Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2022-01-19, 10:06
  #781
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av ModeratSkeppet
Geopolitiska omständigheter gjorde konflikt mellan Frankrike och Västtyskland omöjlig, som fredsprojekt är EU därför överflödigt. Tur att det bara "råkade" finnas en enorm geopolitisk nytta i en tid som dominerades helt av geopolitisk rivalitet.

Flygvapnets potens har överdrivits sedan Guernica, i grunden är det ett understödjande vapenslag.
Problemet är att varje robot som används till rent strategisk bombning är en robot mindre mot militära mål. Vid en omställning till krigsproduktion förändras läget, men nuvarande arsenaler är inte dimensionerade för storskalig bombning.

Ryssland har fortfarande storskalig bombning då deras förmåga av smarta bomber är mycket lägre än USA.

Jag hålller inte med se Iraq och kosovo. Vid ett konventionellt så är flygvapnet härskare. Du kommer kanske få se det även i Ukraina. Då får vi se vad ryssarna har lärt sig i Syrien.
Citera
2022-01-24, 10:00
  #782
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av SiamGnome
Ryssland har fortfarande storskalig bombning då deras förmåga av smarta bomber är mycket lägre än USA.

Jag hålller inte med se Iraq och kosovo. Vid ett konventionellt så är flygvapnet härskare. Du kommer kanske få se det även i Ukraina. Då får vi se vad ryssarna har lärt sig i Syrien.

Nja, ett hundratal bombflyg har de väl? Problemet är att "dumma" bomber kräver flygplan över målet, ger ganska villkorad användning.

Irak visar hur en blixtoffensiv går till med understöd av flyg/robotar. Irakiska armén blev ju nästan helt handlingsförlamad och alliansens marktrupper fick fritt handlingsutrymme.
Ska kanske påpekas att Irak är ett exempel på totalt luftherravälde, inte minst eftersom deras luftrum i praktiken var annekterat av amerikanerna sedan gulfkriget.
I Kosovo vände bombningen balansen till de kroatiska och bosniska arméernas fördel, varpå förhandlingar blev enda alternativet för serberna.

Oavsett är dessa två exempel på totalt luftherravälde, vilket relativt enkelt uppnås i områden med litet strategiskt djup. Ryssarna vet detta, därför kommer de nästan garanterat försöka återta Baltikum när tillfälle erbjuds.
__________________
Senast redigerad av ModeratSkeppet 2022-01-24 kl. 10:08.
Citera
2022-02-26, 13:52
  #783
Medlem
COV-NL63s avatar
Kazakhstan, one of Russia's closest allies and a southern neighbor, is denying a request for its troops to join the offensive in Ukraine, officials said Friday.

Additionally, the former Soviet republic said it is not recognizing the Russia-created breakaway republics upheld by Russia's president, Vladimir Putin, as a pretext for its aggression in Ukraine.
https://www.nbcnews.com/news/world/l...#liveBlogCards

Medborgare i Kazakstan började samla in pengar och mediciner till det ukrainska folket
En grupp civila aktivister förberedde en vädjan till medborgarna i Kazakstan till stöd för Ukraina.

"VI ÄR MED DIG, UKRAINA! Vi, det förenade multinationella folket i Kazakstan, som först nyligen överlevde de fruktansvärda dagarna av de tragiska händelserna i januari, ser i dag med oro och smärta på Kremls militära aggression mot Ukraina. Vi har bevittnat början av kriget mellan grannar, sammankopplat av urgamla grann- och familjerelationer!

Vi anser att Ukrainas självständighet och suveränitet är en obestridlig rättighet som det ukrainska folket har rätt att försvara. Vi är säkra på detta, såväl som på det faktum att det också kommer att bli nödvändigt att skydda Kazakstans suveränitet från alla liknande intrång. För oss alla är orden "den infödda statens oberoende" inte en tom fras.

Vårt folk har alltid varit barmhärtigt och fridfullt. Vårt land har blivit ett moderland för människor av många nationaliteter, inklusive de som flydde från krigets fasor. För vårt folk är förmågan att empati, hjälpa behövande och ge resenären skydd obestridliga värden som förs vidare till oss av våra förfäder, som vi alltid följer.

Varje krig innebär tusentals offer, tusentals människor som tvingas lämna sina hem. Varje krig är en akut brist på de enklaste: kläder, mat, mediciner. Varje krig är en massiv humanitär kris. Det är därför vi uppmanar dig att stödja det ukrainska folket med ditt deltagande i insamlingen av mediciner och andra medicinska förnödenheter! Vi är med dig, Ukraina!

Insamlingsställen för humanitärt bistånd (läkemedel):
1. Ukrainas ambassad i Republiken Kazakstan. Astana, Zhylaya st., 12, m-n Karaotkel, 2. Tel 8 (7172) 40-07-57. 2. Almaty, st. Fonvizina, 10, 307 kontor. Telefon: +77713777773.

En lista över nödvändiga läkemedel bifogas.

1. Arman Shoraev 2. Ainash Kerney, 3. Bakytzhan Bukharbai 4. Bakhytzhan Toregozhina 5. Yermurat Bapi 6. Dina Elgezek 7. Dosym Satpaev 8. Karlygash Ezhenova 9. Margulan Seisembaev 10. Rakishevk 1 D Bok 10. Rakishevk 1 Bok. Togzhan Kozhalieva.
2. Insamlingen av medel för inköp av läkemedel görs på kartan över Kaspiska havet. Kortnummer: 5169 4971 1448 9911. Kortet är kopplat till telefonnumret +77072999357. Namn: Rakhimbek Abdrakhmanov.
https://www.exclusive.kz/expertiza/daily/128066/
Citera
2022-04-11, 19:31
  #784
Medlem
wwrs avatar
Detta är mycket intressant. Denna referens påstår att oroligheterna i Kazakhstan berodde på elavbrott pga "mining" av Bitcoin

(FB) Hur möter kryptovalutorna de ökande energipriserna?

(Om det redan stått i denna tråd ber jag om ursäkt, men det har nog inte stått så tydligt i alla fall.)
Citera
2022-07-17, 07:10
  #785
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av eoku
Nej det är inte bra att folk gör uppror, inte för de som dör under upproret iallafall, vilket kan bli många. Båda sidor bör lägga ner vapnen och förhandla istället.

Ja om nu staten i kazakstan verkligen gick med på att lägga ner vapen. Men om den vägrar göra det då ? Vad ska folket göra då ?
/ Socialistrevolutionären
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback