2022-04-05, 07:20
  #1033
Medlem
von Hindenburgs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Juggenaut
Finns google translate och video. Testa tekniken. En helt ny värld kommer öppnas upp för dig.

Varför ska jag behöva sånt när jag förstår resten utan Google Translate? Kan du hitta en källa som inte är från folkmördarlandet Serbien?
Citera
2022-04-05, 08:09
  #1034
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av von Hindenburg
Varför ska jag behöva sånt när jag förstår resten utan Google Translate? Kan du hitta en källa som inte är från folkmördarlandet Serbien?

Serbien dömdes aldrig för folkmord men sure..
Citera
2022-04-05, 13:40
  #1035
Medlem
Bikefits avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Juggenaut
Serbien dömdes aldrig för folkmord men sure..
Enbart personer kan dömmas för folkmord, inte länder.
Slobodan Milošević som var president i Serbien och Jugoslavien dog innan domen kunde fällas i åtalet mot honom.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Slob...C5%A1evi%C4%87
I övrigt var det mest serber som dömdes i Haag.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Inte...na_Jugoslavien
Citera
2022-04-05, 13:48
  #1036
Avstängd
negrofobens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av fittfittan
Ukraina har flera nazibataljoner som reguljära förband i form av Azov. De har samma vapen som SS Das Reich.

Förstår inte att detta faktum ska vara så svårt att smälta. Liksom kom in i matchen.
Vad är Ss Das Reich? Och vilka vapen är det du syftar på?
Citera
2022-04-05, 14:58
  #1037
Medlem
Intensivtkloks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av fittfittan
Ukraina har flera nazibataljoner som reguljära förband i form av Azov. De har samma vapen som SS Das Reich.

Förstår inte att detta faktum ska vara så svårt att smälta. Liksom kom in i matchen.
Är du dum i huvudet? "Samma vapen som SS Das Reich"? Oasvett vad de har för sympatier i olika förband så slåss just dessa för sitt lands existens och har knappast vapen från 1940-talet...

Det finns för övrigt NOLL "nazibataljoner", men det stämmer att många högerextrema drogs till Azov i början av konflikten 2014 och 2015, men sedan 2015 ingår även Azov i det reguljära ukrainska försvaret och lyder under samma regler och lagar som alla andra som tillhör det ukrainska försvaret.

Tramset om nazism förefaller en aning larvigt, särskilt med att de slåss för och hyllar sina president. Som är jude.
Citera
2022-04-05, 15:12
  #1038
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Meei
Tycker att 90% av allt man läser om kriget är hur dåligt det går för Ryssland. Det kan vara allt från

- Hur många ryssar som har dött
- Hur många ryska generaler som har dött
- Ryska soldater som är fångatagna
- Hur Ryssland inte rör sig framåt
- Hur Ryssland snart har slut på pengar/går i konkurs
- osv

Hade man följ viss media och vissa forum (t.ex reddit) så kunde man ju nästan tro att det är Urkraina som tar över Ryssland om några veckor.

Annat fokus ligger ofta på civila (vilket är naturligt) men inte så mycket på hur det ligger till med Ukrainas trupper.

Är det bara jag som får det känslan? Eller finns det bra sidor som faktiskt ger en bra inblick från båda sidorna? Det kommer ju upp en och annan kommentar ibland från någon som säger att det inte alls går dåligt för Ryssland (kan ju också vara propaganda fast från Ryssland så klart..) men det försvinner ju i alla pro Ukraina nyheter.

Sen förstår jag att det är krig och antagligen omöjligt att veta det exakta läget men är ändå intressant att fundera/diskutera. Kan ju vara så att jag övertänker det och det faktiskt går så jäkla dåligt för Ryssland.
// Det går dåligt för Rysslsnd hurra 😀
Citera
2022-04-06, 02:37
  #1039
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Karman
Så Polen, Ungern, Östtyskland mfl länder i Östeuropa tillhörde landet Sovjetunionen menar du? Visst de dominerade där, men per defintion var de egna stater och det var det jag pratade om. Så ta det lite lugnt med ditt yrande om "Södertörns högskola" med mera....

Nja, de var inte mycket till egna stater. Allt kontrollerades av sovjetiska kommunistpartiet. På tex Polens viktiga politiska positioner så satt det ryssar. Det var visst en landgrabbing utan motstycke krigsmässigt. Dvs att Sovjetunionen lade under sig hela Östeuropa.
Det är inget snack om den saken.
Kanske svårt för nutidens ungdomar att förstå. Idag så känner varenda ungdom till kapitalismen och dess brister och fördelar. Men så är det inte för kommunismen. Knappt någonting av den tiden finns kvar.
Det blir ganska extremt att förklara hur annorlunda dessa samhällen var.
Kommunismen medförde groteska konsekvenser både tex kulturellt och ekonomiskt.
Och tex DDR (Östtyskland) var stort sett en till 100 % polisstat.
Till och med att STASI hade specialsektioner som skulle hålla koll på att "västerländsk depraverad kultur" inte sipprade in i DDR. Tex så försökte de stoppa unga skateboardkillar, med den följden att de byggde sina egna brädor. Bland annat av kullager från cyklar, och cykeldelar.
Vanliga ordinarie östtyskar fick inte resa utomlands utan vidare.
Och de som kunde göra det tex i sitt yrke hade alltid med sig "förkläden", dvs politiska kommissarier som skulle kolla att de inte blev lockade av Västs kultur och konsumtionsmönster mm.
Dock fanns det undantag för somliga kommunistbyråkrater som kunde leva mycket priviligierade liv.

Östtyskar fick inte heller lyssna på Västs radiostationer, utan kunde då rapporteras till STASI.

Det fanns dock också ett par anmärkningsvärda skillnader mellan kommunisttidens Europa och Väst. Dels så saknade Östeuropa så gott som helt reklam av alla de sorter.
Affärerna hade bara små skyltar, reklampelare och allt sådant saknades helt.
Klotter fanns inte heller, inte ens i T-Banan.
Det fanns heller ingen öppen prostitution. Men den kommunistbyråkrat som hade det bra ställt kunde hålla sig med flera älskarinnor.
Narkotika fanns inte heller. Eller var så svårt att få tag i att ingen brydde sig om det.
Tullen var ju extra noggrann.

Citat:
Ursprungligen postat av Karman
Visst de dominerade där, men per defintion var de egna stater och det var det jag pratade om. Så ta det lite lugnt med ditt yrande om "Södertörns högskola" med mera....

De blev egna stater först i och med Sovjetunionens fall. Då öppnades dörren mot att välja egen utrikespolitik mm, plus då även tex ekonomisk politik förstås. Vad som märktes ganska omgående var att bankerna började ta större plats i det ekonomiska utrymmet. Det blev möjligt och enklare att låna pengar. Vilket var nästan stängt förut för vanliga jobbare.
Under kommunisttiden fanns inte heller behovet att låna pengar. Pengars användbarhet var mycket begränsad under kommunisttiden, efttersom det fanns i stort sett brist på varor överallt. Utom basvarorna tex bröd, potatis och böner. Det fanns tex ingen riktigt fungerande aktiebörs.
Om det fanns aktier så var de redan låsta.

Fackföreningarna var rena skämtet, de satt bokstavligen i företagsledningens knä. Och ledningen var i själva verket också jobbare. Därför fungerade en del företag mycket dåligt.
Ibland så väntade de i månader på råmaterial och leveranser, så de kunde bara gå omkring och skrota på fabriken, eller rentav vara hemma istället ?
Att driva tex en bilverkstad var inte lätt, eftersom det alltid saknades reservdelar. Därför plockade man dessa reservdelar från skrotbilar. Men en ganska liten andel av bilparken gick till skrot. Man försökte hålla dem vid liv så länge det gick, eftersom väntetiden på en ny bil kunde bli flera år.
Alltså så fanns det brist på reservdelar hela tiden.
Antalet bilar i Östeuropa var mycket lägre än i Väst, det gjorde också att vägarna underhölls dåligt, men också att det inte var så vanligt med svårare trafikolyckor. Där Västtyskland tyvärr under flera decennier låg mycket högt i olycksstatistiken.
Bara att åka dit och kolla trafiken och se med egna ögon så förstår man varför

Varför kollapsade Sovjetunionen då ?

Troligen blev kommunistbyråkratin för tungrodd, man anställde fler och fler byråkrater men allting stagnerade ändå. De enorma stödåtgärderna till massor av sektorer gav dålig utdelning.
Det rådde också extremt mycket avspänning mellan USA och USSR, de hade inte längre intressen att bråka om.
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Vi får hoppas att det inte går så dåligt för varken Ukraina eller Ryssland utan att detta till stor del utspelas efter en plan som gjorts upp på förhand och skildras i media.
Hhaha, med tanke på hur farligt det är att befinna sig i ett krigsområde som är så geografiskt utspritt så är det inte konstigt att det kommer inte att bli många journalister som vågar sig dit.
Anmärkningsvärt är också RT.coms bristande rapportering. Det är inte mycket till artiklar.
I dagens RT kallas specialoperationen för en "offensiv" vilket ju är en klar förändring, att det handlar om ett erövringskrig.
Efter fiaskot och floppen med medaljutdelningen på sjukhuset där de ryska soldaterna fått ben och armar bortsprängda, och att soldaterna var knappt medvetna vad som pågick, så är det tyst.
Man hade väntat sig att RT skulle gjort mera propaganda med glada soldater mm, med ett stort antal bilder. Och skriva om Mariupol som en "seger".
Nej ingenting.
__________________
Senast redigerad av NegerStryparen 2022-04-06 kl. 02:54.
Citera
2022-04-06, 02:41
  #1040
Medlem
Vad som är ytterligare märkligt att RT visserligen skriver om det stora antalet ryska diplomater som nu kastas ut ur Väst-länder. Men att de inte kommer med de vanliga ursäkterna, det är helt tomt.
Annars brukar det komma en lång rad av bortförklaringar enligt rysk modell.
Inget, nada, noll.
Dessutom avslutas artikeln bara med en enda rad att Moskva ska vidta motåtgärder, tex här:

Citat:
At this point, more than 200 Russian diplomats working in the US and Europe have now been sent home since the start of Moscow’s military operation in Ukraine.

Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova has stated that the mass expulsion of Russian diplomats will not go unanswered and that Moscow will be taking similar steps in response.

https://www.rt.com/news/553321-italy...ian-diplomats/

Det är så urvattnat som det kan bli.
RT kör vidare på att Bucha är fake, för att sedan köra att Moskva påstår att det var ukrainska nazistiska soldater som ska ha mördat dessa.
Dessförrinnan så försökte de bortförklara bilderna med att de var arrangerade, därför att kropparna saknade bland annat likfläckar. Tja de syns inte så bra, det är fortfarande ganska kallt i Ukraina.

Vad som har gett ännu mera huvudvärk för Ryssland är att Turkiet stängde Bosporen för militära fartyg redan den 28 februari.
Det ligger ett flertal ryska militärfartyg, tex av Slava-klassen, utanför Bosporen och får inte komma in.
De irrar planlöst omkring i området.
Samtidigt har Frankrikes hangarfartyg Charles de Gaulle enligt uppgift också slutit upp där, och troligen fullastat med kryssningsmissiler, och stridsflygplan.
Italiens hangarfartyg Cauvor ligger också där.
Utöver USAs hangarfartyg USS Truman, som också anslutit sig.

De 120 000 ryska soldaterna som vars identiteter nu har knäckts, körs nu mot ansiktigenkänningsprogram mm, och andra underrättelser för kartläggning.
Det skrevs tidigare att pga att många av dessa ryska soldater skulle använt Huaweis telefoner att man utnyttjat säkerhetshål i dessa för att tanka ner allt innehåll.
Ryssland har ju inga egna smartphones.
Säkerhetshål hos Huawei som bland annat Trump nämnde.
Så Kinas lättsamma och bortförklarande inställning kring deras telefoners säkerhet, kom att bita kineserna själva i röven direkt.
De påstådda hålen kan troligen utnyttjas åt bägge hållen. Dels från Kinas/Rysslands egna spionverksamheter, men också från västländernas.
Eftersom det är Ukraina som står för infrastrukturen kring tfn-näten, så har de hela tiden övertaget gällande att kunna dekryptera och analysera innehållet.

Tydligen ligger alla Västs atomubåtar ute till havs och letar upp och spanar på de ryska atomubåtarna.
Frankrikes tre atomubåtar är också ute till havs och tillsammans kan dessa tre atomubåtar ha så många som totalt 144 kärnstridsspetsar ombord.
Det räcker gott och väl för att utplåna Rysslands samtliga större befolkningscentra nästan 4 ggr om.

Kommunisttiden varade i 72 år, från år 1917 till år 1989.
Då Östeuropa kändes som en bortkopplad entitet.
Blir det 72 års isolering igen nu ?
Skulle inte förvåna mig ?
__________________
Senast redigerad av NegerStryparen 2022-04-06 kl. 02:45.
Citera
2022-04-06, 02:54
  #1041
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Opaque
De flesta som följer kriget och sympatiserar med Ukraina vet nog egentligen att Ryssarna är kapabla att bomba landet sönder och samman.
Med det sagt så är nog FB:s Rysslandsvänner rätt förvånade att det går såpass dåligt och tvingas nog inse att man (Putin) har försuttit chansen att någonsin "ta över" Ukraina varken militärt eller kulturellt. Det bli oavsett avslut på kriget en helt omöjlig uppgift.

Propagandan från väst bottnar i ett odelat starkt stöd för Ukrainas regering och folk. Hur mycket av det som är krigspropaganda eller till för att höja moralen hos motståndet, kan man lätt skita i. Det är samma sak. I krig och kärlek är allt tillåtet. Putin är ansvarig för allting och han kommer att dömas hårt i nuvarande klimat. Putin är en lirare som aldrig kan vinna några popularitetstävlingar någonsin i det här debaclet. Och det är hans förtjänst

Men orka! Säg Ryssland om du vet hur människa.
Citera
2022-04-06, 07:07
  #1042
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Ukraina verkar ensamma slå supermakten Ryssland i krig mha vapenleveranser från Sverige och andra länder! (I strid med våra regler och sunt förnuft om att inte skicka vapen till krigförande länder.) Det finns nästan inga bilder på stridsaktivitet. Mest bilder på sprängda hus. Det låter otroligt.

Vi får hoppas att det inte går så dåligt för varken Ukraina eller Ryssland utan att detta till stor del utspelas efter en plan som gjorts upp på förhand och skildras i media.

Nu är snart alla oberoende stater så skraja att de måste gå med i NATO och Europas länder måste utarmas ännu mer genom att skicka hjälp till Ukraina. Ryssland som angripit borde betala allt. Men sannolikt har supermakterna gjort upp om detta och Ryssland kommer att kunna smita undan på någon "teknikalitet".

Det går inte alls dåligt för Ryssland. Det går enligt planen. men det kommer att gå ännu sämre för Sverige när vi får betala ryssarnas krig.

Citat:
Ursprungligen postat av NegerStryparen
Hhaha, med tanke på hur farligt det är att befinna sig i ett krigsområde som är så geografiskt utspritt så är det inte konstigt att det kommer inte att bli många journalister som vågar sig dit.
Anmärkningsvärt är också RT.coms bristande rapportering. Det är inte mycket till artiklar.
I dagens RT kallas specialoperationen för en "offensiv" vilket ju är en klar förändring, att det handlar om ett erövringskrig.
Efter fiaskot och floppen med medaljutdelningen på sjukhuset där de ryska soldaterna fått ben och armar bortsprängda, och att soldaterna var knappt medvetna vad som pågick, så är det tyst.
Man hade väntat sig att RT skulle gjort mera propaganda med glada soldater mm, med ett stort antal bilder. Och skriva om Mariupol som en "seger".
Nej ingenting.
RT har alltid stått på västmakternas sida (liksom de "iranska" och "nordkoreanska" nyhetsbyråerna), bara annan vinkling. Vem som äger mediet har ingen betydelse. Bra att det blev belyst. Det finns bara en sida i kriget och i media.

Allt går dåligt för Ryssland nu. T.o.m. landets "egen" press skriver det. All logik har upphört att fungera i media. Hur det går för någon beror inte längre på vad den gör utan vem den är och vilken grupp den tillhör. Det går alltid dåligt för Ryssland. Världens näst starkaste krigsmakt verkar just ha stoppats av den som rankas 22. Det gick alltid dåligt för Trump. Han skulle ställas inför riksrätt varje vecka under 4 år. Det går nästan alltid dåligt för vita gubbar och bra för unga icke-vita tjejer. Det går nästan alltid bra för EU medan Sverige är helt misslyckat. Israel är alltid grymma men judar i väst väsentligen harmlösa. Serber lyckas sällan. (Kungahus, katoliker utom påven.) Putin (tidigare kallad "liberalen från S:t Petersburg", tillsatt av Yeltsin som tillsattes av Clinton) är genomond. Det går alltid bra för Zelensky. (Han vägrade ett bra fredserbjudande från USA, Ryssland och de stora västmakterna. Men det kommer aldrig ut i större medier.) (Det finns enstaka detaljer som visar motsatsen och i enstaka fall kan trender vända men då blir det lika ensidigt åt andra hållet. Det gick alltid dåligt för Åkesson, tills han gav upp EU-motståndet.)

Detta är mediapropaganda. Men idag har mediapropagandan blivit verkligheten. Det kommer inte plötsligt att visa sig att ryssarna egentligen står med tanks på Maidantorget. De kommer att misslyckas. Men allra sämst är Sverige, ett fredligt land som inte varit i krig på 200 år. Det ser ut som om en global vansinnesteori kommer att lanseras där det krigshetsande landet Sverige rustat upp Ukraina och hetsat landet i krig mot Ryssland. Allt är Sveriges fel och nu kommer vi att få betala kriget.

De större medierna visar inga bilder från strider. Guardian brukar hänga med och täcker förstås kriget från många sidor. Men i stort sett varje dag visar förstasidan en sprängd byggnad med bedrövad kvinna framför. Det finns drönare, krigsreportrar, soldater med hjälmkameror, folk har mobiler etc. Det skulle ligga i de styrandes intresse att försöka övertyga läsaren om att kriget existerar, men det görs inte. Konstigt att inte fler filmer "produceras". Det visas överflygning av Mariupol, före och efter. Stor förstörelse. Jag vågar inte säga vad som är sant där.

Kriget går dåligt för världens näst starkaste krigsmakt mot den som rankas 22:a! Så kommer det att bli, är min bedömning just nu. Och sämst går det alltid för Sverige. De ondsinta och krigiska svenskarna verkar komma att få betala förödelsen.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-06 kl. 07:55.
Citera
2022-04-06, 08:53
  #1043
Medlem
Karmans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av NegerStryparen
Nja, de var inte mycket till egna stater. Allt kontrollerades av sovjetiska kommunistpartiet. På tex Polens viktiga politiska positioner så satt det ryssar. Det var visst en landgrabbing utan motstycke krigsmässigt. Dvs att Sovjetunionen lade under sig hela Östeuropa.
Det är inget snack om den saken.
Kanske svårt för nutidens ungdomar att förstå. Idag så känner varenda ungdom till kapitalismen och dess brister och fördelar. Men så är det inte för kommunismen. Knappt någonting av den tiden finns kvar.
Det blir ganska extremt att förklara hur annorlunda dessa samhällen var.
Kommunismen medförde groteska konsekvenser både tex kulturellt och ekonomiskt.
Och tex DDR (Östtyskland) var stort sett en till 100 % polisstat.
Till och med att STASI hade specialsektioner som skulle hålla koll på att "västerländsk depraverad kultur" inte sipprade in i DDR. Tex så försökte de stoppa unga skateboardkillar, med den följden att de byggde sina egna brädor. Bland annat av kullager från cyklar, och cykeldelar.
Vanliga ordinarie östtyskar fick inte resa utomlands utan vidare.
Och de som kunde göra det tex i sitt yrke hade alltid med sig "förkläden", dvs politiska kommissarier som skulle kolla att de inte blev lockade av Västs kultur och konsumtionsmönster mm.
Dock fanns det undantag för somliga kommunistbyråkrater som kunde leva mycket priviligierade liv.

Östtyskar fick inte heller lyssna på Västs radiostationer, utan kunde då rapporteras till STASI.

Det fanns dock också ett par anmärkningsvärda skillnader mellan kommunisttidens Europa och Väst. Dels så saknade Östeuropa så gott som helt reklam av alla de sorter.
Affärerna hade bara små skyltar, reklampelare och allt sådant saknades helt.
Klotter fanns inte heller, inte ens i T-Banan.
Det fanns heller ingen öppen prostitution. Men den kommunistbyråkrat som hade det bra ställt kunde hålla sig med flera älskarinnor.
Narkotika fanns inte heller. Eller var så svårt att få tag i att ingen brydde sig om det.
Tullen var ju extra noggrann.De blev egna stater först i och med Sovjetunionens fall. Då öppnades dörren mot att välja egen utrikespolitik mm, plus då även tex ekonomisk politik förstås. Vad som märktes ganska omgående var att bankerna började ta större plats i det ekonomiska utrymmet. Det blev möjligt och enklare att låna pengar. Vilket var nästan stängt förut för vanliga jobbare.
Under kommunisttiden fanns inte heller behovet att låna pengar. Pengars användbarhet var mycket begränsad under kommunisttiden, efttersom det fanns i stort sett brist på varor överallt. Utom basvarorna tex bröd, potatis och böner. Det fanns tex ingen riktigt fungerande aktiebörs.
Om det fanns aktier så var de redan låsta.

Fackföreningarna var rena skämtet, de satt bokstavligen i företagsledningens knä. Och ledningen var i själva verket också jobbare. Därför fungerade en del företag mycket dåligt.
Ibland så väntade de i månader på råmaterial och leveranser, så de kunde bara gå omkring och skrota på fabriken, eller rentav vara hemma istället ?
Att driva tex en bilverkstad var inte lätt, eftersom det alltid saknades reservdelar. Därför plockade man dessa reservdelar från skrotbilar. Men en ganska liten andel av bilparken gick till skrot. Man försökte hålla dem vid liv så länge det gick, eftersom väntetiden på en ny bil kunde bli flera år.
Alltså så fanns det brist på reservdelar hela tiden.
Antalet bilar i Östeuropa var mycket lägre än i Väst, det gjorde också att vägarna underhölls dåligt, men också att det inte var så vanligt med svårare trafikolyckor. Där Västtyskland tyvärr under flera decennier låg mycket högt i olycksstatistiken.
Bara att åka dit och kolla trafiken och se med egna ögon så förstår man varför

Varför kollapsade Sovjetunionen då ?

Troligen blev kommunistbyråkratin för tungrodd, man anställde fler och fler byråkrater men allting stagnerade ändå. De enorma stödåtgärderna till massor av sektorer gav dålig utdelning.
Det rådde också extremt mycket avspänning mellan USA och USSR, de hade inte längre intressen att bråka om.

Hhaha, med tanke på hur farligt det är att befinna sig i ett krigsområde som är så geografiskt utspritt så är det inte konstigt att det kommer inte att bli många journalister som vågar sig dit.
Anmärkningsvärt är också RT.coms bristande rapportering. Det är inte mycket till artiklar.
I dagens RT kallas specialoperationen för en "offensiv" vilket ju är en klar förändring, att det handlar om ett erövringskrig.
Efter fiaskot och floppen med medaljutdelningen på sjukhuset där de ryska soldaterna fått ben och armar bortsprängda, och att soldaterna var knappt medvetna vad som pågick, så är det tyst.
Man hade väntat sig att RT skulle gjort mera propaganda med glada soldater mm, med ett stort antal bilder. Och skriva om Mariupol som en "seger".
Nej ingenting.
Om du hade läst vad jag svarade på från början hade du sluppit dessa undervisande och simpla tirader. Det var någon som pratade om Rysslands insatser i finska "fortsättningskriget" och de begränsade landområden som Ryssland vann trots massiva insatser. Då svarade jag att då kan man ju i så fall säga samma sak om hela östfronten för Rysslands del.

Och jo, jag vet hur det var i Östeuropa vid den tiden. Jag besökte både DDR och Polen innan murens fall...
Citera
2022-04-06, 09:40
  #1044
Medlem
engammalfisks avatar
Om man påstår att väst och alla mobiler, drönare, satelliter, ljuger visar bara på att man är ett out of touch mähä.

Rasputin & hans propaganda maskineri säger att hans "special operation" är ute efter att av-nazifiera samtidigt som Ukrainas president Zelenskyj är jude, bara där borde man ju ana något om man är vid sina sinnens fulla bruk.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback