• 3
  • 4
2020-05-16, 14:01
  #37
Medlem
Skaraborg2s avatar
Lilla Helene.

Citat:
Ursprungligen postat av bradgardsindianen
Flickan kanske var adopterad av maken? Familjerätt var inte mitt favoritblock och särskilt hur olika vissa institut har definierats till innehåll genom tid, men den äldre varianten av adoption som gällde i Sverige verkar ju inte göra skillnad beträffande arvsrätt jämfört med fosterbarn. Det kanske mer var tiden som barnet avsåg att vara under vårdnad som var bestämmande? Men även om Levin skickade tillbaka barnet kanske hon hade kontakt med barnet, som ett fadderbarn?

Numera händer det väl att fosterbarn som varit länge i sin fosterfamilj även kan få godkänt att byta till samma efternamn som fosterföräldrar och fostersyskon. Men legala arvslottens förflyttning förutsätter adoption, numera är det väl inte så stigmatiskt heller kanske att ha ett barn boendes i annan familj än med biologiska föräldrar?

Edit: det kanske till och med var makens utomäktenskapliga barn från tidigare relation?


https://www.riksdagen.se/sv/dokument...-barn_G5021710

Det har inte framkommit hur det var.

Vi vet inget om hur det förhöll sig men det kan ju ha varit möjligt att det förhöll sig på detta sätt. Jag tror att lilla Helene var ett fosterbarn till paret.
Citera
  • 3
  • 4

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback