2021-06-07, 10:05
  #2737
Medlem
Kan man läsa gamla expo nummer någonstans på internet? (nummer från 90-talet då alltså)
Citera
2021-06-14, 14:02
  #2738
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av ModPodge
Tidningen ”Fönstret” har gjort ett reportage om Expo:

””Det går inte att lura dem!”

” Expo har haft järnkoll på Sveriges rasister i mer än 25 år”

”De tog på sig att bevaka det mest hatiska som fanns i Sverige år 1995. Och i drygt ett kvartssekel har de nu tjänstgjort som ständigt närvarande kikare, riktad mot landets högerextremism.

– Sannolikt kommer högerextrema dåd att ske framöver, säger DANIEL POOHL, vd på Expo. Men en form av hot utgörs också av att de här grupperna känner självförtroende när samhället utvecklar sig i den riktning de vill se. När punkter från deras propaganda sprider sig.”

Exakt24 insikt: (?)

”– Nyligen skrev vi om en SD-politiker i Uppsala som blivit chefredaktör för nättidningen Insikt24. Den drivs av en medieplattform där Erik Almqvist, som sparkats ut ur SD, är chefredaktör. Ansvarig utgivare är den kända högerextremisten Sanna Hill. Tidigare skulle SD ha sagt att det är ett problem.”

https://www.fonstret.se/artikelarkiv...-mer-an-25-ar/

Fönstret är som sagt en ABF-tidning, och återkommande annonsör (till ockerpriser) i pisstidningen Expo. Antagligen köper de in deras överprissatta kurser också där en "utbildare" på Expo står och läser innantill framför ett gäng sosse-boomers som är kvar i 90-talet och är rädda för skinnskallar med stålhätta ("Huu... ni vet i Klippan där i Skåne måla' de ju ett kålhuvud svart när en stackars flykting hade mördats av nazister, för att HÅNA den flyktingen, och hans enda brott var att han hade fel hudfärg!!").

Ett sorgligt gäng, Expo-redaktionen. En rätt vän och spröd feministkvinna, Anna Fröjd, som har lite för långt mellan de oroliga ögonen. Niclas Nilsson ser inte direkt ut som någon Nilsson om man säger så... borde kanske vara Nicholas Goldmann. Eller om han har tattarblod i sig. Daniel Poohl har inte en enda muskel på hela kroppen och verkar vara på väg att tappa håret. Genuin beta.

Poohl hånar öppet svenska kvinnor som är rädda för överfallsvåldtäkter:

Citat:
Inför det senaste valet ringde Daniel upp sin mamma som arbetar inom hemtjänsten på uppväxtorten för att fråga hur hon trodde att det skulle gå. ”De kommer att rösta på SD hela bunten”, svarade hon avseende sina kollegor.

– Gick de i gång på delade turer som många är irriterade över? Nej, de var rädda för att bli våldtagna på väg till Konsum. Det är ingen som har blivit det. Delade turer har de varannan helg. Men för SD är fantasin viktigare, för den är lättare att göra politik av. På det sättet går det att fånga in kvinnor genom att skrämmas, säger Daniel.

Förekommer det inga överfallsvåldtäkter alltså? Allt är bara fantasier och rashets? Det här kommer från samme "man" som såg mellan fingrarna när hans kollega Alexander Bengtsson, som Poohl anställde och var chef över, kladdade och sexutnyttjade. Något Poohl aldrig behövt stå till svars för eller få några kritiska frågor kring.
__________________
Senast redigerad av Amriswil 2021-06-14 kl. 14:09.
Citera
2021-06-14, 20:35
  #2739
Medlem
covid19sarss avatar
Citat:
Så mycket tjänar de anställda på Expo – hela listan
Listan har skickats som en inlaga till förvaltningsdomstolen i Stockholm i ett mål med Tillväxtverket som rör 5.900 kronor i korttidsstöd för Jonathan Leman.

I samband med att Expos ekonomiansvariga Karolina Andersson skickade listan till domstolen blev den en offentlig handling.
Ovan text från artikeln hämtades från Fria Tider: https://www.friatider.se/sa-mycket-t...po-hela-listan
Citat:
Karolina Andersson på Expo hamnar i bråk med Tillväxtverket – ”doxar” all personal
Stiftelsen Expo drog i början av juni 2021 igång ett fall med Förvaltningsdomstolen i Stockholm. Bråket handlar om futtiga 5 900 kronor avseende korttidsstöd för Jonathan Leman från Tillväxtverket. I rättsfallet hänger Expos ekonomiansvariga Karolina Andersson ut all personal på stiftelsen med exakta löner.
Ovan är hämtat från Nya Riks: https://www.nyariks.se/karolina-ande...-all-personal/

I de länkade artiklarna kan man se listor över vad Expos personal tjänar. Det är upp till Expo vad de vill betala i löner men jag undrar om lönerna är i paritet med vad man tjänar på andra tidsskrifter?
Citera
2021-06-24, 22:21
  #2740
Medlem
EXPO är tydligebn ute tom på begravningar och minnesstunder och fotar och filmar. Mateterialet hamnar hos Acta Publica där de har ansiktsigenkänning software och kartlägger folk. - Expos uppdragsgivare har definitivt ingen skam i kroppen.

Som STASI fast värre. Helt otroligt att de får/tillåts hålla på. De är värre än politbyrån i KIna. - Både Danska och Norska säkerhetspolisen har slaktat EXPOs systerfirmor i bla Danska REDOX datorer hittades tiotusentals fotografier på inbillade "faror och hot" ända in i folks sovrum. Sjuka människor håller på så här. Hordar info om medmänniskor. Det är det enda de kan. - Riksnarcissisten Aschberg håller i trådarna. Ingen skam i kroppen. - Motmänniskor, inte medmänniskor. Narcs

https://www.friatider.se/har-asiktsr...-lindhs-vanner
Citera
2021-07-08, 09:33
  #2741
Medlem
Ur en artikel om Alternativ för Sveriges kandidater i kyrkovalet:

Citat:
Nilsson uppmärksammades 2017 av tidningen ETC för att ha köpt nazistlitteratur och nazistmusik från en vit makt-sajt. Via en dåvarande partikollega hävdade Nilsson till Aftonbladet att uppgifterna inte stämmer. 2019 donerade han även pengar till NMR.

Så praktiskt för Expo. Bankerna ger Säpo all information om NMR:s banktransaktioner, som om banksekretessen inte existerade, och Säpo planterar sedan denna info hos sådana som Expo, så att den som donerar till fel ändamål riskerar att hängas ut som "nazist".

Men Expo är såklart ändå bara en antirasistisk stiftelse och tidskrift...

Citera
2021-07-08, 11:10
  #2742
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Starkol.kenta
Kan man läsa gamla expo nummer någonstans på internet? (nummer från 90-talet då alltså)

Testa waybackmachine. EXPO har ju fått många miljoner för att digitalisera. Men det mesta de har är ju hemligt. De har allt i PDF garanterat. EXPO tar jävligt bra betalt för allt. - De lyfter inte ett finger om inte nån annan betalar kalaset och att de går med vinst.
Citera
2021-10-06, 21:56
  #2743
Medlem
Ördögs avatar
Expo lovar att göra det "obekvämt" för alternativmedia som Samhällsnytt och Fria Tider. Chefredaktör Anna Fröjd vill inte ge konkretare besked än så.

https://samnytt.se/expo-vi-ska-gora-...lternativmedia
Citera
2021-10-13, 12:15
  #2744
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ördög
Expo lovar att göra det "obekvämt" för alternativmedia som Samhällsnytt och Fria Tider. Chefredaktör Anna Fröjd vill inte ge konkretare besked än så.

https://samnytt.se/expo-vi-ska-gora-...lternativmedia
någon som vet mer info om denne Anna Fröjd ?

Vem är hennes anhöriga, adress m.m. Stämmer denna adress
https://nordfront.se/ny-expo-medarbe...tesstorare.smr

Vill bara ge enkla råd om hur man gör det obekvämt för folk!
Citera
2021-10-13, 12:45
  #2745
Medlem
Ankdammsmans avatar
Litet CV här:

https://www.mynewsdesk.com/se/expo/p...aktoer-2924780

Ser ut som en typisk projektentreprenör, förmodligen med nån medieutbildning i botten.

Vad gäller fokuset på alternativmedierna gissar jag att det handlar om att hitta en ny raison d'être när SD alltmer normaliseras. Inga pengar, ingen hyra.
Citera
2021-10-27, 15:24
  #2746
Medlem
NordicElfMagics avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Starkol.kenta
Kan man läsa gamla expo nummer någonstans på internet? (nummer från 90-talet då alltså)
Ja, om du är prenumerant så får du tillgång till alla nummer på paperton.
Citera
2021-11-29, 13:22
  #2747
Medlem
En våldsfixerad vänsterextremist från AFA hyllar EXPO på EXPOs facebooksida och kallar Daniel Phool (Expo) för "Kung"

https://www.friatider.se/goteborgare...-mordare-i-usa

---------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------

"Daniel är kung."
https://www.facebook.com/stiftelsene...4607254220265/

Hur förklarar EXPO detta? - De som letar upp om nån "Gillat" en artikel på samnytt för 10 år sedan vilket skall bevisa att denne är fascist/nazist/rasist.

De tres amigos. Bonniers/LO/SVT/SR kommer INTE att nämna detta ty EXPO är en ofelbar och okritiserbar gudomlighet. Det är tom förbjudet att ställa en fråga till EXPO. Precis som La Familia.
Citera
2021-12-07, 14:13
  #2748
Medlem
Skrattretande att tänka på hur många dumma gamla boomers som sitter och läser Expo för att "orientera sig om högerextremismen". Vet man någonting om de ämnen de skriver om kan man se att de aktivt arbetar för att desinformera sina läsare och har drivit den metoden väldigt långt. Den som lyssnar för mycket på Expo vet mindre om de faktiska sakförhållandena än andra.

Ta Expos journalist Anders Dalsbro, en genuint ful och motbjudande liten bugman som ibland syns i media som "expert" och sitter i skeva glasögon och rufsigt hår och ser harhjärtad ut (han kan vara den mest icke-maskulina man jag någonsin skådat, och då pratar vi ändå om Sverige i det nuvarande året).

Den här "karln" drar sig verkligen inte för att gång efter annan utelämna helt avgörande fakta i sina patetiska små texter. Han skriver artikel efter artikel om skoldådet i Eslöv där en lärare blev knivhuggen, och rapar upp sin gamla vanliga vals om "högerextremism", "nazism", "hakkors" och "extremism", utan att en enda gång informera läsaren om att pojken som knivhögg läraren var adopterad och icke-vit. Den vanlige, tröge läsaren kommer naturligtvis dra slutsatsen att pojken är en vanlig, vit svensk.

Samma sak när han skriver om franske presidentkandidaten Éric Zemmour, som beskrivs som "högerextrem debattör". Inte ett ord om att Zemmour är jude, vilket i sig är en intressant twist i sammanhanget, som Expo-läsarna nog säkert skulle kunna hantera. Nej då, Anders Dalsbro undviker allt som på något sätt skulle kunna gå emot narrativet och berättar halva sanningen för läsarna så ofta det går.

Nu tycker man ju knappast synd om de efterblivna Expo-läsarna för det, men det är en förklaring till att ett visst segment, framför allt äldre vänstermänniskor, ofta är så illa informerade. De är utsatta för propaganda och desinformation och Expo är en av de främsta dyngspridarna.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback