• 4
  • 5
2016-07-13, 20:10
  #49
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Sonnenwende
Idiot! Vore bättre för Ryssland att sälja raffinerad bensin och diesel än ren råolja.
Bättre sälja tackjärn än järnmalm, ännu bättre sälja stålplåt och balkar än tackjärn, bäst att sälja maskiner, fordon mm gjorde av metall och plast( petroleum ingår).
Desto högre förädlingsgrad, desto mer pengar tjänar du och desto fler sätts i arbete.

Tackjärn? Vilket århundrade lever du i? Svenska gruvor iaf kör med järnmalmspellets som är en avancerad produkt. Fler råvaruekonomier som lever gott på sin råvara är Norge, Saudiarabien, m.m
Citera
2016-07-14, 08:25
  #50
Medlem
Sonnenwendes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av junne13
Tackjärn? Vilket århundrade lever du i? Svenska gruvor iaf kör med järnmalmspellets som är en avancerad produkt. Fler råvaruekonomier som lever gott på sin råvara är Norge, Saudiarabien, m.m
Producerar du stål från malm i masungnar så får du tackjärn som sen smälts om till stål i stålverk, alternativt körs direkt över till stålugnar.

Pellets är till för att slippa processa malmen vid järnverket och sänka transportkostnaderna och höja förädlingsgraden.

Norge har mycket annan industri med, Saudiarabien kommer bli en fattig randstat när oljan är slut.
Citera
2016-07-14, 22:03
  #51
Medlem
Vedklyvens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av nilserikkk
Det är skrämmande att det är rätt tyst om en sådan stor grej.
Vi säljer ut vår alliansfrihet och vi kommer dra ett krig på oss.

Varför folkomröstas det inte om en sådan här sak?
Det borde vara på förstasidan i alla tidningar men det är helt tyst.

Politikeretablissemanget liksom medieetablissemanget har lärt sig att det är lätt att smyga på Svensken omvälvande och förödande förändringar.

Så gjorde man ju när ett fungerande Svenskt försvar avskaffades.
Citera
2016-09-09, 13:22
  #52
Medlem
Prawitzs avatar
Citat:
Ett svenskt Natomedlemskap skulle bidra till att avskräcka Ryssland från en militär konflikt i Östersjön. Men det kan leda till upprustning i regionen och löser inte försvarets brister, enligt utredningen som presenteras idag.

Vi har ett nytt säkerhetspolitiskt normalläge, konstaterar utredaren Krister Bringéus.

– Det råder ett antagonistiskt förhållande mellan Ryssland och Väst. Angreppet på Ukraina är här en milstolpe, säger han.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny...tobrak-pa-gang
Citera
2016-10-29, 20:31
  #53
Medlem
Fyll-Bosses avatar
Citat:
Ursprungligen postat av 10110110
Fria tider har väl skrivet en del om det?

Men visst har du rätt - DN och SvD kommer helt ignorera det tills det gått igenom.

Det finns starka krafter i Sverige som har gett sig fan på att Sverige ska med. Rakt emot folkviljan.

Hela förfarandet påminner starkt om medias beteende i samband med massinvandringen.

Folkviljan...låtsad neutralitet i 60 år? De enda som inte visste hur det låg till var svenska folket. Bah.
Dags att sluta upp med låtsad åsiktsneutralitet. Östen Undén och Palme
Vi kanske kan vara mjuka och fina och så blir alla snälla
Citera
2018-01-24, 20:34
  #54
Medlem
Prof Pär Salander har skrivit en riktigt bra debattartikel:

Ryska hotet förblir ett påhitt

Citat:
Detta är bara ett axplock av mediala och försvarspolitiska pinsamheter som beskrivs i Mattias Göranssons ambitiösa genomgång i boken ”Björnen kommer” (Filter, 2017). Vid sidan av dessa mediala och politiska ”fake-news” bidrar selektiv rapportering av vad som händer i närområdet till att skapa en föreställning om att Ryssland hotar Sverige. Till exempel så har vi återkommande fått höra att ryskt flyg har avslagna transpondrar (minskar säkerheten). Luftfartsverkets har dock påtalat att detta inte är speciellt för ryskt flyg.

Att Finlands president Niinistös förslag från 2016 kring obligatorisk användning av transpondrar godkändes direkt av Ryssland, men inte av Nato – det blir inga rubriker. Vi har också fått läsa när ryskt flyg kränkt svenskt luftrum. Att 92 procent av kränkningarna under perioden 2014-17 kommer från andra länder ger heller inga rubriker.

Det är graverande när försvarsministern och Alliansen återkommer till ”rysk upprustning”. Det är bara inte sant. Det har tidigare mer handlat om att återställa till dugligt skick än om upprustning, och nu minskar återigen anslagen, under 2017 med 28 procent. Rysslands årliga militärbudget är mindre än det tilläggsanslag som kongressen i USA beviljade för innevarande år.

Citat:
NSA är lyriska över det allt närmare samarbetet med den högkompetenta strategiska partnern FRA. Sverige deltar vidare i Stratcom i Baltikum vars uppgift är att på alla vis verka för Natos intressen med ”planerad psykologisk aktivitet”.

Citat:
Det är hög tid för Hultkvist och Alliansen att konkret och trovärdigt beskriva vad Ryssland, till skillnad från Sverige-USA-Nato, ägnar sig åt som legitimerar anklagelsen om ”ökad rysk aggressivitet i närområdet”.

Lyckas man inte visa det så återstår bara misstanken att retoriken är till för att kamouflera att Sverige genom att bjuda in USA-Nato med militärpolitiska avtal och övningar av aldrig tidigare skådad omfattning, själv är en centrala kreatör av ”det förändrade militärpolitiska läget i närområdet”. Och då är medborgarna i Sverige ”desinformerade”, inte av Ryssland, men av sin egen politiska ledning.

https://www.vk.se/2210754/ryska-hote...lir-ett-pahitt

Men det var väl bara den svenska allmogen som någonsin trodde på den svenska neutraliteten.
Citera
2019-07-08, 17:19
  #55
Medlem
Kan nog fungera svenska fårket är ju tillräckligt urblåsta i pallet numera..

Intressant artikel om propagandan flera här slukar med hull och hår..

axplock:
Putin kills his enemies by using spectacular methods that can easily be traced back to Russia and preferably when he’s staging some high-profile event like the Olympics or World Cup.

Russian submarines only fool around in the waterways of neutral countries whose elites want to get into NATO, never in NATO ones.

Assad only uses chemical weapons or nerve agents when he’s winning.

They bomb hospitals on purpose, we bomb them by accident.

Despite spending billions on intelligence agencies and equipment, NATO depends on Bellingcat and the Syrian Observatory for Human Rights for its information. They are credible sources despite being on NATO’s payroll (UK in the case of SOHR and the Atlantic Council in the case of Bellingcat); Russian sources are not credible because they are on Moscow’s payroll.

Putin is unable to rig elections in Ukraine or Georgia but he does it with ease in the USA and Europe.


One dollar spent by Russians on Facebook is more effective than 1700 dollars spent by Clinton and Trump. Now that’s PPP!


från: https://www.zerohedge.com/news/2019-...y-think-we-are

många här bör känna igen sig
Citera
  • 4
  • 5

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback