryssland såg ingen användning för baserna på Kuba. Ryssland hade ändå fått tex trafiktillstånd för de flesta flygplatser i Nord- och Syd-amerika för sitt flygbolag Aeroflot, plus i stort sett alla ryska fraktflyg. Kubanerna hade dessutom mage till fräckhet att kräva dubbla priset varje gång ryssarna skulle tanka sina flygplan där.
Trots att det var det ryska bränslet kubanerna försökte sälja.
Ryssarna hade väl tröttnat på att stödköpa kubanskt socker till överpris, etc etc.

Under sovjettiden så höll sovjeterna på med att skyffla pengar, penningtvätt bland annat via skatteparadiset Panama för att investera i revolutioner lite varstans. Bland annat Nicaragua, Venezuela, etc. Pengarna letade sig även fram till knarkkartellerna i Colombia.
Detta enligt artiklar i bland annat spanska El Pais, etc...
De ryska ambassaderna tjänade inte bara som spionericentraler utan också att skyffla kriminella oligarkpengar runt jordklotet.
Vad som är Rysslands syfte numera det vet ingen, så i vart fall är det inte politiskt längre, det är ett land av fattiga luffare och stenrika roffare. Men inga ideologer eller visionärer, precis.

Ryssland försökte sedan få in en fot i Venezuela men det landet har sedan länge upphört att fungera. Även tex Kina packade ihop sitt och pack och drog därifrån.

Citat:
Ursprungligen postat av Conception
Berätta nu hur USA skulle placera kärnvapen i Ukraina. Är det något de tänkt göra menar du?

Ja, det är ju precis så dumt som det låter och ett uttryck för att Putin är skvatt tokig.
Hur fan skulle USA och tex UK och Frankrike kunna garantera sina kärnvapens säkerhet på ukrainsk mark, alls ?
Någon rim och reson måste det väl vara ändå ?
Eller är MSMs journalister så blåsta att de inte kan sortera bort så dumma frågor, eller
__________________
Senast redigerad av NegerStryparen 2022-04-20 kl. 02:21.
Citera
2022-04-20, 03:24
  #1647
Medlem
Och för 8 timmar sedan kom orderna att Azovs stålverk ska raseras till grunden.
Avlyssning av ordergivningen är klar, stålverket ska utraderas helt.
Stålverket har också fått ge namn åt Azov-bataljen, och många av dessa soldater och deras föräldrar har arbetat på samma stålverk som smeder, gjutare, svarvare . Vansinne ?
Här:

https://www.ilgiornale.it/news/mondo...a-2027457.html

Artikel maskinöversatt:

Citat:
"It must be razed to the ground ". The definitive phone call arrives from Moscow
April 19, 2022 - 19:11

Moscow has ordered to demolish the Mariupol steel plant, Azovstal: this is what emerged from the interception of a Russian soldier while talking to his wife. "They want to raze it to the ground"
Alessandro Ferro

The order is peremptory: Moscow has decided to tear down the last bastion of defense of the city of Mariupol, the Azovstal steelworks . This is what the Ukrainian security service reports after intercepting a phone call from a Russian soldier who speaks of an order from the Russian leadership to raze the steel mills. " Despite the higher number, the Russian occupiers cannot take over the Ukrainian Mariupol. Therefore - writes the security service on Telegram - they want to raze the Azovstal steel plant, where our fighters hold the defense".

Det är det här som är så bsarrt ett stålverk bygger man inte i en handvändning, det finns inga standardkomponenter som bara är att köpa över disk. Allting var troligen skräddarsytt efter masugnarnas storlekar. De muras upp invändigt och de tar många månader eller ett år eller mera att torka. Mariupol kommer inte fungera som hamn om 10-20 år, fan vet. Det här stålverket med en hektars fabriksyta kommer inte att vara färdigt om ens tio år:

Citat:
Because the steel mill is essential

With an area of ​​over 11 thousand square meters, including blast furnaces, furnaces, factories, warehouses, buildings, it is an ideal place for guerrilla warfare among a maze of underground passages, tunnels, passages and a dense network of tracks. It is a kind of gigantic bunker , the one chosen by the resistance of the Azov battalionwhich was joined by the ranks of Ukrainian fighters and volunteers (many of them from European countries and Canada). The plant is not easy to storm: the Russians are unloading anti-bunker bombs (the same used in Syria) on the plant but the site was designed and built to withstand nuclear attacks. Moscow, now, is therefore thinking of starting the final offensive. The industrial site was built by the Russians themselves, in 1930, choosing that place on the Sea of ​​Azov for its proximity to the port of Mariupol.

Alla civila har lämnat stålverket, de som finns kvar är döda:
Citat:
"Three tons from the sky"

As many as three tons of explosives could fall from the sky and raze anything below. " The occupiers overlook the fact that civilians are also hiding in the plant ," Ukrainian intelligence points out. As for the interception of the Russian soldier, the transcript reads what was reported by a lieutenant colonel in Putin's service addressing his subordinate. " You will experience it yourself, listen to me. Just imagine this shock wave ," said the intercepted soldier in a phone call to his wife. When asked about the fate of the civilian population, he replied that " everyone is gone. All those who wanted to leave are gone.""According to the Ukrainian Security Service," this is another confirmation that the real goal of the 'liberators' in Ukraine is to wipe our state off the face of the earth . "

En bomb träffade ett sjukhus i Mariupol, 300 människor är begravda i rasmassorna däribland många barn:

Citat:
Bomb near the hospital

Meanwhile, other terrible news comes from the area near the steel mill where the Russians have reportedly dropped a powerful bomb on a hospital near Azovstal, in Mariupol. " According to my information, there are about 300 people under the rubble, including children ": Ukrainian MP Sergiy Taruta tweeted. The news was also relaunched by the Ukrainian press agency UNIAN but for the moment there is no other confirmation. According to Taruta, civilians were refugees in the hospital " because there are no other places to hide in a destroyed city."Meanwhile, Moscow has announced the opening of three humanitarian corridors to evacuate the Mariupol steel plant, where the Azov battalion militiamen are barricaded along with a thousand civilians. In a note published on its web page, the Ministry of Defense of Moscow explained that the decision was adopted " in the face of the catastrophic situation " in the steel plant and " following purely humanitarian principles ." The ministry explained that each of the convoys will consist of 30 buses and vehicles and ten ambulances and asked the government of Kiev to " show prudence and give appropriate instructions to the militiamen to put an end to the resistance ".

Bombat ett barnsjukhus, Putin är nu Djävulen och Antikrist själv, Beelsebub i egen hög person
Så nu måste nog NATO hitta på en rejäl smäll på käften på Putin, så att den galningen återfår fattningen ?

Ger mig fan på att han kommer att bli jagad som Bin Laden, Saddam Hussein och Mohammar Khaddaffi, och slutar nog i ett vattenfyllt dike.

Vidare skrevs det för en dryg vecka sedan att 500 ryska soldater hade blivit spritförgiftade av teknisk sprit. De hade brutit sig in i ett lager med teknisk sprit och druckit som törstiga kameler.
Spriten kan ha innehållit bland annat Metanol, många av dem har dött av spriten, och en rätt så stor del av dem förväntas bli permanent blinda. Metanolen bryts ner till en giftig produkt som bland annat skadar näthinnan.

Får vi se svenska PK-Vänstern nu starta insamlingar till blindhundar ?
Och full asyl och PUT för dessa ryska soldater ?
De är ju stolta soldater som med sitt kommunistiska hjältemod jagat nazister i Ukraina.
Enligt PK-Vänstern är det ju alltid GMs som det är synd om, aldrig offren.
Det är alltid offrens fel - En riktig mobbarfilosofi den där PK-Vänstern

Piloten som släppte bomben över barnsjukhuset kan väl få svenska Lenin-priset av våra hjärndöda och dementa kräk till landsförrädarkommunister Aschberg, Greider och Guillou ????

NB: Det ser ut som att Ryssland kan komma att försöka sig på att driva ett långdraget krig var syfte är etnisk rensning på ukrainare, och att driva totalt 44 miljoner ukrainare på flykt.
Framförallt driva flyktingarna mot tex Belarus men också Polen.
NATO måste hitta på något riktigt finurligt som Putin kan få känna som en riktig pungspark och dråpslag.
Tex börja med att utvisa alla ryska ambassadörer runtom i världen ?

Eller sänka några av oligarkerna superyachter på djupt vatten medans TV-teamen dokumenterar det hela ?
__________________
Senast redigerad av NegerStryparen 2022-04-20 kl. 03:35.
Citera
2022-04-20, 06:35
  #1648
Medlem
wwrs avatar
Vi har ju bara den ena sidans information i detta krig. Finns det några "rysstroll" bland skribenterna så är det de som skyller allt på Putin. En enda person kan inte få Rysslands krigsmakt att genomföra detta angrepp. Ryssland som land är anvarigt.

Men de personer som gapar "Putin är djävulen" vill att Ryssland som land skall komma undan ansvaret för kriget. Istället kommer EU att "ta ansvar" för återuppbyggnaden av Ryssland. Dvs vi kommer att få betala till EU, som vanligt.

Vad som egentligen hänt vet vi inte. Ryssland verkar ha erövrat omtvistade gränsområden. Men Stormakterna (USA, Ryssland, EU) har gemensamt skulden för att inte ha kunnat genomföra fria val i två gränsprovinser. Istället skapas krig om dessa.

Vart folk i dessa gränsområden vill höra (Ryssland eller Ukraina) vet vi inte. Stormakterna (Ryssland, USA, EU) har dolt detta för oss för att gemensamt kunna skapa denna konflikt för att skapa ett nytt kallt krig så att vi blir rädda, går med i NATO (resp EU) och stormakternas kontroll över oss ökar. Ukraina har inte kunnat skapa lugn i områdena och genomföra fria val.

Vi vet inte vad som hänt. Varför stormakten Ryssland skulle skjuta enstaka robotar mot Lviv eller misslyckas med en luftlandsättning i Kiev verkar helt orimligt. Ryssland har 45.000 fallskärmssoldater. Det skulle bara regna VDV-trupper över Kiev om Ryssland försökte ta staden. Det hade varit över på timmar.

Skall jag gissa kan angreppen utanför gränsområdena vara "false flag". Ryssland verkar däremot ha erövrat omtvistade gränsområden.

Ryssland har störst ansvar som angripit och Ryssland borde komma att få betala kriget.

Vi får se vad som kommer att ske. Slutresultatet är det enda vi kommer att vara säkra på. Jag tippar på följande: Ryssland erövrar Donbas. Vi inom EU (och Storbrit.) kommer att få betala skadorna av det ryska angreppet. (Samt dessutom betala en massa annat som försvinner in i EU:s slaskfonder. EU har ingen öppen redovisning.)

Övrig krigföring i landet kan utgöra "false flag" mest avsedd för media. Det kommer att diktas ihop en histora hur Ukraina (världens 22:a rankade krigsmakt) slog tillbaka Ryssland (rankad 2:a) medan de i själv verket förlorade Donbas där det förmodligen bodde ryssar som ville bo i Ryssland. Men detta senare vet vi inte säkert. Ukraina misslyckades skapa lugn i den delen av landet och kunde inte arrangera fria val.

Vi hamnar i NATO, Ukraina hamnar i både NATO och EU. Kallt krig uppstår.

Efter detta krig, som kommer att beskrivas som ett totalt misslyckande för Ryssland, så kommer massmedia åter att ändra bilden av Ryssland. Just nu är Ryssland värdelöst att kriga. Men när Sverige skall luras med i krigföringen och gå med i NATO kommer man tvärtom att åter påstå att Ryssland är mycket starkt och ett stort hot mot oss. (Trots att vi inte alls har de problem Ukraina har, med omtvistade gränsområden.)
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-20 kl. 07:25.
Citera
2022-04-20, 06:37
  #1649
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av bagge1
För mig är det rätt uppenbart att Ryssland ej behöver mer land. De har redan allt de behöver av den varan.

Efter 2014 utvecklades Ukraina i en riktning där de inte fick med sig hela landet, dvs öst-ukraina. Det blev en splittring och inbördeskrig där nu öst-ukrainarna har levt under svåra förhållanden under 8 års tid.

Samtidigt har NATO under lång tid expanderat sin gräns mot öst och har mängder med militärbaser nära ryska gränsen.

Ryssland har enligt den här logiken två syften. 1) att skydda de ryskspråkiga befolkningarna i östra Ukraina och 2) att stoppa ytterligare utvidgning av NATO genom att förhindra att Ukraina blir medlem där.

Eller så hade ryssarna i östra ukraina kunnat flytta hem till Ryssland , ett redan stort land.

Eller varför inte jobba i ett land och bo i ett annat ? Det gör folk i hela Europa.

Bara för att svenskar jobbar i Norge, Danmark eller Finland och kan prata svenska där behöver inte vi anfalla och döda våra grannländer.

Jodå Sverige har också varit ett större land förr eller var i union - men inte f-n invaderar vi och dödar våra grannar för det. Nej, vi samarbetar istället eller flyttar om man inte trivs.

Den ryska logiken är helt obegriplig.
__________________
Senast redigerad av Tissetiss 2022-04-20 kl. 07:01.
Citera
2022-04-20, 08:34
  #1650
Medlem
MasterBaits avatar
Citat:
Ursprungligen postat av absinten
Vad ska Ryssland med Donetsk, Luhansk och Krim till? De har ingen nytta av dessa områden, och de är verkligen inte värda att gå i krig för. Nej, det enda vettiga syftet med en sådan här invasion är att ta över ett helt land. Det är bara med det syftet som det finns någon logik med kriget.

Ryssland har redan erkänt Donetsk och Luhansk självständiga. Ryssland gick in med militär för att hjälpa dom mot Ukraina som har krigat i det här området under 8 år. Trots människorättsorganisationers konstanta rapportering om Ukrainsk armés tortyr och dödande av civila har Europeiska länder inte gjort ett dugg. Putin vill ha slut på kriget vid ryska gränsen. Att Ryssland vill ha tillbaka Krim där det i princip enbart bor etniska ryssar är logiskt. Området har viktig strategisk betydelse vilket gör det ännu mera logiskt.

Citat:
Du borde lita lite mer på Aftonbladet, det är en seriös tidning som bedriver seriös journalistik. Du borde verkligen inte lita på vad ryssarna säger, från det hållet kommer det ingenting annat än lögner.

Nu tror jag iofs bara att du trollar. Ingen som har tillräckligt många hjärnceller litar på vad AB skriver. Däremot behöver man inte läsa ryska medier för att få klarhet i hur det ligger till. Det finns gott om seriös forskning, rapporter och intervjuer med experter som man kan ta del av om man bara söker lite.
Citera
2022-04-20, 09:28
  #1651
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av MasterBait
Ryssland har redan erkänt Donetsk och Luhansk självständiga. Ryssland gick in med militär för att hjälpa dom mot Ukraina som har krigat i det här området under 8 år. Trots människorättsorganisationers konstanta rapportering om Ukrainsk armés tortyr och dödande av civila har Europeiska länder inte gjort ett dugg. Putin vill ha slut på kriget vid ryska gränsen. Att Ryssland vill ha tillbaka Krim där det i princip enbart bor etniska ryssar är logiskt. Området har viktig strategisk betydelse vilket gör det ännu mera logiskt.Nu tror jag iofs bara att du trollar. Ingen som har tillräckligt många hjärnceller litar på vad AB skriver. Däremot behöver man inte läsa ryska medier för att få klarhet i hur det ligger till. Det finns gott om seriös forskning, rapporter och intervjuer med experter som man kan ta del av om man bara söker lite.
De enda som har rapporterat om Ukrainsk armés tortyr och dödande av civila är Kremls propagandaorgan, vilket bara varit en dålig ursäkt (liksom hela erkännandet av Donetsk och Luhansk som självständiga) för att gå in och ta över Ukraina. Däremot rapporterar människorättsorganisationer nu om Ryska arméns tortyr och dödande av civila, som du säkert inte har missat.

Rysslands erövringar 2014 var logiska och framgångsrika. Denna nya invasion som pågått i snart två månader har varit en total missberäkning från Rysslands sida från början till slut. De kan inte längre vinna någonting som ens kommer i närheten av att väga upp för det de förlorat.
Citera
2022-04-20, 10:42
  #1652
Medlem
MasterBaits avatar
Citat:
Ursprungligen postat av absinten
De enda som har rapporterat om Ukrainsk armés tortyr och dödande av civila är Kremls propagandaorgan, vilket bara varit en dålig ursäkt (liksom hela erkännandet av Donetsk och Luhansk som självständiga) för att gå in och ta över Ukraina.

Det finns hundratals vittnesmål och filmer som visar om hur Ukraina attackerar civila och om hur Ryssland går in och räddar dom, förser dom med mat, tar dom ut ur städerna till läger där de får hjälp.

Det är inte heller något nytt. Ukraina har anklagats för samma saker under 8 år, vilket det finns rikligt material från människorättsorganisationer.

Ukrainas attacker på civila under 8 år är det ingen som ens höjt ögonbrynen över. När Ukraina anklagar Ryssland för samma sak ifrågasätter ingen anklagelserna och alla vill fördöma Ryssland.

Biden med allierade har aldrig brytt sig om att civila dör i något krig. När det kan användas mot Ryssland för att tryck ner landet, då är man jätteivriga att bestraffa.

Ett sånt jävla hyckleri från Europa och Väst tror jag aldrig har sett tidigare. Enbart ett enda stort hyckleri.
Citera
2022-04-20, 11:10
  #1653
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det sker ett samarbete mellan USA (Ukraina) och Ryssland som skapat ett krig i Europa. Ryssland har ju skulden till kriget.

Men hade Ukraina ordnat fria val i Donbas hade inte kriget inträffat.


Ja det är några av pusselbitarna.... det finns många många fler
som visar på andra nationers manipulation.. hönan eller ägget !?
https://wikileaks.org/plusd/cables/08MOSCOW265_a.html
Citera
2022-04-20, 11:11
  #1654
Medlem
Ryssland kommer självklart vinna kriget. Ukrainas vapenfabriker är förstörda medan Rysslands är intakta.
Citera
2022-04-20, 11:14
  #1655
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av NegerStryparen
Eller är MSMs journalister så blåsta att de inte kan sortera bort så dumma frågor, eller

Har du noterat några journalister som är smarta och inte springer andras ärenden ?
Kanske här i så fall... https://wikileaks.org/plusd/cables/08MOSCOW265_a.html
Citera
2022-04-20, 11:17
  #1656
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av MasterBait
Det finns hundratals vittnesmål och filmer som visar om hur Ukraina attackerar civila och om hur Ryssland går in och räddar dom, förser dom med mat, tar dom ut ur städerna till läger där de får hjälp.

Det är inte heller något nytt. Ukraina har anklagats för samma saker under 8 år, vilket det finns rikligt material från människorättsorganisationer.

Ukrainas attacker på civila under 8 år är det ingen som ens höjt ögonbrynen över. När Ukraina anklagar Ryssland för samma sak ifrågasätter ingen anklagelserna och alla vill fördöma Ryssland.

Biden med allierade har aldrig brytt sig om att civila dör i något krig. När det kan användas mot Ryssland för att tryck ner landet, då är man jätteivriga att bestraffa.

Ett sånt jävla hyckleri från Europa och Väst tror jag aldrig har sett tidigare. Enbart ett enda stort hyckleri.

Är dessvärre böjd att se samma bild som du... dessa tider går nog till historien som EU´s stora svek mot demokratin och dess förespråkare.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback