2021-02-05, 16:07
  #32677
Medlem
satanschannels avatar
Intressanta händelser kopplade till Greta!

Hörde någon indisk nyhetsmedia prata om hennes autism. Vet inte om det var något dåligt eller bra.
2021-02-05, 21:02
  #32678
Medlem
Hbdunkars avatar
Varför vill Greta att diselpriset ska sänkas för de Indiska bönderna? Tar hon någon hänsyn till miljön?


Citat:
6. Slash diesel price for agricultural use by 50%.

https://www.freepressjournal.in/indi...u-need-to-know
2021-02-05, 23:22
  #32679
Avstängd
MartinDahlinsMammas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av satanschannel
Intressanta händelser kopplade till Greta!

Hörde någon indisk nyhetsmedia prata om hennes autism. Vet inte om det var något dåligt eller bra.

Dåligt såklart. Det är bara i Sverige autism och andra diagnoser räknas som något positivt.
2021-02-06, 09:20
  #32680
Medlem
Soterns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hbdunkar
Varför vill Greta att diselpriset ska sänkas för de Indiska bönderna? Tar hon någon hänsyn till miljön?
https://www.freepressjournal.in/indi...u-need-to-knowVill hon sänka dieselpriset här i Sverige med?
2021-02-06, 09:27
  #32681
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av MartinDahlinsMamma
Dåligt såklart. Det är bara i Sverige autism och andra diagnoser räknas som något positivt.
Borde hon inte snart börja tänka på sin framtid och gå någon sorts utbildning. Eller har hon redan blivit ekonomiskt oberoende? Eller har hon redan fått sjukpension? Hon kanske kommer att få sjukpension och nobelpris samtidigt.
Bara en fundering.
2021-02-06, 09:54
  #32682
Medlem
I höstas engagerade sig Greta i Indiens skolväsende på Twitter och retade upp mängder av indier, som ansåg att hon lade näsan i blöt i landets inre angelägenheter. Vad jag förstår var det extra känsligt i ljuset av Indiens tid under kolonialmakten Storbritannien att utlänningar lägger sig i. Synpunkterna från en europeisk tonårstjej står kanske inte så högt i kurs, med all rätta.

Samtidigt tog många av dem tillfället i akt att smutskasta Sverige, i form av vår Coronahantering, koranbränning i Malmö och allt vad det var.

Men Greta har tydligen inte lärt sig någonting. Den här gången retar hon inte bara upp twittrande indisk medelklass utan allt från bönder och skådespelare till polisen och ända upp på ministernivå. Hur korkad får man bli?

Att det påstås att de strejkande bönderna i själva verket är separistiska sikher kan vara sant eller lögn men det spelar ingen större roll. Greta har än en gång visat att hon blandar sig i saker hon inte behärskar och gör sig till ett åtlöje.

Undrar om hon blir rädd när rasande folkmassor eldar upp hennes porträttbild på öppen gata? En ytterst aggressiv och fientlig handling. Hon har i tidigare intervju sagt att hon drömmer om att resa till Indien, men kanske skulle hon bli lynchad om hon åkte dit? Om hon överhuvud taget kan få visum, det vill säga? Kanske inte så smart att framställa som en fiende till regimen.

Det var någon som skrev på Twitter att hon kanske blir en ny Lars Vilks. Ja varför inte, folk har blivit mordhotade för mindre saker än så. Malala blev skjuten i huvudet för att hon ville att flickor skulle få studera (åtminstone är det den officiella versionen och vad vi har att förhålla sig till).

Sen tycks det ju som om att hon publicerade dokumentet av misstag, det som sedermera kom att leda till polisutredning. Trist för henne är att det ursprungliga fortfarande lever kvar på nätet, det som inte var avsett för offentlighetens ögon. Undrar hur positiva de som ligger bakom dokumentet är mot vår Greta, hon som bara "vill rädda världen"? Det där lilla misstaget, som hon försökte släta över så snabbt, kanske kan få konsekvenser för dem?

Herregud, var det så smart att lägga sig i storpolitiken egentligen? Fattar en liten bortskämd tjej från Stockholms innerstad inte att världen kan vara en mycket farlig plats?

Hon borde ha hållit fast vid Keelingkurvan och sin hemsnickrade skylt. Nu har hon i stället fått många och högljudda fiender - som inte kan avfärdas som "köpta av oljebranschen" eller "trumpister".
2021-02-06, 10:05
  #32683
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Giant Squid
Nåja, Indiska överklassen och deras myndigheter har alltid taggarna utåt och har en ganska elak nationalism mot sina egna. Är man medmänniska är valet ganska enkelt.
Support the Indian farmers.


Den indiska överklassen är lika högfärdig, dryg och arrogant som den brittiska ! Det är ju därifrån man lärt sig hur man beter och uppför sig.
2021-02-06, 10:06
  #32684
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Giant Squid
När Greta twittrar står blixten stilla.

Reaktionerna från Indien är helt bonkers, men ack så typiskt indiska. Ingen utomstående ska minsann få påpeka hur dom och multinationella företagsjättar plågar och förslavar sina fattiga.

Förut lät det att, varför säger inte Greta nåt om Kina eller Indien hon pratar bara om EU som vill ta alla dina pengar m,m sen när hon gör det då duger inte det heller. Det tyder på att det finns en förutfattad agenda i Gretakritiken. En Gretahatare kommer hata Greta oavsett vad hon gör. Patetiskt.


Support the Indian farmers.

Du glömmer Indiens arv från kolonialtiden och att de kanske inte uppskattar när utlänningar lägger sig i. Några inlägg från indier på hennes Twitter:

Citat:
Svarar
@GretaThunberg
It isn't the toolkit that is outdated, it is folks like you who think that India is a 3rd World Country & can be influenced by Western props, who are outdated.
Dissent & Discussion are the strength of Indian Democracy.
But you won't understand.

Citat:
This
@GretaThunberg
is another racist colonial stooge being used by adult elites in West to unfairly attack India. Totally silent about the terro*rism, the violence, hatred, the literal decapitation of Gandhi’s statue by Khalistani upper class. These protests are led by wealthy.

Citat:
It is absolutely crazy that environmentalists like
@GretaThunberg
are now backing fake farmer violent protests when the the wealthy upper-caste protesters are actually anti-environment and Modi and his farm reforms are pro-environment.

Citat:
Svarar
@GretaThunberg
All the riots,burning of stuff, emissions from tractors, gathering of large num of ppl- that too during pandemic,is increasing air,soil, water & noise pollution. Funny, U being an environmental activist, who outrages about pollution r still supporting it. Hypocrisy much? Lol

Sen visar du att du inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Man kan förstås vara kritisk över att Greta fördömer Sverige med sina 0,015 % (whatever) CO2-utsläpp men tycker det är helt OK att Kina och Indien har rätt till stor expansion av sina utsläpp, vilka i slutänden kommer att medföra att Parisavtalets mål ändå inte kan uppnås.

Det är väl rimligen en helt annan sak än att Greta blandar sig i andra länders interna politiska affärer och dessutom klantar sig med att posta material på nätet som inte skulle ha offentliggjorts.
2021-02-06, 10:13
  #32685
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Satilamannen
Den indiska överklassen är lika högfärdig, dryg och arrogant som den brittiska ! Det är ju därifrån man lärt sig hur man beter och uppför sig.

Säkert, men nu tycks hon ju ha retat upp även bönder:

https://news.sky.com/story/indian-fa...ators-12208666

Citat:
Indian farmers' protest: Activists burn photos of Greta Thunberg over her support for demonstrators

Och kritiserats i kinesiska medier, även om rubriken kanske är överdriven:

Citat:
China attacks Greta Thunberg after activist shows support for farmers in India protests

https://www.express.co.uk/news/world...-narendra-modi

Citat:
However, the activist has been attacked by Chinese state-affiliated media.

China Daily chief columnist Chen Weihua replied to her tweet: “Who are ‘we’?”

Before adding: “Please read it as it is.

“I’m always curious who is advising her, why not call for the release of Julian Assange, whose fate was linked to Sweden.

Tänk när journalisterna börjar ställa tuffa frågor, då kanske det inte är lika roligt längre. Vilka "experts" ska hon då hänvisa till?
2021-02-06, 13:36
  #32686
Medlem
wwrs avatar
Greta och Rihanna har säkert större nytta av de arga bönderna för att få publicitet än vad bönderna har av de tjejerna. Men Greta vågar inte protestera kraftfullt i Europa eftersom hon är mer känd här och bara kan driva sin agenda med klagomål mot ländernas politiker och fokusering på EU-Merkel-Macron.

Modi försöker skapa en bild av att vara globalist. Ibland blir det nästan överdrivet, som på denna bild jag länkade tidigare. Det verkar vara en riggad bild. Ingen skulle placera sig mitt i det ormboet och hålla handen med de kobrorna utan att ha en baktanke.

https://m.imgur.com/a/OE5HQ1F

Indisk politik skiljer sig säkert inte så mycket från vår. Congress och Janata samarbetar förmodligen och bondeupproren kan vara ett led i att hålla splittring och konflikter uppe i befolkningen, ungefär som våra politiker skickar på oss invandrare och feminister för att skapa kaos så att Sverige förloras till EU.


Gretas jordbruksintresse är dock oroande.

Från början var jordbruk inte alls lika centralt i klimatagendan som flyg och olja, men det tas in mer och mer.

EU spenderar så mycket som 30% av budgeten på jordbruk som bara utgör någon procent av ländernas produktion. Även extremt EU-fixerade aktörer som tidningen The Guardian och Greta kritiserar CAP (EU:s jordbrukspolitik).

Varför skulle Greta och The Guardian kritisera CAP när de i allmänhet stöder EU?

Man får intrycket att de försöker "två sina händer", dvs om något går åt skogen med jordbruket så kan de säga "det var inte vårt fel".

Jag tror överbefolkning och jordbruksproblem kan leda till en framtida livsmedelskris. Men det är ännu så länge bara en teori.

Man noterar att Bill Gates har köpt så mycket jordbruksmark att han nu blivit USA:s störste markägare. Tidigare köpte Gates upp läkemedelsföretag. Han höll t.o.m. ett "TED talk" 2015 där han varnade för att en stor epidemi kunde komma!

(FB) Vad är "The Great Reset"?

Dataexperten Gates blev överraskande expert på infektionssjukdomar/epidemier och lyckades till och med förutsäga Corona! Det är naturligtvis inga tillfälligheter. De extremt kraftiga motåtgärderna mot denna influensa har planerats på den höga nivå i samhället där Gates befinner sig.

När Data-Bill blev Apotekar-Bill fick vi Coronakris. Nu har han blivit Bonde-Bill. Det kan tala för livsmedelskris.

Gates och globalisterna styr med kriser. Länder som Sverige styrdes tidigare (oftast) genom gradvisa åtgärder. Men numera försöker globala diktatorer styra t.ex hela Europa som en enhet. För att kunna styra så stora enheter måste man uppfinna kriser för att försöka få folk att lyda en liten grupp i Bryssel. Detta har t.ex givit oss: eurokris, klimatkris, flyktingkris, Coronakris, post-Corona ekonomisk kris, budgetkris (dec 2020), Brexitkris etc

Så jag anser det oroande att se det intresse för bönder och jordbruk som EU, Greta, The Guardian och Gates uppvisar. Dessa aktörer ingår i nätverk som försöker kontrollera världen. Jag är rädd för att en livsmedelskris kan vara planerad, i synnerhet som man inte åtgärdar överbefolkningen. Gretas stöd till de indiska bönderna är ingen tillfällighet.
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-02-06 kl. 14:01.
2021-02-06, 13:39
  #32687
Medlem
Giant Squids avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MidlifeMommy
Säkert, men nu tycks hon ju ha retat upp även bönder:

https://news.sky.com/story/indian-fa...ators-12208666
Det är ju inte bönderna hon har retat upp, hon står ju på deras sida. Dom uppretade som du hänvisar till är från United Hindu Front, BJP allierade stormtroopers som härjar om allt möjligt, dom är ju på regeringens sida. Men du kanske drog lite för snabba slutsatser.
2021-02-06, 16:13
  #32688
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av MidlifeMommy
I höstas engagerade sig Greta i Indiens skolväsende på Twitter och retade upp mängder av indier, som ansåg att hon lade näsan i blöt i landets inre angelägenheter. Vad jag förstår var det extra känsligt i ljuset av Indiens tid under kolonialmakten Storbritannien att utlänningar lägger sig i. Synpunkterna från en europeisk tonårstjej står kanske inte så högt i kurs, med all rätta.

Samtidigt tog många av dem tillfället i akt att smutskasta Sverige, i form av vår Coronahantering, koranbränning i Malmö och allt vad det var.

Men Greta har tydligen inte lärt sig någonting. Den här gången retar hon inte bara upp twittrande indisk medelklass utan allt från bönder och skådespelare till polisen och ända upp på ministernivå. Hur korkad får man bli?

Att det påstås att de strejkande bönderna i själva verket är separistiska sikher kan vara sant eller lögn men det spelar ingen större roll. Greta har än en gång visat att hon blandar sig i saker hon inte behärskar och gör sig till ett åtlöje.

Undrar om hon blir rädd när rasande folkmassor eldar upp hennes porträttbild på öppen gata? En ytterst aggressiv och fientlig handling. Hon har i tidigare intervju sagt att hon drömmer om att resa till Indien, men kanske skulle hon bli lynchad om hon åkte dit? Om hon överhuvud taget kan få visum, det vill säga? Kanske inte så smart att framställa som en fiende till regimen.

Det var någon som skrev på Twitter att hon kanske blir en ny Lars Vilks. Ja varför inte, folk har blivit mordhotade för mindre saker än så. Malala blev skjuten i huvudet för att hon ville att flickor skulle få studera (åtminstone är det den officiella versionen och vad vi har att förhålla sig till).

Sen tycks det ju som om att hon publicerade dokumentet av misstag, det som sedermera kom att leda till polisutredning. Trist för henne är att det ursprungliga fortfarande lever kvar på nätet, det som inte var avsett för offentlighetens ögon. Undrar hur positiva de som ligger bakom dokumentet är mot vår Greta, hon som bara "vill rädda världen"? Det där lilla misstaget, som hon försökte släta över så snabbt, kanske kan få konsekvenser för dem?

Herregud, var det så smart att lägga sig i storpolitiken egentligen? Fattar en liten bortskämd tjej från Stockholms innerstad inte att världen kan vara en mycket farlig plats?

Hon borde ha hållit fast vid Keelingkurvan och sin hemsnickrade skylt. Nu har hon i stället fått många och högljudda fiender - som inte kan avfärdas som "köpta av oljebranschen" eller "trumpister".
Du har rätt i det att världen kan vara en mycket farlig plats. Hon kan bli kidnappad och bortförd av några indier. Det finns indier i Sverige. Sedan kan dessa indier bli belönade av regeringen i Indien. Skulle hon synas något mer sedan? Nej hon skulle vara spårlöst försvunnen precis som Wilma i Uddevalla.

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback