2021-01-14, 17:11
  #973
Medlem
Helge.Palmcrantzs avatar
Hörde redan för ett par veckor sedan att han var tillbaka och ville bosätta sig här. Tydligen har haft tagit med sig obscena summor pengar som han fifflat undan i Irak. Hörde det från en tjänsteman på Qatars ambassad i Stockholm. Han var lite sur för att vi släppt in tomten.

Citat:
Ursprungligen postat av DJ-Emerald
Klart han vill bli skriven i Sverige så att han kan få svensk pension och bidrag utbetalt åt sig.

Och sjukvård. Precis det jag förklarade för den jag samtalade med. Han sa att de summor han har med sig och tillgång till räcker till tre generationer av hans avkommor.
Citera
2021-01-14, 17:35
  #974
Medlem
Sladdarens avatar
Kan inte hela bakgrunden till det här, men han hade väl inga flyktingskäl innan han kom till Sverige när han var skolad som försvarsminsiter i början eller skolade han sig i Sverige som det?

Han kunde ändå ha valt att jobba på en lägre nivå av yrken och fått bra betalt om han tom är skolad som försvarsminister

Man kan ju knappast heller påstå att han på några sätt legitimerar sig bidrag när han jobbar som försvarsminister i irak och bor i irak. Man kan ju inte heller påstå att han skulle sen få stanna pga bidragsbrott. Sen att han även ljugit om sitt medborgarskap såklart därför han bor ju i irak och har inga flyktingskäl. Och sen får han även en pension av Irak. Även så att hans ämbete och jobb som försvarsminister i sitt eget land, kanske är ideologisk och praktisk kriminellt i svenska lagar och demokratiska regler

Han kanske har bra samarbete med isis eller andra politiska intressen och ideologier där han tagit beslut som försvarsminster som direkt är kriminellt inom svenska intressen och våra lagar inom vår nation
Tex att han beviljar pengar till irakiska trupper som förstör för civila oskyldiga på olika sätt mm

Överklagan i kammarrätten ska alltså pröva detta? Mjo minsann och vad blir utgången av det med tanke på vad ?
Citera
2021-01-14, 17:46
  #975
Medlem
Sladdarens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Zeusy
https://samnytt.se/iraks-forne-forsv...sig-i-sverige/

[b]


Vi känner igen honom... Vad tycks FB? Slut på pengar i Irak och Sverige igen eller...?

Snarare girighet och ännu flera fulla bevis på att sverige är en fjant nation som har noll koll om rättvisor ang flyktingar och skälen som beviljar sånt, om ifall han skulle få stanna

Vore en katastrof om han fick stanna, visar bara på hur urusel migrations flykting politiken funkar fast vi redan vet det sen förr såklart (dvs decennier bakåt) ang otaliga ärenden och beslut

https://www.expressen.se/nyheter/for...r-skandalerna/
__________________
Senast redigerad av Sladdaren 2021-01-14 kl. 17:55.
Citera
2021-01-15, 01:18
  #976
Medlem
LarsPeterForsmans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Xfiles
"Skatteverket nekar Iraks tidigare försvarsminister Najah al-Shammari anmälan till att flytta till Sverige.

Den före detta ministern har tidigare varit misstänkt för grovt bidragsbrott från när han som svensk medborgare bodde i Sverige och var sjukskriven – fastän han var verksam som minister i Irak.

Han intygade nu att han lämnat Irak för att vistas permanent i Sverige, men förvaltningsrätten pekar på att han fortfarande har en bostad i Irak och att de dokument han själv skickat in är lättmanipulerade. Det visar dokument från Nyhetsbyrån Siren".


Vad innebär detta konkret när förvaltningsrätten gör såhär?
Artikeln är grovt missvisande. Den nekar inte irakiern att bosätta sig i Sverige, han är svensk medborgare så han har rätt att resa in och ut ur Sverige och bosätta sig som han behagar. Vad de nekar är att han får folkbokföra sig och skälet är att han inte visat tillräckligt övertygande att han faktiskt bor i Sverige, dvs tex med hyreskontrakt, räkningar osv.
Citat:
Ursprungligen postat av Turist i tiden
Förmodligen att han inte behöver skatta i Sverige och inte får några bidrag.
Exakt. Vissa bidrag betalas ut ändå, tex barnbidrag.
Citat:
Ursprungligen postat av spoiler
Det betyder väl att han måste skaffa sig en ny identitet när han kommer hit igen.

https://nyheteridag.se/forvaltningsr...folkbokforing/
Det kan han naturligtvis göra men tänker att han ändå är känd, Migrationsverket har väldigt många iraker anställda och någon lär känna igen honom.
Citat:
Ursprungligen postat av Stallbackshjonet
Han överklagar till Kammarrätten att inte få skriva sig i Sverige.
Det här är Sverige. Sverige.
Efter diverse turer får arabjävlen skriva sig och bosätta sig här (och får vara i Sverige under pappersgången).
Det skriver de till och med i domen, det handlar ju bara om att han ska övertyga domstolen/Skatteverket. Bor han i Sverige så har han snart tex telefon- eller elräkning och annat som styrker att han stadigvarande bor i Sverige.

Noterar för övrigt att han har 50 000 kr /mån i pension från Irak. Lägg därtill svensk asylpension och han har i runda slängar någonstans runt 60 000 kr i månaden. Inte så illa. När han väl är skriven i Sverige så kan man lägga på bostadsbidrag och annat på det.

Sverige är fantastiskt.
Citera
2021-01-15, 08:22
  #977
Medlem
Sladdarens avatar
Sverige är ett turist paradis för bidragsimporterade.
Råder inga tvivel om det. I normala fall hade hans sk medborgarskap dragits in omgående utan prövning, men sverige är inte normalt som vi vet.
Citera
2021-01-15, 09:29
  #978
Moderator
Zilvios avatar
Trådar sammanfogade.
/MOD
Citera
2021-01-15, 11:23
  #979
Medlem
don tonys avatar
Senaste adress.

Folkbokföringsdatum: 2012-07-23
Kommun: Huddinge (0126)

Utlandsadress: Bagdad
Irak

Fram till 2019-12-11
Folkbokföringsdatum: 2012-07-23
Kommun: Huddinge (0126)
Folkbokföringsadress: Krongårdsvägen 3 Lgh 1306
143 46 Vårby
Citera
2021-02-25, 13:14
  #980
Medlem
spoilers avatar
"Skatteverkets beslut överklagades till Förvaltningsrätten som i slutet av november gav Skatteverket rätt. Domen överklagades i sin tur till Kammarrätten, men nu har al-Shammari via sitt juridiska ombud meddelat att överklagandet dras tillbaka, och domstolen har därför avskrivit målet.

Nyheter Idag har sökt al-Shammaris juridiska ombud."

https://nyheteridag.se/iraks-tidigar...ord-i-sverige/
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback