2022-02-27, 07:38
  #97
Medlem
Crime-boy2s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Pecka-
Vet inte om jag litar på honom heller. Han är jude och de har en tendens att bara tjäna sina egna syften.

En jude som anklagas för nazism?
Citera
2022-02-27, 07:38
  #98
Medlem
Kom och tänka på alla förgiftningar som de har stått för. Det brukar alltid vara en massa korkade misstag.
Inkompetenta agenter? Eller är det med meningen?
Citera
2022-02-27, 07:39
  #99
Medlem
Den sista och viktigaste frågan är hur många döda ryska soldater och hur skadade ryska soldater tål Putin innan folket avsätter honom?

Han trodde nog att ukrainska folket skulle hylla honom som en hjälte som kom för att döda nazisterna och se till att de fick samma super utveckling som Ryssland har haft sedan de första gången anföll Ukraina och tog krim..

Putin är en förlorare men farlig pga kärnvapen..

Så hur länge har Ryssland kvar Putin?
Citera
2022-02-27, 07:39
  #100
Medlem
BonerBatmans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Skojarn
ok, om jag vill skrämma upp nån att kapitulera utan att avlossa skott, då hade jag kört in 1500 toppmoderna ryska stridsvagnar och fotat dem i Kievs utkanter, sen publicerat det på Facebook och RT. Ja, alla hade publicerat det. Utländska satelliter hade snappat upp dem, journalister, babuskas med mera.

Så var är den här Röda Armén som är i krig i ett annat land men har order om att inte skjuta?
Problemet där är att de vapensystem som Ukraina fått av USA och Storbritannien är mer än kapabla att slå ut vilken årgång på stridsvagnen de än skickar fram. En teori kan vara att de skickar fram gamla tanks tills dess att de blivit klart att förrådet av Nlaws och Javelins sinat. Därefter rullar de in med sina splitter nya maskiner och sen kablar ut hur överlägsna de är med sina nya utrustning. Wow vi är odödliga tänker dem. Tror det hade skadat deras anseende om väst hade kunnat visa upp rader brinnande T-14 som kostat folket multum. Men han har gjord grava felbedömningar på ofantligt många plan. Gubben lever i en värld som inte längre existerar nu när den yngre generationen har så fri tillgång till utländska medier.
Citera
2022-02-27, 07:39
  #101
Medlem
Crime-boy2s avatar
Kan det inte vara så att Putin sparar det göttaste till sist? Han trodde att Ukraina skulle bli en promenadseger..men så blev det inte.
Citera
2022-02-27, 07:44
  #102
Medlem
En sak som jag funderat en hel del på är den ”tekniska utrustningen” som Putin omger sig med när han sitter vid sitt lilla bord och hotar och har sig. Det finns några telefoner till höger som ser ut som sådana vi i väst hade på nittiotalet. Det finns även andra mackapärer som ser djävligt ålderdomliga ut om man googlar ”Putin table”

Ser ut som presidentens tekniska utrustning ligger 20 år efter oss. Om Putin har gammal teknisk skräputrustning vad har då inte de andra ryssarna?
Citera
2022-02-27, 07:45
  #103
Medlem
jultomtenbrannupps avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hew18
Ja jag håller med, kännas väldigt mellanmjölk, och man har knappt få se något trots alla kameror? Var är kriget? Enda vettiga anledning jag kan se till detta är att de vill minska de civila dödsoffren och behålla ukraina som det är utan för stora skador, så de hoppas på att de bara ska ge upp då lastbilschauffören skapar lite oreda.
Putin kanske såg terrorattacken i Stockholm för några år sen och tänkte att lastbilar är det senaste högteknologiska massförstörelsevapnet
Citera
2022-02-27, 07:46
  #104
Medlem
magpests avatar
Mongolaporna i den ryska armén kan inte slåss. Den blöjbärande ledaren Putin har dessutom gjort en grov felbedömning. Han trodde att Ukraina var ett lätt mål. En dag skulle det ta att få Ukraina på fall - en snabb attack för att visa att Ryssland inte är att leka med. Nu däremot framstår Putin som en psykotisk pajas och ryska armén som ett gäng bortkomna särskolebarn. Ryska björnen är ej längre stark - nu vet hela världen det. Tack Ryssland.
Citera
2022-02-27, 07:53
  #105
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Skojarn
Så, vad är det som egentligen pågår i Ukraina?

Följande förstår jag - Putin vill visa musklerna och att det Ryska riket är "great again". Vad man tidigare åstadkommit är mirakulöst - man lyckades slå tillbaka världshistoriens största offensiv (Barbarossa) och totalt 52 miljoner män slogs i nuvarande Ukraina innan ryssen slutligen kunde tåga in i Berlin.

Sedan dess har världen evolverat och så även den ryska armén, som rustats upp och förberetts i över 20 år. När invasionen nu inleddes tänkte jag att vi har en sensation framför oss - efter 70 år rullar Röda Armén och i en värld där kameror är överallt trodde jag vi skulle få se himlen fyllas med helikoptrar och se hundratals moderna ryska pansarvagnar dra över nån slätt i Ukraina, som typ Slaget vid Kursk fast i 4k.

Nu, flera dagar in i "invasionen", har inte ett skit hänt. Ryska landtrupper ska ju ha gått i land i Odessa och mängder med pansar påstås ha rullat in från norr. Var är Normandie-landstigningen i Odessa? Var är dom här pansarförbanden? Var är striderna?

Då och då får vi något hemmagjort videoklipp på en ensam rysk förbandsvagn eller en ensam rysk lastbil som snurrar runt i nån by eller på Kievs gator. Ibland "tillfångatar" man den ryska soldaten som sitter och gråter där bredvid sin lastbil från 1948. Sen ser man massa ukrainska soldater ligga på rad på en motorväg i Kiev, och väntar på att bli bortsprängda.

Vad är det alltså jag ska tro på? Att samma nation som repellerade Napoleon och Hitler, nu försöker ta över Kiev genom att skicka in en förvirrad lastbilschaufför per dag? Jag ser helt enkelt inte något krig nånstans. Fine, ett höghus i Kiev har fått skador på nåt sätt. Det sprängdes säkert med i Rosengård den kvällen. Jag tänker mig att något av följande skett

1) Putin har missuppfattats. Han avsåg utföra precisionsbombningar och spänna musklerna lite. Ukraina och väst har då blåst upp detta till att en fullskalig invasion är på gång och det står mängder med pansar utanför Kiev, bara att dom inte syns riktigt än.

2) För närvarande har endast förtrupper skickats in, för att kolla om Ukrainarna har något stridsmoral och för att se vilken teknologi Ukrainarna besitter.

3) Förtrupper har endast skickats in för att kolla de egna truppernas stridsmoral, så inte massa ryssar deserterar med den främsta militära utrustningen och lämnar över den till fienden - en PR-katastrof utan dess like.

4) Putin har internt motstånd för kriget och kanske är invasionen saboterad av egna generaler innan den ens påbörjats. Kanske krigar man knappt alls och rapporterar till Putin att motståndet är större än man trott.

5) Putin har fått kalla fötter väldigt fort, när han insåg att han just startade ett krig. Jag kan också bli arg på jobbet och tjafsa med nån för att nästa dag inse att jag överreagerade. Hade Putin bara en dålig dag eller? Han har ju i 20 års tid varit väldigt försiktig, eftertänksam och kalkylerande i övrigt.

6) ?????? Ja, vad för fler alternativ finns det? Att den mäktiga Röda Armén gör sitt bästa för att blitzkriega Ukraina, men Ukrainarnas idé med molotov cocktail gick så bra att hela Zjukovs armé sitter fast i någon by i norra Ukraina för att gamlingarna där kastar molotov cocktails.

Man har väl inte saboterat hela Rysslands anseende, ekonomi, handel etc för en halvmesyr där det Ryska riket ska förlora ett minikrig mot kaoslandet Ukraina? Och om man är seriös med att visa världen vilken kraft man är att räkna med - var fan är musklerna då?

Att någonting väldigt skumt pågår tydliggörs ju av att inte ens RT lyckas rapportera något vettigt alls om kriget. De skriver varken om strider, att hela grejen skulle vara ett missförstånd, vad planen är, eller nånting alls.

Om det här är en rysk invasion så kan man ju dra hem hälften av dom där gubbarna och gummorna som man skickade till Gotland - jag bedömer att ön klarar sig med 50 pensionärer som har varsin molotov cocktail.
Putin är en del av de globala nätverken. De måste skapa kallt krig för att låsa fast människor och kunna kontrollera dem. Putin har skött Ryssland bra men blir nu övertalad att "markera" ett krig mot Ukraina. Striderna är inte så hårda som påstås. Västmakterna svarar ju nästan inte på det påstådda angreppet. Ryssland blir inte ens utestängt ur betalsystemet Swift. Ryssland får inte delta i nästa Eurovision Song Contest. Sverige lämnar WO mot Ryssland i nästa fotbolls-VM etc

Det man vinner på detta är

1. Man skapar kallt krig vilket stärker EU och låser fast människor (jämför flygskam, som misslyckades och ersattes av Corona)

2. Man motiverar att EU skall "hjälpa" Ukraina. Det betyder alltså ännu hårdare knytning av Ukraina till EU. Ukraina sattes obevekligen på kurs mot EU vid en "färgrevolution" på Maidantorget i Kiev 2014

3. EU kan svälta Europa på gas genom att inte köpa från ryssarna. Därigenom kan EU hålla de europeiska länderna svaga och fogliga.

Presidenten kommer från judisk familj och har manipulerats till positionen av en judisk oligark (Kolomoisky) som äger en TV-kanal som visade en serie hur den roll presidenten spelar vann presidentvalet. Detta inträffade ju i verkligheten senare.

Presidenten är en skojare och marionett som uppträder på uppdrag av västliga arbetsgivare.

Så här ser det ut när han skuter maskingevär i parlamentet (i TV-serien)

https://www.youtube.com/watch?v=JceiIUTMvD0&t=75

Här uppträder han i danstävling

https://www.youtube.com/watch?v=TlJywp7E3Gw


Zelensky är en ren skojare, precis som detta "krig" är skojeri för att motivera EU:s övertagande av landet.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-02-27 kl. 08:08.
Citera
2022-02-27, 07:55
  #106
Medlem
Jag tror också på punkt 4.

Putin kommer få många emot sig och det lär finnas många i hans närhet som kommer förakta honom ännu mer efter beslutet om att invadera Ukraina.

Det kan redan finnas dialoger bakom Putins rygg med olika kanaler som kan kopplas till USA eller Ukraina, vad vi har sett hittills har det inte gått så bra för Ryssland och detta kan vara tecken på sabotage. Någon kanske har matat på med info om hur planerna såg ut för att invadera Ukraina.
Citera
2022-02-27, 07:56
  #107
Medlem
HobbyHitlers avatar
Citat:
Ursprungligen postat av merrymaiden
De ryska soldaterna har strikta order om att inte döda VARKEN civila ELLER soldater.
Då tar det längre tid och blir svårare.
Det där är inget annat än medveten lögn från din sida.
Kollar man tidigare inlägg av dig så framstår det inte otroligt att du är betald av Kreml.
Citera
2022-02-27, 08:06
  #108
Medlem
BigBusinesss avatar
Svaret är att ryssen inte kan gå in med allt de har. Dels av taktiska orsaker men framför allt logistiska.

Anfallarna måste ha mat, drivmedel och ammunition. Du ser ju redan nu puttlers stackare har soppatorsk bara 6 mil in i Ukraina.

Taktiskt så är ett stort anfall är mer sårbart för motangreppet.


Citat:
Ursprungligen postat av merrymaiden
De ryska soldaterna har strikta order om att inte döda VARKEN civila ELLER soldater.
Då tar det längre tid och blir svårare.

Hahahaha jo visst. Dagens garv. Det är därför man bombar sjukhus och skjuter på bostadshus.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback