Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2021-03-17, 15:31
  #313
Medlem
Ska det fungera så behövs det ta steget fullt ut. Vi kan tex inte olika skattesystem. Vi kan möjligen ha olika skattesatser ungefär som för kommuner. Meningen med EU är att det ska vara en inre marknad, men det är det inte. Det är elände med tex moms. Och EU är starkt emot offentlighets principen, EU är inte heller en demokrati. Att britterna lämnat EU var nog droppen för mig. Dax att ta farväl.
Citera
2021-03-17, 16:35
  #314
Medlem
wwrs avatar
EU har ju skaffat sig monopol på europeiskt samarbete. Nästan allt europeiskt samarbete är bra. Det vansinniga är alla pengar vi skickar till Bryssel och hur medlen sprids över Europa och andra ställen med dålig redovisning.

Låt dem samarbeta i Bryssel. Men att sköta pengar det kan de inte, det har de bevisat många gånger. Det skall vara samarbete, men kontrollen måste vara kvar hos ländernas regeringar.

Men som läget är nu är de bättre att gå ur. EU vek sig ju helt i Brexit-förhandlingarna. Storbritannien fick ett frihandelsavtal trots att de slutade betala.
Citera
2021-03-21, 08:51
  #315
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av CharlesdeBoer
Min familj i Storbritannien har varit tydlig att Brexit har gjort deras liv mycket värre
Det stämmer säkert men det är för tidigt att utvärdera efter tio veckor. Om två, tre år kan vi nog se vart det tar vägen.
Citera
2021-03-21, 10:29
  #316
Medlem
Absolut ska vi ha Swexit, det är förutsättningen för att bevara en oberoende nation, men det räcker inte. Globalisterna kommer bara fortsätta styra svenska folket via våra egna politiker så länge det inte finns en opposition som konfronterar de korrupta makthavare som driver globalist-frågor.

Se bara hur det gick för Storbritannien. Så fort Brexit var genomförd började globalisten Boris Johnson hämnas på invånarna med lock downs och agenda 2030 tuffar på som om inget har hänt.
Citera
2021-03-21, 11:41
  #317
Medlem
Epimaness avatar
Jag är i grunden för en nordisk union som har försvarssamarbete på Europa-nivå. Men det ser i dagsläget ut som en utopi så reformera EU blir väl det jag tänker mig.

Men för att vi inte skall bli överkörda så behöver vi representanter som tillvaratar våra intressen samt tar bort att vi skall tillhöra EU i grundlagen, annars så sitter vi i skiten helt utan förhandlingsutrymme.
Citera
2021-03-21, 13:36
  #318
Medlem
bl-gr-ns avatar
Vill leva i ett demokratiskt och fritt samhälle, det går inte med EUs centralasystem.
Samarbetet mellan europeiska stater fungerade utmärkt före EU och kommer fungera utmärkt efter EU...

Idag skall allt samarbete mellan europeer gå via EUs korrupta/byrokratiska/anti-demokratiska händer.

Ett Sverige som åter blivit en suveränt, självbestämmande och oberoende stat. Skulle göra handelsutbytet mycket mer effektivt med alla andra länder som Sverige väljer att ha goda förbindelser med.
Citera
2021-03-21, 13:42
  #319
Medlem
SWEXIT är viktigt för att slippa centralstyrning.
Citera
2021-03-23, 15:43
  #320
Medlem
Uncorruptables avatar
Citat:
Ursprungligen postat av CardinalSin
Donald Tusk sa att utträdet skulle kosta så mycket att ingen annan skulle lämna Unionen. De gav förslag på avtal som de visste att Parlamentet skulle ha extremt svårt att svälja. De gjorde allt för att förhindra Brexit och sa att om Storbritannien inte accepterar detta så blir det Hard Brexit och kaos med avstängd elimport, ingen trafik genom tunneln och gud vet vad. Och sedan gjorde de .... Inte. Ett. Jävla. Skit.

Starka parten? Trumf på hand? Verkar inte så hittills men vi har facit i december.
Bara att skita i att betala påhittade bötningar. Jag är absolut för Swexit.
Citera
2021-03-25, 05:45
  #321
Medlem
engammalfisks avatar
Det finns ingen vits med EU. De flesta länder borde väl vilja bestämma över sig själva? det finns redan styre i alla länder så varför ska EU sitta & bestämma saker. Gör om det till en försvarsallians istället, det skulle bli världens mäktigaste militär makt men det kanske är bättre att Ryssland, Kina, USA & Nord Korea(enligt CIA world fact book har de större arme än kina men inte lika modern.) kaxar sig.
Citera
2021-03-25, 11:20
  #322
Medlem
Nej, vi måste vara med. Speciellt när vi förstört Sverige med obegränsad invandring. Vi behöver kunna leva och jobba utomlands.
Citera
2021-03-25, 11:42
  #323
Medlem
HipToBeSquares avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DrKrispo
Nej, vi måste vara med. Speciellt när vi förstört Sverige med obegränsad invandring. Vi behöver kunna leva och jobba utomlands.

Det kan du göra ändå. Det finns tonvis med indier och ryssar som jobbar i Sverige, och detta utan att de är med i EU. Problemet är kanske att du inte får arbetstillstånd eftersom de flesta länder är restriktiva att dela ut dessa till skillnad mot Sverige som ger det till vem som helst.
Citera
2021-04-06, 01:36
  #324
Medlem
JohanSverkerssons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DrKrispo
Nej, vi måste vara med. Speciellt när vi förstört Sverige med obegränsad invandring. Vi behöver kunna leva och jobba utomlands.

Norrmän kan bo utomlands trots att de inte är med i EU. Du är en idiot.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback