Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2020-07-11, 10:58
  #25
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
De 4 länderna (Sverige, Danmark, Holland, Österrike) som försöker protestera mot utgiftshöjningen ser ut att börja vika ned sig:

https://www.politico.eu/article/rutt...provement/amp/

Naturligtvis. Något annat var inte tänkbart. Våra politiker är fullständigt värdelösa.
Citera
2020-07-11, 11:44
  #26
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Caedite-eos
Naturligtvis. Något annat var inte tänkbart. Våra politiker är fullständigt värdelösa.
Vi får se hur toppmötet går. Dels har Löfven och de övriga i april redan gått med på 5.500 miljarder kronor. Nu begär EU/Macron/Merkel det orimliga igen med 7.500 miljarder, dvs runt 5 hela EU-budgetar bara för att "kompensera för Corona". Så det finns en stor prutmån. Man vill kanske försöka få det att se ut som att något stoppats, men det är en show.

Får de igenom t.ex 1500 miljarder är det lika med en hel årsbudget. Dessutom slutar Storbritannien betala och går ur EU. Sverige borde göra likadant.
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-11 kl. 11:48.
Citera
2020-07-12, 08:34
  #27
Medlem
wwrs avatar
För att få perspektiv på de lån som EU tar i samband med Coronapaketen bör man ta med Sveriges lån. Betalvägg, tyvärr. Kanske någon vet mer?
Citat:
Anna Sjulander och hennes avdelning på Riksgälden lånar upp 402 miljarder kronor som ett sätt för Sverige att klara coronakrisen.

Staternas monsterlån: ”Sverige går före i kön”

Tiotusentals miljarder kronor. Det är vad staterna världen över måste låna bara i år för att täcka stödpaketen efter coronapandemin. Men vem ska låna ut alla pengarna? Och kan de ta slut?

Staternas monsterlån: ”Sverige går före i kön”

För att vara en person som ska låna upp 402 miljarder kronor för Sveriges räkning i år, så är Anna Sjulander förvånansvärt okänd.

Eller för att vara mer specifik: det är Riksgälden, statens internbank, där Anna Sjulander är chef för den avdelning som lånar de 402 miljarderna. Och de gör det huvudsakligen genom att sälja statspapper på auktion.
https://www.svd.se/staternas-monster...gar-fore-i-kon

Världens kraftiga reaktion på Corona har tydligen handlat om att försätta oss i skuld. "Den som är satt i skuld är icke fri" hette Perssons bok. Det uttrycket hade han tagit av Wigforss. Och det, fast omvänt, verkar vara planen för att öka den globala kontrollen. Länderna underkastas sina långivare. Samma metod som knarklangare använder för att få makt över sina offer.

När Trudeau föesöker förklara förstår man hur fel det är
https://youtu.be/qbw1Bb32gQ0

Citat:
"Well, deficits are a way of measuring the kind of growth and the kind of success that a government is actually able to create."
Justin Trudeau
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-12 kl. 08:50.
Citera
2020-07-16, 07:50
  #28
Medlem
wwrs avatar
Överraskande så återgår delar av Spanien till lockdown.

Statistiken går att tolka på många sätt. Spanien (och Italien) tillhör ju de länder som skall få mest av de tusentals "Corona-kick-start-miljarder" vi nu måste betala till EU. Den överraskande nedstängningen kan tolkas som att spanjorerna vill ge sina förhandlare vid EU-toppmötet i helgen en fördel, när de kräver att vi skickar dem pengar.
Citat:
Barer och restauranger på tre populära partygator i Magaluf och i Palma på Mallorca stängs från och med i dag. ... förhindra smittspridning bland berusade turister.

– Målet är att förebygga ...

Även i andra regioner i Spanien, som i vissa delar av Katalonien har man nu också fått återgå till nedstängning bara veckor efter att samhället börjat öppna upp, rapporterar Reuters.
https://www.svt.se/nyheter/snabbkoll...anger-ner-igen
https://www.itv.com/news/2020-07-15/...of-coronavirus

Citat:
Barcelona may bring back some restrictions on daily life after the number of coronavirus cases tripled in a week, its mayor said on Wednesday, as around 160,000 people in another part of Catalonia went back under lockdown to stem a new surge in cases.
https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKCN24G0UN
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-16 kl. 08:02.
Citera
2020-07-17, 06:42
  #29
Medlem
wwrs avatar
Toppmöte i helgen. EU anser att man måste spendera 7500 miljarder kronor = 5 hela EU-budgetar och skuldsätta oss fram till år 2058, bara för att det gått en influensa i vår!

Tänk bara hur många ytterligare "kriser" vi måste låna till, fram till dess. Det är nog därför förslaget kallas "Next Generation EU". Det blir de som får betala kalaset. Nu borde de sätta in en uppvarvad Greta Thunberg: "Yet you all come to us young people for hope. How dare you!"

Det handlar istället om att skuldsätta länderna så att vi hamnar i beroende till organisationen och långivarna. Dessutom skaffar sig EU naturligtvis stor ekonomisk makt. Sverige borde gå ur EU men politikerna är korrumperade och ingen får ifrågasätta medlemskapet/organisationen på allvar.

En del kommer säkert att prutas bort så det ser ut som om alla vunnit. Men vi förlorar ju på att betala andra länders statsskulder.

Dessutom smög man igenom 5500 miljarder i april. Bl.a tog man ett lån från europeiska investeringsbanken på 2000 miljarder, genom att EU kunde skramla in 250 miljarder cash vilket räckte för att bli betrodd att låna resten.
Citat:
Svensk EU-avgift kan öka med 10 miljarder

Då är den föreslagna rabatten på drygt 8 miljarder per år avräknad.

Enligt Stefan Löfven motsvarar Sveriges del av upplåningen 190 miljarder kronor.

EU-kommissionen har föreslagit ett coronastöd på totalt 750 miljarder euro, bestående av 500 miljarder i bidrag och 250 miljarder i lån. Pengarna ska tas fram genom att EU-kommissionen tar upp lån som medlemsländerna gemensamt går i borgen för. Lånen ska sedan betalas tillbaka gemensamt av EU fram till år 2058. EU:s permanente rådsordförande vill göra det från år 2026, bland annat med hjälp av intäkter från en gemensam plastavgift, en gränsavgift kopplad till klimatförändringarna samt en ny avgift för multinationella nätjättar.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/s...d-10-miljarder
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-07-17 kl. 07:37.
Citera
2020-07-17, 15:03
  #30
Medlem
AreYouBacks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Manskahahusvagn
Sydeuropa har dragit ett oerhört mycket tyngre lass när det gäller till exempel flyktingar. Sedan har vi i norr lockar dem att satsa på att bli våra betjänter på semestern istället för att jobba åt sig själva, en i grunden rasistisk och nykolonial struktur. När turisterna inte kommer måste pengarna komma rån annat håll. Vi får hoppas de lyckas bryta den strukturen nu.

i see what you did there.

All heder åt Löfvèn som står på sig. Jag tror inte att han kommer orka stå emot Frankrike och Tyskland. Men sedan är det ju en intressan position Löfvèn tar. Med tanke på att stockholmare betalar för Malmös invandrar fiasko och kostnader borde Löfv?en solidariskt betala för Spaniens och andras ekonomiskafiaskon.
Citera
2020-07-17, 16:30
  #31
Medlem
VitruvianskeMannens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
De 4 länderna (Sverige, Danmark, Holland, Österrike) som försöker protestera mot utgiftshöjningen ser ut att börja vika ned sig:

https://www.politico.eu/article/rutt...provement/amp/

Helvete vad jag hatar detta. Svenska skattebetalare ska alltså skänka bort 190 miljarder kronor, till länderna i Sydeuropa som håller på att kollapsa på grund av att de är med i Euron (vilket deras ekonomier inte klarar av).

Och Sverige ska alltså ge bort 20000 kronor per invånare i vårt land till dessa länder, trots att vi inte ens är med i Euron. Håll med om att detta är det sjukaste som har hänt med EU nu.

Och stödet har inget med corona att göra. Vilka länder som får pengarna baseras helt på vilka länder som hade högst arbetslöshet åren 2015-2019, dvs har inte med corona att göra alls. Det är så sjukt så man finner inte ord.
Citera
2020-07-17, 20:40
  #32
Medlem
AreYouBacks avatar
Det är det sjukaste som hänt. Deras ekonomier är korthus och det är svenska knegare som skall betala det. Nu "börjar" EU bli den socialistiska federationen som vi inte ville ha. EU är bra för handel och militär, endast.
Citera
2020-07-17, 21:58
  #33
Medlem
Cuckslayers avatar
Det enda positiva med detta är att Ungern och Polen fortfarande får mycket av pengarna, de två länderna som är mest anti-kulturmarxism i Europa

Undrar vad alla globalister/kulturmarxister i Sverige tycker om att deras pengar går till "högerextrema"
Citera
2020-07-17, 22:26
  #34
Medlem
VitruvianskeMannens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av AreYouBack
Det är det sjukaste som hänt. Deras ekonomier är korthus och det är svenska knegare som skall betala det. Nu "börjar" EU bli den socialistiska federationen som vi inte ville ha. EU är bra för handel och militär, endast.

Handel tycker jag är det som EU finns till för. Det var ju så det började, med EU's föregångare som sen blev EU.

Nu år för år, så växer det fram till ett överstatligt monstrum. Och just denna helg ställs det hela på sin spets, ska en del länder i EU ta sin befolknings skattepengar och rent ut skänka till andra länder, utan någon som helst krav på återbetalning eller motprestationer.

I Sveriges fall handlar det om att ge 20000 kronor per person till länderna i Sydeuropa. För en genomsnittlig svensk inkomst så handlar det om ett par månaders skatt som ska gå till dessa länder, istället för till svensk sjukvård, skola, äldrevård.
Citera
2020-07-17, 23:08
  #35
Medlem
321js avatar
https://www.svd.se/eus-coronagavor-l...ill-federalism

Små länder med välskötta statsfinanser har all anledning att se upp för en serie av små och till synes harmlösa beslut, som alla pekar i riktning mot ökad federalism för EU. Det skriver Mats Persson, professor i nationalekonomi.

I stället måste EU förmodligen skaffa sig beskattningsrätt, det vill säga börja beskatta personer, företag och aktiviteter inom Europa. Och detta är något som de flesta medlemsländer hittills sagt bestämt nej till; beskattningsrätten har ansetts tillhöra de enskilda ländernas parlament och regeringar, vilka på ett demokratiskt sätt kan ställas till ansvar om de skulle använda skattepengarna till något dumt.
__________________
Senast redigerad av 321j 2020-07-17 kl. 23:14.
Citera
2020-07-18, 01:01
  #36
Medlem
VitruvianskeMannens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av 321j
I stället måste EU förmodligen skaffa sig beskattningsrätt, det vill säga börja beskatta personer, företag och aktiviteter inom Europa. Och detta är något som de flesta medlemsländer hittills sagt bestämt nej till; beskattningsrätten har ansetts tillhöra de enskilda ländernas parlament och regeringar, vilka på ett demokratiskt sätt kan ställas till ansvar om de skulle använda skattepengarna till något dumt.

Så är det. EU's enda väg framåt är större överstatlighet och nästa gyllende mål är överstatlig beskattningsrätt. Tro mig, med nuvarande utveckling kommer det före 2030. Då blir landet Sverige reducerat till något av ett landsting inom EU-federationen.

Eftersom de nordliga länderna är rikare och mer produktiva än de sydligare, så blir det då en konstant och icke sinande flod av medel och kapital från oss till regionerna Italien, Spanien och Grekland. Vill vi ha det så? Ja svensken verkar inte klaga.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback