Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2020-07-18, 09:09
  #37
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av VitruvianskeMannen
Så är det. EU's enda väg framåt är större överstatlighet och nästa gyllende mål är överstatlig beskattningsrätt. Tro mig, med nuvarande utveckling kommer det före 2030. Då blir landet Sverige reducerat till något av ett landsting inom EU-federationen.

Eftersom de nordliga länderna är rikare och mer produktiva än de sydligare, så blir det då en konstant och icke sinande flod av medel och kapital från oss till regionerna Italien, Spanien och Grekland. Vill vi ha det så? Ja svensken verkar inte klaga.
Det var en bra beskrivning ... tyvärr. Jag tror det bl.a beror på att politiker och media medvetet ger felaktig information eller utelämnar delar.

Den inre marknaden innebär t.ex bl.a att människor och företag kan röra sig fritt över gränserna. Men informationen nämner inte att den och frihandel kan vara gratis. (Om man vill ha dem.)
Citat:
2. Vad får Sverige för medlemsavgiften?

Fri tillgång till den inre marknaden, EU-bidrag, bättre miljö, ökad säkerhet och forskning.

Svenska företag och medborgare har fritt tillträde till den inre marknaden. Värdet på det har beräknats av bland andra EU-kommissionen, det tyska forskningsinstitutet IFO och den tyska Bertelsmannsstiftelsen. Kommissionens sammanvägning av de tre beräkningarna anger att Sverige varje år tjänar 29 miljarder euro motsvarande närmare 315 miljarder kronor. Svenska företag kan också fritt nyttja affärsmöjligheterna i ett 70-tal internationella handelsavtal som EU har tecknat.
https://www.europaportalen.se/teman/sveriges-eu-avgift

Många tror nog att vi måste betala höga avgifter för att få frihandel och inre marknad. Men det stämmer inte. Det är bara ömsesidiga avtal. Island verkar t.ex ha fått båda gratis. (Möjligen betalar Island något lite för den inre marknaden.)

En annan missuppfattning är att EU-avgiften går till administration. Men trots att EU enligt egen uppgift sysselsätter c.a. 60.000 tjänstemän utgör administration som helhet bara 7% av dess budget.

De höga EU-avgifterna är svåra att följa till mottagaren. Men de används av EU för att köpa sig politisk makt och fortsätt utplånandet av de enskilda länderna.

Nu har Italien och Spanien dragit på sig höga statsskulder och dessutom hotat med att gå ur EU. Italien har dubbelt så hög skuld som Euro-samarbetet tillåter och borde få böter, men istället får vi betala av deras skuld. Dessa skulder hade de redan före Corona. Men Corona används som svepskäl.

Men kunde tidigt se i massmedia att något var på gång. Det visades t.ex kartor över Italien med stora röda markeringar. Då förstod man inte vad som skulle ske, men senare blev det uppenbart att dessa länder skulle få de största bidragen.

https://ichef.bbci.co.uk/news/410/cp...ovinces-nc.png

https://www.bbc.com/news/uk-51858987

Bidragen kommer inte heller med några krav på att låna mindre. Italien har tvärtom sagt att man kommer att fortsätta låna.

Spanien är ju även smarta och har startat en ny nedstängning i t.ex turistområden på Mallorca och i Katalonien. Då kan deras förhandlare i helgen förmodligen hävda vilka svåra problem de haft.

Sverige gör inget sådant. Vi bara betalar. Det är förmodligen omöjligt att avgöra vilka länder som drabbats värst. Att något var planerat från början syntes på mediainformationen. Jag tror säkert Italien och Spanien kan ha friserat sin Coronastatistik i riktning mot bidrag. Men det verkar ingen bry sig om. Det var förutbestämt vem som skulle få de största bidragen.

Spaniens höghastighetståg betalar vi åt dem men våra egna lånar vi till, vad jag förstått. Hur skall folk motivera sig till att jobba?

För att få del av EU:s kaka skall man alltså låna så mycket det går och försöka få de övriga länderna att betala. Detta verkar vara de internationella nätverkens strategi. - Att försätta länder och EU i skuld och på det sättet ta kontroll över oss. (Jfr Wigforss/Persson: "Den som är satt i skuld är inte fri." och den obetalbare klåparen Trudeau.)

Internationella nätverk bestämmer numera. Von der Leyen, Ylva Johansson och de 26 övriga i kommissionen har säkert inte lagt fram detta utan är förmodligen bara en front som signerar.

Löfven har inget att sätta mot. Men de aktuella förslagen har så stor prutmån att pressen senare kanske kommer att försöka framställa honom som en vinnare. Det enda man kan göra är att gå ur EU.
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-18 kl. 09:31.
Citera
2020-07-19, 00:00
  #38
Medlem
Få se när han viker ner sig. Tror redan imorgon. Kommer att ge oss någon floskel att EU är ett fredsprojekt och om vi inte bidrar så tar nazisterna över.

Italien och Spanien kommer att ta det mesta av pengarna och spendera på en massa mutor och skit och Löfven kommer att höja pensionsåldern med 2 år för svenskarna.

Godnatt.
Citera
2020-07-19, 09:48
  #39
Medlem
wwrs avatar
Här sägs att Löfven begärt att de 5000 miljarderna skulle prutas ned till 1500. Det är fortfarande lika med en hel EU-budget. Dessutom smög man igenom 5500 miljarder i april. Sammanlagt skulle det bli runt 4-5 hela EU-budgetar som påstås behövas efter en influensa!

EU-kommissionen har ju begärt 7500 miljarder kronor totalt. Ett helt orimligt utgångsbud. 5 hela EU-budgetar och belåning fram till 2058 för att spendera efter en influensa.

Det här är en show där Holland, Sverige, Danmark och Österrike skall få visa sig duktiga. Vi är en av de största nettobetalarna per invånare och nu skall man försöka få oss att tro att vi kan påverka. Se på bilden där Merkel håller upp händerna och visar Löfven "Så hääär mycket behövs!" En show.

https://www.aljazeera.com/news/2020/...003523813.html
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-19 kl. 09:57.
Citera
2020-07-19, 17:38
  #40
Medlem
Det har genom åren till leda tjatats om hur lönsamt det är med EU.
Varför i himmelens namn bråkar då politikerna om pengarna?

EU är per definition lönsamt, inget annat får ens diskuteras, och då behövs det inga lån hit och stödfonder dit. Det är således bara för politikerna att åka hem och sätta sig med fötterna uppe på skrivbordet.

Alternativet är att EU inte är lönsamt och då bör EU givetvis avvecklas som vilket konkursfärdigt företag som helst.

Vi lever väl i en marknadsekonmi eller har jag fel?
Citera
2020-07-19, 21:32
  #41
Medlem
VitruvianskeMannens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Konrad
Det har genom åren till leda tjatats om hur lönsamt det är med EU.
Varför i himmelens namn bråkar då politikerna om pengarna?

EU är per definition lönsamt, inget annat får ens diskuteras, och då behövs det inga lån hit och stödfonder dit. Det är således bara för politikerna att åka hem och sätta sig med fötterna uppe på skrivbordet.

Alternativet är att EU inte är lönsamt och då bör EU givetvis avvecklas som vilket konkursfärdigt företag som helst.

Vi lever väl i en marknadsekonmi eller har jag fel?

EU är per definition olönsamt för Sverige och andra nettobidragstagare. Det går aldrig att snacka bort. Per definition olönsamt. Handla mellan länder kan vi göra finfint ändå, se på Norge och Schweiz.

EU är som att fyra lägenheter i trapphuset går ihop och bildar union. En är en advokatfamilj, en är ingenjörer. En är lokalvårdare och en inhyser pundare. Alla ska få lika. Pengar skickas från advokatfamiljen och ingenjörena till de andra två.
Citera
2020-07-20, 01:30
  #42
Medlem
rex144s avatar
Snåla länder vill koppla Corona bidrag med "rättsstatens principer" , Polen säger nej
Citera
2020-07-20, 05:04
  #43
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av rex144
Snåla länder vill koppla Corona bidrag med "rättsstatens principer" , Polen säger nej

Kraven från de övriga länderna är rimliga men jag hoppas att detta polska motstånd kan sarga och vingklippa EU ordentligt.

Det finns inget som är bättre än lamslagna EU-politiker.
Citera
2020-07-20, 08:19
  #44
Medlem
wwrs avatar
Man kan utan tvekan säga att EU begärt helt orimliga summor denna gång. Räknar man detta förslag samt de €540 bn som alla länderna redan godkänt i april så blir det en höjning av EU-budgeten (€148 bn) med nästan 900 % i år för att täcka influensan. Det aktuella förslaget utgör en ökning med 500%

Så nu skall ledarna få visa sig duktiga och pruta mot Merkel och Macron. Det påstods igår att Löfven begärt "bara" en ökning med 100% för att täcka influensan. Men nu verkar Rutte vara snålast med 240%, de viker sig lite gradvis, verkar det som.

Ungern och Polen tror jag kan vara kontrollerad opposition. Det de påstås ha fört fram kommer nog inte att påverka så mycket. Orban själv säger även så. Han har väl varit Soros-stipendiat.
Citat:
Eastern Europe leaders have opposed attaching rule of law conditions, while southern European countries are rejecting demands from the so-called frugal four, now five, countries - Netherlands, Austria, Finland, Sweden and Denmark - for a great sum bound by economic reform requirements.

Dutch prime minister Mark Rutte has provided the strongest opposition to the plans on the table - said to be insisting on a cap of €350 billion worth of grants - preferring loans of strict conditions.

Yet on Sunday, Hungarian Prime Minister Viktor Orban told reporters: "What's going on is a little bit strange because there is a 100 per cent agreement on the rule of law.
https://www.euronews.com/2020/07/20/...ch-into-sunday

Edit
Löfven verkar nästan helt ha givit med sig. Det skulle inte vara några bidrag sade han tidigare. Nu godkänner man €375 bn av de 500 begärda
https://www.svt.se/nyheter/nattmangl...gen-uppgorelse
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-20 kl. 08:39.
Citera
2020-07-20, 11:42
  #45
Moderator
Mr.Woodss avatar
Det är väl klart att vi skall betala för sydländernas nedstängningar.
Här såg vi ju till att inte skaffa oss sådana kostnader genom att istället offra några tusen liv, så det skulle såklart vara djupt orättvist om vi inte betalade för någon annans kostnader istället.
Vad trodde ni att EU är till för, annat än att sätta sprätt på ekonomiskt förnuftiga länders pengar i mindre ekonomiskt förnuftiga länder?
Citera
2020-07-20, 12:12
  #46
Medlem
nousernameneededs avatar
Löfven jobbar hårt på att sänka socialdemokraterna i det här landet iafall ! äckligt hur han kan lova bort Svenska folkets pengar till den där parasit unionen EU.
Citera
2020-07-20, 14:23
  #47
Medlem
HipToBeSquares avatar
De sydliga EU-länderna har konstanta finansiella problem och det kommer bara fortsätta om de får gratis pengar. Det kommer bli precis som afrikanska länder som får bistånd och blir beroende av det samtidigt som de inte kommer någon vart med sin egen ekonomi.

Så klart att svenskar måste jobba till 75 års ålder om de måste försörja MENA migranter + afrikanska länder + sydliga EU-stater.

Det här kommer enbart hjälpa till att sänka EU och det är därför jag är för det.
Citera
2020-07-21, 01:59
  #48
Medlem
wwrs avatar
EU-kommissionen verkar få igenom hela sitt förslag. Sverige har lagt sig totalt.

Det verkar bli 750 miljarder Euro vilket EU begärt. En liten omfördelning mellan lån och bidrag bara. Vi lånar alltså pengar till Italien som redan har så mycket lån att de borde få böter av Euro-klubben. De har 130% statsskuld (mer än USA sett till inkomster, Sverige har 35%, Euron tillåter 60% tror jag) och vill inte ändra sin höga upplåning. Italien kommer troligen inte att kunna betala tillbaka. Lånen kommer mycket möjligt att avskrivas. Eller också får vi betala ännu mer till dem så de kan betala tillbaka till oss! Det här är helt upp och ned.

Långtidsbudgeten har man prutat ned med ynka 2%. Dessutom faller ju Storbritannien bort. De betalade €20 mdr (13 netto). Där minskar 10% av intäkterna.

Statsministern och finansministern har sagt att de vill sänka avgiften. Men det här kommer att bli mycket dyrare.

Flera får rabatter. Storbritannien hade så stor rabatt att Sverige gjorde speciella inbetalningar för att betala delar av Storbritanniens rabatt. Men en del av vår rabatt är att vi bara behöver betala en mindre del av Storbritanniens rabatt etc etc

Men hur stor nytta har man av rabatt om Italien får 1700 miljarder kronor bidrag och Sverige 50? Sveriges rabatt är ungefär 10 miljarder kronor. Sverige tillhör de absolut största nettobetalarna till EU.

EU är en katastrof. Men pengarna används för att köpa våra politiker. Bl.a som styrelseposter efter karriären. EU-politikerna sitter i styrelser samtidigt med parlamentet. Man måste gå ur EU men de mutade politikerna vägrar. Och tidningarna stöder EU.

750 miljarder Euro. Man har skruvat upp budgeten (148 mdr) för i år med 500%

Dessutom smög man iväg €540 mdr i april. Sammanlagt ökar man utgifterna utöver budgeten med 800%!

Hur skall man betala detta? Avsikten är att storfinansen tar kontroll över Europa genom att vi blir skyldiga genom lån.
Citat:
Coronastödet landar på 750 miljarder euro, varav 390 i bidrag och 360 i lån.

Flera av de EU-fonder som skulle fått extrapengar ur coronastödet har minskats rejält, däribland den klimatomställningsfond som nu får nöja sig med grundbiten på 7,5 miljarder euro från långtidsbudgeten samt ett coronatillägg på 10 miljarder. För att få klimatpengar behöver man heller inte längre lova att vara nationellt klimatneutral år 2050.

En extra mening förs in i ordalydelsen om rättsstatsprinciperna för att betona att granskningar utförs ”opartiskt och bevisgrundat”.

Länder föreslås få behålla 25 procent av de tullintäkter man tar ut, i stället för 20 procent i tidigare förslag.

Långtidsbudgeten för åren 2021-27 föreslås uppgå till 1 074 miljarder euro, en bantning med 26 miljarder jämfört med EU-kommissionens förslag. Fem länder föreslås få rabatter på sina medlemsavgifter: Tyskland får 3 671 miljoner euro om året (oförändrat jämfört med senaste förslag), Nederländerna får 1 921 (+ 345 miljoner i rabatt), Sverige 1 069 (+ 246), Österrike 565 (+ 278) och Danmark 322 (+ 100).
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/s...promissforslag
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-21 kl. 02:51.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback