2020-01-10, 17:57
  #7117
Medlem
FlashyBears avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Xenonen
Dumping är ett hot därför att ett enskilt land genom att sänka skatter kan dra till sig handel från andra länder så att de ändå får mer skatteintäkter, vilket fungerar tills dess att andra länder tvingas haka på och sänka sina skatter, då för då får inget land mycket till skatteintäkter. Samma med arbets- och miljölagstiftning där ett enstaka land kan tycka sig vinna på att lätta på reglerna, men om alla gör det så blir alla förlorare.

Korrekt. Det är därför Trump försöker straffa Kina
Du tycker alltså att det är rätt att man gör det? Eller bör man bara straffa de icke-"marxistiska" regeringarna?

Citat:
Ursprungligen postat av Xenonen
Det mest kontroversiella där är kraven från USA på att UK skall privatisera sin hälsovård så de amerikanska företagen kan komma in på den marknaden, vilket med tanke på hur sjukvården fungerar i USA säkert är bra för dessa företag men knappast för sjuka i UK.
Var kan man läsa om sådana krav?
Citera
2020-01-11, 05:29
  #7118
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Bassiehof
Just när det gäller matproduktion kan vi inte vara beroende av import, vi måste ha egen matproduktion, inte minst för att även i framtiden kunna försörja hela världen med mat. Men EU-stöd sker inte på marknadsmässiga villkor. Därför är ett nationellt minimipris på alla jordbruksvaror ett bättre alternativ.

Nu blir det OffT men varför är du så aggressiv mot Islänningarna och de som bor på Svalbard? Varför ska de tvingas att odla spannmål och bananer? De kanske har viktigare saker för sig? Kan de inte få välja själva om de nu vill köpa vetemjöl från ex. USA i.st för att försöka odla vete själva?

Det finns en enda ko i hela den svenska Malmfälten men likväl kan du köpa mjölk där och det tack vare just det du säger dig vara emot nämligen import. All mjölk importeras från övriga Sverige.

EU skulle må bra av att släppa gränserna fria vad jordbruksprodukter anbelangar. Skulle vara det största och bästa stöd vi kunde ge till bl.a fattiga afrikaner och dessutom skulle vi slippa att skicka in en del av våra skattepengar till EU.

Skulle dessutom kunna krossa EU genom konsumentmakt i.st.f som nu politiker- och producentmakt i en helig allians.
Citera
2020-01-12, 18:28
  #7119
Medlem
Prayuths avatar
Citat:
Brexit har hittills kostat Storbritannien 130 miljarder pund, motsvarande drygt 1 600 miljarder kronor, och siffran kan stiga till 200 miljarder pund innan året är slut. Det framgår av en analys från Bloomberg Economics.

Ett av sätten som ö-nationens ekonomi tagit stryk på är genom lägre investeringar från företagen. Osäkerheten har även påverkat konsumenter, säger Bloomberg-ekonomen Dan Hanson.

Regeringen är dock optimistisk och finansminister Sajid Javid har lovat att 20-talet kommer att bli ett ”decennie av förnyelse”. Skattesänkningar och reformer för ökad utlåning är aktuella, skriver nyhetsbyrån inför budgeten som kommer i mars.

https://omni.se/bloomberg-brexit-har...arder/a/xPpaAj
Citera
2020-01-16, 16:40
  #7120
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Prayuth
https://omni.se/bloomberg-brexit-har...arder/a/xPpaAj

Det är precis det som EU fruktar mest. Att EU-politiker förlorar kontrollen över hur ett enskilt land beskattar sina medborgare. Hemska tanke om folk i gemen och företagsamhet skulle "drabbas" av lägre skatter. Således anses det vara bättre att EU-politiker och dessa tiotusentals horder av tjänstemän får styra och ställa över dina och mina nettolöner. Engelsmännen förstår helt enkelt inte sitt eget bästa!

"EU:s största farhåga är att det stora grannlandet börjar konkurrera med
dumpade regler för bland annat skatter, miljö, arbetsmarknad -- eller
finansmarknad. "https://twitter.com/Direktbryssel

Nyhetsbyrån Direkt

2020-01-16

En äkta moderat- eller för delen en liberalpolitiker borde kräkas när han/hon läser ovanstående citat men nu för tiden bejakar liberaler och moderater det överstatliga kollektivistiska synsättet på hur människor ska tyglas och beskattas in i systemet.
Citera
2020-01-17, 06:03
  #7121
Medlem
wwrs avatar
Skottarna kommer motvilligt (?) att hala EU-flaggan den 31:a. Annars händer väl inte så mycket då.
https://www.bbc.com/news/amp/uk-scot...itics-51136471

Ingen större nyhet kanske, men det ger en orsak att lägga in denna tragikomiska bild från Bryssel. Undrar vilken av de 27 blå som är svensk? (Är bilden verkligen äkta?)
https://i.imgur.com/xjGrj4K.jpg
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-01-17 kl. 06:23.
Citera
2020-01-17, 12:25
  #7122
Medlem
wwrs avatar
Brexit-sidan vill att Union Jack i Bryssel skall halas ceremoniellt, som i Indien eller Hong Kong. Men det blir inget av med det. Flaggan smygs ned vid en hemlig tidpunkt

https://amp.theguardian.com/politics...ean-parliament

Farage kommer att leda allsång utanför Westminster. Han kommer inte att ta ut sitt avgångsvederlag från EU (knappt 2 milj. sv. kronor.)
Citera
2020-01-17, 19:01
  #7123
Medlem
Prayuths avatar
Citat:
EU-medborgare ges chans att stanna även efter brexit

Storbritannien kommer inte automatiskt att deportera de EU-medborgare som ännu inte ansökt om att få stanna i landet efter brexit. Det säger Europaparlamentets brexitkoordinator Guy Verhofstadt efter ett möte med flera brittiska ministrar i veckan, rapporterar Reuters.

Enligt Verhofstadt har de brittiska ministrarna försäkrat honom om en ny tidsfrist för dem som i juni 2021 ännu inte ansökt. När den sedan är över får EU-medborgarna en ny möjlighet att ansöka. Då krävs att de kan ange skälen för varför ingen ansökan gjordes under den tidigare tidsfristen.

https://omni.se/eu-medborgare-ges-ch...rexit/a/g7OEr9
Citera
2020-01-19, 07:24
  #7124
Medlem
wwrs avatar
Det kommer att bli verkligt intressant att följa detta, det kan nog ingen förneka. Är det bara snack för att försöka lura folk att tro att Brexit medför verklig förändring, eller inte? Vad som helst verkar rymmas inom avtalet.
Citat:
Boris’s Brexit boom plan: Worldwide trade deals by end of 2020 unveiled

BORIS Johnson has revealed his bold new vision for Brexit Britain, with plans for trade deals around the world by the end of the year. The decision to press ahead with trade talks with the US, Japan, Australia and New Zealand underlines the Prime Minister’s vision for a Global Britain.

But the move to access international markets worth almost £50trillion is a slap in the face for the EU – which wanted talks to be solely focused on Brussels. With Chancellor Sajid Javid confirming the UK will not agree to demands that Britain aligns with EU regulations, the prospect of a trade deal with the US will put pressure on Brussels to compromise. The major reshaping of British foreign policy also includes efforts to boost trade with Africa.
https://www.express.co.uk/news/polit...st-trade-deals
__________________
Senast redigerad av wwr 2020-01-19 kl. 07:27.
Citera
2020-01-19, 15:37
  #7125
Medlem
wwrs avatar
Det verkar som om pressen försöker skapa en hajp runt ingenting eller i alla fall runt något som inte många utomstående kan veta vart det tar vägen. I alla fall de artiklar jag sett.

Jag är nog lite cynisk, baserat på hur politikerna hittills hanterat frågan. Jag hoppas UK kommer ur träsket, men jag undrar om det verkligen kommer att ske, annat än till namnet. Vi får se.
Citat:
Boris's stunning triumph is proof the left is finished, says SIR JOHN HAYES MP

The General Election was without doubt about the UK’s departure from the EU. Or, put another way, about honouring the people’s decision in the biggest democratic exercise in British political history – the 2016 referendum.

Boris Johnson’s triumph is the final indication, if one were needed, that the liberal left paradigm is at an end.
https://www.express.co.uk/comment/ex...-labour-EU/amp
Citera
2020-01-19, 15:50
  #7126
Medlem
wwrs avatar
EU-maffian verkar t.o.m. kunna gå så långt att de förbjuder sina medlemmar (oss!) att använda brittiska banker om inte Storbritannien fortsätter med EU-regler.
Citat:
Brexit deal: EU may threaten ‘to block’ City’s access to its markets

Croatia’s prime minister, Andrej Plenković, hinted at move to ensure level playing field

The EU will be unashamedly “political” and block the City of London’s access to European markets if Boris Johnson tries to exempt the UK from its laws.
https://amp.theguardian.com/politics...to-its-markets
Citera
2020-01-19, 16:37
  #7127
Medlem
von Hindenburgs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
EU-maffian verkar t.o.m. kunna gå så långt att de förbjuder sina medlemmar (oss!) att använda brittiska banker om inte Storbritannien fortsätter med EU-regler.

Ja?

Förstår inte riktigt din invändning då detta är helt normalt och precis som förväntat. Banker får i normalfallet inte göra affärer utomlands. Jag inser att du inte fattar hur världen fungerar men en svensk bank som har verksamhet i USA lyder under amerikanska regler och myndigheter. På samma sätt kommer en brittisk bank som vill ha verksamhet i Sverige efter Brexit följa EU:s regler och myndigheter.
Citera
2020-01-19, 16:39
  #7128
Medlem
von Hindenburgs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det verkar som om pressen försöker skapa en hajp runt ingenting eller i alla fall runt något som inte många utomstående kan veta vart det tar vägen. I alla fall de artiklar jag sett.

Express är fanatiskt pro-Brexit och kommer göra allt de kan för att få Brexit att framstå som en succé.

De får Daily Mail att verka nyanserade...

Jag förstår att det är komplicerat med tabloidtidningar som lutar starkt åt höger som i England men det är en stor värld där utanför Sveriges gränser.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback