2021-11-02, 06:07
  #49
Medlem
Nya Dagbladet ljuger rakt upp och ner när dom i en artikel skryter om att 750 läsare har skapat ett pluskonto (som man gör via Wordpay).

"Merparten av allt innehåll på sajten kommer framöver att vara helt öppet och fritt medan endast utvalda artiklar kommer att ligga bakom betalvägg". Om du registrerar dig under oktober får du automatiskt tio gratisartiklar på ditt konto som du kan använda när du vill för att läsa en plusartikel."

Kollade igenom dom senaste 30 artiklarna. Tar man bort insändarna (2st) så är det bara granskningen av Education for Future (en oerhört bra och viktig granskning men det hör inte hit) men då får man ha i åtanke att NyD vill dom att det ska ha så hög spridning som möjligt då den alternativa bokmässan pågår, så dom är helt öppna.

Så enbart nyheten om "Nu har över 750 läsare skapat pluskonto – gör det du med!" öppen. Resterande 23 artiklar är låsta eller "plusartiklar". Om man ska läsa någon utav dessa 23 artiklar så måste man ta av dom 10 gratisartiklarna man fick då man registrerade sig via Wordpay. Vill man fortsätta läsa efter ens 10 gratisartiklar är slut så måste man ange ett kreditkortsnummer som per automatik dras automatisk från ens bankkonto när det börjar bli slut från Wordpay kontot (går att stänga av hos Wordpay).

Vi som konsumerar alternativmedia måste visa hur jäkla fel vi tycker att detta ockerbeteende är då det inte räckte med intäkterna från Google Adsense och donationer, inte ens ett vanligt pluskonto där det kostar 30-50kr/månad räckte. Nej utan dom skulle ha betalt för varje artikel. Nu funderar Newsvoice också att införa denna modell att betala för artikel och om vi inte visar hur jäkla fel det är så kommer det att sprida sig.


Jag ser också att nu så är det inga kommentarer alls till den hänvisade artikeln medan den förra artikeln där NyD skröt om 500 hade registrerat sig hos Wordpay var alla kommentarer negativ. Samtliga kommentarer jag har läst om vad folk tycker om NyD så har jag inte läst en enda positiv.

NyD måste verkligen vara desillusionerad som verkligen tror att detta kommer att löna sig då den stora merparten av alla som har donerat kommer att sluta med det så dem kommer att tappa dom flesta donationer.

Visst NyD får 10kr för varje som registrerar sig via Wordpay men seriöst, om ett par tusen registrerar sig på sin absoluta höjd. Hur många kommer att fortsätta av dessa att betala 1,49 kr per artikel (fel av mig trodde det var 0,99kr, nu är det 1,49kr) när dom upptäcker att ens tio gratisartiklar är slut, som dessutom blev inlurade i Wordpay i tron om att man kommer få läsa hela artiklarna om man bara registrerar ett konto på Wordpay?

Det vattnades säkert i munnen på NyD när dom i besökstatistiken ser att varje session så läser genomsnittsbesökaren två artiklar per session och tänkte "jäklar vad pengar vi kan göra om 30-50% alla dessa besökare skulle betala 99 öre per artikel".

Artikel som hänvisas till (lyckades inte infoga länken korrekt):

https://nyadagbladet.se/redaktionell...or-det-du-med/
__________________
Senast redigerad av ZeroDown 2021-11-02 kl. 06:15.
Citera
2023-01-12, 10:55
  #50
Medlem
Nya Dagbladet nära konkurs.

https://nyadagbladet.se/redaktionell...e-dagstidning/
Citera
2023-01-12, 23:26
  #51
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Kalvdansk
Nya Dagbladet nära konkurs.

https://nyadagbladet.se/redaktionell...e-dagstidning/

Trist. Inte för att jag läser dem, men för att banken kan ta död på ett företag på det sättet.
Citera
2023-01-13, 14:57
  #52
Medlem
laxkaviars avatar
Nya Dagbladet nära konkurs efter bankattack

Helt sjukt.

En favorittidning som inte får gå under.

Genom fula bankknep försöker judiska grupperingar med Jan Sherman som en av frontpersonerna försöker än en gång tysta sanningen och yttrandefriheten i Sverige.

Problemet med Nya Dagbladets bank, Länsförsäkringar, eskalerade i början av december då kontot utan förvarning låstes för utlandsbetalningar. Sedan dess kan inte företaget ta betalt från annonsleverantörer och har snabbt hamnat i en mycket allvarlig situation.

Nya Dagbladets bankkonto har försatt medieföretaget bakom tidningen på obestånd. Företaget kan inte längre betala sina fakturor och frilandsjournalister står utan lön. Eftersom helt avgörande inkomster inte kommer fram riskerar nu företaget och tidningen att hastigt gå omkull. Tidningsledningen ber nu läsarna om stöd för att överleva."]Nya Dagbladets bankkonto har försatt medieföretaget bakom tidningen på obestånd. Företaget kan inte längre betala sina fakturor och frilandsjournalister står utan lön. Eftersom helt avgörande inkomster inte kommer fram riskerar nu företaget och tidningen att hastigt gå omkull. Tidningsledningen ber nu läsarna om stöd för att överleva.

https://nyadagbladet.se/redaktionellt/nya-dagbladet-nara-konkurs-efter-bankattacken-bidra-for-att-radda-sveriges-oberoende-dagstidning/
__________________
Senast redigerad av laxkaviar 2023-01-13 kl. 15:30.
Citera
2023-01-13, 15:06
  #53
Medlem
Riddarhusets avatar
Om man inte kan betala sina fakturor har man ju ÄNNU mer pengar!
Hur skall man kunna betala till tidningen om den inte har ett konto?
Citera
2023-01-13, 15:09
  #54
Medlem
SvenHelsings avatar
Du misslyckades helt med att länka
Citera
2023-01-13, 15:15
  #55
Avstängd
One2Manys avatar
Bravo! Hoppas de där äckliga, mentalt eftersatta horbarnen och deras propagandaorgan med sin pseudovetenskapliga dynga går i graven


Mmmmm, let me lick your sweet, sweet tears TS.
Citera
2023-01-13, 15:17
  #56
Medlem
Riddarhusets avatar
gick in på deras hemsida och kollade.
jag har aldrig läst tidningen och är inte nationalist, men det är ju dåliga argument som finns för att inte tidningen skall få ha sina affärer på kontot.
Citera
2023-01-13, 15:18
  #57
Medlem
Länsförsäkringar bank ordförande är tillika SVT/SR ordförande och Jan Schermans polare. Att det är en medveten och ruskigt oseriös attack är självklart. Blås till strid mot dessa dårar.
Stor del av denna tidnings annonsörer är utländska och det är dessa inbetalningar som banken stoppat trots inlämning av all fakta. Det är som vanligt. .Get Woke Go Broke. Att banken inte lärt sig denna enkla regel är rubbat.
Citera
2023-01-13, 15:21
  #58
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av One2Many
Bravo! Hoppas de där äckliga, mentalt eftersatta horbarnen och deras propagandaorgan med sin pseudovetenskapliga dynga går i graven


Mmmmm, let me lick your sweet, sweet tears TS.

Dumjävel, totalt oförmögen att fatta vad sådan politik leder till? Det finns historiska paralleller, om man är bildad nog vet man vilka. Du tillhör uppenbarligen inte den grupperingen.
Citera
2023-01-13, 15:23
  #59
Medlem
laxkaviars avatar
Jag swishade Nya Dagbladet.
__________________
Senast redigerad av laxkaviar 2023-01-13 kl. 15:28.
Citera
2023-01-13, 15:43
  #60
Avstängd
One2Manys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Pingubengt
Dumjävel, totalt oförmögen att fatta vad sådan politik leder till? Det finns historiska paralleller, om man är bildad nog vet man vilka. Du tillhör uppenbarligen inte den grupperingen.

Jag lever hellre i en diktatur än i en demokrati där du och dina inavlade gelikar fritt kan sprida lögner och pseudovetenskap till idioter.

En bra foliehatt är en död foliehatt.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback