2022-03-13, 10:28
  #109
Medlem
Ingen kommer vinna, alla kommer förlora.
De som överlever kommer dö inom kort tid. Det är det det handlar om.
Citat:
Ursprungligen postat av stolerik
Ryssland har 6 370 atombomber och usa bara 5 800 var, ryssland vinner helt klart vid ett kärnvapenkrig.
Citera
2022-03-13, 10:58
  #110
Medlem
Gautamas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Madagascar
Ja jag tror också det kliar i fingrarna på soldater och officerare i NATO. Och ju längre kriget i Ukraina pågår desto mer ökar önskan om att slå ut Ryssland och Putin.
Kan man inte skicka in en hemlig insatsstyrka från Nato? Så ryssen inte fattar att det är Nato som skövlar. Eller bara ett litet gäng Nato-hårdingar som tar sig in i Kreml och lönnmördar Putin?
Citera
2022-03-13, 11:01
  #111
Medlem
Trolltestets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av madmarc
Scenario 2 kommer definitivt hända och det är väl bara en tidsfråga.
Det tror inte jag, för det skulle ge väst rätten att skjuta ned alla ryska plan som levererar vapen till Syrien och Iran.
Citera
2022-03-13, 11:02
  #112
Medlem
Madagascars avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Gautama
Kan man inte skicka in en hemlig insatsstyrka från Nato? Så ryssen inte fattar att det är Nato som skövlar. Eller bara ett litet gäng Nato-hårdingar som tar sig in i Kreml och lönnmördar Putin?
Jag hoppas man ständigt ser över dessa möjligheter. Ständigt försöker flytta på putin...
Citera
2022-03-13, 11:07
  #113
Medlem
Zaedrewss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av volvo 240
Det tog ju ca en månad för USA att vinna mot Irak 2003. Var deras militär också helt värdelös?

Vi såg ju inte då en massa M1 Abrams vrak längs vägarna och inte heller en massa filmer med döda amerikaner? Det såg vi inte. Förlorade de typ en enda M1 Abrams?
Citera
2022-03-13, 11:19
  #114
Medlem
Trolltestets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av stampentrekant
Känns som man inte tar Rysslands hot idag på allvar alls.
Att "ropa varg" funkar bara ett visst bestämt antal gånger. Därefter är ropet tömt på all sin energi och ingen hör det längre.
Citera
2022-03-13, 11:25
  #115
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Patch1
Om Ryssland håller på att falla totalt mot väst, du tror alltså inte att de skulle använda sina kärnvapen som sista lösning? Vi pratar om samma Ryssland som blir väldigt griniga över att NATO kommer för nära deras gränser. Om NATO på allvar håller på att inta Moskva lär de försöka ta till alla medel de har, inklusive kärnvapen. Jag tror att det kan vara extremt farligt numera att försöker besegra länder, i synnerhet de som sitter på kärnvapen och biologiska vapen. Och ärligt talat vet jag inte vad som är värst, fullskaligt kärnvapenkrig eller att supervirus skulle släppas ut.

Nu kanske det rör sig om främst taktiska stridsspetsar för att slå ut tex hamnar och dylikt. Att släppa en smutsig bomb i närområdet, relativt nära Ryssland känns långt borta. Det är väl också därför ingenting har hänt. Dessutom kan inte jänkarna dela ut motsvarande då det återigen påverkar närområdet.
Citera
2022-03-13, 11:28
  #116
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av climasol
NATO kommer troligen inte att ingripa och det får vi verkligen hoppas då Putin har lovat att svara med kärnvapen i så fall.
Men kriget går ju inte Rysslands väg direkt så det är bäst att bara avvakta. Det finns något gammalt måtto som säger, stör inte fienden när han gör fel. Jag tror det är precis vad NATO gör. Man låter ryssarna göra bort sig och hoppas att hela Putinregimen skall falla i slutänden.
Då ser det ju mycket bättre ut att Putin föll på eget grepp än att ryssarna kan lägga skulden på NATO.

Även om Ryssland på något sätt kan vinna en militär seger till sist så har de ändå redan förlorat. Det ukrainska folket vill inte ha dem där och de har gjort bort sig i hela världens ögon. Kriget kostar Ryssland enorma summor och många unga män förlorar sina liv helt i onödan.

Vårt största misstag är att vi antar att nästa person som tar makten kommer vara bättre än Putin. Alternativt. Ryssland kollapsar totalt och en massa kärnvapen försvinner.
Citera
2022-03-13, 11:52
  #117
Medlem
wwrs avatar
Grundorsaker till kriget är att

1. skapa kallt krig för att stärka EU, NATO och andra stora block

2. Försvaga de europeiska länderna med bl.a energikris då det påstås att Ryssland förlorar om vi inte köper rysk gas. Men det är ju vi som förlorar.

3. Putin som tidigare lett Ryssland bra har nu fått order att begå denna ofantliga dundertabbe för att visa att vita män inte är att lita på

Så det hela utgör en kopia av andra världskriget där Europa förstördes och Hitler skämde ut sig.

Det är mycket möjligt att USA och NATO går in. Exakt när, är svårt att säga. Det handlar om att dessa processer skall få fortgå ett tag.

USA gick in i andra världskriget efter 2 år och 3 månader, när Europas förstörelse var säkerställd. Det kan kanske bli något liknande denna gång.

De kriser man utsätter Europa för brukar ju också vara ett par år. Corona, flyktingar, klimatkrisen verkar också avblåst. Men det varierar.

__________________
Senast redigerad av wwr 2022-03-13 kl. 12:50.
Citera
2022-03-13, 12:18
  #118
Medlem
NATO bör inte gå in. Den dagen dom blir involverade har vi kärnvapen krig.

Ukraina har oändligt med resurser, ekonomiska som militära eftersom hela västvärlden stöttar dom med allt.

Det är Europas största land med nästan 50 miljoner invånare. Ukraina kommer på sikt stå som segrare även om det kommer skörda en hel del offer.

Men NATO bör ha samma taktik som dom har nu - stötta Ukraina med allt utan att officiellt ingripa.
Citera
2022-03-13, 12:25
  #119
Medlem
cateatdogs avatar
Tror Putte har fått en dödsdom och ska förverkliga någon dröm och få plats i historieböckerna.

den dagen han är klar med Ukraina och provocerar fram något ur ett nato / EU-land så kommer det smälla och då kan det komma fram kärnvapen.

Han kommer skita i sina egna när prostatan kommer ta hans liv.

Det är vad jag har fått för mig !
Citera
2022-03-13, 12:40
  #120
Medlem
Det är inte meningen att det här kriget ska avslutas snabbt. Var i sig med Putin eller Biden som vinnare.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback