• 4
  • 5
2021-11-02, 06:07
  #49
Medlem
Nya Dagbladet ljuger rakt upp och ner när dom i en artikel skryter om att 750 läsare har skapat ett pluskonto (som man gör via Wordpay).

"Merparten av allt innehåll på sajten kommer framöver att vara helt öppet och fritt medan endast utvalda artiklar kommer att ligga bakom betalvägg". Om du registrerar dig under oktober får du automatiskt tio gratisartiklar på ditt konto som du kan använda när du vill för att läsa en plusartikel."

Kollade igenom dom senaste 30 artiklarna. Tar man bort insändarna (2st) så är det bara granskningen av Education for Future (en oerhört bra och viktig granskning men det hör inte hit) men då får man ha i åtanke att NyD vill dom att det ska ha så hög spridning som möjligt då den alternativa bokmässan pågår, så dom är helt öppna.

Så enbart nyheten om "Nu har över 750 läsare skapat pluskonto – gör det du med!" öppen. Resterande 23 artiklar är låsta eller "plusartiklar". Om man ska läsa någon utav dessa 23 artiklar så måste man ta av dom 10 gratisartiklarna man fick då man registrerade sig via Wordpay. Vill man fortsätta läsa efter ens 10 gratisartiklar är slut så måste man ange ett kreditkortsnummer som per automatik dras automatisk från ens bankkonto när det börjar bli slut från Wordpay kontot (går att stänga av hos Wordpay).

Vi som konsumerar alternativmedia måste visa hur jäkla fel vi tycker att detta ockerbeteende är då det inte räckte med intäkterna från Google Adsense och donationer, inte ens ett vanligt pluskonto där det kostar 30-50kr/månad räckte. Nej utan dom skulle ha betalt för varje artikel. Nu funderar Newsvoice också att införa denna modell att betala för artikel och om vi inte visar hur jäkla fel det är så kommer det att sprida sig.


Jag ser också att nu så är det inga kommentarer alls till den hänvisade artikeln medan den förra artikeln där NyD skröt om 500 hade registrerat sig hos Wordpay var alla kommentarer negativ. Samtliga kommentarer jag har läst om vad folk tycker om NyD så har jag inte läst en enda positiv.

NyD måste verkligen vara desillusionerad som verkligen tror att detta kommer att löna sig då den stora merparten av alla som har donerat kommer att sluta med det så dem kommer att tappa dom flesta donationer.

Visst NyD får 10kr för varje som registrerar sig via Wordpay men seriöst, om ett par tusen registrerar sig på sin absoluta höjd. Hur många kommer att fortsätta av dessa att betala 1,49 kr per artikel (fel av mig trodde det var 0,99kr, nu är det 1,49kr) när dom upptäcker att ens tio gratisartiklar är slut, som dessutom blev inlurade i Wordpay i tron om att man kommer få läsa hela artiklarna om man bara registrerar ett konto på Wordpay?

Det vattnades säkert i munnen på NyD när dom i besökstatistiken ser att varje session så läser genomsnittsbesökaren två artiklar per session och tänkte "jäklar vad pengar vi kan göra om 30-50% alla dessa besökare skulle betala 99 öre per artikel".

Artikel som hänvisas till (lyckades inte infoga länken korrekt):

https://nyadagbladet.se/redaktionell...or-det-du-med/
__________________
Senast redigerad av ZeroDown 2021-11-02 kl. 06:15.
Citera
  • 4
  • 5

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback