2019-11-26, 18:50
  #757
Medlem
Längre artikel i Wall Street Journal. Inget speciellt nytt, men man ger oreserverat cred till Nyheter Idag:
"The news of the probe was first reported by the Nyheter Idag website in Sweden."

https://web.archive.org/save/https:/...5d1039e2215a81
Citera
2019-11-26, 19:16
  #758
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av marcarolo
Hela apparaten med så kallad utredning av asylskäl är ju bara en stor lögn. Det finns ju ingen chans i världen att tjänstemän i sverige ska kunna bedöma i vilken situation asylsökande är i sitt hemland.
Det handlar bara om att asylsökande ska passa in i en viss mall. Asylsökande som lärt sig vad dom ska säga för att passa in i mallen får stanna. Dom som inte har en aning om hur det fungerar blir lätt hemskickade trots att dom verkligen är i fara.

ON TOPIC
Att en högt uppsatt politiker i ett land som Irak skaffar sig svenskt pass är ju ändå ganska förståeligt. Han behöver Sverige som safe haven om det skulle gå galet för honom i Irak.

Din kloka slutsats är inte off topic, utan det saken handlar om.

Sverige har fått in tjänstemän i offentlig förvarning som gör vad de vill och struntar i lagarna. Inte bara på Migrationsverket. I tillägg till att folk blir rika på asylköret, och galningar som söker sig till domarbanan, blir det så här tokigt. Inget ansvar och solidaritet finns hos mänga tjänstemän till det svenska folket som trots allt finansierar skiten. De känner bara samhörighet med slödder där svensk medborgarskap snart inte är värt något. Det pågår politiska taskspel på myndigheter, och ingen kan klaga på beslut, för myndigheter slår tillbaka i kollegial anda.

Intressant att det inte fanns asylskäl, men att asyl beviljades på falska grunder. Att man inte drar tillbaka medborgarskapet och återkräver bidragen är en skandal. Vi har ingen försvarsminister värd namnet, och vi har inga pengar till ett försvar, eftersom vi försörjer all världens drägg. Vi försörjer en försvarsminister i Irak som ägnar sig åt krigsbrott. Hur illa ska det bli undrar jag varje dag.

Är detta det nya kriget? Trojanska hästar som kommer in i ett land, likt en invasion plundrar statskassan begår brott och skapar kaos och social oro?

Jag tror att detta också måste uppröra tokan Annie Lööf och liknande puckon. Har inte hon också barn? Kanske har hon också börjat känna oro? Hon stödjer en regering där inrikesministern skryter med handlingskraft när polisen plockar av en ung gangster jackan.
Citera
2019-11-26, 19:29
  #759
Medlem
MuhamtaCurrys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av mats_lindqvist
Måste man inte bevisa att man har asylskäl eller sväljer handläggarna okritiskt alla lögner de får i ansiktet?

Om det är en arab så anklagar han handläggarna för att vara rasist. Det räcker ofta för att konflikträdde svenne banan ska ge efter. Bevisbördan ligger på handläggarna som ofta saknar resurser. Rutinen är utstuderad av "asylexperter". Det finns arabiska intruktionssidor för hur man får PUT i Sverige. Vissa typer av lögner blir omöjliga att motbevisa och resulterar alltid i PUT och sedan socialbidrag och medborgarskap.
Citera
2019-11-26, 20:14
  #760
Medlem
Lost.Villains avatar
Om inte det här når till riksdagen för debatt är det en skandal av rang. Vad har sossarna sagt i ärendet? Någon som orkar samanfatta deras mediala utspel?
Citera
2019-11-26, 20:22
  #761
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av Lost.Villain
Om inte det här når till riksdagen för debatt är det en skandal av rang. Vad har sossarna sagt i ärendet? Någon som orkar samanfatta deras mediala utspel?

de såg inte detta komma enligt statsministern.

sossarnas nästa chef är en invandrare från regionen heter erdalan eller liknande.

Efter detta e folkutbytet klart.

Problemet e dock att för få människor kommer jobba i framtiden i sverige

då människorna från mellanöstern ej vill arbeta generellt sett (finns naturligtvis undantag)
Citera
2019-11-26, 20:26
  #762
Medlem
Något är rejält ruttet i den här historien, bidragsfusket i sammanhanget ser jag mest som en rökridå...

Sammanfattningsvis;
Najah al-Sammiri kommer till Sverige 2009 och får PUT, lägenhet och socialt stöd för sig själv och sin familj (fru och 6 barn?).

Efter bara 4 år får han Svenskt medborgarskap!? Detta trots att ha varit General (för elitförbanden i Irakiska armé) under Saddam-tiden.

Under sin tid i Sverige har han sagts/setts arbeta intensivt i bland annat Palme Internationella Center samtidigt som han erhållit bidrag från sjukförsäkrningssystemet på grund av minnesproblem.

2016, dagen innan rättegången startar beslutar åklagaren att lägga ned fallet och släppa Najah al-Sammiri ur häkte, trots gott bevisläge och villiga vittnen. Åtalet handlade sannolikt om hustrumisshandel och olaga hot/övergrepp i rättsak till på köpet!

Nu är karln misstänkt för bidragsbrott och brott mot de mänskliga rättigheterna...

En Centerpartist tvingas ta timeout från riksdagen när biståndspengar försvinner rätt ned i partikassan för det parti (Iraqi Democratic Alliance, har kommunistkoppling då Irakiska kommunistpartiet ingick där vid denna tidpunkt) hennes pappa var ordförande för. Hon sitter numera i EU-parlamentet, korruptionens högsäte i Europa. Kopplingen ser jag just nu som tämligen lös då det verkar som hennes pappa höll på att råka riktigt illa ut 2013 i någon form av intern strid i partiet, dock befann sig al-Shammiri i Sverige (enligt utsago) när detta skedde.

Har jag missat något?

Ju mer jag läser om den här sörjan ju mer övertygad blir jag att någon har hållit Najah al-Sammiri om ryggen, med tillräckligt med inflytande för att få migrationsverket att frångå rutiner och försäkringskassan (som brukar vara tämligen rabiat mot sjukförsäkringstagare i synnerhet) att också frångå gängse rutiner.
Ser man den framtida möjligheten att sälja stora mängder försvarsmaterial till Irak som skäl nog att hålla en gammal Saddam-general om ryggen några år för att i trygghet bygga politisk plattform?
Citera
2019-11-26, 20:46
  #763
Medlem
Så en hustru-misshandlande bidragsparasit och krigsförbrytare gottar sig med svenskarnas skattepengar via bidrag från FK trots att han är försvarsminister i Irak samtidigt som FK skriver ut cancersjuka svenskar!?

Sverige i ett nötskal.
Citera
2019-11-26, 21:28
  #764
Medlem
Clawdices avatar
Det här är inte på något sätt en simpel lyxmigrant som lurat till sig bidrag.
Nog för att det finns hundratusentals sådana, men det är något mycket, mycket större bakom det här.
Citera
2019-11-26, 21:33
  #765
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Argothar
Hur många pratar vi om med dubbla medborgarskap får bidrag från Sverige är på semester i sina hemländer?

Varför ska detta bidragsfusk vara OK?
Stabil väljarbas. Oroligheter= Stark kontroll på befolkningen. Lägg på lite övervakning på det.
Perfekt kombo
Citera
2019-11-26, 21:38
  #766
Medlem
HRTs avatar
Så när blir Svenska instruktörerna hemskickade, och när blir det omöjligt eller extremt svårt för diverse tillstånd, licenser för Ambassaden i Irak?
Snart står Löfven igen och snyftar ur sig vi har varit naiva igen.

Denne Minister var han flykting? Lögnare och pack är vi vana vid så nu är allt möjligt den här regeringen sätter världsrekord i idioti.
Citera
2019-11-26, 21:41
  #767
Medlem
GoUoDs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Luzern
de såg inte detta komma enligt statsministern.

sossarnas nästa chef är en invandrare från regionen heter erdalan eller liknande.

Efter detta e folkutbytet klart.

Problemet e dock att för få människor kommer jobba i framtiden i sverige

då människorna från mellanöstern ej vill arbeta generellt sett (finns naturligtvis undantag)
Att 20-30% är bidragssnyltande invällare gör ju inte direkt det svenska folket pigga på att köra miljövänligt eller arbeta (inte jag i alla fall, finns inget syfte att dra in pengar år en regering som anser att man gjort sig skyldig bara av att vara vit), heller. Smart move, grekland-struktur nästa! Börja bunkra mat gott folk.
__________________
Senast redigerad av GoUoD 2019-11-26 kl. 22:32.
Citera
2019-11-26, 23:01
  #768
Moderator
GreffueAnthoniuss avatar
Här är något mycket mycket större bakom, ja.

En sanningskommission som granskar MUST, SÄPO och UD behövs för att reda ut detta. Här talar vi landsförräderi enligt gammalt klassiskt Sveaborg-märke, inte det vanliga psykopat-beteendet.

Vansinnet har en metod i detta fall.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback