2022-04-12, 07:00
  #133
Medlem
prizs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av zergrush
Det här är tyvärr ett allvarligt misstag att tro


Jo dessa nyttiga idioter har ju existerat sen Lenins dagar

Men jämfört med de betalda så är de nog försvinnande få. Skulle vara intressant om det fanns någon som helst forskning om dessa.
Citera
2022-04-12, 08:20
  #134
Medlem
wwrs avatar
Jag har aldrig uppfattat att det funnits många "rysstroll". Begreppet "rysstroll" är något som västs propaganda uppfunnit för att sprida hat mot Ryssland.

Tidigare har många försvarat Ryssland när landet utsatts för västliga påverkanskampanjer. Många på Flashback misstrodde t.ex. att Putin skulle ha attackerat med nervgas i en engelsk småstad under Skripaldramat 2018.

Nu när Ryssland begår ett fruktansvärt övergrepp, så försvarar inte dessa personer Ryssland längre. Snarare kräver de hårdare åtgärder mot Ryssland än de flesta.

Diskussionerna på Internet har inte stått mellan ryssvänliga och västvänliga. Diskussionerna har stått mellan de som anser att länder skall sköta sig själva och andra debattörer som anser att länder skall ingå i större block och unioner.

Tidigare anåg vissa att Ryssland skötte sig ganska bra. Tidigare ställde Ryssland till mindre internationell oreda än USA. Men nu anser dessa personer att Ryssland måste ta ansvar för sitt övergrepp.

Andra stödde tidigare västs påverkansaktioner mot Ryssland. Dessa debattörer verkar nu inte tala så mycket om att Ryssland måste ta ansvar utan mer om att stora block som NATO skall kriga och EU skall agera.

Som ofta är det inställningen till EU och andra block som är grunden för diskussionen.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-12 kl. 08:40.
Citera
2022-04-12, 08:36
  #135
Medlem
Q6s avatar
De betalda trollen verkar ha blivit färre då deras patetiska missar i översättning gör att de är lätta att identifiera.

Tror inte att de har blivit färre pga av att de har börjat tvivla då de endast har skrivit för att tjäna pengar. Putin har kanske mindre pengar till påverkansoperationer eller så har de blivit uttagna till att bli kanonmat i Ukraina, hoppas på det senare.
Citera
2022-04-12, 08:38
  #136
Medlem
ForumApaches avatar
Citat:
Ursprungligen postat av hvita.nhegrer
Ja, det kan inte vara lätt att sitta och försvara ett så vidrigt och klantigt skött krig som ryssarnas i Ukraina... Svårt att hitta seriösa och slagkraftiga argument gissar jag.

Har ni märkt av nån förändring bland rysstrollen på nätet den senaste veckan; är de fortfarande lika stöddiga eller börjar de krokna?

Berätta vad ni ser.

De är helt desperata. De vet att allt går åt helvete och att endast lögner, förnekelser och fantasier ger dem hopp.
Citera
2022-04-12, 08:43
  #137
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av RealTide
Skitsnack.

Visst har en del journalister och tidningar jagat SD-folk, det är oschysst men det är inte ett åsiktsförtryck.

De som idag ger Ryssland sitt stöd blir oftast portade för att de ljuger och för fram ren desinformation.
Ex journalisten Kajsa Ekis Ekman.
Den globalistiska propagandamaskinen
ångar på! "Rysstroll" och "nazister" är deras "honnörsord" för att, som de tror demolisera en meningsmotståndare då argumenten tryter...

https://youtu.be/HLFOMT5MvDU

https://youtu.be/R8R7DCiaLac

https://youtu.be/U-Z_eYyGwNs
Citera
2022-04-12, 08:45
  #138
Medlem
samtron12s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av -Info-
Visst finns det rysstroll. En del använder Google Translate för att sätta ihop sina inlägg. Det ser man på en del pinsamma översättningsmissar som ibland inträffar. Eftersom de inte kan ett ord svenska så ser de inte själva sina missar.

Dessa troll är inte heller så jätteintresserade av en debatt utan postar mest kopior av text som finns på TASS, RT och andra ryska statskontrollerade medier/sajter.

Troll är de. Utan tvekan. Men är de betalda? Det är svårare att säga.
Har du några exempel att bjuda på? Skulle helt ärligt vara intressant att se ett sånt inlägg.
Citera
2022-04-12, 08:45
  #139
Medlem
wwrs avatar
Situationen har ändrats. Vid Irakkriget ljög USA och Storbritannien om att Irak skulle ha massförstörelsevapen och anföll landet. Då var det många som kritiserade USA. Men dessa personer var inte "rysstroll". De bara ansåg att USA gjorde fel. USA har ställt till med mycket kaos i världen.

Men nu har Ryssland bevisat att de är samma typ av stormakt som bara anser sig ha rätt att hoppa på andra länder. Så nu är det Ryssland som skall kritiseras.

Det är stormakterna och deras allianser (NATO, EU, ryska alliansen CSTO) man skall hålla sig borta ifrån. Man skall inte ensidigt ta ställning för eller emot Ryssland.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-12 kl. 08:48.
Citera
2022-04-12, 08:52
  #140
Medlem
ForumApaches avatar
Citat:
Ursprungligen postat av GillJung
Tvivla över vad? En av de mest lyckade militära operationerna under de senaste 100 åren? Desto mer man läser här på forumet under de senaste 2 åren desto mer inser man hur kört det verkligen är för Sverige. Liberalerna har gjort ett enormt bra jobb med att fördumma den svenska befolkningen.
Om man under mindre än två månader orsakat sig 20 000 dödade och 50 000 sårade soldater, 700+ förlorade pansarvagnar, 155 förlorade stridsflyg, 140 förlorade helikoptrar, tre örlogsfartyg och i princip alla moderna missiler avskjutna utan att UA’s stridsflygplan och luftvärn förstörts, ekonomin förstörd, 75% av utländska företag och investeringar dragit sig ur, 60% av statskassan blivit frusen etc, osv, mm är en lyckad militäroperation, hur ser då en misslyckad ut?
Citera
2022-04-12, 08:54
  #141
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Impulsive76
Nä men va bra!!!
Då är det alltså DU som nu slänger upp källfakta om de s.k "rysstrollen"??

Så ja upp med alla fakta nu!!!

Om du menar att en random person på nätet är en bra källa till fakta så har du problem.

Däremot finns det massor med artiklar och litteratur om trollfabrikerna i Ryssland och hur deras lögner sprids över världen. Ryssland ljuger friskt på alla nivåer sedan så finns det en stor mängd nyttiga idioter som sprider vidare dessa lögner, spelar mindre roll om man kallar dem troll eller något annat. Poängen är att de sprider lögner och desinformation som har sitt ursprung i Ryssland.

Det är ingen åsikt utan fakta.
Citera
2022-04-12, 09:05
  #142
Medlem
wwrs avatar
Det var ingen som ansåg att vi skulle gå i allians med Ryssland när USA anföll Irak. (Och det skulle vi självklart inte.) Men nu anser EU- och NATO-trollen att vi måste gå i allians med USA/NATO bara för att Ryssland anfallit Ukraina.

Man skall hålla sig borta från de stora allianserna. Där dras man in i krig. Istället borde de svenska politikerna ställa mycket hårdare krav mot Ryssland, FN etc att detta krig upphör omedelbart och Ryssland drar sig tillbaka. Att gå med i NATO skapar bara kallt krig och fler motsättningar.

(Det hör inte riktigt till tråden. Men man skall inte stöda Ryssland eller USA. Man skall stöda Sverige och kritisera stormakterna när de gör fel, vilken av dem det än gäller.)

Det har inte funnits många rysstroll. Det har funnits de som motsätter sig kallt krig och hat.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-12 kl. 09:11.
Citera
2022-04-12, 09:15
  #143
Medlem
-Info-s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av samtron12
Har du några exempel att bjuda på? Skulle helt ärligt vara intressant att se ett sånt inlägg.

Spontant kommer jag ihåg detta guldkorn, som jag och en annan svarade på:

(FB) Putin beordrar styrkor att gå in i Ukraina - INVASION NU (2022-02-24)
(FB) Putin beordrar styrkor att gå in i Ukraina - INVASION NU (2022-02-24)

Citat:
"Hej kompisar. Har du redan sett hur de ryska trupperna attackerade de fascistiska strejkpositionerna i retrovilles köpcentrum?"

Det blev en översättningsmiss i Google Translate så "strike positions" översattes till "strejkpositionerna" och han märkte ingenting.


Jag testade i Google Translate, och såg att om man skriver så här i Google Translate:

Citat:
"Hello friends. Have you already seen how the Russian troops attacked the fascist strike positions in the retroville shopping center?"

så översätter Google Translate meningen till:

Citat:
"Hej kompisar. Har du redan sett hur de ryska trupperna attackerade de fascistiska strejkpositionerna i retrovilles köpcentrum?"

Så helt uppenbart har han skapat hela meningen i Google Translate.
Citera
2022-04-12, 09:15
  #144
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av jocek
Det är kanske dumt att kalla alla som inte tycker att västs mer eller mindre kapitalistiska demokrati är det bästa som hänt för "rysstroll"; det finns ju de som hatar USA och allt det står för utan att nödvändigtvis hålla med om att Rysslands tendens att bomba bostadshus är en bra strategi.

De är så att säga negativa till båda styrelseskicken "Fascism" och "Demokrati". Man kanske kan kalla dem Anti-globalister?

Det är rätt lätt att se en avlönad "Putinist"; de eldar på med gish gallop överallt så att trådarna drunknar i spam och allt vettigt försvinner i bruset. En "nyttig idiot" kan även den utmärka sig, kanske ung och oerfaren eller lättpåverkad på andra sätt, ofta aningslös. På senare tid har nog många "nyttiga idioter" blivit omvända och förstått att Putin faktiskt är en tvättäkta fascist.

Så istället för att sätta etiketten "rysstroll" kanske man kan nyansera med "Putinist", "Nyttig Idiot", "Globalist" eller "Anti-Globalist".

Finns det fler förslag? Kanske t.o.m göra en webbsida med de olika etiketterna som man enkelt kan länka till för att förkorta diskussionen.

Det finns ju dessvärre ett antal extremt iq-befriade individer som precis som du beskriver hejar på Putin och föraktar Ukraina och dess folk endast för att de av någon anledning inte gillar USA.

Man måste kunna hålla två saker i huvudet samtidigt och om man inte kan det så är man per definition ett prakt-mongo och förtjänar en värre behandling och etikett än de som faktiskt är avlönade troll (om det finns några sådana).

Det finns en tid och en plats för allt. Även omkring USA´s roll i världen, Globalism eller vad det nu är man stör sig på men att inte helt reservationslöst och helt utan "men" nu stödja Ukrainas folk och ledning är just nu detsamma som att då stödja ryssarna folkmord och övergrepp på Ukrainas befolkning.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback