Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2021-09-18, 15:44
  #4693
Medlem
Giant Squids avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Ikea-Kamprad
Och så ännu ett underrättelsefiasko för USA. Dödade 10 civila, hävdade att de hade säkra uppgifter om att de var terrorister. Uppenbarligen har USA undermålig intelligens. Först såg de inte talibaners segertåg komma och nu måste de erkänna att de även lurats till att bomba civila. Vem lurade amrisarna? Deras afghanska agenter som var egentligen talibaner?

https://sverigesradio.se/artikel/usa...rattack-mot-is
Bra final på utträdet. USA mördar 10 civila därav flera barn. Sista amerikanen kommer hem i en kista.
Citera
2021-09-19, 10:56
  #4694
Medlem
rokossovskys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av george.sthlm
Utan dom miljarders miljarder som västvärlden skickat till Afghanerna varje är så är dom i konkurs.
Inte en enda offentliganställd kommer få lön framöver och svält står för dörren om inte FN flyger
in mat och medicin. Så barbariskt har imperialisterna varit.

Under 20 år har västvärldens imperialister finansierat ett krig och ett folkmord i Afghanistan som kostat enorma pengar för skattebetalarna, samtidigt levde 70% av befolkningen i Afghanistan under fattigdomsnivån då de satans barbarerna från väst lämnade landet för några veckor sedan.

Jag tror inte Afghanistan och dess befolkning sörjer sådana bidragsgivare. De fördrar nog hellre samarbete med nationer som respekterar Afghanistans nationella självständighet och är beredd att investera på basis av ömsesidiga fördelar. Det är här Kina kommer in i bilden.
Citera
2021-09-20, 09:21
  #4695
Medlem
Ganska tyst om Afganistan numera och Magda Gad skriver:

"Talibankrigare säger att det är tråkigt att inte längre strida. De känner sig också snuvade på martyrdöden. De som hade gått med i Badri-enheten hade anmält sig som självmordsbombare och skulle till paradiset. Och nu är de i Kabul och ska stå för säkerhet."
Citera
2021-09-20, 12:44
  #4696
Medlem
COV-NL63s avatar
Talibanernas kulturminister säger enligt inslaget på länken nedan :
Citat:
Our Commander of the Faithful is the Commander of the Faithful of the whole world, not just of Afghanistan. We don't have enough power right now to make Pakistan, Iran, Tajikistan and Uzbekistan to submit to our authority.

https://twitter.com/SAMRIReports/sta...33327317454849
Om översättningen är korrekt och det sagts nyligen så blir nog inte de namngivna länderna glada och villiga att ge stöd åt talibanerna.
Citera
2021-09-20, 14:05
  #4697
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av idontknowmyself
Ganska tyst om Afganistan numera och Magda Gad skriver:

"Talibankrigare säger att det är tråkigt att inte längre strida. De känner sig också snuvade på martyrdöden. De som hade gått med i Badri-enheten hade anmält sig som självmordsbombare och skulle till paradiset. Och nu är de i Kabul och ska stå för säkerhet."

Iofs ett spännande koncept att ha självmordsbombare som ska ansvara för allmänhetens säkerhet. Ett projekt som SIDA kan sponsra, är jag säker.
Citera
2021-09-24, 13:59
  #4698
Medlem
Ördögs avatar
Talibabianerna kommer att införa sträng rättskipning, helt i enlighet med ökendemonens och pedofetens (förbannad vare han) påbud. Avrättningar och stympningar ska börja genomföras, dock inte nödvändigtvis offentligt.

Taliban Plans Return of Executions and Amputation as Punishment - Though Possibly Not in Public, Cofounder Says
https://www.forbes.com/sites/teakvet...o-founder-says

(Detta skrivs på ett fik i Gamla stan i Stockholm, inför besöket på Medeltidsmuseet och dess utställning om blodbadet 1520. Tänk vilket sammanträffande!)
__________________
Senast redigerad av Ördög 2021-09-24 kl. 14:12.
Citera
2021-09-26, 17:57
  #4699
Avstängd
wwrs avatar
Afghanska damlaget i fotboll har redan värvats av Australien. Leeds verkar ha lagt bud på damjuniorerna. Det gäller bara att Storbritannien ger visa. De yngsta talangerna bara 12 år gamla.
Citat:
UK urged to resettle fleeing Afghan women’s football team
Leeds United have offered support but players face return to Taliban regime unless accepted soon
https://www.theguardian.com/world/20...-football-team
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-09-26 kl. 17:59.
Citera
2021-09-26, 19:15
  #4700
Medlem
COV-NL63s avatar
For en bakgrund till Talibanernas intåg i Kabul kan man läsa How the Taliban benefited from internal rifts amongst Islamic powers in West Asia av Kabir Tajena. https://www.orfonline.org/expert-spe...-in-west-asia/

Han tar upp förhandlingarna i Doha, Qatar, och påminner om att USA ordnade ett avtal med Talibanerna 29 februari 2020. (Läs detta fyrsidiga dokument som visar att Trump på skottdagen 2020 gav Talibanerna, dvs Islamiska Emiratet Afghanistan (IEA) fritt fram. The United States, its allies, and the Coalition will complete withdrawal of all remaining forces from Afghanistan within the remaining nine and a half (9.5) months. https://www.state.gov/wp-content/upl...n-02.29.20.pdf )

Dessutom beskriver han hur de som förra gången stödde Talibanerna, dvs Saudi och UAE numera är motståndare till dem. I december 2019 planerade dessutom Iran, Malaysia, Pakistan, Qatar och Turkiet en konferens om Islam som motvikt till Organisation of Islamic Cooperation (OIC) som är baserad i Saudi. Vad som kommer att se i fortsättningen är givetvis okänt, men att länderna i regionen spelar på bägge sidorna är ju något som fortsätter. Här står tex om det iranskstödda Hamas som var en av de första som lyckönskade talibanerna. https://www.aa.com.tr/en/middle-east...ation-/2337571
Citera
2021-09-27, 06:45
  #4701
Medlem
Ördögs avatar
Att hugga av händer är både nyttigt och kul, men att raka bort skägget är förbjudet.

Barbers in Afghanistan's Helmand Province are now prohibited from shaving beards and playing music

https://edition.cnn.com/2021/09/26/w...ntl/index.html
Barbers in Afghanistan's Helmand Province are now prohibited from shaving men's beards and playing music in their shops, according to a statement issued by the province's Taliban-led department of virtue and vice.

The new regulations mark the latest in a series of restrictions placed on the people of Afghanistan based on the Taliban's strict interpretation of Islamic Sharia law.

"You are urgently informed that from today, shaving beards and playing music in barbershops and public baths are strictly prohibited," the local authority said Sunday in a statement.

"If any barbershop or public bath is found to have shaved anyone's beard or played music, they will be dealt with according to the Sharia principles and they will not have the right to complain," the statement added.
__________________
Senast redigerad av Ördög 2021-09-27 kl. 06:59.
Citera
2021-09-27, 07:11
  #4702
Avstängd
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Ördög
Att hugga av händer är både nyttigt och kul, men att raka bort skägget är förbjudet.
Bra observation!
Det kan tala för att rapporterna om talibanernas grymheter är överdrivna.
Citera
2021-09-27, 19:13
  #4703
Medlem
Befolkningsökningen sedan talibanerna senast var vid makten har varit ca 1miljon/år dvs ca 20 miljoner!

Och landet styrs nu av talibaner som knappt kan läsa ens koranen utan lär stycken utantill för att verka rättrogna!
Dessa skall nu administrera och styra land och rike, skola, hälsa och omsorg🙂, då hälften av befolkningen inte inte får plugga eller ens jobba som tex sjuksköterska eller tjänsteman/kontorist ens en gång..

Hur i helskotta skall detta lyckas utan att lägga allt arbete på entreprenad som saudierna gjort?
Men är afganerna verkligen i samma position som dom?

Kom inte och säg att Kina skall fixa allt detta, va?
__________________
Senast redigerad av rantaplan 2021-09-27 kl. 20:12.
Citera
2021-09-27, 20:27
  #4704
Medlem
Okej!
Orakade män.
Alla kvinnor hemmafruar.
Det är inte precis gaskamrar eller brandbombningar av städer, va? Man kanske kan leva med den livsstilen (även om jag själv hatar skägg, det kliar!)

Si spå kan de leva dom de vill. Och vi leva som vi vill. Hur svårt kan det vara? Har det inte varit så i tusentals år redan?
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback