• 1
  • 2
2020-06-25, 16:14
  #13
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av HugoZHackenbush
"Friskolan Nordic International School vill slå sig in i Göteborg och har fått tillstånd att etablera grundskola – med skoluniform och ordning och reda.".

Skolan har tydligen funnits sedan 2017 och driver grundskolor i tre svenska städer, Karlstad, Norrköping och Trollhättan. Ni som bor där, känner ni till skolan och vet hur det gått? Kunskapsresultat, trivsel etc.?

"Hur ser ni på att Skolverket anser att skoluniform inte är tillåtet i Sverige?
– Det har varit uppe på vår skola i Norrköping för några år sedan, men vi ser inga konstigheter med detta. Vi är väldigt tydliga med att vi har skolkläder, som vi tillhandahåller, och föräldrarna och eleverna som väljer oss vill ha dem.".

https://www.gp.se/ekonomi/nordic-int...org-1.30158299

Skolinspektionen lär aldrig har gett huvudmannen tillstånd att ha krav på skoluniform. Detta strider mot Skolverkets föreskrifter.
Citera
2020-06-25, 18:54
  #14
Medlem
Jannebigplays avatar
Ytterligare en skola som gör reklam med "ordning och reda" men vi alla vet hur det slutar. Medelklassföräldrarna lockas och skolan kan då ha större klasser, färre utbildade lärare, mindre kringpersonal men delar sedan gärna ut glädjebetyg. Eleverna kommer att vara i princip självgående då de får mycket hjälp hemifrån och när föräldrarna ser de höga betygen så kommer de inte att klaga. Vinsten kan sedan ägarna ta hand om eftersom mer elever i klassen och lite personal = mer skolpeng som går till vinst.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt...ed-vinst-29104

Ett större problem som har börjat att komma nu är hur stora koncerner köper upp mindre friskolor:
https://tankesmedjanbalans.se/den-sv...nde-koncerner/

Svensk skola lider av enorma systemfel. Vi är det ENDA landet i hela världen som tillåter fritt skolval med ett finansieringssystem som är kopplat till enskild elev. Chile hade vårat system men övergav det.

Nästa fråga är dock eftersom vi ändå är på flashback: Vill vi ha en segregerad skola? Om vi vill ha det. Vad ska vi göra med alla de elever som inte når målen och som inte är anställningsbara?
Citera
2020-06-25, 21:45
  #15
Medlem
Skoluniform är definitivt inte lösningen. Själv kan jag tycka det är bra, ger barnen en känsla av att tillhöra en grupp. Men framförallt är det bra lärare som behövs som får syssla med kärnverksamheten. Nordic International School är väl en jävla skitskola precis som de flesta andra friskolor. Den enda anledningen att de kallar sig International School är ju för att de ska få anställa obehöriga lärare från utlandet. Helt absurt att våra skattepengar ska gå till undervisning som bedrivs på ENGELSKA i Sverige. Nä, lösningen är att förstatliga skolan och skjuta till mer resurser. Stäng varenda friskola och de chefer och aktieägare som har tjänat pengar på att fördärva svensk skola och välfärd kan sitta bakom galler tills de betalat tillbaka varenda öre med ränta till oss skattebetalare. Det är våra barn de spelat sitt sjuka spel med.
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback