2019-10-09, 21:11
  #469
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Nickelodion
... verkar som skrev jag, och det verkar som det är den här och som tycks bo ihop med en Bini ....

Japp, ML bor tillsammans med OB:s syster som är webbredaktör och ansvarar för Göteborgs universitets internutbildningar inom webb.
Citera
2019-10-10, 01:58
  #470
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av trenterx
Tack, intressant sammanträffande. Det här hittar jag:
"2007 – 2008 1 år
Officer in The Swedish Armed Forces’ first Psyops unit, contracted for European Union’s reaction force Nordic Battlegroup. Senior position of the group’s two analyst/communications officers (Captain respectively Lieutenant). Responsible for analyse and create solutions for psychological operations (i.e. military form of PR and communications). "
https://www.linkedin.com/in/mats-l%C3%B6vgren-9838679

Nordic Battle Group var verksam i Afghanistan, vill jag minnas
AA i Assangefallet har även en kusin (MA) som varit militär i Afghanistan, vad jag kan komma ihåg.

Vad gäller för övrigt om relevanta kopplingar hos medlemmar i Olas familj, vet jag inte om det kommit fram något, föräldrar etc?
__________________
Senast redigerad av wwr 2019-10-10 kl. 02:25.
Citera
2019-10-10, 11:09
  #471
Medlem
Rättegången mot den svenske programmeraren Ola Bini är inställd, meddelar familjen Binis presskontakt i Sverige. Sedan april står Bini anklagad för dataintrång i Ecuador.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/r...ni-ar-installd
– Vad vi vet är att det är väldigt oroligt i Ecuador just nu. Regeringen har flyttat från huvudstaden, myndigheter har stängt igen och undantagstillstånd råder. Vi vet att det är turbulent, säger Mats Lövgren till SVT Nyheter.
Citera
2019-10-10, 17:04
  #472
Medlem
wwrs avatar
Det är en rejäl brasa man fått till. Generalstrejk igår. Många demonstranter stöder Correa. Regeringen har flytt till Guayaqil.

Enligt den tidigare utrikesministern så sköts landet nu av CIA som deltar i regeringsmötena. Som om inte det räckte så böt man alltså Assange mot ett IMF-lån. Inget land stoppar för den kombinationen. IMF verkar även bli president Macris fall i de argentinska valen i denna månad. Han har nyligen vänt sig till IMF. Senast IMF bidrog till att krascha Argentinas ekonomi var 2001.
Citat:
Macri's Kiss Of Death: Argentina's Peso And The IMF
https://www.forbes.com/sites/steveha.../#2f651e221932

IMF:s krav har i ett slag fördubblat priserna i Ecuador.

Ola är ju fri och skulle kanske kunna passera någon landgräns och fly landet. Men han kanske måste lyda sina arbetsgivare. Domstolarna ligger i alla fall nere tills vidare. Gissningsvis har Ola beskydd från högsta ort och behöver förhoppningsvis inte bli angripen. Processen mot Ola är ju en skådeprocess för att smutskasta den gamla regeringen, menar jag. Så processen får väl ligga nere ett tag. Ola är inte den man vill åt.

Än så länge mest stenkastning, tårgas, vattenkanoner. Inga dödsoffer vad jag läst. Pipelinen med olja från Amazonas har stängts av av missnöjd urbefolkning.
https://www.washingtonpost.com/world...b63_story.html
__________________
Senast redigerad av wwr 2019-10-10 kl. 17:28.
Citera
2019-10-16, 00:31
  #473
Medlem
Nickelodions avatar
Svårt få grepp om vad som händer i Ecuador men kort så är det indianer mot vita. Det som utlöste det hela nu var att Moreno tog bort subventionerna på bensin så priset steg från 5 kr/liter till 6:30. Det var Correa som införde subventionerna.

Det verkar mer och mer som man börjar anse att Correa till någon del ligger bakom det som hänt nu.

Correa har ju flera olika utredningar som pågår mot honom. Det rör ekonomisk brottslighet och bevisen mot Correa fanns tydligen förvarade på Riksrevisionen och som av ett sammanträffande var det just den regeringsbyggnaden indianerna intog och började elda i.

OB verkar hålla på indianerna.
__________________
Senast redigerad av Nickelodion 2019-10-16 kl. 00:55.
Citera
2019-10-28, 16:34
  #474
Medlem
Nickelodions avatar
Konsekvenserna av de tio dagarnas oroligheter i Ecuador i början av månaden kan nu börja överblickas.

Över 100 oljeborrtorn slutade pumpa sin olja efter att ha utsatts för avancerade sabotage och angreppen har genomförts med kirurgisk precision.

Planeringen har varit så avancerad så man tror den har tagit flera månader, upp till ett år, att få till. Målet var att förstöra Ecuadors ekonomi och därmed få Morenos regim på fall.

Man tror att upp till 6000 personer var inblandade i sabotagen mot oljeproduktionen, och därmed Ecuadors ekonomi, och att bortfallet av oljeinkomster och reparationskostnaderna för skadorna kan uppgå till sex miljarder kr. Det betyder att var och en som deltog i sabotagen förstörde värden för nästan en miljon kronor i snitt. Sex miljarder kr, som alltså bara avser oljeproduktionen, kan ställas i relation till det IMF-lån på 40 miljarder kr som sägs indirekt utlöst oroligheterna.

OB verkar mer oroa sig för övergrepp på befolkningen i samband med undantagstillståndet. Varken han eller hans flitligt twittrande advokat CS har skrivit något om processen mot OB sen fredagsanmälan den 10 oktober (en torsdag pga helg). Den uppskjutna processen lever dock, på eSatje dyker nya dokument upp hela tiden och det senaste är att det kanske ändå blir ett domarbyte pga tidigare administrativa misstag i lottningen.
Citera
2019-10-29, 20:09
  #475
Medlem
Nickelodions avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Nickelodion
...
Varken han eller hans flitligt twittrande advokat CS har skrivit något om processen mot OB sen fredagsanmälan den 10 oktober (en torsdag pga helg)
...

Oj, nu kom svar på tal - jag visste inte OBs advokat CS kunde svenska men nu vakna han och twittrade att de inte fått något nytt datum för förberedande domstolsförhandlingen mot OB.
__________________
Senast redigerad av Nickelodion 2019-10-29 kl. 20:14.
Citera
2019-11-09, 16:30
  #476
Medlem
Nickelodions avatar
Nu har nya uppgifter kommit fram i 4Pelagatos om stormningen av Riksrevisionen i Quito. Riksrevisorn säger att det är uppenbart att stormningen hade som syfte att förstöra komprometterande dokument knutna till Correa och hans parti. Hela upplägget var väl planerat och hade IT-tekniskt stöd i form av en app framtagen bara för stormningen. Polisen lyckades dock spärra appen och flera greps inne i huset men hjärnorna verkar sen ha släppts genom Habeas Corpus. Känns igen.

Fallet OB har för närvarande två domare, en för mycket, genom miss i lottningen. Nu bråkar de om vilken av de två som ska bort.
Citera
2019-11-12, 02:37
  #477
Medlem
wwrs avatar
Bolivia verkar genomgå liknande förändringar som Ecuador vilka Ola varit inblandad i. Liksom Ecuadors tidigare utrikesminister har nu även Bolivias "legendariske" president av indianskt ursprung, Evo Morales, tvingats söka asyl i Mexiko. (Just utrikesministerns flykt var ju kopplad till Olas agerande.) T.o.m. NYT medger att Morales varit populär hos folket.
Citat:
Bolivian Leader Evo Morales Steps Down

A leftist who had served longer than any other current head of state in Latin America, Mr. Morales lost his grip on power amid violent protests set off by a disputed election.

Mr. Morales was once widely popular, and stayed in the presidency longer than any other current head of state in Latin America. He was the first Indigenous president in a country that had been led by a tiny elite of European descent for centuries, and he shepherded Bolivia through an era of economic growth and shrinking inequality, winning support from Bolivians who saw him as their first true representative in the capital.
https://www.nytimes.com/2019/11/10/w...s-bolivia.html
__________________
Senast redigerad av wwr 2019-11-12 kl. 02:53.
Citera
2019-11-20, 10:53
  #478
Medlem
Nickelodions avatar
OB har intervjuats av EFE och säger väl ungefär det jag skrivit angående rättsprocessen som gått i stå. Han går fortfarande och anmäler sig vare fredag hos åklagarna.

Några andra saker som står i artikeln: OB besökte JA minst 14 gånger på ambassaden under två års tid. Det är inget märkvärdigt med det säger OB eftersom de är vänner så när han då ändå var i England eller något annat europeiskt land i närheten i arbetet passade han på att besöka JA på ambassaden London. På mötena avhandlades aldrig något som kunde försatt OB i någon farlig situation, säger OB också.

Om inget händer i fallet snart överväger OB och hans advokat att stämma Ecuador för att nekat en svensk medborgare rättvisa, sägs slutligen.


Det var när det kom fram att JA med sin advokat påbörjat samma sak, stämma Ecuador, som han enlig Agencia6 åkte ut från ambassaden. Att OBs rättsprocess gått i stå beror på att OB anmälde domaren för jäv så de måste tillsätta en ny i väntan på att jäv-målet, som blev en egen rättsprocess, ska lösas. Den processen handlar, enligt OB nu enligt intervjun, om att domaren vägrade bevilja att släppa OB mot borgen. Men då var ju OB redan frisläppt genom Habeas Corpus om jag förstått rätt.
Citera
2019-12-25, 23:28
  #479
Medlem
Nickelodions avatar
På julafton avgjordes vilken av de två domare som lottats in, efter att OB anmält den ursprungliga för jäv (eller nåt), som ska leda processen mot OB.
Det blir den ena, dvs den först inlottade. Hon fick samtidigt smäll på fingrarna för att hon konstrat och inte velat ha fallet typ.
Om jag fattat rätt.
Citera
2020-01-07, 19:53
  #480
Medlem
Nickelodions avatar
Nån twittrade i förrgår att det korridorskvallrades att Correa och OB häromveckan träffades på ett avlägset pensionat uppe i Ecuadors regnskogar. OBs advokat fyllde i en tweet på att Stalin och Hitler också var med. Och sen retweetar OBs advokat en tweet som säger att atomer från Einstein var med de också och att Lenin borde nomineras till Nobelpriset i fysik för sin kvantteori.

Men detta är ju bara en av OBs advokater, de andra åtta är väl mer seriösa kanske tänkte jag.

Men nu har en av de andra åtta advokaterna twittrat och outat den som avslöjade korridorskvallret, vilket visar sig vara en med svenskt efternamn! Det enda det tillförde var väl att det ger näring åt korridorskvallret?

Ja, ja, de andra sju kanske är mer seriösa tänker jag nu.
__________________
Senast redigerad av Nickelodion 2020-01-07 kl. 19:58.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback