Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2020-11-26, 13:30
  #32221
Medlem
Giant Squids avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det är detta klimatfrågan egentligen handlar om. Vem som skall styra Sverige. Både svenska och EU-politiker är korrumperade. Men det finns vissa möjligheter att komma åt de svenska problemen eftersom vi kan ställa svenska politiker till svars. EU bara tar av oss pengar och sprider med dålig redovisning.

Man har konstruerat ett klimatproblem som man påstår att länder inte kan lösa själva. (Ozonhålet var ett äkta problem som löstes.) Därför skall vi ge upp kontrollen till EU. Det är fel. Sverige har alltid haft bra miljöpolitik.

Även EU och globaliseringen ligger bakom kaoset. De mutade politikerna (både EU och svenska) iscensätter massinvandring för att slå isär samhället så att svenskar inte kan enas. Kaoset är en följd av globalisering och EU. EU kan inte hålla greppet om ett land med social ordning som fungerar bra. För att så stora enheter som EU skall fungera måste man sätta grupper i konflikt med varandra. Ungefär som Greta skäller på vuxna eller man framhåller tjejer bland klimataktivisterna.

Länder måste lösa detta själva. Sedan kan man samarbeta och hjälpa andra länder. Men EU tar av oss pengar och inflytande. Skall man följa den logiken måste samma regeringen styra Afrika, USA, Asien etc. Det går naturligtvis inte. Det man vill här är att kontrollera Europa.

Det duger bra att Sverige är ett föredöme. Men i Gretas agenda finns självhatet. Hon vägrar ta emot pris från Nordiska Rådet. Men hon har flera möten med Merkel och andra EU-toppar. (Tyskland producerar betydligt mer CO2/person än vi gör.)

Frihandel inom Europa är nog bra. Men det har inget att göra med att EU är maktgalna och bl.a tar in jättebelopp för medlemskap. Frihandel är inte EU:s förtjänst. Just nu vill Storbritannien frihandla med oss och resten av Europa från 2021. Men EU säger nej för att britterna inte kommer att betala höga avgifter för medlemskap etc. efter Brexit. EU motarbetar frihandeln genom sina höga medlemsavgifter. Så nu får vi betala EU:s tullar. Allt samarbete inom Europa är bra. Men inte när pengar och inflytande centraliseras i Bryssel.

Det är riktigt att Greta och alla jag känner till kritiserar EU:s extremt dåliga jordbrukspolitik. EU har förstört Europas jordbruk så till den grad att de måste skicka 30% av budgeten till en näring på en procent.

Sammanfattning:

Klimatproblemet är konstruerat för att ta makten av vanligt folk. Man påstår att problemet bara kan lösas i Bryssel. Det är fel. Sverige klarar det bättre. Sedan får vi stimulera andra länder men inte besluta åt dem. (Se hur EU låtsas lösa problemet. Inga åtgärder alls. Bara prat och målsättningar år 2050.)

Man har lanserat klimatteorier sedan 70-talet. Alla domedagsprognoser har slagit fel.

När Sveriges skattepengar blir insatser åt storfinansen som styr Bryssel blir kaoset bara värre. Fler politiker köps och skapar mer kaos för att Sverige inte skall enas utan vi skall hata landet precis som Greta gör.
Vem som ska styra sverige avgörs av en demokratisk process även medlemskapet i EU.
Klart att UK inte ska få ta del gratis utav de kostnader som tull och förhandlingar med omvärlden vid EUs yttre gränser innefattar.
Ditt utopiska resonemang grundar sig i ditt felaktiga synsätt på klimatkrisen så då blir lätt hela kedjan av argument mest bara tomma ord. Du har din fulla rätt precis som Greta har gjort att skaffa evidensbaserad fakta och ha stöd från en samlad expertis inom respektive ormråden. Skapa debatt opinion och påverka utvecklingen och den närmsta framtiden.
Ett alltför fantasifullt önsketänkande om hur verkligheten ser ut bidrar inte med något annat än en kurs raka spåret till en obebolig planet.
Att bara upprepa felaktiga åsikter gör det inte mer rätt om man inte har detaljerade argument som styrker dessa.
2020-11-26, 14:00
  #32222
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Giant Squid
Vem som ska styra sverige avgörs av en demokratisk process även medlemskapet i EU.
Klart att UK inte ska få ta del gratis utav de kostnader som tull och förhandlingar med omvärlden vid EUs yttre gränser innefattar.
Ditt utopiska resonemang grundar sig i ditt felaktiga synsätt på klimatkrisen så då blir lätt hela kedjan av argument mest bara tomma ord. Du har din fulla rätt precis som Greta har gjort att skaffa evidensbaserad fakta och ha stöd från en samlad expertis inom respektive ormråden. Skapa debatt opinion och påverka utvecklingen och den närmsta framtiden.
Ett alltför fantasifullt önsketänkande om hur verkligheten ser ut bidrar inte med något annat än en kurs raka spåret till en obebolig planet.
Att bara upprepa felaktiga åsikter gör det inte mer rätt om man inte har detaljerade argument som styrker dessa.
Att EU vägrar frihandelsavtal gäller inte alls några småsummor om tullkostnader. (Varje land betalar sin egen tull dessutom.) Det handlar om att Storbritannien inte längre är med i EU och då går det plötsligt inte att frihandla, säger EU. Det handlar om 200 miljarder om året från Storbritannien till EU samt att EU deltar i att stifta 60% av Storbritanniens lagar och regler! Bara för oss att betala EU-tull. (T.ex upp till 50% tull på kinesiska cyklar vilket Storbritannien slopar.)

Jag är lite för gammal och har inte politisk erfarenhet för att gå i hetluften irl. Dessutom blev jag nedlåst i utlandet och stannar t.v. hellre här än i kaoset hemma. Svårt att röra sig mellan länder nu. Också en effekt av att globalisterna är rädda för enighet över gränserna. Globalisterna skapar enighet mellan ledarna och splittrar folken.

Folk med gigantiska förmögenheter nöjer sig inte med att ha en bra situation själva. De köper politiker för att kunna kontrollera andra människors liv. Demokrati slås sönder för plutokrati. Länder slås sönder för att kunna tas över. Folk med mycket pengar kan köpa snygg bil och stort hus. En snygg fru får de säkert med sina pengar. Men ge f-n i andras liv!

Men det måste komma människor som protesterar. Till slut vill alla människor styra sig själv och då faller dessa unioner med utländskt styre. För ganska exakt 500 år sedan kapade man huvudena på 80 svenskar i Stockholms blodbad. Kalmarunionen och påven skapade kaos i Sverige på den tiden. Men sedan kom Gustav Wasa ...

Du talar om utopi och felaktiga åsikter. Den världsordning som globaliseringen antas leda till är en utopi. Vi vet redan att det bara blir mer kaos. Alla försök till ordning slås ned eftersom den som är konstruktiv hotar de globala diktatorerna.

Och att alla klimatteorier varit fel sedan 70-talet, det vet vi redan:
(FB) Greta Thunberg (klimataktivist)

Men för att hålla kvar vid Greta.

Hon verkar vara en duktig ung skådespelerska som dock manipuleras av de ovan beskrivna EU-fanatikerna och våra pengar stjäls. Allt det ovan beskrivna samverkar. Hoppas det går upp för fler hur Greta och klimatteorierna har skapats för att ta ifrån oss kontrollen över våra liv.

Måste tyvärr bryta diskussionen här.
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-11-26 kl. 15:00.
2020-11-26, 16:26
  #32223
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Giant Squid
Franz Timmerman vice prez i Europeiska Kommisionen och huvudansvarig för EUs green deal har haft det kämpigt. Han har haft problem med att få igenom tuffa miljö och klimatkrav i förhandlingarna med jordbrukslobbyn som vill komma åt EUs subventioner. Greta har kritiserat den gröna dealen med att det är en ren kapitulation och vill ha ännu strängare regler. Timmerman har haft videomöte med Greta i onsdags och ett tätare samarbete kan vara på gång. Det gamla förslaget kommer eventuellt nu att rivas upp och bonnläpparna får skärpa till sig ytterligare.
Greta lyckas få mer gjort för klimatet än samtliga de gröna partierna i EU.
Sveriges främsta klimatförhandlare just nu.

Timmermans and Thunberg consider partnership for EU green agricultural reforms


https://www.europe-infos.fr/actualit...vertes-de-lue/


Men det roliga det hela greta har ingen bestämmande rätt eller röst rätt eller ngn annan rättighet för utom rätten att gnälla . Attbörja diskutera med henne gällande klimatfrågor i det här skedet är helt idiotiskt hon har ingen som helst utbildning eller sak kunskap. Ledsen men som 17åring så vet man inte om det man inte lärt sig ngt om således pratar Greta om en gång saker hon har inte en aning om men hon tror hon vet. Sen får folk tycka vad dom vill här inne hon har ju knappt varit i skolan det gör inte ngn på ngt sätt expert inom miljö.

Tadaaaaa
2020-11-26, 16:40
  #32224
Medlem
Sen är det ju sjukt roligt att Greta rider häst när det finns lika många hästar som kot men kontrollerna för att hästar är inte lika rigorösa som att ha kor det gör hästar till en stor miljöbov gällande fosfor och andra kemikalier. Om Greta då tror att om hon rider på hästen och plockar upp skräp samtidigt så skulle hon göra miljön en tjänst så är hon helt helt ute och cyklar.

Är det detta ni väljer att stödja ??? Fine det är kul att hon är engagerad men hon skulle sätta sig i bänken först hon är inte den första tonåring som tror att hon kan förändra världen.
2020-11-27, 00:54
  #32225
Medlem
Giant Squids avatar
Greta delar inte de grönas politik i EU parlamentet. Hon vill ha tuffare tag som är mer realistiska om man ska kunna komma i närheten utav Parisavtalet.
Där de gröna vill göra små korrigeringar till den gemensamma jordbrukspolitiken CAP som ligger på förhandlingsbordet nu, vill Greta och de unga klimataktivisterna helt skrota den och göra om, göra rätt från start.

Greta var skoningslös som hon brukar under det en timme långa mötet i onsdags, och gav inte vika för några kompromisslösningar.
Hon säger också att jordbrukspolitiken kan bli ett område som FFF kommer engagera sig mer inom i framtiden. Vilket kan vara en indikation på vilket område Greta genuint intresserar sig för personligen, miljö och klimatrelaterade jordbruksfrågor.
Tycka vad man vill om Greta men det är en ganska maffig historisk händelseutveckling vi beskådar. Det råder närmast en instutionell kris hos Kommisionen, och många är rädda för att tappa ansiktet.

Time for small amendments to CAP is over, Greta tells the EU
Citat:
.... the Commission will work for an agriculture policy in line with the Green Deal to help deliver EU’s climate neutrality objectives.

However, the young activists remain in favour of a withdrawal of the current proposal.

“The time for small steps in the right direction is over,” leading activist Greta Thunberg told reporters at a press conference after the meeting.

In particular, she does not share the view of the Greens at the European Parliament

Asked by EURACTIV if she thinks the reform could still be aligned with the Paris Agreement during the ongoing negotiations, Thunberg said: “We need to treat the climate crisis as a crisis [and not] pretend that we can fix the CAP with small quick fixes.”

“MEPs are more than happy to vote for targets set ten or twenty years in the future, but when it is something to impact right here, right now, they won’t touch it,” she continued.

Thunberg added that farming issues could become one of the many central questions dealt with by the Fridays for Future movement.

Commenting on her main battle, Thunberg said that even the Green Deal is not ambitious enough. “Let’s stop pretending it is,” she said mentioning that the real problem with the EU’s landmark policy is the lack of any sense of climate crisis.
https://www.euractiv.com/section/agr...-tells-the-eu/
Hell Yeah!
#WithdrawTheCap
2020-11-27, 03:48
  #32226
Medlem
wwrs avatar
Den 17-åriga Greta säger att de svenska politikerna inte ens är värda att sitta vid barnbordet!
Citat:
Aktivisten Greta Thunberg avfärdar påståenden om att Sveriges partiledare tar tag i klimatfrågan, och refererar till Expressens ledartext om Moderaternas klimatpolitik.

”Nån sa att politiker satt sig ”vid barnbordet i klimatfrågan”. Men jag kan försäkra er om att det inte stämmer… för i så fall hade det synts nåt som helst tecken på klimatinsikt. Gårdagens #pldebatt visar återigen att okunskapen och förnekelsen fortfarande är total,” skriver hon på Twitter.
https://www.expressen.se/nyheter/gre...fter-debatten/
https://twitter.com/GretaThunberg/st...656486401?s=19

Gretas supporters säger att Sverige är sämst i klassen och att svenska politiker borde omyndigförklaras.
Citat:
Ursprungligen postat av Giant Squid
Invandringspolitiken, pandemihanteringen, socialpolitiken, där en ny rapport visar att sverige är sämst i klassen. Svenska politiker av idag borde omyndigförklaras. Då är det tur att nya unga friska fläktar blåser in och kan påverka som Greta och den unga miljörörelsen.

Sverige har alltid varit ett framgångsrikt land. Men de senare åren har man mutat och korrumperat svenska politiker så att de deltar i en förstörelse av Sverige. Vi skall hata vårt land vilket gör det lättare för EU att ta över. Men det betyder inte att det blir bättre i Sverige, tvärtom. Förutsättningen för att EU skall kunna styra Sverige är att landet ligger i kaos. Om Sverige skulle börja fungera igen så hotar detta då de utländska krafter som vill kontrollera oss. Därför fortsätter kaoset. Enda räddningen ur kaoset är att Sverige börjar sköta sig självt igen. Men det är svårt när politikerna är korrumperade och skickar våra pengar till EU som både tar betalt och spenderar med dålig redovisning.

Greta står i centrum för detta. Greta har möten med centrala figurer i EU, som von der Leyen, Merkel, Macron och Timmermans. Hon är polare med Merkel och de tar selfie. Hon säger i ett tidningsreferat att Macron är "cutting edge". Hon vägrar tala med svenska politiker.

Greta har gjorts till huvudspelare i en av de största blåsningar Sverige utsatts för. EU tar beslutanderätt och pengar av oss till en nivå där vi inte längre kan påverka något.

Hur farligt det är när "unga friska fläktar" sköter ett land kan man lära av den kinesiska kulturrevolutionen. Jag hoppas många kollar videon nedan.

Man behöver inte mycket fantasi för att tänka på Greta när man ser bilden i artikeln.
Citat:
The Children of the Revolution

Mao Zedong activated China’s youth—unblemished and uncorrupted in heart and mind—to lead the struggle for purity. Christened the “Red Guards,” they were placed at the vanguard of a revolution that was, in truth, a cynical effort by Mao to reassert his waning power in the Party. Nevertheless, it set in motion a self-destructive force of almost unimaginable depravity.
https://quillette.com/2018/12/18/the...he-revolution/
https://youtu.be/voP8r1DAHaM
2020-11-27, 06:43
  #32227
Medlem
Giant Squids avatar
Greta vill ju se tydliga neddragningar utav det massiva användandet av bekämpningsmedel och i green deal har man höjt arealen för organisk ekologisk odling från 8% till 30%. Men detta motverkas öppet och aggresivt från bla, kemikaliebolaget Beyer som vill helt öppet att sådana beslut ska fattas mer på nationell nivå. Då kan Beyer lättare påverka små landspolitiker och få fortsätta med att utrota den biologiska mångfalden.

Mikroorganismer är livsviktiga och hotas i allt större omfattning, gifter hittas i åkrarna årtionden efteråt. Jorden utarmas och insekterna håller på att utrotas. Marknaden kan inte få styra frågor som rör ett gemensamt livsuppehållande ekosystem. Där har både konsumenter och bolagen ständigt visat att de inte kan ta ansvar.
Reglerna måste skärpas så man inte ens behöver diskutera sådant.
Nu kommer Greta och kastar ut månglarna från templet.

#WithdrawTheCAP
__________________
Senast redigerad av Giant Squid 2020-11-27 kl. 06:58.
2020-11-27, 09:37
  #32228
Medlem
arbetets avatar
Julklappstips för Greta-fansen speciellt de manliga. Ingen nämnd ingen glömd:

Мики Минач
@MikkyMinach
Någon beställde alltså denna sexdocka för 3500$. Ni ser själva vem dockan föreställer. Absolut vidrigaste jag har skådat. Män är så fucking sjuka i huvudet, jag finner inga ord
https://twitter.com/MikkyMinach/stat...176297985?s=20

Ja, vad ska man säga?

Usch! Fy!
2020-11-27, 10:28
  #32229
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Nelson33
Hon sprider bara lögner propaganda och hjärntvättar folk med sina lögner

Vete fn om hon ens vet vad hon pratar om ????
För mig är lögn sådant du vet att du inte vet ngt om det du pratar om sen vid håller att det är så.

Men det känns mer som Greta bara fabulerar hon har ingen aning ens knappt varit i skolan sen 12års åldern och sen komma och tro att hon kan allt vad gällande miljön det känns bara sådär ,finns ingen trovärdighet bakom allt säger.
2020-11-27, 19:41
  #32230
Medlem
Kanske är jag sist på bollen, men nu under 2020 har Greta blivit aktiebolag. Fler stycken till och med.

Nu ska det slås mynt av henne. Men jag är förvånad över att de är så sent ute, och att de inte fixade det här redan förra året. Har inte det miljöcertifierade tåget redan gått för att kunna bli rika på ungen?

Vilken skola går hon på f.ö?
2020-11-28, 19:16
  #32231
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av arbetet
Julklappstips för Greta-fansen speciellt de manliga. Ingen nämnd ingen glömd:

Мики Минач
@MikkyMinach
Någon beställde alltså denna sexdocka för 3500$. Ni ser själva vem dockan föreställer. Absolut vidrigaste jag har skådat. Män är så fucking sjuka i huvudet, jag finner inga ord
https://twitter.com/MikkyMinach/stat...176297985?s=20

Ja, vad ska man säga?

Usch! Fy!
Den är ju ganska uppenbart fejk. Lite skoj dock, med tanke på att hon blir myndig om drygt en månad.
2020-11-28, 21:14
  #32232
Medlem
Jofs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Giant Squid
Greta delar inte de grönas politik i EU parlamentet. Hon vill ha tuffare tag som är mer realistiska om man ska kunna komma i närheten utav Parisavtalet.
Där de gröna vill göra små korrigeringar till den gemensamma jordbrukspolitiken CAP som ligger på förhandlingsbordet nu, vill Greta och de unga klimataktivisterna helt skrota den och göra om, göra rätt från start.

Greta var skoningslös som hon brukar under det en timme långa mötet i onsdags, och gav inte vika för några kompromisslösningar.
Hon säger också att jordbrukspolitiken kan bli ett område som FFF kommer engagera sig mer inom i framtiden. Vilket kan vara en indikation på vilket område Greta genuint intresserar sig för personligen, miljö och klimatrelaterade jordbruksfrågor.
Tycka vad man vill om Greta men det är en ganska maffig historisk händelseutveckling vi beskådar. Det råder närmast en instutionell kris hos Kommisionen, och många är rädda för att tappa ansiktet.

Time for small amendments to CAP is over, Greta tells the EU

https://www.euractiv.com/section/agr...-tells-the-eu/
Hell Yeah!
#WithdrawTheCap
Härligt med någon som Greta som säger sanningar.

Hoten mot henne och sanningen är INTE de som säger att Hon är ful, att hon är lurad, att hon är köpt av Soros, att hon har fel, att hennes mamma sjunger dåligt.

Hoten mot henne och sanningen är såna som jag och de flesta. Som säger. Ja, ja, bra, men inte just nu. Jag vill behålla min standard. Det ordnar sig nog ändå. Vi får ta ett steg i taget. Eller så illa kan väl inte vara.

Det är vi som är det största hindret. Vi som klappar henne på axeln och berömmer henne. Men vill inte riktigt ta ansvaret. Det är vi som är den stora delen av problemet.

Inte minoriteten av bakåtsträvare och hatare. De är mest pittoreska.

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback