• 6
  • 7
2020-11-28, 03:36
  #73
Medlem
wwrs avatar
Självklart kunde vi påverka mer förr. EU försöker ta över allt fler beslut. Vi har ingen möjlighet att påverka det som sker i Bryssel. De europarepresentanter vi "väljer" röstar bara igenom förslag från ministrar och kommissionen. I Sverige är politikerna närmare oss och fattar beslut som enbart rör oss. Där finns större chans att påverka. Självklart kan man påverka sitt land mer än man kan påverka en enhet av 27 länder.

Se på konsumenter. Förr fanns konsumentreportage i tidningarna. De är betydligt ovanligare idag. Konsumenter kunde påverka genom sitt val. För ett antal år sedan konkurrerade t.o.m. storbankerna om små privatkunder. Nu sk-ter de blankt i vilken bank du går till. De har fullt upp med penningtvätt av internationella transaktioner etc

Om något pajade kunde man ringa företaget och ibland skickade de en ny grej som good will. Hur det är att ringa support idag vet alla. - Någon stackare i Filippinerna eller Costa Rica utan sociala avgifter betalda jobbar för flera företag samtidigt och läser standardsvar från schabloner.

Främst har möjligheten att påverka slagits söder genom gruppindelningen. Feminister, invandrare och unga klimatkämpar attackerar. Hur skall man skapa enighet och påverka när man har fullt jobb att se till att ens bil inte brinner på natten. Skulle man kunna samla människor för en idé åker man numera i fängelse om det blir fler än åtta.
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-11-28 kl. 03:55.
Citera
2020-11-28, 04:28
  #74
Medlem
Tajger66s avatar
Tycker denna konspirationen faller platt till marken då vi just nu har en pandemi som olika länder försöker spåra med nya appar till våra mobiler.

Menar att skulle vi vara så kontrollerade som ni säger så skulle det inte behövas nya appar utan de skulle väl använda sig av de (kontroll)systemen som ni påstår finns redan. Nej de har långt från full kontroll på oss, de har i många fall noll koll skulle jag vilja säga.
Citera
2020-11-28, 08:14
  #75
Moderator
Citat:
Ursprungligen postat av Emoll
Du har fel. O har fortfarande inte lyckats motbevisa mig. Vi hade betydligt mer att säga till om förr. Fler folkomröstningar förr i tiden. Politiker som sprang folkets vägnar och inte elitens. Det fanns inga karriärister som alla är idag.

Måste bara fråga. Tror du ens själv på vad du säger?
Vi har haft sex nationella folkomröstningar, den senaste för 17 år sedan, den första för 98år sedan, resten rätt jämnt utspridda under andra hälften av 1900-talet, desto fler kommunala med en övervägande majoritet de senaste 20 åren och väldigt många av dem de senaste 10, den senaste i år.
Ja, jag tror på vad jag säger, och inte utan fog.

För 30 år sen hade du fått skriva dina inlägg och få dem publicerade som insändare i nån dagstidning nån gång i veckan på sin höjd, om du hade velat skriva lite fler ord hade du fått skriva en debattartikel och hoppas på att få den publicerad, vilket inte hade varit säkert. Idag kan du skriva vad du vill här, på facebook eller lägga upp en egen blogg. Du kan ragga namnunderskrifter om du vill ändra nåt i din kommun och om du får ihop tillräckligt många så måste din kommun ha en omröstning om det.

Att andra inte tycker samma som du och inte lyssnar på vad du säger är inte samma sak som att vi generellt har mindre att säga till om.
Citera
  • 6
  • 7

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback