2020-08-22, 22:41
  #85
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av JohnBlund
Jag körde 143 mil till London förra året. Blev två stopp. Men det var mest för att vi hade platser att besöka på vägen. Först ett stopp i Tyskland för att sova. Sen Amsterdam där vi spenderade 5 dagar. Sen vidare till London därifrån.

Vilken elbil då?
Citera
2020-08-23, 08:10
  #86
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av BAB7
Svenska journalister har undersökt vad det kostar att köra på bilsemester med elbil.
Resultatet blev en kalldusch för elbilsägare.

En resa ner till franska rivieran skulle ta en dag längre med den genomsnittliga elbilen, jämfört med en dieselbil.
Det kan väl tyckas vara okej, men då tillkommer också mer planering av rutten och en extra övernattning på 700-900 kronor.

Men det var inte det värsta, långt därifrån..
Den riktiga chocken får vi när vi ser vad det kostar att ladda elbilen längs resan, enligt journalisterna kostar det elbilsägaren 11.000 kronor att ladda sin elbil under en resa från sverige till medelhavet och tillbaks igen!

Samma resa med en dieselbil skulle enligt journalisterna kosta endast 4000 kronor, dessutom skulle det gå betydligt smidigare och snabbare, när familjen med elbilen ankommer till medelhavet har familjen med dieselbilen redan varit där i ett helt dygn!

Anledningen är att snabbladdning/DC/CCS-laddning är väldigt dyrt att ladda, dessa laddstationer tar mellan 6-24 kronor per kWh, och förbrukningen på elbil ligger på mellan 1,5-4 kWh beroende på väder, hastighet etc.
Många av laddstationerna kräver också ett abonnemang eller avtal innan man kan ladda på stationen, detta komplicerar ytterligare körningen för elbilsföraren.

Det gäller att hela familjen med barn och fru är på gott humör under resan, när det inkluderar nattliga laddpauser i öde industriområden, till en kostnad som är tre gånger högre än en valfri dieselbil...

Diskutera ämnet seriöst tack!

länk:https://teknikensvarld.se/dyr-resa-m...ils-semestern/

Ytterligare en bevis på att Tesla är enda alternativet i dagsläget. De andra tillverkarna är korkade nog att inte svara på Teslas dominans genom liknande laddnätverk med liknande priser. Om du kör Tesla betalar du 2,50 per kWh.
Citera
2020-08-23, 08:31
  #87
Medlem
Teknikens värld körde hela resan på Plugshare vilket kanske är smidigt med sjukt dyrt.

Lägger man en timme på planering inför en sån här resa så kan man lätt få ner priset till under hälften.

Bara för att man kan köra nonstop till franska Rivieran med en fossilbil så innebär det inte att det är smart att göra det.
__________________
Senast redigerad av Acoustique 2020-08-23 kl. 08:34.
Citera
2020-08-23, 09:18
  #88
Medlem
Yardleys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Acoustique
Teknikens värld körde hela resan på Plugshare vilket kanske är smidigt med sjukt dyrt.

Lägger man en timme på planering inför en sån här resa så kan man lätt få ner priset till under hälften.

Du menar nog Plugsurfing, men ja du har helt rätt.
Citera
2020-08-23, 09:41
  #89
Medlem
Melange5738s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av HalHandyman
En fråga, varför skulle det vara gratis att ladda en bil? Förväntar sig folk det?

Frågan är väl snarare varför det ska kosta mer än dubbla elkostnaden? Kostar det något att fylla på luften på däcket?
Citera
2020-08-23, 09:46
  #90
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Chicho
Oj. Det kostar ju mer än det smakar? 11000 kr ock ändå komma försent fram
Frankrike fungerar bra! Varje kommun grupp, (Communauté des communes), har stolpar. Ingen elbrist då Frankrike drivs med 80% kärnkraft. Tankar du eli Tyskland kommer mycket av ful energi, kol och tjckolja. Blåser det kan du vara säker på att det är vindkraft. Elbilar kan inte fungera så länge inte elen är hanterad. Sverige hots nu av elbrist då kärnkraften skrotas!
Citera
2020-08-23, 09:53
  #91
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Melange5738
Frågan är väl snarare varför det ska kosta mer än dubbla elkostnaden? Kostar det något att fylla på luften på däcket?
Det kommer det att göra när bensinstationerna försvunnit. Antagligen kommer det att dyka upp laddstationer med ”plustjänster”, med tilläggstjänster som luft till däcken t.ex. för bara en liten merkostnad. Eller luftakuten, kopplad till någon däckfirma kanske, som till en lämplig kostnad åker runt och fyller på luft. Man kommer kanske att kunna köpa tjänsten när man ändå köper nya däck. Och så vidare, för du tror väl inte på fullt allvar att luften på macken är gratis? Du betalar för den varje gång du tankar.
Citera
2020-08-23, 12:23
  #92
Medlem
wwrs avatar
Systemet för 11.000 kronor skulle inte finnas om inte folk använde det. Det är bara tangentbordskrigarna som kan planera en Europaresa hemifrån. Man måste ha frihet att improvisera under resan. Man skall kunna ladda där det är närmast.

Politikerna snackar bara om klimatet för att dra in pengar till EU. Enligt en brittisk undersökning införs EU-regler i 60% av brittiska lagar och förordningar. Förmodligen samma i Sverige.

EU har deklarerat klimatkatastrof men gör inget åt det. De enda som gör något för miljön är de som köper elbil. Men de måste ofta betala höga avgifter för laddning.

Det är ett skämt att man inte kan åka elbil billigt och enkelt genom Europa.
Citera
2020-08-23, 13:20
  #93
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Chicho
Oj. Det kostar ju mer än det smakar? 11000 kr ock ändå komma försent fram

11.000:- var väl bara laddkostnaderna. Tillkommer två extra hotellnätter+öresundsbroavgift/färjeavgifter så totalt lär det uppgå till åtminstone 16-17 tkr.
Citera
2020-08-23, 23:15
  #94
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av hobbyguru
misstänker BS artikel!

Kompis körde Tesla 3 till paris i somras och kostade en spottstyver!

Ligger du och kör på chill mode i runt 120km per timma i en Tesla 3 så drar den runt 150-170wh per km. På 76kwh blir det runt 480km med fulladdat batteri.

Från Stockholm till Paris är det 3800km tur-och-retur.

3800 dividerat på 480 är 7.9 så säg med lite rundturer och sånt så kanske 10 laddningar.

Tesla har en flat fee på alla fastchargers i Europe på 29 cent ungefär per kwh. 770kwh får du ladda, gånger 0.29 är 223 euros.

Kör du bensinare, kanske 0.8 liter per mil för en liknande bil så blir det 0.8x380x1.4 som är 425 euros. Bensinpriset varierar självklart men ligger på run 1.3 eller 1.4 i Frankrike tror jag.

I vilket fall, billigare att köra Tesla.

MEN så är inte fallet med alla elbilar. Allt beror på var man får eller kan ladda. Teslas flat fee är inte standard fee. Andra charging leverantörer kan ta mer, speciellt om man laddar på ett ställe där man inte är medlem. Då kan det kosta upp mot 1 euro per kwh är helt oacceptabelt.
Citera
2020-08-25, 12:14
  #95
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av rancor
Det är nog så att vi är lite bortskämda med vad jag har fått för mig en god tillgång till fria laddstationer i både Sverige och t.ex. Norge.

Misstänker att det är värre i Tyskland och söder ut.

Men det blir säkert bättre för varje år som går nu

Fria laddningar har det aldrig vart tal om. Att folk still belive på detta el projekt är skrämmande.
Citera
2020-08-25, 13:13
  #96
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Grand-canyon
Fria laddningar har det aldrig vart tal om. Att folk still belive på detta el projekt är skrämmande.
Det är skrämmande att politikerna inte kunnat informera tydligare. De gapar om klimatet och nog uppfattar man det som att elbilar är bra för miljön. Men politikerna kan ju inte ordna billig och enkel laddning. MP i regeringen.

Politikerna borde berätta om de anser elbilar prioriterade. Om de är prioriterade, varför är inte billig laddning mer spridd.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback